Ne isplati se, ak oćeš bolje hlađenje investiraj u efikasnije ventove ... nešto tipa Enermax ili kućište s boljim protokom zraka.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne isplati se, ak oćeš bolje hlađenje investiraj u efikasnije ventove ... nešto tipa Enermax ili kućište s boljim protokom zraka.
Imam na mugenu sad AC F12 ventove koji su mi spustili temp (znači jedan naspram 2 scytheova venta) za 4°C minimum tako da ono, jedan AC F12 mi bolje drži nego jedan original scythe iza i jedan scythe PWM slipstream od 120 MM koji se vrti do 1900 okretaja na max okretajima.... Imam 2 takva samo što mi je zadnji bučan jer očito nije neki dobar što se tiče tišine za biti odostraga venta da čupa van :)
Al svakako probat ću niš me ne košta ali eto računah neće biti dovoljan :)
Pozdrav,
trazim novi hladnjak za grafu jer se ovaj dernja stock ko lud 55 C a dere se kao da ce poletit pa na umu imam sljedece stvarcice
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=8881934
ili
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903256
i kuciste (fractal design arc midi) podrzava do 180 hladnjake tako da mislim da to ne bi trebao biti problem
Hvala!
pise da xilence ne podrzava am3+ 
| 4 | Ninja 3 |
|---|---|
| 5 | Xilence M806 |
Pozdrav,
trazim novi hladnjak za grafu jer se ovaj dernja stock ko lud 55 C a dere se kao da ce poletit pa na umu imam sljedece stvarcice
ili
i kuciste (fractal design arc midi) podrzava do 180 hladnjake tako da mislim da to ne bi trebao biti problem
Hvala!
xilence zbog push-pulll, ak podrzava am2, am3 podrzava i am2+ i am3+, genius!
Ja bih uzeo Scythe Ninja 3 jer ima 120mm vent , za razliku od Xilence-a koji ima 2 x 92mm i sumnjam da taj drugi vent pridonosi nekim vecoj razlici u skidanju temp. !
Ja bih uzeo Scythe Ninja 3 jer ima 120mm vent , za razliku od Xilence-a koji ima 2 x 92mm i sumnjam da taj drugi vent pridonosi nekim vecoj razlici u skidanju temp. !
zar nije da oba imaju 120mm? push-pull je bolji jer daje veci pritisak zraka, sto je bitno za airflow ako imas gusti finarray.
iako ninja 3 izgleda bolje, ima vise heatpipova i veci je, plus na akciji je. uzmi ninja 3 i mozda dodaj jos jedan vent u buducnosti
gle ovaj fakat ima 92mm. uzmi njinja 3!
Ninja 3 puno bolji buy!
zar nije da oba imaju 120mm? push-pull je bolji jer daje veci pritisak zraka, sto je bitno za airflow ako imas gusti finarray.
iako ninja 3 izgleda bolje, ima vise heatpipova i veci je, plus na akciji je. uzmi ninja 3 i mozda dodaj jos jedan vent u buducnosti
Ne , Xilence ima 2 x 92mm !
zato mi i je zgledo nekak malo..
uzet cu ninju i jos jedan ventic pa se javim ! 
danas igro payday the heist , covjece ovaj ventilator opalio ja mislio da ce explodirat...a bio je na 55 C
Imam
Matična: Asrock P67 PRO3, B3
CPU: Intel i5 2500K 3.3GHZ
DDR: 4gb RAM-a
GPU: Gainward GTX560
HDD: WD 1Tb Sata 3 EALX
Napajanje: XFX 550W Core
Pa me zanima koji cooler za procesor kupiti, do 300-350 kuna.
Na Akciji u Linksu imas Scythe Mugen 3 ! CM Hyper 612S !
Imam
Matična: Asrock P67 PRO3, B3
CPU: Intel i5 2500K 3.3GHZ
DDR: 4gb RAM-a
GPU: Gainward GTX560
HDD: WD 1Tb Sata 3 EALX
Napajanje: XFX 550W Core
Pa me zanima koji cooler za procesor kupiti, do 300-350 kuna.
Pozdrav,
ili
Hvala!
pises da trazis hladnjak za graficku a onda se raspravlja o hladnjacima za procesor. koji hladnjak tebi stvara buku?
Ma kolega se zabunio ! Cim je stavio linkove za CPU hladnjake onda je ocito da i njih trazi :) !
Planiram overclockat CPU na barem 4.5ghz
Proc: i5-2500k (trenutno na stock 3.3ghz)
Mbo: Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3
RAM: Corsair Vengance 2x4gb 1600mhz (da oni dugacki)
Kučište: Coolermaster HAF-X full tower
Nemojte odma pisat Noctua NT-D14 jer je pre velik.
Koji cooler da uzmem?
U planu je neki Noctua koji će stat ali ne sviđaju mi se baš boje (bijelo/smeđe). Htio bi neki tamniji (crni) koji ce se uklopiti pošto je matična crna i kučište.
Ima njemačka firma "be quiet!" koja proizvodi coolere i napajanja.
Za oko mi je zapeo ovaj cooler i gledo sam reviewove i temperature OC procesora su do 75°C. Zanima me (ako opće valja) gdje ga mogu nabaviti u cro ili negdje vani.
Naravno, prihvaćam preporuke za neke druge (možda i dostupnije/bolje) coolere.
Mislim da bi ti Xigmatek Aegir trebao stati ! Sluzbena stranica , po speckama mi se cini odlican - tih , visok protok zraka ...
Evo ti dolje link koji tražiš. Po meni je hladnjak skroz dobra alternativa za sve one kojima je Noctua ružna.
http://www.gamershop.com.hr/shop/cpu/hladnjak-za-procesor-be-quiet-dark-rock-pro-c1/135-1146
Jedan poznanik je kupio Mionix™ Naos 3200 kod njih i sve je prošlo ok.
Nasilje je zlo, a seks je najljepša stvar na svijetu. (Maja Miloš)
EDIT:
Zaboravio sam napomenuti da su mi RAMi corsair venegeance (s onim hladnjacima) hoće li to smetati za SCYTHE Ninja ili Mugen... pod uvjetom da ih ne premještam u drugi slot...
Mislim da ce smetat jer su to veliki hladnjaci ! Eventualno da skines heatsinkove s memorije ! Ak imas vremena , izmjeri si na maticnoj koliki ti je razmak do prvog utora za memoriju , koliko je visoka memorija dok je u maticnoj i kolke su dimenzije Mugena 3 , na kojoj mu je visini vent ! Po tome bi vec mogao zakljucit dal ce smetat memoriji !
Evo ti dolje link koji tražiš. Po meni je hladnjak skroz dobra alternativa za sve one kojima je Noctua ružna.
http://www.gamershop.com.hr/shop/cpu/hladnjak-za-procesor-be-quiet-dark-rock-pro-c1/135-1146
Jedan poznanik je kupio Mionix™ Naos 3200 kod njih i sve je prošlo ok.
To je pro verzija i on je skoro duplo veci.
Spire Thermax Eclipse TME III-dal ima ko na forumu dotični kuler?da napiše u kratkim crtama-kak se ponaša u žeščem overkloku,..hvala unaprijed..
ps.dal zna ko-ima informaciju:
dal bi bilo di za kupiti bracket za spire thermax2 kuler-soket 2011 v pitanju..ja si doma složil nosače privremeno-al vidim da se počeli s vremenom pigati...
šteta mi je kad kuler vrhunski hladi..još kad bi se dal nabaviti bracket,.nema sretnijega od mene
evo pod ful opterečenjem,na default voltaži(spire thermax2),..
Bolje hladjenje ti je ovako s jednim ventilatorom nego da ih stavis 6 u drugom smijeru.
Kučište:TT4
Zanima me dali se može CM Hyper612s zaokrenuti jer ovoko nema prostora za dva ventilatora vrhu
Znači da ventilator bude prema grafičkoj
Pa pogledaj dal imas jos kakve rupe na ploci ! Inace taj drugi vent ti nece bit bas od velke koristi ! Dobit ces par stupnjeva nizu temp. , a eventualno mozes dobit buku ako ne stavis neki tihi vent !
Pa pogledaj dal imas jos kakve rupe na ploci ! Inace taj drugi vent ti nece bit bas od velke koristi ! Dobit ces par stupnjeva nizu temp. , a eventualno mozes dobit buku ako ne stavis neki tihi vent !
Nece dobit nimalo nizu temperaturu. Ako je ventilator prema grafickoj (sta to uopce znaci? okrenut na hladnjaku prema grafickoj ili puse prema grafickoj?) ili ce po hladnjaku puhati vruci zrak od graficke ili ce biti u suprotnom smijeru od gornjeg ventilatora koji ispuhuje i stvarati podtlak. Od naprijed prema natrag najbolji je airflow u 99% kucista.
Da , samo sto sam vidio da se na nekim AMD plocama hladnjak moze postavit samo da puse prema gornjoj ili donjoj strani kucista ! Neznam dal je to kod svih tako !
Da , samo sto sam vidio da se na nekim AMD plocama hladnjak moze postavit samo da puse prema gornjoj ili donjoj strani kucista ! Neznam dal je to kod svih tako !
neki hladnjaci se na AMD ploce ne mogu montirati u pravilnom smijeru. onda biras hoces li da puse vruci zrak od graficke prema hladnjaku ili ces skinuti gornje ventilatore i imati usisavac za prasinu.