Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.739.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
stručnjak kaže...

Kupio sam cooler Scythe Fuma sa dva ventilatora koji su sa 4 pina, 1 spojim na matičnu gdje ima samo jedan konektor sa 4 pina a drugi je sa 3 i ako spojim drugi vent na taj onda mi vrti punom brzinom. Ima li kod nas kupiti spliter koji spaja 2 x 4 u jedan?

Dobio sam sa coolerom y spliter ali se spaja jedan vent sa 4 i jedan sa 3 pina. Ima li koje drugo riješenje?

Tebi ovo triba https://www.uzishop.hr/ventilatori/11358-ek-cable-y-splitter-2-fan-pwm-10cm.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

neda mi se
15 godina
stručnjak kaže...

Kupio sam cooler Scythe Fuma sa dva ventilatora koji su sa 4 pina, 1 spojim na matičnu gdje ima samo jedan konektor sa 4 pina a drugi je sa 3 i ako spojim drugi vent na taj onda mi vrti punom brzinom. Ima li kod nas kupiti spliter koji spaja 2 x 4 u jedan?

Dobio sam sa coolerom y spliter ali se spaja jedan vent sa 4 i jedan sa 3 pina. Ima li koje drugo riješenje?

Svaki Y kabel za PWM ventove ima ustvari 4 pin na matičnu s jedne strane i s druge strane za na vent ima jedan konektor sa 4 a jedan sa 3 pina. (EDIT: ALI oba su u formatu širine 4 pina, samo jedan pin fali)

Jer s obzirom da idu na isti header na matičnoj mora i biti samo jedan signal koji ide u nju. A drugi vent onda dobiva samo C/P signala napona.

Dakle od ta dva venta na 4 pin dio y kabela spojiš onaj koji je glavniji, ilionaj koji je glasniji, ili onaj koji se neće micati (ako ovaj drugi možda hoće...ili slično) a drugi vent spojiš na 3 pin dio tog y kabela i sve bi morali raditi kako je zamišljeno. Naravno ako su to isti ventovi ili ako su oba za hladnjak za proc onda nije bitno koji ćeš stavit na 3 a koji na 4 pin dio y kabela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2017 6:39 (miki1981).
16 godina
To sam dobio sa coolerom ali kada spojim ventovi rade punom brzinom, probao sam ih dodatno smanjiti u biosu ali i dalje je turbina party u kućištu :)
Frka85
12 godina
stručnjak kaže...
To sam dobio sa coolerom ali kada spojim ventovi rade punom brzinom, probao sam ih dodatno smanjiti u biosu ali i dalje je turbina party u kućištu :)

Pojma nemam zašto imaš "turbina party" u kućištu jer kod mene taj isti y radi sasvim uredno i na ovoj Asrock (2011-v3) i na prošloj Asus (1155) ploči.

neda mi se
15 godina
stručnjak kaže...

Da, neobično, nešto ne štima.

Znači ukopčao si to na 4 pinski header na ploči, i y ima 4 pina za na ploču, i 1 4 pin za na vent i jedan 4 pin kojem fali 3.pin po redu za na drugi vent...

AKO je u biosu taj header podešen na automatiku morao bi sam sve odrađivati. Da li ti se bar ventovi jednako vrte, ili jedan mijenja brzinu a drugi ima party?

I da ti nije možda neka postavka u biosu na performance, ili pak u softweru od matične namješteno da je maks rpm na nižim temperaturama, pa je to triger...ili su ti možda temp jednostavno visoke?

13 godina
neaktivan

Susretao sam se sa ovim prije, doduše na asus pločama ali možeš pogledati u bios ako imaš slične postavke - vrijedi pokušati. Uglavnom software nije mogao kontrolirati ventove spojene splitterom ako je cpu fan control bio postavljen na auto ili pwm nego se trebao koristiti dc mode.

16 godina
miki1981 kaže...
stručnjak kaže...

Da, neobično, nešto ne štima.

Znači ukopčao si to na 4 pinski header na ploči, i y ima 4 pina za na ploču, i 1 4 pin za na vent i jedan 4 pin kojem fali 3.pin po redu za na drugi vent...

AKO je u biosu taj header podešen na automatiku morao bi sam sve odrađivati. Da li ti se bar ventovi jednako vrte, ili jedan mijenja brzinu a drugi ima party?

I da ti nije možda neka postavka u biosu na performance, ili pak u softweru od matične namješteno da je maks rpm na nižim temperaturama, pa je to triger...ili su ti možda temp jednostavno visoke?

Ovo su mi tem. U biosu sam postavio da sve radi automatski...target temp je ostao stock na 50 stupnjeva, target brzinu sam svima spustio na 1 i tada je sve poprilično tiho. Pokrenem igru i ludilo opet...turbo party. Fanovi na hladnjaku se vrte jednako brzo. Kada se proc ohladi na recimo 40 stupnjeva isto i dalje full speed.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2017 20:09 (stručnjak).
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ja da pohlavim ovaj lc-cc-120 nisam ocekivao da ovako puno pasti temperature

Amd stock cooler Amd stock cooler
lc-cc-120 lc-cc-120
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mnogo ljudi mislim,da zaboravlja na samu tezinu hladnjaka....NH-D15 meni se cini ide preko 1,3 kg sa ventilatorima......a to je prilicno opterecenje za plocu i za sam procesor,,,,,,,,iz iskustva sam naucio .....moju staru lga775 plocu je coolermaster v8 smotao,a tezio je oko 900grama .....za 500 njak kuna neka nabavi sebi,aio vodeno hladjenje,,,

14 godina
Yellow man kaže...

Mnogo ljudi mislim,da zaboravlja na samu tezinu hladnjaka....NH-D15 meni se cini ide preko 1,3 kg sa ventilatorima.

Za neki srednji OC Mugen MAX dušu dao, 400 kn i to je to.

LC CC 120 sa dobrim ventilatorom i kvalitetnom termalnom pastom isto nije za baciti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
Yellow man kaže...

Mnogo ljudi mislim,da zaboravlja na samu tezinu hladnjaka....NH-D15 meni se cini ide preko 1,3 kg sa ventilatorima......a to je prilicno opterecenje za plocu i za sam procesor,,,,,,,,iz iskustva sam naucio .....moju staru lga775 plocu je coolermaster v8 smotao,a tezio je oko 900grama .....za 500 njak kuna neka nabavi sebi,aio vodeno hladjenje,,,

Ako ti je cooler išta napravio ploči onda nešto nije bilo kako treba, ili montaža coolera na ploču, ili ploče u kućište, nešto nije bilo kako treba, jer sam stavljao D14 i na svakakve low end ploče i nikad problema nije bilo.

15 godina
stručnjak kaže...

Ovo su mi tem. U biosu sam postavio da sve radi automatski...target temp je ostao stock na 50 stupnjeva, target brzinu sam svima spustio na 1 i tada je sve poprilično tiho. Pokrenem igru i ludilo opet...turbo party. Fanovi na hladnjaku se vrte jednako brzo. Kada se proc ohladi na recimo 40 stupnjeva isto i dalje full speed.

SI vidio post koji je _mark0_69_ napisao točno prije ovog tvog posta...vidi ako je to problem.

16 godina

Jesi čitao šta piše: The patented PST (PWM Sharing Technology) allows the CPU cooler to share the PWM signal with up to 3 other fans. The multi-fan connection will synchronize the fan speed according to the CPU load to achieve centralized cooling.

i još imaš i sliku https://static.arctic.ac/media/wysiwyg/Products/PST_Cable/features/PST_Cable_F01.png

i još ti kažem da imam i da isprobano radi...

ima ga i u linksu https://www.links.hr/hr/kabel-arctic-pwm-za-ventilatore-050912152

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Bok!

Zanima me koji cooler kupiti za Q9550?

Cijena negdje do 200 kn za cooler koji će ga pošteno hladiti i biti pouzdan

Fala vam puno! :)

0 0 hvala 0
12 godina
Nevo7 kaže...

Bok!

Zanima me koji cooler kupiti za Q9550?

Cijena negdje do 200 kn za cooler koji će ga pošteno hladiti i biti pouzdan

Fala vam puno! :)

https://www.protis.hr/products/details/cooler-lc-power-lccc120-socket-775115011511155115613662011fm1fm2am2am3/84728?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

9 godina
neaktivan

Uff, sad gledam dimenzije ovog LC-CC-120 (152 x 125 x 75 mm) i izgleda mi veliko. Izmjerio sam širinu kućišta i ona je 18 cm. Sad ne znam hoće li tako veliki cooler stati. Matična je ne znam koliko udaljenija od druge stranice kućišta.

Sad me zanima je li visina 152 mm visina samog coolera ili će to biti visina od matične ploče (procesora) do vrha coolera?

I ako ne stane, postoje li niže alternative?

Fala puno ljudi (posebno hrčak)

9 godina
neaktivan
Nevo7 kaže...

Uff, sad gledam dimenzije ovog LC-CC-120 (152 x 125 x 75 mm) i izgleda mi veliko. Izmjerio sam širinu kućišta i ona je 18 cm. Sad ne znam hoće li tako veliki cooler stati. Matična je ne znam koliko udaljenija od druge stranice kućišta.

Sad me zanima je li visina 152 mm visina samog coolera ili će to biti visina od matične ploče (procesora) do vrha coolera?

pogledaj si na stranici proizvodaca kucista, koja visina hladnjaka ti je maksimalna

11 godina

Nevo7

Meni je bez problema stalo u Bitfenix Nova, kućište širine 183mm (podržava coolere do 160mm). Ako ti ništ ne piše na službenoj stranici, onda probaj izmjeriti.

9 godina
odjavljen
Nevo7 kaže...

Stace ti . 160mm je standardna visina coolera. Meni je stao nd14 koji je 158mm cini mi se....

15 godina
Nevo7 kaže...

Kako misliš ili? Pa to je to, ako na stranici proizvođača hladnjaka piše da je visina 152 onda je to visina samog coolera, tj kad je namontiran to je visina od procesora do vrha coolera...

9 godina
neaktivan
Fala ljudi na pomoći, ja sam tele u tome, pa se ne kužim baš u to :-)

0 0 hvala 0
17 godina
AM4 nosači za LC-CC-120 DOSTUPNI

Na stranici hladnjaka navode da su AM4 nosači za LC-CC-120 dostupni i daju kontakt mail.

http://www.lc-power.com/en/product/power-supplies/lc-cc-120/

Note:
Mounting materials for AM4 sockets available now!
Please contact our service under service@lc-power.com.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ovak zanima me koji hladnjak bi bio dobar za fx 8150 a da se kasnije moze i klokat ak će trebati?

EDIT: zanima me koji je najbolji omjer cijene i performansi i općenito koji je najbolji a da stane u haf 912 plus gledam noctu al nezz dal bi to stalo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 17:49 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tomislavivic kaže...

ovak zanima me koji hladnjak bi bio dobar za fx 8150 a da se kasnije moze i klokat ak će trebati?

EDIT: zanima me koji je najbolji omjer cijene i performansi i općenito koji je najbolji a da stane u haf 912 plus gledam noctu al nezz dal bi to stalo?

U HAF 912 Plus ti stane bilo koja noctua, masu NH-D15 i D14 se veselo vrti po HAFovima 912 Plus diljem HR.

9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Ma kakva Noctua, ovo ju pojede i cijenom i performansama i garancijom i izgledom Arctic liquid freezer 240

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Ma kakva Noctua, ovo ju pojede i cijenom i performansama i garancijom i izgledom Arctic liquid freezer 240

U HAF 912+ ne stane taj Arctic a da bi stao triba pilat kućište ka šta sam ja mora radit da bi utrpa mog Corsaira H100i

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.3.2017 10:42 (nicky.sl).
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Onda sam ja pobrkao tah HAF sa nekim od vecih verzija u koji na vrh stanu veca vodena hlađenja...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Onda sam ja pobrkao tah HAF sa nekim od vecih verzija u koji na vrh stanu veca vodena hlađenja...

Nego reci ti meni imaš li iskustva s Liquidom ali od 120 ?

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.3.2017 11:31 (nicky.sl).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice