Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.940.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Sta kazete na Arctic Freezer 13 PRO CO mi se isplati njega uzet za 200kn i dali bi mi bio on dosta za klokanje mog 2700k na 4.5 ghz?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Dino.Randic kaže...

Sta kazete na Arctic Freezer 13 PRO CO mi se isplati njega uzet za 200kn i dali bi mi bio on dosta za klokanje mog 2700k na 4.5 ghz?? 

Tak-tak ponuda ! Mislim da bi ga drzao u granicama normale ! Rađe bih za 50kn manje  uzeo Xigmatek Balder ak ides na rabljeno jer mi se po specifikacijama cini bolji od Freezer-a !

Music As A Weapon !!
14 godina

Evo gledam u sloveniji watercooling kit-ove i ovi mi zapeli za oko...

http://www.ekwb.com/shop/kits-cases/kits/ek-kit-h3o-240-hfx.html

i

http://www.ekwb.com/shop/kits-cases/kits/ek-kit-h3o-240-ltx.html

Dal se isplati kupit skupljeg? Ima jacu pumpu,bolji radijator itd....
Jel se isplati to? Ili si solo slozit u tom ducanu? Ili nekaj drugo iz slovenije? Recite prijedloge ak znate nes bolje...

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 3:43 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Isplati se, ako ti nije teško otići do slovenije... Pogledaj koliko te košta kad uzimaš posebno dijelove
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

bok dečki--zanima me fizički soket 2011-dal se podudara(rupe na matičnoj ploči) s kojim od soketa 1155,1156,1366?

po pitanju kulera me zanima!

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 18:49 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bahrija kaže...

bok dečki--zanima me fizički soket 2011-dal se podudara(rupe na matičnoj ploči) s kojim od soketa 1155,1156,1366?

Mislim da ne!

Werdum Combat Team
16 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
bahrija kaže...

Mislim da ne!

jel misliš ili si siguran?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

100% se ne podudaraju jer je LGA2011 poprilično veći pa je tako i razmak između rupa veći.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bahrija kaže...
KrpaZG kaže...
bahrija kaže...

Mislim da ne!

jel misliš ili si siguran?

Evo kolega je potvrdio, dakle sad sam siguran!

Werdum Combat Team
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

au opet bude kemijanja ko i na soketu 1155{#}..samo mi malo čudno zakaj intel nije daval štok kulere za 2011(soket)procesore ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bahrija kaže...

au opet bude kemijanja ko i na soketu 1155{#}..samo mi malo čudno zakaj intel nije daval štok kulere za 2011(soket)procesore ??

Pa budimo realni, tko ce CPU od 4000+kn hladiti zujalicom?

clock2much
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

mislim ak neko izdvoji tolku lovu za proc-intel je mogel i nekakav malo bolji kuler skemijati sa procom:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš odvojeno za kupit nekakvo njihovo vodeno hlađenje za LGA2011

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
15 godina
bahrija kaže...

mislim ak neko izdvoji tolku lovu za proc-intel je mogel i nekakav malo bolji kuler skemijati sa procom:)

Upravo tako !!!! Ako ti već prodaju CPU od 4500 kn  ( što je već van pameti ), ZAŠTO ti onda nestave nekakv cooler od 300 do 400 kn tipa Mugen 3 ili Xigmatek Aegir odmah u paketu ????? To je hebeno debilno. To je kao da uz Audi A8 moraš dokupit naknadno klimu. To me potpuno živcira kod tih skupih stvari.

16 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...

Imaš odvojeno za kupit nekakvo njihovo vodeno hlađenje za LGA2011

i dati 700kn još za to vodeno{#}..

kad mi dođe matična(danas) idem pajdašu(bravarija d.o.o hehe) da mi skemija nekakav nosač za spire thermax2-pa da pripašem.. već iam viziju kak bi trebal izgledati,sad tu viziju treba prenijeti na metal {#}

17 godina
neaktivan
Fora je u tome da onaj tko izdvaja toliko para za proc uglavnom ne želi da mu se nameće određeni model hladnjaka, a složit ćeš se svako ima drugog favorita. Meni je za INTEL Prolimatech maajka, ali ni ovo INTEL vodeno ne izgleda loše.
Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
15 godina
Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dečki zna možda ko točne dimenzije rupa za soket 2011-znači od rupe do rupe?

edit-točno 8cm..ak bu još kome trebalo!

evo napravil sam nosače za 2011 soket-sad samo instalacija nosača-valjda bude bilo dobro {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 0:57 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bahrija kaže...

evo napravil sam nosače za 2011 soket-sad samo instalacija nosača-valjda bude bilo dobro {#}

Znaš da to mora i određenu silu istrpit bez da se savije, jer ako se negdje savije ili izvije odmakne se hladnjak od proca i bye bye.

Ne znam točno što si planirao sa ta dva komada napravit, ali nekako mi vizualno ne ulijeva povjerenje.

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
bahrija kaže...

Znaš da to mora i određenu silu istrpit bez da se savije, jer ako se negdje savije ili izvije odmakne se hladnjak od proca i bye bye.

Ne znam točno što si planirao sa ta dva komada napravit, ali nekako mi vizualno ne ulijeva povjerenje.

evo kaj sam napravil {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 0:58 (bahrija).
16 godina
bahrija kaže...

evo kaj sam napravil {#}

Odlično, nadam se da će bit ok, samo definitivno prati temperature u barem slijedećih tjedan-dva. Nadam se da će sve ostat ok.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Momčići pomozite mi u odabiru :)

Znači imam ponudu za uzest radijator za vodeno Airplex EVO 120 + Pumpa Hydor seltz l20 II e sad fali vodeni blok, može mi netko preporučit kakav vodeni blok dobar za 1155 socket? Hladio bih Intel i5 2500k s tim vodenim i zanima me dal bi to bio pametan izbor za uzesti? :)

Samo nemojte sada tu furati neke blokove od 300+ kn :D

Ako nebi bilo pametno uzesti onda mi dajte neku preporuku do 400 kn zračnog coolera da nije ENORMAN poput mugena nego nešto niže/uže :)

Hvala unaprijed na savjetima :D

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Znači imam ponudu za uzest radijator za vodeno Airplex EVO 120 + Pumpa Hydor seltz l20 II e sad fali vodeni blok, može mi netko preporučit kakav vodeni blok dobar za 1155 socket? Hladio bih Intel i5 2500k s tim vodenim i zanima me dal bi to bio pametan izbor za uzesti? :)

Ako nebi bilo pametno uzesti onda mi dajte neku preporuku do 400 kn zračnog coolera da nije ENORMAN poput mugena nego nešto niže/uže :)

Hmm, vodeni blok ispod 300kn ces tesko naci, cak i polovni. No ako se ipak odlucis malo vise dati, onda ti izbor spada na EK ;)

Za zracni, recimo Prolimatech Armageddon, Genesis... Ali 2500k ce dobro hladiti i daleko jeftiniji hladnjaci 

15 godina
neaktivan
Quake6 kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Hmm, vodeni blok ispod 300kn ces tesko naci, cak i polovni. No ako se ipak odlucis malo vise dati, onda ti izbor spada na EK ;)

Za zracni, recimo Prolimatech Armageddon, Genesis... Ali 2500k ce dobro hladiti i daleko jeftiniji hladnjaci 

E ali mene zanima koji hladnjak normalno da ga adekvatno ohladi (ne želim temp poviše 55°C imat jer sam alergičan na takve stvari) da je normalno što jeftiniji za svoje performanse? :)

Onda otpada vodeno jer mi se ne daje baš 750 kn za vodeno ;)

14 godina
neaktivan

Ako gađaš na 4,5 GHZ, 60C u full loadu očekuj sa zračnim hladnjakom.

Izbor dobrih hladnjaka za i5 2500K: CM 612S, SCYTHE NINJA, SPIRE THERMAX III, SPIRE VAMPER X2

Noctua.

Ili ak imaš nekog tko putuje nek ti pokupi u Sloveniji neki dobar Thermalright

EDIT: ovog bi trebalo još biti i košta cca 300 kn u Sloveniji Thermalright HR-02 Macho -zvjerka od hladnjaka i jako tih

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 15:57 (zober).
17 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

E ali mene zanima koji hladnjak normalno da ga adekvatno ohladi (ne želim temp poviše 55°C imat jer sam alergičan na takve stvari) da je normalno što jeftiniji za svoje performanse? :)

Onda jedan od gore ponudenih, tesko da ima boljih hladnjaka od njih. Ako i ima, to je onda u zoni od recimo 5°C

18 godina
AbeDomeNuS kaže...
Quake6 kaže...
AbeDomeNuS kaže...

masa današnjih zračnih haldnjaka hladi kao vodeno a nerijetko i bolje od vodenih hlađenja, uz znatno prihvatljiviju cijenu.

praktički za cijenu samo vodenog bloka možeš kupiti opaki zračni hladnjak.

hmm skoro sa ni sa jednim iz višeg segemnta nećeš pogriješiti, meni je recimo bitnija buka, imam Mugena 2 i samo pohvale za njega, veći dio vremena mi radi ko pasivac, evo baš sam malo proc jučer pržio sa OCCT i mislim samo da mi je u jednom trenutku temp. otišla na 56 °C i te nazad na 54-55°C. doduše kad sam skinuo prednju masku lol pale su na ~50-52°C očito je vrijeme da operem (usisam) spužve sa prednje strane.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 16:04 (sokre).
15 godina
neaktivan
sokre kaže...
AbeDomeNuS kaže...
Quake6 kaže...
AbeDomeNuS kaže...

...

Imam i ja sad mugena 2 rev b al računao sam da ima nešto što će ga bolje ohladiti a da nije neka enormna cijena, što vi mislite ljudi dal mi se isplati prodavati mugena i uzimati neš drugo? :)

18 godina
AbeDomeNuS kaže...
sokre kaže...
AbeDomeNuS kaže...
Quake6 kaže...
AbeDomeNuS kaže...

...

Imam i ja sad mugena 2 rev b al računao sam da ima nešto što će ga bolje ohladiti a da nije neka enormna cijena, što vi mislite ljudi dal mi se isplati prodavati mugena i uzimati neš drugo? :)

hmm definitivno bih ga ostavio na tvom mjestu i ako ništa drugo isprobao iz prve ruke.

ništa te nekošta a mug.2 je i dalje odličan hladnjak.

evo ja si brijem možda složiti sada push-pull kombinaciju.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 16:11 (sokre).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice