Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.946.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Trebam cpu cooler za nekih 300kn, za fm2 socket, procesor x4 750k

potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?

a jučer sam išo kupovat matičnu i rame da mogu skompletirat cijelu konfu pa mi se nije dalo posebno naručivat cooler, a vjerovatno kolki sam ljenjivac da ga nisam kupio jučer ne bi ga nikad ni kupio :) uglavnom što se tiče ovog coolera , ja sam prezadovoljan za tu cijenu ;)

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Noctua nh-d14 ima clearance za ram od 44mm, gskill ripjavs x(crveni 1600MHz) je visok 40mm, to bi trebalo pasati bez problema. moze li mi netko potvrditi to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam kućište coolermaster Elite 310 i cooler za CPU koji ste mi preporučili je coolermaster hyper t4 pa me samo zanima dali će mi taj cooler stati u kućište??{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel moze preporuka coolera do 60€ u ovoj trgovini www.mlacom.si .

Meni se to cini previse za cooler, ali budzet mi to dopusta :D ako ima isto neki kvalitetan cooler za manje para bilo bi dobro da ga napisete, oko 30-40€ to mi je ok. Znaci ako se bas isplati kupovat takav cooler za procesor x4 750k koji cu ocat koliko je god moguce.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 22:49 (error512).

1 0 hvala 0
18 godina
error512 kaže...

Jel moze preporuka coolera do 60€ u ovoj trgovini www.mlacom.si .

Meni se to cini previse za cooler, ali budzet mi to dopusta :D ako ima isto neki kvalitetan cooler za manje para bilo bi dobro da ga napisete, oko 30-40€ to mi je ok. Znaci ako se bas isplati kupovat takav cooler za procesor x4 750k koji cu ocat koliko je god moguce.

Hvala.

Evo uzmi ovaj dole model, i nema problema onda imaš tiho i odlično hlađenje procesora.Cool

http://www.mlacom.si/cooler-master-hyper-412s

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
neaktivan

Ok, a jel moguce jos sa druge strane stavit 1 vent, jer imam neki vent pa da i njega iskoristim ?

18 godina
error512 kaže...

Ok, a jel moguce jos sa druge strane stavit 1 vent, jer imam neki vent pa da i njega iskoristim ?

Moš stavit još jedan 12cm vent, ali nema uopče potrebe samo češ imat veču buku uostalom taj tvoj procesor nema veliki TDP.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Buka mi je najmanji problem, jer imam komp priklopljen na TV pa sam dovoljno odaljen da ga necu ni cuti :D hvala ti na odgovorima.

0 0 hvala 0
16 godina
pepek97 kaže...

Imam kućište coolermaster Elite 310 i cooler za CPU koji ste mi preporučili je coolermaster hyper t4 pa me samo zanima dali će mi taj cooler stati u kućište??{#}

Stati ce ! T4 je visok 152.3mm , a kuciste podrzava hladnjake do 167mm !

Music As A Weapon !!
16 godina
TomislavZG-2 kaže...

Noctua nh-d14 ima clearance za ram od 44mm, gskill ripjavs x(crveni 1600MHz) je visok 40mm, to bi trebalo pasati bez problema. moze li mi netko potvrditi to?

Ripjaws X se nalazi na listi RAM-a koji ne smetaju NH-D14 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Zanima me još koju bi mi termalnu pastu preporučili jer ako bih mjenjao cooler mjenjao bih sve, dobio sam već neke preporuke da je ARCTIC COOLING MX-4 jako dobra pa me zanima vaše mišljenje..

0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

S hladnjakom dobijes i pastu tak da nemoras posebno kupovat ! Inace , MX-4 je OK !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
TomislavZG-2 kaže...

Naravno da stane. Da su visoki 44mm stalo bi.

13 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Naravno da stane. Da su visoki 44mm stalo bi.

Kuzim ja tu logiku, sam sam htio provjerit jel su ti brojevi istiniti.... {#}

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dali se isplati kupiti Corsair H100 mislim dati 800 kn za njega

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Blazin18 kaže...

Dali se isplati kupiti Corsair H100 mislim dati 800 kn za njega

Ma kakav H100{#} on ti je bučan ko avijon čuo na vlastita uha...Ja bi za te pare uzeo Noctua nh-d14 nemaš boljega koji sa dostavom košta 580 - 590 kn (Oprić Informatika u Rijeci)

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel bu stalo u thermaltake v6

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blazin18 kaže...

Vjerovatno bi !

16 godina
Blazin18 kaže...

Stat ce !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dekcki i cure :) trebam malu pomoc...

Imam cpu hladnjak Spire Thermax III sa dva venta koje sam zamjenio sa brzim i protocnijim ventilatorima.

Star je mjesec dana.

Temp na idle je ovisna o temp u prostoriji ali nista visoko, prosjek 28 stupnjeva, na igrama neprelazi 51 stupanj nakon visesatnog online igranja WOWP i to samo core0, ostale su oko 47.

A sad bih uzimao nesto malo bolje od njega pa vas molim za preporuke.

I dali se isplati uzimati corsair vodeno H100?? Buka mi nesmeta :)

Ako vodeno nije opcija a za noctua znam. Onda molim ostale preporuke a da hlade bolje nego navedene temperature trenutnog hladnjaka.

E i proc je clockan na 3.0ghz non-stop, ponekad ga dignem na 3.6-3.8ghz inace se radi o i5 760 4 jezgre, 2.8ghz

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Praedator kaže...

Temp na idle je ovisna o temp u prostoriji ali nista visoko, prosjek 28 stupnjeva, na igrama neprelazi 51 stupanj nakon visesatnog online igranja WOWP i to samo core0, ostale su oko 47.

Ne treba ti nist, to su dobre temperature.., odlicne.  Dok ne vidis 60 stupnjeva mozak na pasu i igraj se....

Da neznam sta kupis neces manje od 45-48 dobit u loadu, jedno tekucim dusikom da hladis.. i vodeno bi ti drzalo oko 45-50c.  Jedino ako ti se bacaju novci... kupi najskuplji.

14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Dekcki i cure :) trebam malu pomoc...

Imam cpu hladnjak Spire Thermax III sa dva venta koje sam zamjenio sa brzim i protocnijim ventilatorima.

Star je mjesec dana.

A sad bih uzimao nesto malo bolje od njega pa vas molim za preporuke.

I dali se isplati uzimati corsair vodeno H100?? Buka mi nesmeta :)

Ako vodeno nije opcija a za noctua znam. Onda molim ostale preporuke a da hlade bolje nego navedene temperature trenutnog hladnjaka.

E i proc je clockan na 3.0ghz non-stop, ponekad ga dignem na 3.6-3.8ghz inace se radi o i5 760 4 jezgre, 2.8ghz

Hvala

Nemas apsolutno nikakav razlog za bacati lovu na skuplje hladjenje. Ako te bas svrbe pare u djepu, kupi nesto drugo.

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Molim za pomoc, kupio sam novi komp i sada ocu jos cpu cooler.

Cjena nije vazna, al neka to bude neki mid range cooler, koji dobro hladi, uzet cu jos 2x SickleFlow Blue LED, oni se vrte na 2000rpm i valjda ce jos vise smanjit temperaturu. Gledao sam Hyper 412S, pa nezz jel to bas ono sto meni treba, oc mislim da nece biti, jer nezz nista o tome, a i sta bi mi pomoglo nekih 600mhz vise :P procesor je Athlon II x4 750k...

Jel se uopste isplati ocat, da li to skrati zivot procesora ???

0 0 hvala 0
15 godina

Ako hoćeš tih cooler a nećeš ganjat rekorde clockanjem onda ti mogu preporučiti mirne duše Hyper 612S. Ima sam taj cooler i tiši nisam u žvotu vent na 1300 okr. čuo od tog Cooler Masterovog. Vrti se na 1300 okr. i doslovno je nečujana možeš s njime i clockati Athlona što bih ti svakako odmah i preporučio. Jedina mana je to što je ogroman. Inače i Hyper 412S mora bit dobar jel hladi slino kao 612S a ima isti fantastični vent kao 612S.

P.S. Neskrati ga ništa bitno ako je normalan napon i temperatura. To ti je ono red veličina da se skrati sa 20 na ajmo reć 15 godina, mada ja mislim da ako imaš dobar cooler, da je CPU onda i hladniji nego stock ali sam malo višim naponom. Apsolutno nemaš brige oko skraćivanja vijeka, jel je to jedino primjetno kod baš extremnog clockanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 18:11 (itomic009).
16 godina
Zerro Ace kaže...

Molim za pomoc, kupio sam novi komp i sada ocu jos cpu cooler.

Cjena nije vazna, al neka to bude neki mid range cooler, koji dobro hladi, uzet cu jos 2x SickleFlow Blue LED, oni se vrte na 2000rpm i valjda ce jos vise smanjit temperaturu. Gledao sam Hyper 412S, pa nezz jel to bas ono sto meni treba, oc mislim da nece biti, jer nezz nista o tome, a i sta bi mi pomoglo nekih 600mhz vise :P procesor je Athlon II x4 750k...

Jel se uopste isplati ocat, da li to skrati zivot procesora ???

Ako neces OC-at , taj Hyper 412S ce ti biti odlican i necujan je !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pa onda je bolje da uzmem neki sa kojim cu moci ocat, mozda mugen 3 rev. b ?? Nekako mi se preveliki cini, da li se uopste isplati, cjene su nekako slicne :D

hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Pa možeš clockati tog Athlona s bilo kojim od spomenutih, ali za CM znam iz prve ruke da je potpuno nečujan. 

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

znaci sve ce biti ok :D sutra idem to kupit pa cu probat :D

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi bio ok cooler za phenom x4 850?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice