Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.684.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
ZGamer kaže...

neznam zakaj ganjaš cooler od 350 kuna kad bi ti ta lova bolje legla za jaču karticu a za oc uzmi nekakav od 100 kuna imas dosta preporuka u temi...{#}

od kad se to koristi cooler od 100kn za overklokanje cpu-ova?, pa nismo u doba 775 dual corova i quad-ova...{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina

cca sto kuna ne ovi za 350...ili nema takvoga za oc fx???jer moram i linkove stavljat ili?

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
11 godina

vec kad cemo tak od kad se to koristi cooler od 350 kuna za undervoltanog non k i7?{#}

13 godina
protjeran
ZGamer kaže...

vec kad cemo tak od kad se to koristi cooler od 350 kuna za undervoltanog non k i7?{#}

Ostavi ti moj undervoltan i7{#}, to je sve s razlogom napravljeno kao sto vidis u pitanju je voda a ne zrak, dakle zelim trenutno maximalnu tisinu a undervolt tome samo pripomaze! a tebi jedan cooler od 100kn sigurno nebu dao razloga za overklokanje fx...i ovdje nisam ja u pitanju niti moji novci vec covjekovo pitanje a kao sto se da primjetiti sva tri nabrojana primjerka su od po 400kn...ne 100kn! predpostavka je s razlogom ne? a moj odabir ako ce se overklokati definitivno Mugen4 jer Cm Seidon120V nema nikakve sanse protiv toga...za Mugen Max neznam..ali predpostavljam da nema neke znacajne razlike! lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 1:38 (Stjepanj).
11 godina

o čem pričamo ja govorim da mu na taj proc i tu karticu netreba cooler od 400 kuna jer kad zbrojiš cjenu sadašnjeg + 400 kuna cooler je to vec preko fx 8320 i blize fx8350 za tu lovu koji je stock 4 ghz vec ak mu treba više snage na procesoru? i jel onda bolje ulozit u jaču grafiku i uzet jeftiniji cooler kad itak kaže da igra igre na max a u cpu ima lufta nasprema toj grafi?ne?tebe je fascinirala spomenuta cjena 100 kuna koja je bila vise usporedna taman i da je 200 kuna opet bolje nego 400!

a ovo "od kad se to koristi" si sam započeo....

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 15:59 (ZGamer).
14 godina
ZGamer kaže...

o čem pričamo ja govorim da mu na taj proc i tu karticu netreba cooler od 400 kuna jer kad zbrojiš cjenu sadašnjeg + 400 kuna cooler je to vec preko fx 8320 i blize fx8350 za tu lovu koji je stock 4 ghz vec ak mu treba više snage na procesoru? i jel onda bolje ulozit u jaču grafiku i uzet jeftiniji cooler kad itak kaže da igra igre na max a u cpu ima lufta nasprema toj grafi?ne?tebe je fascinirala spomenuta cjena 100 kuna koja je bila vise usporedna taman i da je 200 kuna opet bolje nego 400!

a ovo "od kad se to koristi" si sam započeo....

Investicija u dobar cpu cooler je uvijek isplativa, jer to nije komponenta koju imam ovu godinu i sljedeću moram kupiti novu kako bi imao 12 fps-a više.

Osim toga što vrijedi investicija u najači gpu kad novi izlaze svakih 6 mjeseci kako je krenulo i rezanje cijena za 25%, čista pušiona...

Ili gledaj to ovako: ako imaš sreće i ubodeš 1k ćuna na kladi, kupi pošteni cooler i za 400 furaj komada na većericu i reci joj neka obuće najbolju čipku, i što je onda isplativo???{#}

Za high end procesore ide i high ( skupi ) cooler tko govori drukčije nekako nije u pravu ili mu očitanja temperatura nisu ispravna.

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

pa bas to, kupis posten cooler i miran si par generacija, i sto je najbolje cijene su im uvijek iste...tako da se isplati uloziti i odabrati kvalitetno hladenje naravno dobro pogledati koji cpu ide ispod, mogucnost buduce nadogradnje itd...lp

Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Stjepanj kaže...

pa bas to, kupis posten cooler i miran si par generacija, i sto je najbolje cijene su im uvijek iste...tako da se isplati uloziti i odabrati kvalitetno hladenje naravno dobro pogledati koji cpu ide ispod, mogucnost buduce nadogradnje itd...lp

Pa naravno samo je pitanje koliko duboko u đep možeš/smiješ potegnuti, čisto kao suza a ne fantazirati ovo ili ono...

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Bas to, prije godinu dana sam kupio cm vortex plus, koji je bio ok za sadasnji q6600 na stock frekvencijama, ali za fx 6300 na 4ghz mislim da nebi bio kako treba, a ako nekad kupim npr fx 8320 ili stogod, mozda prijedem na drugu platformu i tako dalje... Nebih zelio opet kupovati cooler jer sam imao neki koji je bio taman, bolje da sad dam 400kn i da nemoram par godina mijenjat nista. 

Sad da pitam: koji je najbolji za 350-400kn? Privlaci me ono vodeno Cm seidon 120v, po recenzijama uredno za lovu, ali i mugen 4, mugen max i ostali cooleri na zrak mi se cine mocni, tako da neznam, nisam dugo pratio coolere, pa jel moze neko preporucit nesto od navedenog ili nesto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 16:37 (alien20).
11 godina

s kim se ja pravdam...{#} jedan veli high end cpu cooler za highend  cpu(fx 6300)....baš tak sam kupil prije godinu dana a cpu cooleri se ne kupuju često...i međusobno si lupaju hvala{#}

13 godina
protjeran
alien20 kaže...

Bas to, prije godinu dana sam kupio cm vortex plus, koji je bio ok za sadasnji q6600 na stock frekvencijama, ali za fx 6300 na 4ghz mislim da nebi bio kako treba, a ako nekad kupim npr fx 8320 ili stogod, mozda prijedem na drugu platformu i tako dalje... Nebih zelio opet kupovati cooler jer sam imao neki koji je bio taman, bolje da sad dam 400kn i da nemoram par godina mijenjat nista. 

Sad da pitam: koji je najbolji za 350-400kn? Privlaci me ono vodeno Cm seidon 120v, po recenzijama uredno za lovu, ali i mugen 4, mugen max i ostali cooleri na zrak mi se cine mocni, tako da neznam, nisam dugo pratio coolere, pa jel moze neko preporucit nesto od navedenog ili nesto drugo.

dakle uzmi mugena4, za te novce nesto bolje ne postoji, a da bi ovo vodeno upogonio kak treba (Cm Seidon120v) treba se malo poigrati s njim jer nazalost ta jeftinoca ima i poprilicno mana! LP

14 godina
ZGamer kaže...

s kim se ja pravdam...{#} jedan veli high end cpu cooler za highend  cpu(fx 6300)....baš tak sam kupil prije godinu dana a cpu cooleri se ne kupuju često...i međusobno si lupaju hvala{#}

Evo i tebi jedan hvala kako se ne bi osjećao zakinuto, i malo piši lucidnije i razgovjetnije jer ovaj post je malo teže shvatiti nama obićnim ljudima.

11 godina
Tiby kaže...
ZGamer kaže...

Evo i tebi jedan hvala kako se ne bi osjećao zakinuto, i malo piši lucidnije i razgovjetnije jer ovaj post je malo teže shvatiti nama obićnim ljudima.

{#}...od kad je fx6300 highend...kazete da se cooleri ne kupuju često a kolega na kraju veli da je prošle godine vec mjenjal jedan pa bolje da ga i sad zamjeni i to sa skupljim...i na to sve uredno hvala u pravu si lupate...mozda je to sve imalo neku drukčiju notu ili je meni to bilo dosta nerazgovjetno nezz...

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ajmo onda ovako...

Koliko bih ja mogao danas sa svojim (ako me sjećanje dobro služi) četiri godine starim i 350 kn plaćenim Mugenom 2!

Koji procesori bi bili gornja granica za njega?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel mi može netko preporučiti CPU cooler + 120mm ventilator da bude do 300kn zajedno, proc je fx 6300 3.5ghz, kučište je Thermaltake Ms-i Commander.
Zanima me još gdje da stavim vent, imam stražnji koji ispuhuje, e sad imam još mjesta za prednji, bočni, doljni i 2 gornja.

Pozzz 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 9:19 (Matk044).

0 0 hvala 0
15 godina

Corator DS

A što se tiče dodatnog venta, onako općenito je stražnji najbitniji, ali nejga već imaš. Šta se dodatnog venta tiče on se stavlja ovino o potrebi. Tj ako ti npr HDD ima veću temp nego bi htio, onda staviš vent ispred njega, ako ti grafa treba malu pomoć onda obično na bočnu stranicu, ali ovisi i o kućištu, i grafi, slično i ako je čipset problem...

15 godina
protjeran
alien20 kaže...

Ma fx 6300 na 4ghz se nista ne grije posto ga mozes i undervoltat u odnosu na stock. Ja imam AC Freezer 13 (92mm vent) i bez problema drzi fx 6300 na 4,5ghz.

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Molim savjet... uzeti cu i5 4690k i planiram ga OC do jedno 4.4.. ne zelim (i ne mogu :P ) trositi previse para na cooler, jel bi bio dobar za tu svrhu Coolink Corator DS? Ili da gledam neki drugi, s tim da je gornja granica cijene 400 kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Minneyar kaže...

jel bi bio dobar za tu svrhu Coolink Corator DS? Ili da gledam neki drugi, s tim da je gornja granica cijene 400 kn

Poslužio bi Coolink Corator DS.

