Za gaming ce Phenom 955 jos uvijek biti skroz dovoljan, ukoliko nema mnogo novaca za ubosti Sandy-a.
Ako misliš potrošit oko 1500 kn za gaming ona ti je najbolja moguća kupnja Intel i5 2500K i to bez ikakve dileme !!
Da, al če onda morat mjenjat matičnu pa če mu tu još biti dodatni troškovi...
dodatni troskovi koji ce se isplatiti itekako
Reko je da raspolaže do 1500kn pa ne vidim kak si ti tu zamislio da i proc i nova matična i rami stanu u to...
uzmi 955b radi viseg radnog takta..to igrama odgovara...i uzmi c3 reviziju tog procesora...6 jezgri ti nece dat nista vise od 4...jer su na nizem taktu...prema tome zakljucak je da ne kupujes amd x6 nego x4 jer ces ga i moc clockat na 4 ghz ako kupis dobar a cooler...a 1055t nije toliko dobar overclocker...
Ako misliš potrošit oko 1500 kn za gaming ona ti je najbolja moguća kupnja Intel i5 2500K i to bez ikakve dileme !!
Da, al če onda morat mjenjat matičnu pa če mu tu još biti dodatni troškovi...955 definitivno i ostakav novaca rađe potroši na neki cooler pa ga klokni malo i nemaš više brige ako imaš dobru grafu naigrat češ se...
Nespominje nigdje kakvu ploču ima, i dali će uzet novu. Napisao je da je spreman potrošit do 1500 kn i Sandy je bez sumnje daleko najbolje što se može kupit do 1500 kn. Ako ostaje na AM3 ploči, onda za 900 kn ima Phenom II x4 955 BE i to je daleko najsiplativije što ima za gaming kod AMD-a .
Da, al če onda morat mjenjat matičnu pa če mu tu još biti dodatni troškovi...955 definitivno i ostakav novaca rađe potroši na neki cooler pa ga klokni malo i nemaš više brige ako imaš dobru grafu naigrat češ se...
Nespominje nigdje kakvu ploču ima, i dali će uzet novu. Napisao je da je spreman potrošit do 1500 kn i Sandy je bez sumnje daleko najbolje što se može kupit do 1500 kn. Ako ostaje na AM3 ploči, onda za 900 kn ima Phenom II x4 955 BE i to je daleko najsiplativije što ima za gaming kod AMD-a .
Piše mu sve pod moj pc...vjerojatno na to misli...
kad za kasnije???? kad igre budu trebale 6 jezgri ovo ce biti najveci srot
Je a 4 jezgre će rušit sve pred sobom.
Ne vjerujem da će se u dogledno vrijeme išta bitno promijeniti na relaciji igre - 6 jezgri.
Osobno bih ti preporučio 1055T jer njime možeš samo profitirati.
Tu se kao dobar izbor nameće i 2500k koji nije inferiroran AMD-ovom pulenu
čak niti u multithreadanim aplikacijama.
uzmi 955b radi viseg radnog takta.....a 1055t nije toliko dobar overclocker...
odakle ti to sranje , imao sam oba i oba vuku do 3.6ghz bez dizanja napona i oba idu do 4ghz , jedino 1055t malo vise trosi i zagrije se vise , ne sto se tice temp , one ostanu do 55 na 4ghz ali je cooler topliji , tako daj 1055t je bolji proc u to sam se uvjerio , ali ne u igrama i normalnom radu , te 2 jezgre su isplatljivije iskljucivo za 3d programe. inace ako imas para sandy bridge ftw!
Strpi se još koji mjesec i sačekaj Bulldozera.
Dotad si još sakupi malo novaca i uz Bully procesor uzmeš i novu AM3+ matičnu.
Ako si nestrpljiv, onda uzmi 955 BE, koji je još uvijek odličan za gaming.
Samo jedna napomena;
preporučio bih ti da kad kupiš još jednu HD 6870 i staviš te dvije kartice u CFX, clockaj procesor da ne bi došlo eventualno do ikakvog bottlenecka.
odakle ti to sranje , imao sam oba i oba vuku do 3.6ghz bez dizanja napona i oba idu do 4ghz , jedino 1055t malo vise trosi i zagrije se vise , ne sto se tice temp , one ostanu do 55 na 4ghz ali je cooler topliji , tako daj 1055t je bolji proc u to sam se uvjerio , ali ne u igrama i normalnom radu , te 2 jezgre su isplatljivije iskljucivo za 3d programe. inace ako imas para sandy bridge ftw!
radi pocetnog viseg takta 955b ide na vise nego 1055t...zato je po meni bolji izbor..i manje se grije ka sta si i sam reka..i btw on pita za igranje a ne programe...znaci 955b je bolja opcija...a ako ce vec ic na amd x6 bolje nek ide na i5 ko sta je kolega atigamer reka...vise ce mu se isplatit
radi pocetnog viseg takta 955b ide na vise nego 1055t...zato je po meni bolji izbor..i manje se grije ka sta si i sam reka..i btw on pita za igranje a ne programe...znaci 955b je bolja opcija...a ako ce vec ic na amd x6 bolje nek ide na i5 ko sta je kolega atigamer reka...vise ce mu se isplatit
ne ide više , rekao sam ti vec da vuku isto , 955be nije bolji nego isplatljiviji proc , to je razlika.
ne ide više , rekao sam ti vec da vuku isto , 955be nije bolji nego isplatljiviji proc , to je razlika.
ti opravdavaj pare koje si ulozia u svoj 1055t a ja cu i dalje tvrdit za igranje 1055t nije niti malo bolji od 955b..cak je i losiji...pricamo o stock procesorima koje dobijemo kad kupimo..i da iman pare za 1055t nebi isa na njega nego na i5 ili na jeftiniju amd-u soluciju 955b phenom 2 x4
ti opravdavaj pare koje si ulozia u svoj 1055t a ja cu i dalje tvrdit za igranje 1055t nije niti malo bolji od 955b..cak je i losiji...pricamo o stock procesorima koje dobijemo kad kupimo..i da iman pare za 1055t nebi isa na njega nego na i5 ili na jeftiniju amd-u soluciju 955b phenom 2 x4
za prelazak sa 955be na 1055 sam ulozo cak 100kn xd haha , zato sam i presao , nisam rekao da je ista bolji , dapace svojim ocima sam se uvjerio da nije jer sam imao oba , ali nemoj govorit da je losiji i da ne moze povuci takt 955-be.a jer moze , mislim da bi mogao i bolje da mu je bilo dat napon koliki mi je na 955 trebao za 4ghz vjerojatno bi imao stabilni 4.1
ovdi je autoru skuplja opcija a nece mu donit nista vise perfomansi..moja preporuka 955b jer nema razlike a ako oce vec potrosit vise para neka kupi i5 2500k i kloka do nebesa
Ja sam imao do neki dan 965 be klokan na 4,2, a sad koristim 1055t na 4,0 i mogu reci da je 1055t daleko bolja zvijer od 965 be i u igrama i bilo kojem drugom pogledu. Evo stavit cu par testova koje sam napravio doma pa pogledajete i prosudite same koliko je 1055t dobar proc. Testovi su aida 64 fpu testovi, aida 64 testovi opterecenja, 3d mark 06 itd.
To su sintetički testovi, i naravno da je jači X6. Ali ti fulaš poantu,a to je da u igrama X6 i X4 na postavkama na kojima se igra narod daju ISTE performanse ! dakle ako uzima procesor za igrice, netreba mu X6 jel doslovno su neiskorištene jezgre !
Gle napisao sam da sam do sad imao 965 be i znam sta govorim 1055t ga pozdere i u igrama iako njega drzim na 4,0 a 965 mi je radio na 4,2 ghz. Ako imas 1200 kuna 1055t je odlican izbor cak i preodlican.
Gle napisao sam da sam do sad imao 965 be i znam sta govorim 1055t ga pozdere i u igrama iako njega drzim na 4,0 a 965 mi je radio na 4,2 ghz. Ako imas 1200 kuna 1055t je odlican izbor cak i preodlican.
u igrama nije 1055t bolji od 955b...igre koriste 4 jezgre a ne 6...i za pare koje das za x6 amd mos uzet i5 koji je daleko bolja opcija od oba amd proca navedena
Jos jednom napominjem imas sam 965be a to je nesto jace od 955be tako da ono...
Jos jednom napominjem imas sam 965be a to je nesto jace od 955be tako da ono...
ok...neda mi se raspravljat...reka san sta valja po meni i ti si reka i to postujen...ako se moze dat 1200 kn za 1055t moze se i dat za ovo 200 kn vise http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_353&products_id=9670 a ovo pojede probavi i pose*e taj 1055t
ma koga ti lažeš , imao sam 955be 7 mjeseci i sad sam uz alu nadoplatu presao na 1055t , u igrama nema niti 1fps razlike , scoreovi u svim benchevima su isti , ali mi je koristan u 3d renderiranju , , zato sam ga i uzeo , radi na 3.6ghz kao i 955be a max mu je 4ghz kao i mom bivsem 955be
ma koga ti lažeš , imao sam 955be 7 mjeseci i sad sam uz alu nadoplatu presao na 1055t , u igrama nema niti 1fps razlike , scoreovi u svim benchevima su isti , ali mi je koristan u 3d renderiranju , , zato sam ga i uzeo , radi na 3.6ghz kao i 955be a max mu je 4ghz kao i mom bivsem 955be
pusti ga...bice se jos nije probudia...
Iako nisam upucen bas u temu,koju MBO ce autor uzet.Ako ce uzimat nes tipa Extreme 770 onda se ovi testovi ne vrijede.Mislim imat 4+1 i vozit X6 na 4 Ghz,pa to je ubojstvo za MBO.Nek uzme X4 i neku Katanu 3 i evo ga.
Eh da,ako bi uzimao X6 i stavljao ga na 4Ghz onda mu treba Mugen 2,a time se penje do 2500K.
Imao si 955 e pa ja sam imao 965be i sta sad? Ako ti je izmedju 955 i 1055t 1 fps onda idi i odnesi nekome komp da ti ga pogleda. Ako i dalje bude isto mozes ga koristit umesto lavora za to ce bit sasvim dobar.
Evo opet: http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=88 i sad kazu uzmi X6 bolji je za igre,uzmimo u obzir cijenu i cijenu maticne koja ce mu trebat,955 je pobjednik.
Evo opet: http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=88 i sad kazu uzmi X6 bolji je za igre,uzmimo u obzir cijenu i cijenu maticne koja ce mu trebat,955 je pobjednik.
potpis
Odustajem od rasprave
za anadtech benchmark,clockaj 1055T na 3.2 i razlike nece biti jer jezgra u 955be i 1055te su iste,samo sto ih 1055 ima dvije vise,drugo jedina igra za sada koja koristi 6jezgri je battlefield bc2 i to jako slabo,ali za vec jedno 6 mjeseci mozemo ocekivat polagan prelazak s quadova na hexa,četverojezgreni procesori koriste se od 2006 istina u igrama se pocinju podrzavati tek od 2009,isto tako six core procesori pa cak i "8" core procesori svijetlo dana vidjeli su 2008,2009 s obzirom na to mozemo ocekivat i igre koje ce koristit hexa procesore za jedno 6mjeseci kako je to bio slucaj i sa quadovima.a neke izdavacke kuce tipa dice vec su najavile podrsku za hexa.eto toliko od mene nema se smisla dalje raspravljati ipak je 6jezgri 6jezgri vs 4jezgre i u skoroj buducnosti to ce prevladati.ja se sjecam rasprave dual vs quad gdje je dual silovao quadove u ondasnjim igrama koje su bile i optimizorane za dualca ali dali je bolji? ne zasto? jednostavno jer dualac je u danasnjim igrama teski bottleneck bas kao sto ce biti i quad.
naravno da bi intel bio bolja opcija ali kad se nema novca onda je amd kralj..sve sto je skuplje u 90% slucajeva je i bolje..izuzetak 590gtx naravno :D
Odustajem od rasprave
pametno
Moja preporuka uzmi slobodno x6, prvenstveno jer ima viška jezgri, možda se odlučiš radi kakvog rada na računalu osim igranja tu ti to dobro dođe a sa druge strane turbo mode mu clocka 3 jezgre za 500mhz ako koristiš aplikacije koje koriste manje jezgri a posto misliš upgrade napravit uvijek treba ić na najbolje moguće za uložene pare!