- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Noctua NH-D14 ti je najbolji hladnjak do te cifre.
Kakvo vodeno, Noctua je zakon.
Koji coller za X6 6300 max 550 kn
Zašto mu niko od vas nije preporučio da rađe uzme fx 8320 pa jeftiniji cooler, recimo 8320 plus mugen 3 izađe te isto, a imas tišinu, hladnoću i još jači proc.
Kakvo vodeno, Noctua je zakon.
a jel se moze na noctuu stavit i treci ventilator? ako da hoce li se ista osjetit u temperaturi?
Zašto mu niko od vas nije preporučio da rađe uzme fx 8320 pa jeftiniji cooler, recimo 8320 plus mugen 3 izađe te isto, a imas tišinu, hladnoću i još jači proc.
Evo ti ga još na popustu mugen 3 + fx 8320. Dušu dalo za htpc jedan ;)
Mrtav ozbiljan. 8-core na 3.5ghz, 125W, htpc perfekcija. Uzme dobar cooler kloka ga još malo i gleda sve filmove u full hd.
Pa normalno da se zezam, za htpc se uzme neki amd-ov apu od 15-ak wati ;) i 400 kuna max. Nekidan je stavio kolega pranja u "popusti akcije i dobre ponude za hardver" neki amd-ov proc sa dobrom integrušom i matičnom novo iz dućana 350 kuna. to je htpc perfekcija za cijenu ;)
dupli post
Pozdrav kolege.trebam savjte!
Ovako odlučio sam promjeniti kučište i uzeti Fractal Design Core 3000(dolazi uskoro),pa kad več mjenjam kučište da promjenim i stock cooler.
Pod specifikacijama kučišta je navedeno da prima coolere do 160mm visine,a meni je pao za oko hyper 212 evo koji je visok 159mm,pa mi sada nije sve jedno ipak je to vražji milimetar
Gledao sam i Arctic freezer 13 ali na stranicama naših trgovaca ne piše da ide na AM3+ Socket,na kutiji također ne piše, dok na službenoj je navedeno.
Zatim sam oko bacio na Scythe Katana 4 ali sam pročito na ovom forumu da ga ne preporučaju za AMD procove.
Molim pomoč, od tolkih informacija me več boli glava i nemogu se odlučit!
Klokat mislim malo ili nikako(definitivno neču dizat na 4.0ghz)
Znači dvoumim se između:
Hyper 212evo
Freezer 13
Katana 4
Mislim izdvojit 200-250kn
Ako netko ima bolji prijedlog a da je unutar cijene i visine od 160 mm neka puca
Hyper 212 evo stane u to kuciste bez problema! Frend ima takvu kombinaciju. Uzimaj ga!
Vidim da ga i ti imaš!
Kave su temperature i buka?
Ja sam trenutno undervolto 965 pa se ne grije tolko(stock) ali je buka kod load-a strahovita
Vidim da ga i ti imaš!
Kave su temperature i buka?
Ja sam trenutno undervolto 965 pa se ne grije tolko(stock) ali je buka kod load-a strahovita
Na 1.4v i 4ghz dode do 1300rpm-a sto se jedva cuje, a temperature su oko 50, ljeti idu jos gore ali u granicama normale sve...odlican hladnjak :))
razmisljam si izmedu frio extreme i noctue..nekako vise idem prema friu..samo me zanima hoce stat u moje kuciste i na moju maticnu?
Moj glas Noctua.
Stat ce u z11, a na mbo ide backplate pa bu to radilo ok.
Frio Extreme ti donosi 10 decibela više za možda stupanj dva bolje temperature. A još ti to i naplate više što imaš turbinu avion u kompu da napomenem .
Frio Extreme ti donoci 10 decibela više za možda stupanj dva bolje temperature. A još ti to i naplate više što imaš turbinu avion u kompu da napomenem .
znam sve to ali ga imam priliku dobit za 350 pa mislim da se isplati
Isplati se za 350 kn. Ionako se mogu ventovi regulirati pa možeš smanjiti buku kad netjeraš neke extra clockove.
Za 350kn nemas kaj razmisljat - uzimaj ! I kako kaze kolega , podesis mu okretaje da nebude bucan i imas odlican hladnjak !
Frio Extreme ti donoci 10 decibela više za možda stupanj dva bolje temperature. A još ti to i naplate više što imaš turbinu avion u kompu da napomenem .
Neki forumaši su originalne ventilatore zamijenili tišim i boljim (u smislu protočnosti zraka) ventilatorima od Sythea, Sharkoona ili Zalmana.
Pripazi samo da to ne bude neki case fan s lošijim statičkim tlakom (npr. to je razlika između Noctuine P i F serije).
Znači ovo mi je drugi post ovaj tjedan i pozdrav svima jer sam na prvi dobio odličan odgovor pa reko da pitam opet:
Poanta je da ne ponavljam prošli post - da dobivam 60% kompa, trebam uzet matičnu, proc i ram, sve sam recimo to tako odabrao, ali imam problem jedan jer nisam znalac:
Napajanje u kompu će biti trenutno corsair 450w pa me zanima nešto i usput da mi date savjet:
Kučište je Silencio 450 - što znači da nejde veći air cooler od 155mm i tu sad može nastati problem jer
bi ja kupio fx 8350 4.0 proc + cooler (do 260kn), ali većina coolera sa 120mm fanom ne stanu u kučište i sad ne znam kaj da napravim.
a) Po dostupnosti u našim dućanima, mojim budget mogućnostima i s obzirom na kučište shvatio sam da mi ovo ostaje na izbor:
CM TX3 / katana 3 / katana 4 - a bojim se da su oni preslabi iako ne znam koliko pomaže push-pull, uzmite u obzir da ja ne bi ni pokušavao OC fx 8350 i da mi treba samo da ne podivljaju temperature...
b) preporučite mi neki cooler ako ima neko kakvu ideju da ima manje dimenzije od 155mm (visina) i da nije preskup? Gledao sam hyper T4, ali ga nemaju u dućanima još 2 tjedna kolko su mi rekli... Valjaju li artic C. cooleri i ima li neki koji bi mogao za ove uvjete držat taj proc u normalnim temperaturama...
Hvala unaprijed i nadam se da će neko odgovorit pošto nisam imao net do sad, a sutra idem kupit djelove (naravno da sam istraživao dosta, ali ispalo je kaj više čitam više problema... ;))
Si siguran da Hypera T4 nemaju u Linksu ? Kolko vidim tamo , skoro je svugdje raspoloziv !
Bilo koji od tih hladnjaka će normalno hladiti CPU, pogotovo ako nekaniš clockati. Čim kupiš i instaliraš CPU odeš i BIOS, ugasiš turbo i smanjiš mu odmah napon na oko 1.3V jel mu je to dopsta za 4.0Ghz a stock ti je oko 1.4V.
Eo uzeo sam tx3 evo (ostalo nisu imali), napravio push pull, i temp je 30-33 kad nis ne radim, kad igram dotu2 i upalim 10 stvari najvise je isla do 44c - uzeo fx 8320 proc.. mislim da je ok to
To su super temp. !
Dali mi neko može reći dali stane u moje kučiste thermaltake v6 blackx edition cooler Coolermaster TPC-812XS ?