U budžet ti ulazi i Rajintek Ereboss.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act ---- 29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 16:48 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Minneyar kaže...

Molim savjet... uzeti cu i5 4690k i planiram ga OC do jedno 4.4.. ne zelim (i ne mogu :P ) trositi previse para na cooler, jel bi bio dobar za tu svrhu Coolink Corator DS? Ili da gledam neki drugi, s tim da je gornja granica cijene 400 kn

taj cooler ti je zvjercuga za tih 300kn! s njim mozes daleko dalje od tih 4,4ghz!

15 godina
Minneyar kaže...

Mislim da je to uvjerljivi BestBuy u kategoriji 300kn

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala svima, odluceno je :)

Moj PC  
2 0 hvala 3
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ovako.. Imam Phenom II 965 Black Edition, trenutno na 3.8Ghz, a nadam se ic ce na 3.9-4 skupa sa northbridge.

E sad, posto mi je Seidon 120v ispa uz uzeg izbora radi mogucih problema sa vodom, izbor je pa na jedna od ova 2. CM Hyper 212 Evo ili Raijintek Themis.

Pa eto da cujem vasa misljenja i savjete.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?
CoolerMaster hyper 212 sam proba i mogu rec da je najbolji u toj kategoriji. Razmotri jos Corator DS iz Future (nisan vidija da ga itko drugi ima) nisan ni njega proba al opako izgleda i po svemu sudeci mora bit dobar. Znaci il ic na provjereno dobar CM hyper 212 il nepoznat (barem meni) i 50-ak kuna skuplji Corator DS http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/coratords/
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 7:07 (nicky.sl).
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina
Pulss kaže...

Ovako.. Imam Phenom II 965 Black Edition, trenutno na 3.8Ghz, a nadam se ic ce na 3.9-4 skupa sa northbridge.

E sad, posto mi je Seidon 120v ispa uz uzeg izbora radi mogucih problema sa vodom, izbor je pa na jedna od ova 2. CM Hyper 212 Evo ili Raijintek Themis.

Pa eto da cujem vasa misljenja i savjete.

Hvala.

Dobro nicky kaže, ako ideš do 300 kn Corator DS je najbolja kupnja.

A ako biraš samo između Themisa i 212 EVO onda je, ako je ista cijena, moj izbor Themis. Imao sam nedavno oba na stolu u isto vrijeme pa sam malo uspoređivao na starom 2500K i rezultati su kroz tih nekoliko testova koje sam odvrtio na OCanom procu bili od 0 do 3 stupnja bolji pod Themisom.

10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jucer san negdi na forumu naletia u pricu o tome Corratoru, i stvarno same rijeci hvale sam cua za njega.

Budzet je do nekih 300kn.

Sta se cijena tice CM 212 evo je 300kn, Corrator je isto 300 plus postarina, a Themis je 220.

Znaci zakljucak je da je CM 212 najbolji u klasi, Corrator ko i on(mozda i bolji?), a themis skoro ko 212.

Jel mi se isplati ic na jeftiniju varijantu, ili da oden na provjeren cooler, jer ovaj proc nije zajebanciju sta se hladenja tice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 12:21 (Pulss).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pulss kaže...
Jucer san negdi na forumu naletia u pricu o tome Corratoru, i stvarno same rijeci hvale sam cua za njega. Budzet je do nekih 300kn. Sta se cijena tice CM 212 evo je 300kn, Corrator je isto 300 plus postarina, a Themis je 220. Znaci zakljucak je da je CM 212 najbolji u klasi, Corrator ko i on(mozda i bolji?), a themis skoro ko 212. Jel mi se isplati ic na jeftiniju varijantu, ili da oden na provjeren cooler, jer ovaj proc nije zajebanciju sta se hladenja tice.

Idi na jeftinije, tih par stupnjeva ti neće pomoć tolko kod oc-a, ne radi se o desetak stupnjeva razlike.

10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pulss kaže...

Jucer san negdi na forumu naletia u pricu o tome Corratoru, i stvarno same rijeci hvale sam cua za njega.

Sta se cijena tice CM 212 evo je 300kn, Corrator je isto 300 plus postarina, a Themis je 220.

Znaci zakljucak je da je CM 212 najbolji u klasi, Corrator ko i on(mozda i bolji?), a themis skoro ko 212.

Jel mi se isplati ic na jeftiniju varijantu, ili da oden na provjeren cooler, jer ovaj proc nije zajebanciju sta se hladenja tice.

Krivi zaključaj, barem iz mojih iskustava:

1. Corator DS

2. Themis

3. CM 212 EVO

10 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Pulss kaže...

Krivi zaključaj, barem iz mojih iskustava:

1. Corator DS

2. Themis

3. CM 212 EVO

A onda definitivno ide Themis. Necu se vise zamarat.

Hvala na pomoci.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice