Koji bi bio ok cooler za phenom x4 850?
S obzirom na trenutnu znatno nižu cijenu, od one koja je bila nekad(260kn)preporučam Spire Coolgate 2011 a za ostalo pogledaj dolnji link.
Koji bi bio ok cooler za phenom x4 850?
S obzirom na trenutnu znatno nižu cijenu, od one koja je bila nekad(260kn)preporučam Spire Coolgate 2011 a za ostalo pogledaj dolnji link.
Vjerujem da stane , Zalman je sirok 207mm dok je Hyper 612S visok 163mm , a Noctua 160mm !
Hvala ljudi na savjetu kupio sam ovaj CM Hyper 212 EVO i radi fenomenalno. Malo sam se namucio staviti ga, morao sam rastaviti cijeli PC ali was worth it.
Hladnjak je ogroman tako da pazite sa kucistem tko ga misli kupiti.
Taj hladnjak uopče nije ogroman, zapravo je jedan od manjih i lakših CPU hladnjaka sa 12cm ventilatorom s obzirom na površinu hlađenja. No njegova recimo standardna visina od 16cm, je vrlo bitna u praksi ja sam ga mislio kupit no otpao je iz izbora jer mi ne bi stao u kučište po visini.Zapravo on kako tako i stane u moje kučište, ali ja onda ne mogu normalno zatvorit stranicu od kučišta ide nekak no vrlo teško a takva situacija ne dolazi u obzir nikak nema šanse.
Imal sam u vidu taj CM Hyper 212 EVO, pa onda Thermaltake Contact 29 ili Arctic Cooling A30. Ali sva trojica su otpali zbog visine, od 16cm koja meni ne odgovara nikak jer mi je kučište široko 18.5cm i eto problema u praksi.Zapravo nakon dost istraživanja, našao sam samo jedan CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom koji bez problema stane u moje kučište.
Uglavnom taj hladnjak se zove SpireCoolgate 2011, kolko sam ja uspio nač to je najmanji CPU hladnjak ovakve konstrukcije ili dizajna sa 12cm ventilatorom po visini to je ono bitno.U praksi je samo 10mm viši od Katana 3 hladnjaka, znači Katana 3 je visoka 143mm a ovaj Spire Coolgate 2011 je visok 153mm.Ako se nekome tih 7mm manje po visini, čini ne baš tak bitno u odnosu na 160mm kod večine drugih CPU hladnjaka sa 12cm ventilatorom u praksi je baš tih 7mm manje po visini drastična razlika.
Za instalaciju Spire Coolgate 2011, ne treba skidat matičnu ploču bilo kod AMD ili Intel procesora tak da tu nema nikakvih problema i velikog posla.Uglavnom vrlo intresantan i specifičan CPU hladnjak, s obzirom da koristi 12cm ventilator i da zbog svoje visine stane u gotovo svako kučište.Kod nas ima možda malo previsoku cijenu, no s obzirom da se radi o vrlo malim dimenzijama po visini za jedan CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom nema frke.Ja sam s njime itekak zadovoljan s obzirom da hladi 125W TDP-proc, kog zanimaju detalji dole su tri testa sa različitih strana i nisu mu badave u jednom od njih okačili nadimak "Mali ali močan".

Uglavnom dobar mališan kaj drugo, 12 ventilator se vrti do 1600 okretaja kad treba i nema puno buke to je ono najbitnije.Kome treba CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom, ovakvog dizajna koji stane po visini u praktički svako normalno kučište srednje veličine ovaj Spire malac je odličan izbor.Treba napomenut da to nije hladnjak za hlađenje nekog jačeg procesora, u slučaju da je taj procesor kloknut vrlo visoko sa visokim CPU naponom normalno.Svaki procesor od 125-130W TDP-a na defolt frekvenciji, ili kloknut onak umjereno kolko ide na stock CPU naponu ovaj "površinom hlađenja majušni" Spire hladnjak ohladi bez frke.
Na dolnjem linku možete vidjet par fotki, kako izgleda taj Spire hladnjak u mojem kučištu montiran na AMD Socket.
Inače prije instalacije ovog Spire hladnjaka poželjno je skinut dole 12cm ventilator.No nema problema jer ventilator se skida vrlo lako, a isto tako lagano ga je stavit nazad to ide bez problema.Ventilator se skida zbog lakšeg pristupa normalno, pa je onda još lakše zakačit onu kukicu za nosač hladnjaka ako na toj strani gdje je kukica u trenutku instalacije nema 12cm ventilatora i to je to.
http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-za-procesor-spire-coolgate-univerztihi-hlad/55598
http://www.legitreviews.com/article/1934/1/
http://www.elitepcreviews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3479%3Aspire-coolgate2011&catid=44%3Acpucoolers&Itemid=69&limitstart=3
http://www.cowcotland.com/articles/1116-4/spire-coolgate-2011-pour-un-processeur-plus-frais.html
"This was my first hands on experience with a Spire product, and I can comfortably say that this little cooler definitely surprised me. I’m really not sure what was more surprising though, the fact that the install took just about three minutes to complete, or that for such a small cooler it was able to keep up with one of the larger coolers that I’ve tested. Coming in at just 53 degrees Celsius on full load at stock speeds, the Coolgate 2011 certainly managed to best the stock Intel cooler by a whopping 14 degrees Celsius.
With such a small footprint, and being virtually completely inaudible the Coolgate 2011 would make the perfect replacement for your noisy stock cooler. The ease of installation is something I can’t speak highly enough of. I’ve never come across a cooler that was as easy to install as this was. It was simply a matter of placing your mounting bracket, then inserting the correct pushpins through the mounting bracket and then clipping the Spire Coolgate 2011 onto the mounting bracket. In total it was about a three minute installation!"
Moje kučište je (izvana mjereno) široko točno 20cm, što misliš da li bi mi stao CM hyper 212 EVO?
Kučište se nalazi i pod "mojpc"
EDIT: i da li je potrebna nova pasta, da li se dobije sa njim i ako da jel valja što :/ ?
Stati će taman i pasta je dobra što dođe u paketu.
http://www.sharkoon.com/?q=en/content/rebel9-value.
Dali je ok cijena za Shytche katana 3 100 kn? I kolika bi bila razlika izmedu orginal hladnjaka i katane u temp.
Procesor je phenom x4 850.
Isao bi u ovo kuciste iz linka tj. Dali stane?
koji cooler kupiti do 200kn, da neide preko, amd links ili protis, hvala unaprijed :D
treba mi za unlock x3 450 athlona, cuo sam da je katana 3 dobra, sam oce ona moc to drzat u razumnim temperaturama?
koji cooler kupiti do 200kn, da neide preko, amd links ili protis, hvala unaprijed :D
treba mi za unlock x3 450 athlona, cuo sam da je katana 3 dobra, sam oce ona moc to drzat u razumnim temperaturama?
Uzmi Spire Coolgate 2011 to ti je najbolji izbor, on je več par put spomenut u ovom temi i pogledaj moj predzadnji post na ovoj strani.Katana 3 nije dobar izbor za otključan Athlon X3 450, jer kad se na tom procu otključa četvrta jezgra onda taj proc ima 125W TDP-a a to je previše za Katana 3 i onda češ imat itekakvu buku kad je proc opterečen.
Protegni se do CM Hyper T4 , bolji izbor od Katane III !
EDIT : sad vidio i da imaju i Spire Coolgate - uzmi njega !
Dali je ok cijena za Shytche katana 3 100 kn? I kolika bi bila razlika izmedu orginal hladnjaka i katane u temp.
OK je cijena ! Stat ce u to kuciste koje si linkao !
OK je cijena ! Stat ce u to kuciste koje si linkao !
Vidim da je na knap za kuciste.hvala na odg
Ma nije na knap ! Katana III je visoka 143mm , a taj Sharkoon Rebel 9 je sirok 200mm tak da ce stat bez problema !
U to kuciste bi stali i viši hladnjaci !
Koji cooler mi preporučujete ? Watercooling ali tih ? Ako uopšte postoji takav , koliko god googlam (većina modela) pumpa i radijator prozvode 30db ! Ima li nešto silence?
Dal dolazi zracni hladnjak u obzir ? Ako da , tu je tihi Noctua NH-D14 za 537kn u Opric Informatici ! Ili mora bit vodeno ?
Protegni se do CM Hyper T4 , bolji izbor od Katane III !
EDIT : sad vidio i da imaju i Spire Coolgate - uzmi njega !
nego, dal bi ovi iz adm-a meni stavili novi cooler ak kupim kod njih besplatno ak mi je comp jos pod garancijom??
Ma nije na knap ! Katana III je visoka 143mm , a taj Sharkoon Rebel 9 je sirok 200mm tak da ce stat bez problema !
U to kuciste bi stali i viši hladnjaci !
ma ovo me zbunilo --Max. height CPU cooler 14 cm--
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8421
dal je ovaj cooler dobar?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8421
dal je ovaj cooler dobar?
Preskup i totalno neisplativ fučkaj ga, a dok je procesor pod opterečenjem imat češ itekakvu buku jer taj hladnjak ima 9cm vent koji se vrti do 2800 okretaja.

Ja se slažem da ga fučkaš i da je preskup.
Pozz ljudi, znam da sam malo promasio temu, al' nema veze. Dakle trebaju mi 2 ventilatora sa plavim LED osvjeljenjem, velicine 120mm, koji imaju 3pin konektor. Prikljucio bi ih na potenciometar i koristio bi ih kao intake naprijed na kucistu. Koje bi ste mi preporucili?
Koji bi mi cooler preporučili za clokani x3 450 do 100 kn
i da vas pitam sa tim culerom koji ste mi preporučili do koliko bih mogao clokati x3 450
Koji bi mi cooler preporučili za clokani x3 450 do 100 kn
i da vas pitam sa tim culerom koji ste mi preporučili do koliko bih mogao clokati x3 450
Za tolko kuna tu imaš samo jedan model na izbor pa njega uzmeš i nema frke.E sad kolko češ moč kloknut taj svoj proc, to niko ne zna ovisi puno o matičnoj ploči normalno uglavnom 3.7ghz je sasvim dosta s obzirom na taj LC Power hladnjak. S tim se zadovolji i ne diži CPU napon iznad 1.450V, to je najbitnije ako če trebat dizat CPU napon normalno i to je to.
http://www.protis.hr/products/details/cooler-lc-power-lccc95-socket-77511551156am2am3/61390
Hvala
Dal dolazi zracni hladnjak u obzir ? Ako da , tu je tihi Noctua NH-D14 za 537kn u Opric Informatici ! Ili mora bit vodeno ?
Da znam za Noctua NH D14 i stane mi u kućište ali namjera mi je uskoro case Cooler Master Silencio 550 i u njega Noctua ne bum stala!
Za cijenu bi moglo +50% na Noctua!
Jel isplativa nadogradnja s Katane 3 na Hyper T4?
Procesor Core2Quad Q6600 (stock)
Ako misliš dati 200kn, onda ne...
Iskreno, ja radije skupiš 50ak kn, i čekaš da uleti neka ninja ili u zadnje vrijeme za 250-300kn idu i corsair vodena h40-50
Ako misliš dati 200kn, onda ne...
Iskreno, ja radije skupiš 50ak kn, i čekaš da uleti neka ninja ili u zadnje vrijeme za 250-300kn idu i corsair vodena h40-50
Ako se radi o kupovini polovnog, novog ali opet.
Ako se dogovorim za cijenu od 160-180 kn?
Zanimale su me samo performanse jednog odnosno drugog?
I hoće li stati u TT V4?
Kontam da hoće, ali da provjerim.
Hyper T4 ce stati u TT V4 !
Ako ne mislis OC-at bas se i ne isplati prelazak !
Hyper T4 ce stati u TT V4 !
Ako ne mislis OC-at bas se i ne isplati prelazak !
Ok, hvala svejedno.
Ako se dogovorim s čovjekom za cijenu neku normalnu.
Kupit ću, gore ne može biti.
Ma podosta ugrije Katanu Q6600 koji je na 2.5GHz (trenutno) - nije neki clock.
Ali fino ga ugrije.
Ništa, hvala obojici.