Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.744.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Kupuj tog Themisa dok ti nije krepao CPU.

14 godina
Vidio sam ja sve te reviewe,pastu već imam
Coolermasterova IC Essential E1 koja je malo čak i bolja od MX2 po reviewima.
Nadam se da ne smeta što stoji jedno 2 mjeseca u ormaru,ali zatvorena jer mi je ostalo nakon što sam mijenjao pastu u laptopu.

Svakako je vrijeme zamjene coolera jer je ovaj teško smeće,neznam kako sam ga trpio 3 godine.
Nema veze što je malo bučniji jer to vjerujem nije ništa prema stocku
robimarko@gmail.com
17 godina

pasti nije ništa ako je zatvorena, ja sam mx-2 držao oko godinu dana zatvorenu i evo neki dan je iskoristio i za proc i za grafu, ništa joj nije..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

AMDov CPU koji radi na preko 100 C ??? ma otisli su ti senzori ba,logike nema,ne znam taj procesor koji bi radio na tolikoj temperaturi

zamjeni pastu i postavi taj kuler ponovo pa provjeri ima li ikakve razlike

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Evo sad sam ga opet upalio nakon par sati i gledam temperaturu u amd overdriveu i hw monitoru pro.
I naravno u idleu je temperatura oko 48-50 stupnjeva stalno,a čim ga imalo opteretim ode u nebo.

Tako da je pasta sigurno.
robimarko@gmail.com
14 godina
Sada pokrenem Armu 3 i naravno nakon par minuta pogledam temperaturu,a ono opet piše 96 stupnjeva.
Sada ću provjeriti što bios kaže
robimarko@gmail.com
14 godina
A BIOS kaže da je temperatura 68-70 stupnjeva
robimarko@gmail.com
17 godina

jesi probao sa drugim programima gledat temp? probaj sa RealTemp i postavkama stavi TJmax na 62°

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

de postavi nam koju sliku,ne mogu vjerovat da se komp ne ugasi kad predje 100 stepeni,ima li AMDov stock kuler ikakav heatpipe da dirnes jel ti ispeče prste?

meni to zvuci kao da uopce kuler nije nalegao na procesor kako treba

meni se desilo kad sam stavljao ovu i7-icu da mi jedan push-pin od colera nije dobro nalegao i temperature se digle tak na 90 stepeni

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pogledaj s OC Tunerom.

0 0 hvala 0
14 godina
Evo sad ću sa još par softwarea pogledati temperaturu,ma legao je cooler sigurno kada tako stoji već 3 godine.
No pastu ću večeras promijeniti sigurno,a cooler uzeti isto
robimarko@gmail.com
14 godina
Ma senzor uopće niti speedfan nemože očitati kako spada.
On čita oko 52 stupnja,i što je zanimljivo smanjim cpu fan speed na 30 posto,a temperatura ostane ista i uopće se ne miče.

A što se tiče RealTempa se uopće neće pokrenuti jer kaže da ne podražava Phenoma II X4 955BE,a OC Tuner čita iste podatke kao i ostali.
Kažem mijenjam pastu sigurno,a i cooler vjerovatno
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Pa s obzirom da ti je pasta gore već 3 godine to nije ništa čudno, vjerovatno je i neka jeftina pa se sad sve stvrdnulo i cooler gubi svoju iskoristivost za cca. 60%.

0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dali stane noctua nh d15 u zalman z1?

LP

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Deawood kaže...

Pa s obzirom da ti je pasta gore već 3 godine to nije ništa čudno, vjerovatno je i neka jeftina pa se sad sve stvrdnulo i cooler gubi svoju iskoristivost za cca. 60%.

Istina nisam se uopće brinuo za cooler,sada sam napravio stress test sa primeom i nakon 2-3 minute full loada ugasio se.

Prema HW monitoru to je negdje na oko 120 stupnjeva što mi se čini nemogućim

robimarko@gmail.com
12 godina
robimarko kaže...
Deawood kaže...

Istina nisam se uopće brinuo za cooler,sada sam napravio stress test sa primeom i nakon 2-3 minute full loada ugasio se.

Daj očisti taj cooler i promini pastu i ne siluj ga bezveze

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
15 godina

Nažalost ne znam...ne uspjevam nać nigdje specifikaciju max visine CPU hladnjaka za Z1.

A ni po iskustvu ne mogu reć jer nismo osobno nikad ugrađivali D14 u Z1.

Uglavnom D15 je cca 5 mm viši od D14. Ako negdje uspiješ nać sliku Z1 sa D14, ili ako imaš doma kućište da izmjeriš visinu od proca do bočne stranice...za D15 mora biti 165 mm prostora.

13 godina
neaktivan
robimarko kaže...

de da ti kazem na svoje muslimanski.... De Allahaaaaa tiiii zamjeni pastu pa pogledaj koliko je to samo cudooo,neces morat ni mijenjat cooler sigurno.

sta si nasao mucit procesor u prime-u jesi ti lud subhanAllah haha

14 godina
Ma promijenit ću pastu sigurno i to sutra,ali cooler želim promijeniti
robimarko@gmail.com
17 godina

ja sam u ovo kućište stavio IFX-14 koji po specifikaciji ima 161mm, dok je kućište 205mm i imam skoro 2cm lufta između towera i bočne stranice.

NH D15 je 4mm višlji a kućište ti je 10mm uže od mojeg.. no svejedno bi trebalo stati..

izmjeri precizno od vrha baze procesora do točke gdje bi trebala doći bočna stranica. al budi precizan, jer ti 5mm igra ulogu

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 22:32 (nixass).
14 godina
miki1981 kaže...

Nažalost ne znam...ne uspjevam nać nigdje specifikaciju max visine CPU hladnjaka za Z1.

A ni po iskustvu ne mogu reć jer nismo osobno nikad ugrađivali D14 u Z1.

Uglavnom D15 je cca 5 mm viši od D14. Ako negdje uspiješ nać sliku Z1 sa D14, ili ako imaš doma kućište da izmjeriš visinu od proca do bočne stranice...za D15 mora biti 165 mm prostora.

nixass kaže...

ja sam u ovo kućište stavio IFX-14 koji po specifikaciji ima 161mm, dok je kućište 205mm i imam skoro 2cm lufta između towera i bočne stranice.

NH D15 je 4mm višlji a kućište ti je 10mm uže od mojeg.. no svejedno bi trebalo stati..

izmjeri precizno od vrha baze procesora do točke gdje bi trebala doći bočna stranica. al budi precizan, jer ti 5mm igra ulogu

Joj, ja sam krivo napisao, mislio sam na nh d14. Pito sam i u futuri, oni kazu da stane. Ne mogu izmjerit jer je komp nije kod mene. Mislim da bi trebalo stat jer zalman z1 ima izbocenu bocnu stranicu . 

Hvala

Lp

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
16 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Ima negdje test ili lista po buci za coolere? Trebam najtiši mogući, a da se ne ograničavam kod izbora CPU-a, dakle da ga mogu montirati na 4770K ockan... H110 Corsairov? Noctua D15? Koliko znam, Noctua je fantastičan air, ali navodno su neki AIO bolji po performansama.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Frostytech ti ima dakle liste,i to po platformama AMD te 2 Intelova socketa.
Uglavnom je to dio testova coolera,ali imaš hrpu njih na toj listi
robimarko@gmail.com
14 godina
Tonči kaže...

Ima negdje test ili lista po buci za coolere? Trebam najtiši mogući, a da se ne ograničavam kod izbora CPU-a, dakle da ga mogu montirati na 4770K ockan... H110 Corsairov? Noctua D15? Koliko znam, Noctua je fantastičan air, ali navodno su neki AIO bolji po performansama.

Ja sam imao NH-D14 (D15 je tek malo bolji cooler) i H110. Ako imaš novaca onda ti je najbolja solucija H110 + neka dva kvalitetna i tiha 14cm venta. Ja sam imao H110 + dva Noctua NF-A14. To skupa  novo košta oko 1250 kn tako da je malo skupo ali su to top performanse a tišina. Ako nemaš toliko para onda NH-D15 ili nešto jeftiniji NH-D14 i ventovi smanjeni na oko 1000 okr. i to su vrhunske performanse za hlađenje uz tišinu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 19:05 (itomic009).
16 godina
odjavljen

Pitanje je hoće li mi stati H110 sa 140mm ventovima (planiram Noctuine uzeti) u Obsidian D800...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina

Pa nije službeno podržan ali to je jedno od najvećih kućišta i moralo bi stati kad vidim da ima podršku i za 360 mm radijatore. Ali koliko vidim ne stane tako da bih ti onda preporučio H105 i dva Nocta NF-F12 venta. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 19:21 (itomic009).
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

zaboravljate da D15 nije samo viši, nego i širi.

pogotovo ako recimo imas maticnu koja ima odma pciex16 bez slota razmaka, tj koliko sam istrazivao mora bit slot razmaka inace D15 blokira prvi slot za graficku. zasad je asus potrvdio punu podrsku s novom rog z97 serijom maticnih. ostalo je sve lutrija, kako kome, zeznuto je posto je novi cooler i nema jos osobnih iskustava da mozes pitat okolo. zato i nisam prednarucio, da nebi bilo nismo znali pa da se onda moram zezat s prodajom i gubljenjem novaca na novom proizvodu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako nećeš slagati Crossfire onda samo staviš grafu u sljedeći PCI-E X16 slot i riješio si stvar {#}.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Ja sam imao NH-D14 (D15 je tek malo bolji cooler)

3:07

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 19:23 (Deawood).
13 godina
itomic009 kaže...

Ako nećeš slagati Crossfire onda samo staviš grafu u sljedeći PCI-E X16 slot i riješio si stvar {#}.

istina, AKO ti je sljedeci slot x16.. al vjerujem da ce tonci stavljat 2 kartice posto sam po oglasima vidio da naginje prema multi gpu sustavima.

ma mane na stranu, stvarno je zvjerka od coolera i ne mogu prezalit sto su ga tolko raskravili, mogli su to mrvicu kompaktnije izvest. premocno mi izgledaju 15ice na njemu i sve. jos uvijek se mislim D14 il D15.  sacekat cu jos malo nek izade pa da vidim po netu kak se ponasa s mojom maticnom.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice