Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.733.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Razlika je ~2°C, skylake nije pretjerano vruć ako se drži na razumnom naponu tako da nećeš imati razlike u cpu performansama između 212x/evo i lc120.

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

na kolko si kloko 6600? jel imaš više profila pa mjenjas il držiš stalno isti? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zavisi što radim, ide od 3.9 do 5ghz. Imam par profila (OC + fan profil), za recimo multimediju, za posao, za gaming, za benchanje.

9 godina
neaktivan
nisam jos cuo da je neko natero 6600k na 5.0 :O svaka čast, i kažes lc-cc bi trebo rjesit to bez frke? onda bude Lc-cc :D
hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
14 godina
_mark0_69 kaže...

Zavisi što radim, ide od 3.9 do 5ghz.

Može slika iz CPU-Za, slika Prime95 i temperatura jer ne vjerujem da si došao do 5.0 GHz sa tim jeftinjakom od hladnjaka, a da sve radi stabilno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 9:52 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
_mark0_69 kaže...

Zavisi što radim, ide od 3.9 do 5ghz.

Može slika iz CPU-Za, slika Prime95 i temperatura jer ne vjerujem da si došao do 5.0 GHz sa tim jeftinjakom od hladnjaka, a da sve radi stabilno.

pa nabrojao je vise profila, ovaj od 5ghz sigurno nije za vrtiti prime95 i slicne budalastine...mozda da hladi tekucim dusikom da ovako samo eventualno nezahtjevni cpu-z, validacija ili obicni "ss"!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Ljudi ne zabrinjavajte se previše sa OC,realno je po meni 4.5Ghz zlatna sredina po pitanju potrebnih perfomansi i stabilnosti, preko toga teško procesor bolje skalira tako da preporučam LC CC120 hladnjak i jednu dobru pastu npr: MX4 i miran si za 4.5Ghz jer ako ja mogu svoga FX6300 na 4.5Ghz tržati sa pristojnim temperaturama pod istim hladnjakom onda nije problem niti skylake koji troši duplo manje struje odnosno ima manju disipaciju topline.
Moj PC  
2 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
hvala svima na odgovorima, al kao sto rekoh drzat cu na 4.2-4.3 mozda imat jedan profil sa 4.5 cisto za eto tako. Al moj pc radi skoro 0-24 i tako 365 dana u godini i ne zelim ga optetecivat nepotrebno, zbog toga mi treba niska temp da ne dodje do degradacije samog CPU-a. Uzet cu Lc-cc i strpat 100 kn u bolje napajanje.

1 0 hvala 0
14 godina
RMWasp kaže...

I svakako još cca. 50 kn za kvalitetniju termalnu pastu kao AC MX-4.

Svakako je kod nanošenja u tankom sloju razmaži po procesoru.

9 godina
neaktivan
prvi put cujem da ju treba razmazat hahahh, ja uvijek kuglicu il malo zrno i onda kuler to stisne. Tako sam vecinom i vidio da ostali rade

vjerujem da znas puno vise od mene, jel bi mi mogao objasniti razlog i nacin razmazivanja?
12 godina
RMWasp kaže...
prvi put cujem da ju treba razmazat hahahh, ja uvijek kuglicu il malo zrno i onda kuler to stisne. Tako sam vecinom i vidio da ostali rade

vjerujem da znas puno vise od mene, jel bi mi mogao objasniti razlog i nacin razmazivanja?

Ja sam probavao i ovako i onako a najbolje se pokazalo kad pastu razmažem po cijelpj površini cpu-a u tankom sloju.

neda mi se
14 godina
RMWasp kaže...
jel bi mi mogao objasniti razlog i nacin razmazivanja?

Kako znaš da si nanio dovoljno paste?

Uz paste kao što je Thermal grizzly kryonaut i Coolermaster MasterGel Maker se dobije nazovi je "lopatica" s kojom možeš razmazati pastu (slika),

nanese se mala količina na sredinu procesora i razmazuje se čim ravnomjernije i u čim tanjem sloju, od sredine procesora prema krajevima, montiraš hladnjak i to je to.

Ja znam staviti komad najlonske vrećice na prst i onda razmažem pastu, možeš koristiti i manji kist kao što ga koristi čovjek u videu.

Ova metoda je po meni najbolja ako se koristi aftermarket hladnjak, za one stock hladnjake koje dobivaš uz procesor je u redu i metoda sa zrnom riže.

ps. za grafičke kartice ne bih preporučio niti jednu drugu metodu osim razmazivanja paste po samom čipu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 11:32 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Ima slika u cpu-z temi, a i stjepan je napisao o čemu se radi. U prosjeku je na 4.4ghz jer najčešće igram igre u slobodno vrijeme a nisam primjetio potrebu za više procesorske snage u igrama koje igram.

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da al ova pasta na videu može reagirat sa alumijem i uništit cooler a možda i cpu ako se dogodi u nezgodnom trenutku povišenje temperature. To bi pasalo sa Hyper 212 evo jer on ima bakreno sve. LC-cc koji ste mi preporučili ima aluminja na kontaktu s cpu-om tako da od toga ništa :/

0 0 hvala 0
12 godina
RMWasp kaže...

Da al ova pasta na videu može reagirat sa alumijem i uništit cooler a možda i cpu ako se dogodi u nezgodnom trenutku povišenje temperature. To bi pasalo sa Hyper 212 evo jer on ima bakreno sve. LC-cc koji ste mi preporučili ima aluminja na kontaktu s cpu-om tako da od toga ništa :/

Uzmi MX-4 i miran si

neda mi se
9 godina
neaktivan

tako će i bit :D

11 godina
RMWasp kaže...

On ti je poslao video da znaš kako nanijeti pastu, nije ti ju preporučio. Coolermaster MasterGel Maker ne reagira sa aluminijem, evo ti usporedba sa MX-4:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/review-cm-mastergel-maker-nano-vs-mx-4/244844.aspx?page=0&jumpto=5205867&sort=asc&view=flat

pa sam odluči je li vrijedan ~20kn više. Razmazo ili nanio kao zrno riže je ustvari svejedno, ako staviš ni premalo ni previše paste. Imaš videja i o tome.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 14:00 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ta master gel nano je trenutno najbolja pasta za cpu ako se ne varam (tu naravno ne ubrajam one s tekucim metalima koje su el. vodljive)!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
RMWasp kaže...

To bi pasalo sa Hyper 212 evo jer on ima bakreno sve.

Moja preporuka iznad svega je Thermal Grizzly Conductonaut, za mene bolja termalna pasta ne postoji, ali i 170 kn je dosta za samo gram paste.

Pasta provodi struju i ako ti se razlije preko procesora, ne gine ti kratki spoj, za ovako nešto je obavezna metoda sa razmazivanjem paste

po procesoru jer se neće rasporediti jednoliko pod pritiskom hladnjaka kao 99% pasti koje ljudi kupuju.

Za hladnjake sa cijelom bakrenom bazom, nema zime.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/thermal-grizzly/243054.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 14:51 (Valentin17).
9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Onda budem Coolermaster MasterGel Maker-a. Hvala svima na pomoći zmajevi ste!

5 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, prijatelj ce mozda uzimati vodeno i sjecam se da sam naletio na neku temu gdje se pricalo o jednom ok vodenom po dosta pristupacnoj cijeni, ali se ne mogu sjetiti modela... Da li bi se mozda moglo radit o ovom hladenju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
war3_tft kaže...

Pozdrav, prijatelj ce mozda uzimati vodeno i sjecam se da sam naletio na neku temu gdje se pricalo o jednom ok vodenom po dosta pristupacnoj cijeni, ali se ne mogu sjetiti modela... Da li bi se mozda moglo radit o ovom hladenju?

Teško mi je priznat al da to je hlađenje koje je do nogu potuklo Corsair h100i.

neda mi se
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Sada ima i 360mm verzija u ponudi... 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Lucidius kaže...

Sada ima i 360mm verzija u ponudi... 

E taj bi ja moga prilipit na i7 6850k 

neda mi se
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Mislim da ne vrijedi 300kn vise, a trebas i dobro kuciste u koje ce stati ta grdosija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Mislim da ne vrijedi 300kn vise, a trebas i dobro kuciste u koje ce stati ta grdosija.

Kod mene to ide na kućište, već je radila ubodna pila kad sam stavljao ovog Corsaira h100i 

neda mi se
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

A stavi ga onda, al velim po meni ne vrijedi tolke premije u cijeni, radijator je standardne debljine i tanji nego na 240 verziji, ostalo je sve isto, pumpa, duljina cijevi, baza i ventovi, jedina razilka je u duzem radijatoru i shodno tome 2 venta vise, mislim da u performansama je sve u cca 2 stupnja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Više se dobiva od duljine nego debljine radijatora pa s obzirom na njegov proc, trebalo bi biti više pomaka nego bi se primjetilo na mainstream platformama. U najgorem slučaju će temp bit jednake a ventovi će se sporije vrtit. Hladnjak je i ovako jeftin u odnosu na ostale hladnjake te veličine, a i ako imaš tako skup proc, ne želiš štedit na hlađenju. Ukratko, mislim da je dobar izbor uzeti 360 verziju u njegovom slučaju (neću reći "isplativo" jer je to prilično nezahvalna riječ).

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Imam dobru ponudu za ovog mog h100i pa mi se zato vrti po glavi nešto od 360.

Kakav je onaj LC od 360 šta ima u linksa za oko 850 kn?

neda mi se
9 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Nije mi taj LC bas dobar, em dolazi sa bucnim ventovima koji idu ja mislim na 2000rpm, Arcticovi su i na maximumu glasni jer nejdu preko 1350rpm, a i opcenito su takvog profila da nemaju glasan huk.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice