Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.816.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
odjavljen
Re: Koji CPU cooler kupiti?
neznalica90 kaže...

Jos uvijek se mislim D14 il D15.  sacekat cu jos malo nek izade pa da vidim po netu kak se ponasa s mojom maticnom.

Uzmi D15.

17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

neznalica je dobro informiran, prati scenu, a nadimak vara! {#} - Da, ciljam na multi-card soluciju. Noctua je možda fina, ali jednostavno ne volim da mi s ploče vise dvije tone hladnjaka.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Tonči kaže...

neznalica je dobro informiran, prati scenu, a nadimak vara! {#} - Da, ciljam na multi-card soluciju. Noctua je možda fina, ali jednostavno ne volim da mi s ploče vise dvije tone hladnjaka.

a cuj ako pare nisu problem imas ovdje forumasa koji nabavlja full custom vodeno od ekwb-a pa dobijes tisinu i No1 performanse, ali moras ga i odrzavat naravno.

vizualno je opet sve stvar ukusa, nekome beefy hladnjak izgleda mocno ili obrnuto. meni recimo u midi/full toweru sa AIO vodenim kuciste izgleda bas nekako prazno, dok recimo dual tower i 2 grafulje kroz prozorcic zgledaju ko da virim pod haubu mustanga GT {#}

i btw za pol tone hladnjaka se ne moras brinut sto se maticne tice, pogotovo forumasi kao sto si ti, ja i jos dosta ljudi s foruma kojima rijetko koja komponenta u racunalu dozivi 2+ godine prije trkeljanja na novu platformu. ne stigne se ni oznojit..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 19:59 (neznalica90).
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

@Tonči ja bi išao na novi hladnjak od Thermalrighta :)  Puno manji od Noctue, a odlično hladi. 

Review

U Njemačkoj košta oko 40 eura(imaš i na ebayu malo skuplje) !

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Novi hladnjak iz 2011. ??

17 godina
itomic009 kaže...

Novi hladnjak iz 2011. ??

Pogledaj malo bolje, radi se o Power izvedbi toga hladnjaka i dosta je bolji od prethodnika :) I tek je izašao na tržište !

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ovako, stavljam si drugi cooler umjesto stock coolera na moj procesor pa me zanima s čim bi najbolje bilo očistiti termalnu pastu, da uzmen isopropyl alcohol ( ako da gdje da ga nađem kupiti), aceton ili pak domaću rakiju?? 

Hvala unaprijed.

Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Domaća rakija. Malo natopiš vatu ili toaletni papir i brši a malo natopiš grlo {#}.

11 godina
neaktivan

Jača bolja ili pak slabija hah? {#}

Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Izbrisano.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 22:29 (Stux).

0 0 hvala 0
17 godina

freezer 7 pro rev2

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Vec dulje vrijeme razmisljam uzeti cooler ( za drugu konfiguraciju pod: "Moj PC")

Dakle radi se o FX8320 procesoru, te je na njemu stock cooler koji se sad u toplije dane cuje kao Boeing 747, a temperature su katastrofa (dobro da jos nista nije riknulo).

Posto je novac uvijek najveci problem, razmisljao sam uzeti Katanu 4, te na nju namontirati dodadtni (jos jedan) vent.

Zanima me dali se isplati uzeti Katanu 4, za taj procesor? Znam da je Katana 3 preslaba bila za 125w procesore, a kakav je slucaj sa Katanom 4 sa dodatnim ventom gore?

Ne zanima me nikakav overclock, samo koliko-toliko podnosliv zvuk sa relativno normalnim temperaturama.

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izbrisano.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 22:30 (Stux).
17 godina

ako je moguće, najbolje prema stražnjoj stranici. i na tu stražnju još staviš neki 120mm vent i miran si

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
Buby_55 kaže...

Jača bolja ili pak slabija hah? {#}

Ona od 15 gradi je najbolja {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav, neko imao iskustva sa katanom 4?

ili mozda preporucate nesto bolje utom rangu cijena?

makno bi stock sa intela...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nikako nemoj s rakijom da čistiš , u njoj ima šećera.  Uzmi najbolje čisti alkohol :) 

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam ADM-ov Phenom II X4 955, i XFX-ovo napajanje od 550W. Na procesoru je hladnjak koji sam dobio prilikom kupnje istog.

Nisam siguran točno što proizvodi toliku buku, ali se PC, kad je upaljen, čuje u drugu sobu koliko je bučan. 

Trebam li zamijeniti hladnjak od procesora te kupiti neki novi? Ima netko preporuku za moj procesor, a da je best buy, tj. ne toliko skup?

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 14:34 (DmL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stock AMD-ov cooler je tako bucan.
Ja sam ga do danas kada mi je Raijintek Themis stigao morao trpjeti,razlika u buci je nevjerovatna
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,kupujem cooler za svoj FX 6300.Htio bih ga overcloclati na 4.2ghz do 4.5ghz.Cijena do 300kn.Koji cooler bi preporučili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cistamlaka kaže...

Pozdrav,kupujem cooler za svoj FX 6300.Htio bih ga overcloclati na 4.2ghz do 4.5ghz.Cijena do 300kn.Koji cooler bi preporučili?

hyper 212+ ili evo

16 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Stock AMD-ov cooler je tako bucan.
Ja sam ga do danas kada mi je Raijintek Themis stigao morao trpjeti,razlika u buci je nevjerovatna

Znači buka je zbog hladnjaka od procesora...

Forumaši, možda neki savjet za povoljno (a dobro, tj. tiho) hlađenje za Phenoma II?

ZOTAC: It's Time to Play.
13 godina
protjeran
cistamlaka kaže...

Daj kad vec dajes tolike novce uzmi pravi high end hladnjak za 20kn vise;

http://www.diskont24.com/product.php?productid=113693

preskoci 4,5 odi odma s njim na 5ghz...

{#}lp

ovo je moj sljedeci test!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 0:40 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
cistamlaka kaže...

{#}lp

Imao sam ga Frio Extreme prvo u paru sa FX 6300 pa sa FX 8320 dobara cooler može dobro ohladiti FX 6300 već FX 8320 na 5ghz tu je bio slab ali ne smo on nego i većina vazdušnih coolera nemože držati FX 83XX na 5ghz pod stressom

http://valid.canardpc.com/hwx19k
14 godina
Stjepanj kaže...
cistamlaka kaže...

{#}lp

ajde bas me zanimaju dojmovi.. inace dobar cooler, uz bok d14 a cijena odlicna..

jedino sta me muci je navodno ogromna buka zbog koje svi zaobilaze taj kuler. u suprotnom se nebi mislio ni sekunde i uzeo ga odmah.

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

a vrti se cca 500rpm-a vise od noctue na full okretajima, ostalo je sve po standardu:) no tko drzi vent na full, s ovim coolerom to sigurno neces morati niti priblizno!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

gledo sam te reviewe, hmmmm mamis me.. jel ga otkupljujes ako bude glasan?  {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

{#}lp

o maj God pa vidi kod vas cijena :( place mi se majke mi pa kod nas je to cudo 150KM = 580kn {#}

jebote trebam doc do hrvatske i sastavit komp cijeli cisto iz revolta,ja mi drzave ....

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dabome XD

Bas sam nedavno bio s kolegom iz Bosne. Prica mi on kako svu tehnologiju kupuje kod nas (ko bi reko da je kod nas nesto jeftinije) i jos dobijes povrat poreza ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
cistamlaka kaže...

{#}lp

Opet su nešto zeznuli s cijenama.
Kao i onda kada je bio za 90 i nešto kuna, ili koliko :)

P.s. uzeo NH-D14 konačno, spojim 3-pinske (razočaranje) na PWM, kad ono full vrti, a buka ogromna.
Ok. Probam preko BIOS-a putem napona regulirati - ne ide.
Čitam po netu - nema rješenja, osim uzeti potenciometar, drugu ploču ili jednostavno PWM verzije ventilatora (dodatnih 300 kuna).
Nema smisla.

Izbacim 140mm i ostavim samo spojenog 120mm putem sys_fan konektora, vrti se na 750 rpm-a i opet čujem taj vent.
A ja mislio Noctua slovi za najtiše ventilatore.
Ok, vjerojatno je pri velikom broju okretaja, ali što jest, nisam ostao iznenađen i paf ventilatorima.
Hladnjak kao hladnjak je priča za sebe.
Od kvalitete izrade, dizajna, montaže, sve je definitvno premium.

Ako imate savjete što napraviti s tim ventilatorima, rado bih vas čuo.

i da, ima li način da se skinu s ventilatora fan clips

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice