Zanima me koji procesor odabrati ali da je dobar za igre.
Zanima me koji procesor odabrati ali da je dobar za igre.
bio koji sa 4 ili više jezgri i da kuca na minimalno 3ghz
Od jeftinijih Q6600 pa ga clockati na nekakvih 3GHz, a od skupljih Q9450, Q9550, Q9650..
a dali bi mogao intel core i3
znači ne može intel core i3
Naravno da nemože.
a koji od tih da stavim ali da mi ne štekaju igre jer imam intel dual core e7500 2.93 ghz
q9550 definitivno on je stock 2.83ghz,znaci moze se clocknut na 3ghz bez problema sa stock hladjenjem,i jaci je od par i5 i7 i i3 procesora
a znaš li otprilike koliko je kuna
a znaš li otprilike koliko je kuna
Veoma su trazeni ovi procesori,tesko ih je naci,jer mnogi se neodlucuju na prodaju.
http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-q9550-hladnjak-mbo-oglas-8566560
kad bih taj kupio bi li mmogao igrati nadolazeći gta 5
a koji od tih da stavim ali da mi ne štekaju igre jer imam intel dual core e7500 2.93 ghz
- trebaš, VGA odgovarajuće klase i dovoljno RAMa (2-4GB može više), CPU je zadovoljavajuć odnosno nije isplativo (osim ako stari prodaš i kupiš quad u oglasniku, jer ostatak PCa ne vrijedi koliko u trgovini Qxxx).
- trebaš, VGA odgovarajuće klase i dovoljno RAMa (2-4GB može više), CPU je zadovoljavajuć odnosno nije isplativo (osim ako stari prodaš i kupiš quad u oglasniku, jer ostatak PCa ne vrijedi koliko u trgovini Qxxx).
Koliko to u trgovini vrijedi Qxxxx?
Koliko to u trgovini vrijedi Qxxxx?
-dok je bilo u prodaji, cca 300$. U usporedbi s ostalima koji se mogu pronaći stariji CPU nisu konkurentni cijenom novima, tj može se kupiti novi s MBO za sličan iznos.
-vjerojatno misliš na to da ga u trgovinama nema.. (točno, nisu ga trgovci kod nas ni prije držali na lageru upravo zbog cijene) ima vani, sve je dobavljivo po naružbi ali nije isplativo.
-oglasnik za taj CPU ne pomaže, jer malo tko želi prodati upotrebljiv CPU osim ako mu je crkla MBO... teško i zbog nepoznatog ostatka konfiguracije kao i pitanja (konkretna igra) neisplativo. VGA je odgovor.
Stvar je u tome što ovaj CPU nije zadovoljavajuć za novije igre. Ako ne želi mijenjat sve(CPU,MBO,RAM) onda mu je najbolje ili uzeti rabljeni Q6600 za 500kn pa ga lako dignuti na 3GHz, ili Q9450 za 800kn pa ga dignuti na kakvih 3.5GHz. Ovaj Q9450 malo clockan nije ništa slabiji od recimo jednog Phenoma X4 965BE, odnosno oba su poprilično dobra(za svoju cijenu) za novije igre koje znaju koristit 4 jezgre, a to su praktički sve novije.
Ako mu se neda mijenjat cijelu platformu, Q6600 ili Q9450 bi mu bili odličan izbor. Tek nakon toga može razmišljat o jačoj grafičkoj..