Koji od ova dva Cooler Master cpu hladnjaka uzeti 212 EVO ili 412S (razlika ucijeni je oko 15 kn)?
Koji je bolji u Push Pull funkciji? Stavio bi dva Antec TrueQuiet ventilatora koji bi radili na 600RPM.
Koji od ova dva Cooler Master cpu hladnjaka uzeti 212 EVO ili 412S (razlika ucijeni je oko 15 kn)?
Koji je bolji u Push Pull funkciji? Stavio bi dva Antec TrueQuiet ventilatora koji bi radili na 600RPM.
Kad sve zbrojis izaslo bi te oko 400kn sa ventovima jel tako?
Za te novce bolje uzeti scythe mugen 4 nenormalno dobar cooler
mugen 4 za 360kn je cisti grand-prix!
mugen 4 za 360kn je cisti grand-prix!
Znam da je mugen 4 najbolji cpu cooler ali mu se teško montiraju ventilatori a na cm 212/412 se jako lako isto tako ja svejedno mislim kupiti DVA antec ventilatora jer su tihi a imaju i led svijetlo, osim ako znaš da je neki cpu cooler bolji od cm a da se lako montiraju ventilatori.
Znam da je mugen 4 najbolji cpu cooler ali mu se teško montiraju ventilatori a na cm 212/412 se jako lako isto tako ja svejedno mislim kupiti DVA antec ventilatora jer su tihi a imaju i led svijetlo, osim ako znaš da je neki cpu cooler bolji od cm a da se lako montiraju ventilatori.
sry neznam odgovor na to pitanje posto neznam sistem stavljanja tih antecovih ventova kao ni potrebe istog itd...valjda bu ti netko drugi znao vise! inace jos jeftiniji Cm Hyper T4 takoder je skoro pa identicni 212 evo
sry neznam odgovor na to pitanje posto neznam sistem stavljanja tih antecovih ventova kao ni potrebe istog itd...valjda bu ti netko drugi znao vise! inace jos jeftiniji Cm Hyper T4 takoder je skoro pa identicni 212 evo
Ne ne nisi me razumio antecovi ventilatori su isti kao i svaki drugi nego to sta sam reko za mudgen 4 stoji za svaki ventilator da se tesko montira kada se sastavlja mudgen u kucistu a meni se neda vaditi van maticnu zbog coolera.
da nisam te skuzio bas, inace mugen ima kvacice i stvarno nevidim sta je tu tesko ili komplicirano za staviti(namontiras pasivac i prikacis ventove u sekundi), ploca ti je ok, kao i kuciste u koje ide ogromna noctua bez problema, tako da nesto manji mugen 4 ide bez frke! i imas rupu na bocnoj stranici od kucista tako da nema nikakve potrebe za vadenjem maticne...
da nisam te skuzio bas, inace mugen ima kvacice i stvarno nevidim sta je tu tesko ili komplicirano za staviti(namontiras pasivac i prikacis ventove u sekundi), ploca ti je ok, kao i kuciste u koje ide ogromna noctua bez problema, tako da nesto manji mugen 4 ide bez frke! i imas rupu na bocnoj stranici od kucista tako da nema nikakve potrebe za vadenjem maticne...
ok onda kupim Mugen 4 i 2 antec ventilatora + mx4 termalnu dali je to uredu.
i onda si vec na cijeni jedne noctue nh-d14 koja pojede mugena. ako uzimas zrak onda gledaj da uzmes u kompletu sve kvalitetno i da ti se svida, jer bespotrebnom zamjenom ventilatora samo tuces vise para a ucinak nikakav.
i onda si vec na cijeni jedne noctue nh-d14 koja pojede mugena. ako uzimas zrak onda gledaj da uzmes u kompletu sve kvalitetno i da ti se svida, jer bespotrebnom zamjenom ventilatora samo tuces vise para a ucinak nikakav.
ok necemo pretjerivati da noctua pojede mugena, no svakako da je lupanje 200kn vise za neka dva venta pretjerano, no ako je zbog vizualno ljepse/modabilne strane onda mi je to i ok!lp
... no ako je zbog vizualno ljepse/modabilne strane onda mi je to i ok!lp
istina ali onda to treba i platit. apsurdno je uzimat cooler od 200-300kn i onda potrosit jos toliko na ventilatore. zelis kvalitetu i tisinu uzmes noctu-u, al da nebi ispalo da je noctua jedini igrac posto znam koliku si opresiju stvorio prema boji njihovih ventova =) tu je recimo i nesto kao cryorig R1 ultimate, performanse kao u noctue, a meni osobno jako lijep, bas mi stize jedan u utorak/srijedu. da se razumijemo volim ja i noctu-u ali R1 sam uzeo zato sta je crna boja neutralnija i mogu je uklopit u bilo koji buduci build. evo slikica i jedan bench s hi tech legiona di je navodno pobijedio nh-D15 za 2 stupnja ( sry na losoj kvaliteti )
Pobjedio je za 2 stupnja, ali je zato bučniji za 5 dBA od NH-D15.
neznalica90posto znam koliku si opresiju stvorio prema boji njihovih ventovahehhe, ma neam ja nis protiv, ak ljudi oce nek stavljaju kaj god zele i svida im se, dao bog da svi mozemo!
Pobjedio je za 2 stupnja, ali je zato bučniji za 5 dBA od NH-D15.
istina. ma iskreno noctua je dan danas bog i batina i to joj ne osporavam, ali eto polazu nove nade u ovaj kuler pa reko idem isprobat. uostalom te stranice su samo sredstvo za orijentaciju posto svaka ima svoje rezultate. idem malo riskirat, nije fora uvijek na sigurno pa uzet noctu-u
Nisam ni skužio da je Noctua NH-D14 tako jeftina te da sam sa svojim setupom premašio cijenu Noctu-e. Hvala što si mi reko evo danas naručio iz Future IT Noctu-u NH-D14.
ok necemo pretjerivati da noctua pojede mugena, no svakako da je lupanje 200kn vise za neka dva venta pretjerano, no ako je zbog vizualno ljepse/modabilne strane onda mi je to i ok!lp
Da ti si bio u pravu uzimao sam zbog vizualnosti i silenta, ali sada sam na Ebay-u uzeo led strip i time ću osvijetliti kućište hvala i tebi za savijet.
@Iwan
odlicno si postupio, jos pogotovo radi vizualnosti jer dual tower stvarno izgleda mocno. posto su rubovi ventova krem boje vizualno ce ti nakon stavljanja led-ica totalno poprimit njihovu boju. meni je frend stavio bijele ledice i prilikom odsjaja stvarno se moras dobro zagledat da skuzis da ventovi nisu bijeli nego krem. a ako u buducnosti bas stvarno zagrizes da ti sve bude pic-mic skupis love i uzmes nove noctua ventove kojih sad ima u crnoj i sivoj boji. sve u svemu napravio si odlicnu kupnju
@Iwan
odlicno si postupio, jos pogotovo radi vizualnosti jer dual tower stvarno izgleda mocno. posto su rubovi ventova krem boje vizualno ce ti nakon stavljanja led-ica totalno poprimit njihovu boju. meni je frend stavio bijele ledice i prilikom odsjaja stvarno se moras dobro zagledat da skuzis da ventovi nisu bijeli nego krem. a ako u buducnosti bas stvarno zagrizes da ti sve bude pic-mic skupis love i uzmes nove noctua ventove kojih sad ima u crnoj i sivoj boji. sve u svemu napravio si odlicnu kupnju
Evo sliko ga NH-D14.
Kako si uspio riješit?
Koji cooler uzeti za i5 4690k do 300 kn ?
CM 212 EVO
Koji cooler uzeti za i5 4690k do 300 kn
CM 212 EVO
ovaj je jos bolji, evo 212 je odavno pao kao best-buy pored ove zvjeri:
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/coratords/
evo imas tu na forumu par rijeci:
lp
Da no mislim da je u pitanju termalna pasta jer su 2 godine nisam mijenjao
Da no mislim da je u pitanju termalna pasta jer su 2 godine nisam mijenjao
Joj hrcak krv mi pijes! Lol, ja mislio da imas novi cooler i da je do nedavno radio normalno...a kad ono 2 godine star i usporedujes informacije iz tog doba i danas.. O boze ubi me!:) ne nije pasta;)
Može neki dobar cooler za amd fx 8350, ciljao sam na hyper evo 212, ali možda ima neki bolji, a jeftiniji pošto mi proc dosta buke radi.