Kompatibilnost i preporuke

poruka: 3
|
čitano: 1.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Hello, pozz svima, nov sam i nikad nisam imao IKAKVOG iskustva oko mjenjanja procesora, dakle imam Intelov E6500 2.93 dual core procesor i zelim ga mjenjati za nekakav solidan Quad vec duze vrijeme ali uvijek odustanem jer me strah puno dirati jer, sve sto se tice modificiranja hardwarea je bilo mjenjanje graficke, rama i hdda. Dakle zanima me,

Koji jaci quad coreovi mogu ici na moju maticnu ?

Što sve trebam mjenjati kad kupim procesor, kakvo napajanje ?

Dali taj odredjeni CPU ce se slagati sa ramima i grafickom i koliko napajanje i hladjenje treba da radi sve normalno ?

Znam da su nekima ovo glupava pitanja, al kazem elektrika i mjenjanje procesora + ja = 0

Evo slike modela maticne, procesora etc.

0 0 hvala 0
17 godina

Možeš koristiti sve quad core procesore od Q6600 do Q9650, ali ćeš možda morati nadograditi BIOS na matičnoj.

OVDJE imaš popis procesora koje tvoja matična podržava.

Netko drugi će ti morati javiti koji je najjači procesor kojeg možeš staviti, a da ti grafička ne bude bottleneck

ili ćeš i grafičku mijenjati.

Pitanje u vezi toga možešOVDJE postaviti.

Sumnjam da ćeš negdje još uspjeti nabaviti novi procesor (socket 775), osim u oglasnicima polovne.

Koje napajanje trenutno imaš? Proizvođač i model?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Kompatibilnost i preporuke

Imam Platinum MS - 400ATX P4 230V, pretpostavljam da je to 400w tako da bi i to vjerojatno trebao mjenjati ? Na koliko ? I planirao sam neki sa oglasnika, da je jezgra 2.5+ ghz nebi isao bas ispod ? Nadogradnja biosa ? takodjer nikad radio hvala na odgovoru

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice