Koji novi procesor uzeti?

poruka: 10
|
čitano: 1.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

promijenio bi svoj stari procesor te kupio NOVI,al neznam koji, razmišljao sam ili o AMD Athlon II X3 450( računam s time da bi se dala otključat četvrta jezgra?!) ili AMD Phenom II X4 945. Znači kupovao bi neki novi sa 4 jezgre.

Trenutna konfiguracija mi je slijedeća:

AMD Athlon 64 X2 4200+

ASRock N68C-S UCC

XFX 7750 1GB DDR5

3GB DDR2 rama ( njih bi zamjenio sa 4GB DDR3)

LC POWER Offiece Series 500W (nadam se da bi to napajanje moglo drzat to sve sa novim procesorom ? )

Pa ako mi možete pomoć oko odabira?!

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bi uzeo DDR 3 memoriju? Pošto vidim da koristiš DDR2memoriju onda nemožeš stavit DDR3 memoriju na svoju matičnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji novi procesor uzeti?
tonik kaže...

Bi uzeo DDR 3 memoriju? Pošto vidim da koristiš DDR2memoriju onda nemožeš stavit DDR3 memoriju na svoju matičnu.

Mogu. Pošto matična ima 2 utora za ddr2 i 2 utora za ddr3 memoriju, samo treba flashat bios i imat procesor koji moze radit na ddr3, a pošto ovaj koji sad imam nema ddr3 kontroler nisam mogo imat ddr3 mem ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 23:25 (marijoNRG).
13 godina

Matična ti je očajna nažalost, ali ako nemaš love i za nju promijeniti onda hebi ga nek ostane.

X3 450 nebi uzimao jer je neisplativ, X4 945 je već bolja opcija, ali nikako ne pomišljaj na bilo kakav oc, već skupljaj za novu matičnu.

13 godina
neaktivan
zober kaže...

Matična ti je očajna nažalost, ali ako nemaš love i za nju promijeniti onda hebi ga nek ostane.

X3 450 nebi uzimao jer je neisplativ, X4 945 je već bolja opcija, ali nikako ne pomišljaj na bilo kakav oc, već skupljaj za novu matičnu.

Trenutno se nema za novu matičnu, a oc-at ne mislim!

znači X4 945 bi bio odabir? gledo sam, ništa drugo niti nema baš do nekih 550 kn, jel nebi davao trenutno više za procesor, a mislim da bi me to dovoljno dugo sluzilo. samo još za napajanje, bi ovo moje to držalo?

17 godina
marijoNRG kaže...

Pozdrav svima,

promijenio bi svoj stari procesor te kupio NOVI,al neznam koji, razmišljao sam ili o AMD Athlon II X3 450( računam s time da bi se dala otključat četvrta jezgra?!) ili AMD Phenom II X4 945. Znači kupovao bi neki novi sa 4 jezgre.

Trenutna konfiguracija mi je slijedeća:

AMD Athlon 64 X2 4200+

ASRock N68C-S UCC

XFX 7750 1GB DDR5

3GB DDR2 rama ( njih bi zamjenio sa 4GB DDR3)

LC POWER Offiece Series 500W (nadam se da bi to napajanje moglo drzat to sve sa novim procesorom ? )

Pa ako mi možete pomoć oko odabira?!

Hvala unaprijed!

Bolje uzmi Phenom II 945, ili bilo koji drugi Athlon II X4/Phenom II X4 procesor do 95W TDP-a to je najbitnije.Možeš ti kupit i Athlon II X3 450, ali nakon otključavanja četvrte jezgre tom procesoru TDP raste na 125W a to tvoja matična ne podržava i za kraj kaj se tiče napajanja tu nema problema.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 23:42 (rambox).
15 godina
neaktivan
marijoNRG kaže...
zober kaže...

Trenutno se nema za novu matičnu, a oc-at ne mislim!

znači X4 945 bi bio odabir? gledo sam, ništa drugo niti nema baš do nekih 550 kn, jel nebi davao trenutno više za procesor, a mislim da bi me to dovoljno dugo sluzilo. samo još za napajanje, bi ovo moje to držalo?

bi.

13 godina
neaktivan

Onda uzimam Phenom II X4 945. hvala svima na brzim odgovorima i savjetima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

samo da provjerim još, spominjali ste tu TDP, pa sam pogledo piše za 945 125W ( http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945FBK4DGI%20(HDX945FBGIBOX).html ), pa mi nije jasno sad, kolko zapravo ima? da nebi uzeo pa nebi radio na matičnoj

EDIT: sad sa našao sa 95 W tdp-a, http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945WFK4DGM%20(HDX945WFGMBOX).html

znači radit će?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 23:56 (marijoNRG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Teško da ćeš pokupiti 125W verziju pošto je zamijenjena prije dosta vremena sa C2 revizijom kojoj je smanjen tdp na 95W.

Za svaki slučaj provjeri s dučanom gdje kupuješ da se nebi zeznuo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice