- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze preporuka za cooler za moj i5 4460? Stock mi je uzasno glasan.
E sad, kuciste podrzava do 16cm. Thermaltake kojega sam gledao je 158mm. Hoce li to stati? Ili da stedim za kuciste i cooler (mislio sam neko fractal za 700injak kuna).
Puno hvala.
Onda sam ja pobrkao tah HAF sa nekim od vecih verzija u koji na vrh stanu veca vodena hlađenja...
Nego reci ti meni imaš li iskustva s Liquidom ali od 120 ?
Danas mi stigao jedan AIO 120mm (nov, zapakiran), pa ako te zanima, javi se.
ovak zanima me koji hladnjak bi bio dobar za fx 8150 a da se kasnije moze i klokat ak će trebati?
EDIT: zanima me koji je najbolji omjer cijene i performansi i općenito koji je najbolji a da stane u haf 912 plus gledam noctu al nezz dal bi to stalo?
U HAF 912 Plus ti stane bilo koja noctua, masu NH-D15 i D14 se veselo vrti po HAFovima 912 Plus diljem HR.
Potvrđujem i za D14 i D15.
A da ne tražiš po netu, evo ti razlike između njih.
Zanimam se za (zračno) hlađenje Ryzena, pa sam naguglao Scythe fuma koji izgleda yede malu djecu za doručak (za svoj novac od 400tinjak kn).
https://www.hardocp.com/article/2017/01/12/scythe_fuma_scfm1000_twin_tower_cpu_air_cooler/4
http://www.overclockers.com/scythe-fuma-heatsink-review/
Zanima me, ima li tko info ide li on sada po našim dućanima sa opremom za te nesretne rupe za AM4?
Fuma u linksu nema am4 kit, provjereno. Rečeno je da treba kontaktirat scythe support i platit poštarinu kako bi ga poslali.
Danas sam kupio LC-CC-120 i namontirao sam ga. Zadovoljan sam hlađenjem i glasnoćom ali ima previše plastičnih dijelova u kitu za montažu, i ventilator sam jedva stavio na heatsink koji sam prije toga montirao unutar kućišta, bolje bi bilo da se ventilator stavlja na način kao što se stavlja kod CM Hyper 212x-a.
Ja sam u 15 godina instalirao sve živo i neživo, LC CC 120 i Hyper 212 Evo brdo puta i po mojem mišljenju, po mišljenju većine
koja je imala posla s ovim hladnjacima, LC CC 120 je mila majka za PRECJENJENI CM Hyper 212 Evo, kako zbog instalacije, performansi i cijene.
Ja sam u 15 godina instalirao sve živo i neživo, LC CC 120 i Hyper 212 Evo brdo puta i po mojem mišljenju, po mišljenju većine
koja je imala posla s ovim hladnjacima, LC CC 120 je mila majka za PRECJENJENI CM Hyper 212 Evo, kako zbog instalacije, performansi i cijene.
slazem se
garantiram da je LC CC 120 najprodavaniji komad hardera u hrvatskoj i nisam jos niti jednom, do sada, cuo niti vidio da itko ima ikakve zamjerke na njega
to je proizvod koji je toliko godina na trzistu i provjeren na svim nasim forumima od strane hrpe korisnika, i stvarno je vrhunski napravljen i pogoden sa cijenom
Ma i meni je super, ne bih ga uzimao da mislim da ne valja, u prijašnjem kompu sam imao Hyper 212X pa zato uspoređujem, ni mi bio problem namontirat backplate i sve na ovom lcu, jedino što mi je baš smetalo je stavljanje ventilatora s tim malim žicama na heatsink koji je već bio u kućištu i malo prostora za rad oko heatsinka, to me je iznerviralo. Da je matična s heatsinkom bila van kućišta bilo bi puno lakše, samo to hoću reći.

A i to što kažeš Zalman Z1 je mid-tower i nije baš prostrano
A i to što kažeš Zalman Z1 je mid-tower i nije baš prostrano
Pa nije to kućište tako skučeno baš jako.
Kako bi npr. nakačio Noctuu NH L12 120 mm low profile hladnjak u Naviatec Z1 microATX kućište
ili u Fractal Node 304 itx kućište.
ps. nije ti to ženska da ti kad je jače stisneš, ona tebi stisne šamar (većina, ali ne sve).
Od coolera do krova kućišta ima 2 cm mjesta u zalman z1 i to mi je bilo problem. Jedva sam zakačio one male žice s ovim mojim medvjeđim rukama. Ak imaš male ruke to ne znači da svi drugi imaju takve i da ih mogu zavuć gdje god hoće.
Fractal Node 304 je vrh, vidio sam svojim očima da je u taj ili neki stariji Node ušla Noctua ND-14, napajanje normalne veličine i moja gtx Strix 960 koju sam prodao tom čovjeku.
pitanjce jedno...na stranicama od scythe pise da mugen 3 pase na 1150 i 1151 meni to na kutiji pise....pa ako se odlucim na intelov socket dal bi pasao da nemjenjam cooler...ak idem na am4 morat cu...hva
la
Kakav faking mugen 3, ili idi na scythe mugen max ili moja topla preporuka, Thermalright Macho Rev.B tako da pitaš Uzishop ili bilokoji drugi dućan koji je spreman nabaviti nešto iz vana što nije u regularnoj ponudi (takvih dućana je na žalost malo). Da se nadovežem na Scythe, njihova Fuma je po meni fejl za te pare jer kupiti cooler sa 120mm ventovima za 350+kn nije mudro što se tiče buke. Inače, Thermalright je po tišini na razini Noctue. Neda mi se opet linkati recenzije, lako se zguglaju. Tko ne voli PWM fan kontrolu, nego fixnih 800rpm preporučio bih Thermalright Macho X2. Po meni su to 2 najbolja coolera iz dućana do 475kn.
a kakav je phanteks ili cryorig? i kakvi su ovi corsairov aio 80 i 90 ili ovi slabiji? makar mi se nadju pare za novi cooler pa sam zato mislio mugen 3 ostavit...buka mi ne smeta tako da.....imam dva corsaira gora sp120 tak da...
Cryorig je super što se tiče 120mm kategorije, ali po svemu slabiji od npr. Thermalright Machoa pa stoga i jeftiniji, ali po meni bi npr. Cryorig H7 trebao biti 250, a ne 300kn jer je inače preskup u odnosu na LC-CC-120. Pogledaj si malo kilažu sa i bez venta, dizajn, broj toplovodnih cijevi, koju recenziju. Phanteks je super, ali i druga, tj. najskuplja kategorija, makar velim, Macho Rev. B (drugo ime je HR-02, ako slučajno naletiš) nije nešto daleko iza te kategorije. Inače, koliko sam tražio coolere po Mindfactoryu koji je u top3 .de IT dućana mislim da im je to najprodavaniji CPU hladnjak: 17000 prodanih, Rev.A 23000 prodanih i X2 model koji sam spomenuo raste sa za sada 1650 prodanih. Taj X2 ima još jedan vent i nije PWM kontroliran, nego se oba venta vrte na max. 800rpm i limited je edition.
Inače, Thermalrightova službena stranica više nije .com, nego .de (tko zna, možda im je i proizvodnja preselila u Njemačku). Kaj se AM4 instalacije tiče, evo im tutoriala: http://www.thermalright.de/media/pdf/manual_am4_en.pdf Btw. uz te Thermalrighte se dobije odličan šarafciger koji vrijedi 20kn (3 eura).
Realno, jači cooler od ovog ti treba, samo ako ideš na extremni ili čim jači 24/7 OC ili radi estetike/branda ili jer ne znaš gdje s parama. U tom slučaju nije loše loviti Bug, PCE, Njuškalo ponude..
Corsair SP120 je katastrofa po meni, nađe se polovno i jeftino jednako dobre ili čak bolje ventove koji će biti osjetno tiši. Ugl, Macho Rev. B ti je 400 ili malo manje kn u Uziju (javi ako je drugačije, ja sam ih zapravo davno pitao) i tih +50-100kn se isplati naspram 300-350kn kategorije u HR.
pitanjce jedno...na stranicama od scythe pise da mugen 3 pase na 1150 i 1151 meni to na kutiji pise....pa ako se odlucim na intelov socket dal bi pasao da nemjenjam cooler...ak idem na am4 morat cu...hva
la
Samo sam brzinski preletio preporuke koje si dobio i mislim da ti nije odgovorio na pitanje...
Znači ako imaš već hladnjak s kojim si ok i ako taj hladnjak paše na 1150 ili 1151 onda će pasat na svaki Intelov 115x socket jer svi oni imaju iste rupe za hladnjak.
Istina, preletio sam preko ovog "da nemjenjam" :/ U tom slucaju nek ostane na Mugenu, a preporuka stoji, ako odluci mijenjati radi am4.
Krivosam napisao..podrzava 1155 i 1156 i 1366 nema za 1150 i 1151 na kutiji a na stranicama ima..mugen3 sc3000

Krivosam napisao..podrzava 1155 i 1156 i 1366 nema za 1150 i 1151 na kutiji a na stranicama ima..mugen3 sc3000
1155, 1156, 1150 su isti
Na 1151 bi isto pasao ili?

Na 1151 bi isto pasao ili?
Da, kažem ti, svi 115x su jednaki...onaj x u 115x označava bilo koji broj...1150, 1151, 1155, 1156 socketi su po pitanju hladnjaka isti.
Pozdrav,
koji hladnjak preporučate za i5-4690k? Trenutno je na njemu Prolimatech Basic 81, ali sam slučajno strgao jednu oštricu na ventilatoru, pa je postao jako glasan, pa sam onda namjerno strgao još jednu dijagonalno da napravim ravnotežu. Sad nije tako glasan, ali naravno ne hladi kako treba, pa bi mi trebao novi.
Svejedno za cijenu, ako je opravdana.
Hvala!
A o kupnji novog venta za 100kn nisi razmisljao?
A o kupnji novog venta za 100kn nisi razmisljao?
Noctua NF F12 PWM košta cca. 170 kn.