Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.949.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
18 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
minkas kaže...

Koji cooler kupiti za do 500kn za FX 8350?

Dodaj još 100kn i uzmi Noctua NH-D14

13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
minkas kaže...

nece imat srice....meni se sutra salje zadnji s lagera i to za 2011 socket al ce mi jos ubacit za am3/+ djelove za montazu... {#}

18 godina
gamer1511 kaže...
lllnuclearlll kaže...
minkas kaže...

nece imat srice....meni se sutra salje zadnji s lagera i to za 2011 socket al ce mi jos ubacit za am3/+ djelove za montazu... {#}

hehehe, meni je jučer poslan isto SE2011 s Intel kitom. Sve smo pobrali {#}. Ima u Sloveniji ako mu se isplati do tamo, a u Opriću su mi rekli da će iduća pošiljka tek za oko mjesec i pol. Što se tiče hladnjaka, bolje je uzeti SE2011 i dodatni kit jer dobiješ PWM ventove. (osim ak imaš novu asus ploču, onda ti je svejedno {#})

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 22:48 (lllnuclearlll).
15 godina

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903221 Evo malo egzotike za manje od 500 kn ga kupiš sa dva 14 cm venta i udri. Hladi za koplje slabije od NH-D14 ali to nećeš osjetiti osim ako neganjaš baš rekorde neke {#}.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Posto se radi o CPU coolerima evo i jedan test koje paste su najbolje.

CPU je clockan na 3.9GHz

Izvor http://www.maximumpc.com/article/features/geek_tested_17_thermal_pastes_face?page=0,1

Nisam nasao na forumu nista slicno pa se nadam da ce nekome pomoci.

Idle Temp (C) Burn Temp (C) Geek Approved?

Arctic Silver Lumiére                                          43.75              89                   NO

Noctua NT-H1                                                      41               81.25               YES

Arctic Cooling MX-4                                              41                81                   YES

Tuniq TX-4                                                           40              79.5                  YES

ZeroTherm ZT-100                                              41                81.5                  YES

Prolimatech PK-1                                              41.25            80.5                  YES

Rosewill RCX-TC090 Pro                                   41.75            85.5                   NO

Xigmatek PTI-G3606                                        42.25            84.5                   NO

Tuniq TX-2                                                          41                 80                   YES

Arctic Silver 5                                                   41.5               82.5                  YES

Arctic Silver Alumina                                        42.75            85.5                    NO

Shin-Etsu MicroSI X23-7783D                              40             80.25                 YES

BioStar Nano Diamond                                    43.25               89                     NO

Zalman ZMSTG1                                              43.25             89.25                  NO

Xigmatek PTI-G4512                                        40                  81.25                 YES

Arctic Cooling MX-2                                         40.75               81                     YES

Cooler Master ThermalFusion 400                    41                81.75                  YES

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 2:32 (Praedator).
Moj PC  
4 0 hvala 4
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

jeli vridi ovih 50 kuna razlika izmedju hyper t4 i hyper tx3...kupujem danas popodne pa mi triba zavjet......jedan ot ta dva ili neki drugi do max 250 kuna za am3+ soket!

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
MOgY kaže...

jeli vridi ovih 50 kuna razlika izmedju hyper t4 i hyper tx3...kupujem danas popodne pa mi triba zavjet......jedan ot ta dva ili neki drugi do max 250 kuna za am3+ soket!

U kojem ducanu kupujes?

16 godina
MOgY kaže...

Vrijedi ! TX3 ima 92mm vent i 3 toplovodne cijevi , T4 ima 120mm vent i 4 cijevi i samim time je jaci i tisi !

Uzmi Hyper 212 EVO dok je ovakva cijena !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...
MOgY kaže...

Vrijedi ! TX3 ima 92mm vent i 3 toplovodne cijevi , T4 ima 120mm vent i 4 cijevi i samim time je jaci i tisi !

Uzmi Hyper 212 EVO dok je ovakva cijena !

bi ali mi triba ducan u splitu a u linksa je 299!

FC Barcelona
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Onda uzimaj Hyper T4 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Haf932 kaže...

Onda uzimaj Hyper T4 !

jeli pasta snjime sta se dobije ok ili da uzme neku drugu

FC Barcelona
15 godina
odjavljen
MOgY kaže...

jeli pasta snjime sta se dobije ok ili da uzme neku drugu

Pasta je dobra, dobit ces u tubi maloj ako se ne varam, slobodno kupi!

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

prvi put stavljam novi cooler na cpu...na sto moran paziti (nadam se da hyper t4 nije tesko za instalirati). ako neko ima torturial neka slobodno linka!

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
MOgY kaže...

prvi put stavljam novi cooler na cpu...na sto moran paziti (nadam se da hyper t4 nije tesko za instalirati). ako neko ima torturial neka slobodno linka!

Imas ovdje dobar tut za Hyper 212 EVO, slicna je procedura i za Hyper T4, samo prati upute i sve ce bit kako spada!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 14:23 (MARKOZD15).
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ovako znaci dns sam reklamirao cooler i ok decki iz adma mi zamjene vent i sve super radi ali sad imam jedan problem dobio sam vent sa contaca 16 na contac 21 i taj vent sada konstantno radi na 2700+ okretaja mogu li ja to kako regulirat(imam potenciometar al nebi bas time htio za proc vec me zanima neko softversko rijesenje znam za speed fan al nisam siguran da ce radit zato kaj je ovaj koji sam dobio 3 pin a prije sam imao 4 pin)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel može neka preporuka hladnjaka za 1155 socket... trebalo bi uzeti u obzir da imam corsair venegance rame koji smetaju svemu manje više... htio sam uzet corsair h100i ali ga nema nigdje kod nas za kupiti pa me zanim jel ima nekaj drugo da valja po mogućnosti zračno jer bi od vodenih samo h100i uzeo u obzir...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Uzmi Noctua NH-D14 u Oprić informatika
Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
16 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...
Uzmi Noctua NH-D14 u Oprić informatika

Smetaju rami...

15 godina
odjavljen
tomislavivic kaže...

ovako znaci dns sam reklamirao cooler i ok decki iz adma mi zamjene vent i sve super radi ali sad imam jedan problem dobio sam vent sa contaca 16 na contac 21 i taj vent sada konstantno radi na 2700+ okretaja mogu li ja to kako regulirat(imam potenciometar al nebi bas time htio za proc vec me zanima neko softversko rijesenje znam za speed fan al nisam siguran da ce radit zato kaj je ovaj koji sam dobio 3 pin a prije sam imao 4 pin)

Ustekaj ventilator od procesora u neki 3 pinski konektor na ploci, nadji u Biosu opciju za reguliranje brzine venta, stavi si Silent mode za sve ventove!

smrad06 kaže...

Jel može neka preporuka hladnjaka za 1155 socket... trebalo bi uzeti u obzir da imam corsair venegance rame koji smetaju svemu manje više... htio sam uzet corsair h100i ali ga nema nigdje kod nas za kupiti pa me zanim jel ima nekaj drugo da valja po mogućnosti zračno jer bi od vodenih samo h100i uzeo u obzir...

http://www.protis.hr/products/details/cooler-prolimatech-armageddon-socket-115511561366/61746

http://www.protis.hr/products/details/cooler-scythe-mugen3-pcgh-edition-socket-7751155115613662011am2am2am3am3fm1/60956

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

el moze neko preporucit neki cooler za fx-6300 clockan na najvise 3.9 - 4Ghz

sto jeftinije al opet da dobro hladi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Werdum Combat Team
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

na maticnoj su mi svi 4 pin jel postoji kakva softwerska metoda..??

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 23:18 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Za Mugena nebi trebalo smetati jer mu se ventilator moze podignuti, al nemoj me drzat za rijec.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Za Mugena nebi trebalo smetati jer mu se ventilator moze podignuti, al nemoj me drzat za rijec.

Ovako nesto

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 0:03 (Praedator).
18 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji je NH-D14 bolestan cooler. Pasivno mi radi cijeli dan, i drži 3750K na 29-31. S ventovima na 24.

Pod opterećenjem bez ventova ne ide iznad 50, s ventovima 40. Bolesno...

Na stock cooleru je pod opterećenjem i punim gasom ventilatora derao 80-85.

Definitivno preporuka svima. S 400-500 RPM može radit 0-24, bio Idle il u Loadu i nema brige. A nečujan je na tim brzinama.

Clocknut nisam stigao još :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 0:39 (lllnuclearlll).
Moj PC  
6 0 hvala 2
18 godina
lllnuclearlll kaže...

Koji je NH-D14 bolestan cooler. Pasivno mi radi cijeli dan, i drži 3750K na 29-31. S ventovima na 24.

Pod opterećenjem bez ventova ne ide iznad 50, s ventovima 40. Bolesno...

Na stock cooleru je pod opterećenjem i punim gasom ventilatora derao 80-85.

Definitivno preporuka svima. S 400-500 RPM može radit 0-24, bio Idle il u Loadu i nema brige. A nečujan je na tim brzinama.

Clocknut nisam stigao još :)

Nema tu ništ bolesno zapravo,Izlanuo se velika površina hlađenja puno toplovodnih cijevi pa još ako procesor nije uopče kloknut  i da zimsko je doba kaj ne.Onda nije niti čudno da pasivno tak dobro hladi, no kad dođe ljeto i vručine onda su tempereture u pasivnom modu rada sasvim druga priča to sigurno.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
smrad06 kaže...

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=37&lng=en

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koliko mogu dobiti za CM hyper 612s kn. Star je točno 8 mjeseci kupljen je u linksu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Oko 250kn , mozda i koju kunu vise zbog dobrog poskupljenja ostalih Hyper modela !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice