Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.755.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Strm kaže...
renato_zg kaže...

Poštovanje, trebam savjet, dobar kvalitetni hladnjak jer mi temperatura jezgre procesora kod igranja leti do 80 stupnjeva, kod surfanja je oko 60.

Nisam dugo promijenio termalnu pastu, sto moram pod hitno, ali mislim da s tim necu dobiti na snizavanju temperature.

Freezer 13,250Kn u Links-u

Promjenom termalne paste ces dobit sigurno  nize temp. !

Za  250kn se ne uzima hladnjak s 92mm ventom , vec se ide na neki s 120mm ! Npr. Spire Coolgate , CM Hyper T4 ... !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

trebam 5 preporuka za i7 4770s (socket 1150) koji je u mini Zalmanu t4! znaci cooler nesmije biti veci od 150mm(15cm)! jer ponuda je katastrofalna za 1150 soket! znaci od najeftinijeg do nesto skupljih (do max 200kn)...lp

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Strm kaže...
renato_zg kaže...

Poštovanje, trebam savjet, dobar kvalitetni hladnjak jer mi temperatura jezgre procesora kod igranja leti do 80 stupnjeva, kod surfanja je oko 60.

Nisam dugo promijenio termalnu pastu, sto moram pod hitno, ali mislim da s tim necu dobiti na snizavanju temperature.

Za  250kn se ne uzima hladnjak s 92mm ventom , vec se ide na neki s 120mm ! Npr. Spire Coolgate , CM Hyper T4 ... !

Hm, uz ovaj spire dobijem nekvalitetnu pastu, a i predlozeni freezer ima vent. od 120mm :)

Mislim da je coolermaster najbolji izbor, cijena mi nije bitna, hvala!

15 godina
renato_zg kaže...
Haf932 kaže...
Strm kaže...
renato_zg kaže...

Hm, uz ovaj spire dobijem nekvalitetnu pastu, a i predlozeni freezer ima vent. od 120mm :)

Mislim da je coolermaster najbolji izbor, cijena mi nije bitna, hvala!

AKO se ovo odnosi na ovaj Freezer 13 onda ne, Freezer 13 ima 92 mm vent, ne 120.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da , Freezer 13 i Freezer 13 CO imaju vent od 92mm , a Freezer 13 PRO i Freezer 13 PRO CO imaju vent od 120mm !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Freezer 13 PRO ima 120 mm vent, zanimljivo i čudno je da na službenoj stranici nema tog coolera. Ima reviewa na netu a za ovoga u Linksu piše da ima 120 mm vent a i vidi se znači da je PRO.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 17:15 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vrinho kaže...

Freezer 13 PRO ima 120 mm vent, zanimljivo i čudno je da na službenoj stranici nema tog coolera. Ima reviewa na netu a za ovoga u Linksu piše da ima 120 mm vent znači da je PRO.

Ima ga , al se vise ne proizvodi , pa se nalazi u discontinued kategoriji !

Nebih rekao da je u Linksu PRO jer mi je prejeftin , vec se radi o 13 CO  ! U Protisu PRO kosta 320kn !  Svakako bi prije kupnje u Linksu to trebalo provjeriti !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...

Ima ga , al se vise ne proizvodi , pa se nalazi u discontinued kategoriji !

Nebih rekao da je u Linksu PRO jer mi je prejeftin , vec se radi o 13 CO  ! U Protisu PRO kosta 320kn !  Svakako bi prije kupnje u Linksu to trebalo provjeriti !

Nisam primjetio tu kategoriju. U Portiu je 229 kn, podaci su od PRO a i slika kao i u Linksu ali svejedno kako kažeš bi bilo provjeriti prije ali nije nemoguće da toliko košta.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja sam također htjeo PRO verziju koja je i bila u linksu ako se dobro sječam, pošaljem prijatelja tamo po Freezer 13 PRO((sa 330))Kn ako se dobro sječam,vrača se on s običnom verzijom bez kusura tj. on je običnu verziju platio toliko novaca, nazvao ja links i pitam ih kako freezer 13 može biti pro kada na njemu to ni nepiše?! Oni kažu da im je valjdem nabavljač napisao da je to pro i oni su ga tako i prodovali ali to nije pro i tražem svoj višak novaca natrag ali oni nisu htjeli pa sam im zaprijetio i sudom bezobzira što je to 60-ak kn kad mi ide na živce da ga prodavaju pod pro a vidi se da vent nije 120mm i nepiše na nj... Dobio sam USB stick vrjednosti tih novaca jer nisu mogli vratiti novce, nema veze-ja sretan :D

EDIT: Ako niste znali ima čak i jedan mali vent na bazi xD

Strm
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 17:42 (Strm).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Strm kaže...

Ja sam također htjeo PRO verziju koja je i bila u linksu ako se dobro sječam, pošaljem prijatelja tamo po Freezer 13 PRO((sa 330))Kn ako se dobro sječam,vrača se on s običnom verzijom bez kusura tj. on je običnu verziju platio toliko novaca, nazvao ja links i pitam ih kako freezer 13 može biti pro kada na njemu to ni nepiše?! Oni kažu da im je valjdem nabavljač napisao da je to pro i oni su ga tako i prodovali ali to nije pro i tražem svoj višak novaca natrag ali oni nisu htjeli pa sam im zaprijetio i sudom bezobzira što je to 60-ak kn kad mi ide na živce da ga prodavaju pod pro a vidi se da vent nije 120mm i nepiše na nj... Dobio sam USB stick vrjednosti tih novaca jer nisu mogli vratiti novce, nema veze-ja sretan :D

- 14 Godina, zaprijetio sudom, salis se?!{#}

14 godina

Pa di ćeš dat za Freezer 13 330 kn pobogu !!

14 godina
hahhaajaads kaže...
Strm kaže...

- 14 Godina, zaprijetio sudom, salis se?!{#}

Ma,to je išlo preko mog prijatelja potrcka koji je i prvotno uzeo iz linksa freezer13 :D Pa jbt da sam im ja ušao u shop bi mi se smijali xD

Strm
14 godina
itomic009 kaže...

Pa di ćeš dat za Freezer 13 330 kn pobogu !!

Pa htjeo sam PRO verziju koja je opravdano skuplja od standardne verzije,u to vrjeme je običan freezer 13 bio 250Kn a pro 350 ako se dobro sječam

Strm
14 godina

Ma ne vrijedi ni PRO verzija 330 kn. Dobar je to cooler ali za 330 kn ili 350 kn se može puno bolje. Pogotovo ako naletiš na oglasima nešto dobro.

14 godina
itomic009 kaže...

Ma ne vrijedi ni PRO verzija 330 kn. Dobar je to cooler ali za 330 kn ili 350 kn se može puno bolje. Pogotovo ako naletiš na oglasima nešto dobro.

Ma znam,ali eto ionako moj proc se neš previše i negrije, pasivno drži G2020 na 30 u idle do 40-45 full load,a kad je integruša upaljena aktivno ga drži na idle 30 a na full load 50-55 dok pasivno s integrušom ide i do 60-65 stupnjeva a integrušu eto samo sada privremeno koristim dok mi nedođe grafa jer volim da ta stvar bude tiha

Strm
14 godina
odjavljen
Strm kaže...

Ma,to je išlo preko mog prijatelja potrcka koji je i prvotno uzeo iz linksa freezer13 :D Pa jbt da sam im ja ušao u shop bi mi se smijali xD

Iako smo offtopic (ispričavam se modu), zašto bi ti se smijali da si ušao u shop? Ajde zašto? Pa da imaš i 9 godina njima bi bilo dragi da uđeš unutra...

P.S mod izbriši ovaj moj {#} post.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 18:39 (Deawood).
14 godina
Deawood kaže...
Strm kaže...

Iako smo offtopic (ispričavam se modu), zašto bi ti se smijali da si ušao u shop? Ajde zašto? Pa da imaš i 9 godina njima bi bilo dragi da uđeš unutra...

P.S mod izbriši ovaj moj {#} post.

pa dolazi im "balavac" od 14 god i prijeti im da če ih sudu tužiti? A znam prijatelja iz Sl. Broda koja ima 16god pa su ga popljuvali kad im je rekao da če zvat inspektorat jer je naručio matičnu od 900Kn i dobio neku od 350 sasvim druge marke i socketa i ovi mu nežele dati pare natrag iz neznam ti ni ja kakvog razloga...

Strm
14 godina
Stjepanj kaže...

trebam 5 preporuka za i7 4770s (socket 1150) koji je u mini Zalmanu t4! znaci cooler nesmije biti veci od 150mm(15cm)! jer ponuda je katastrofalna za 1150 soket! znaci od najeftinijeg do nesto skupljih (do max 200kn)...lp

Mislim da famozni Freezer 13 podržava s.1150 i meni je stao u Zalman T1 pa če sigurno i tebi u T4 jer je ono zericu veče zbog izbočina na stranicama

Strm
13 godina
protjeran
Strm kaže...
Stjepanj kaže...

Mislim da famozni Freezer 13 podržava s.1150 i meni je stao u Zalman T1 pa če sigurno i tebi u T4 jer je ono zericu veče zbog izbočina na stranicama

pre skup mi je freezer13 vec sam ga imao na starom i7 920! a i pre velik za cijeli sistem! izgleda da sam osuden na Lcc95 od 90kn! izbor je nikakav{#} ...lp

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

gentle typhoon

pitanje, jel ovo za Syte muge 3 hladnjak dobar vent?

jer mi je krepo ovaj moj, ako ima koji bolji samo recite.

i 5-3570K
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 1:11 (GoodAngel).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
GoodAngel kaže...

gentle typhoon

Ako ti se daje toliki novac, bolje idi na Noctuu.
Gentle Typhoon je dobar, ali dobar je pri nižem broju okretaja.
A i oni su ako se ne varam 3-pinski. Nisu PWM.
Ako hoćeš Scythe, ja ću prodavati svoj stock sa Scythe Yasye

Model je SY1225SL12HPVC.

Ima regulaciju, dobar statički tlak.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
GoodAngel kaže...

gentle typhoon

Ako ti se daje toliki novac, bolje idi na Noctuu.
Gentle Typhoon je dobar, ali dobar je pri nižem broju okretaja.
A i oni su ako se ne varam 3-pinski. Nisu PWM.
Ako hoćeš Scythe, ja ću prodavati svoj stock sa Scythe YasyeModel je SY1225SL12HPVC.

Ima regulaciju, dobar statički tlak.

ma već imam hladnjak, treba mi vent jer mi je krepo, na koji od noctue misliš? linkaj ovdje, pošto ne znam na koji misliš. ma neću za sad ništa kupovat, pošto imam jedan rezervni od prije 120 mm koji sam nafrljio ali vidim da on slabije hladi nego onaj originalni što mi je krepo. uglavnom tražim nešto kvalitetno, ne neka sranja koja krepaju za godinu dana, meni taj vent tvornički ni godinu i pol dana nije izdržo očajan im je vent bio. i taman nakon 12 mjeseci mi je krepo, par dana prošlo od isteka garancije, i krepalo govno baš nemam sreće. pa sam našo ovaj jedan bijeli koji sam imo od prije, i za sad radi ali neće ni on dugo pa se već pripremam da na ljeto uzmem novi vent i pastu da kupim za proc i sve to fino moderniziram. {#}

i 5-3570K
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Pa onda dođe pitati kad ćeš kupovati, a ne 5 mjeseci ranije. 

3 0 hvala 0
14 godina

Noctua NF-F12 je najbolji 12cm vent.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Noctua NF-F12 je najbolji 12cm vent.

gdje ima to za kupit, ako znaš možda.

i 5-3570K
15 godina
GoodAngel kaže...

gdje ima to za kupit, ako znaš možda.

KLIK !

A imas i u Oprić - informatici za 150kn !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Možda kriva tema, ali mi možda možete pomoći... :)

Jel će dobro raditi dodatni (PWM) ventilator za Hyper 212 EVO u Push/Pull kombinaciji ako taj dodatni venitilator uštekam na matičnu u priključak za Chassis Fan i pokušam regulirati sa nekim alatom brzinu vrtnje?

Ili koja je najbolja solucija za to?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 14:42 (crocked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
crocked kaže...

Jel će dobro raditi dodatni (PWM) ventilator za Hyper 212 EVO u Push/Pull kombinaciji ako taj dodatni venitilator uštekam na matičnu u priključak za Chassis Fan i pokušam regulirati sa nekim alatom brzinu vrtnje?

Hvala!

Badava ti što je PWM ako ti chassis fan utor ima 3 pina.

Samo ako ti je bitna tišina onda uzmi vent sa što manjim brojem okretaja zato jer chassis fan utor daje "previše snage" (barem je tako kod mene).

14 godina
crocked kaže...

Hvala!

Arctic Cooling F12 PWM ima dodatni 4 pin priključak na koji spojiš vent sa 212 EVO tako da ti taj dodatni priključak na ploči nije potreban. Ali vjeruj mi dodatni vent ti neće smanjiti temperature.

14 godina
odjavljen
vrinho kaže...

Ali vjeruj mi dodatni vent ti neće smanjiti temperature.

Ako je proc naklokan onda hoće, a i ovako i onako bi trebao nešto smanjiti (tj. pri znatno nižoj buci ista ili niža temp).

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice