Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.940.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

pa negledaju se idle temperature...de ti prvo pokreni neki stress sa aidom 64..i full stress sa prime95 pa onda nam reci temperature...

My way
13 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

pa negledaju se idle temperature...de ti prvo pokreni neki stress sa aidom 64..i full stress sa prime95 pa onda nam reci temperature...

Evo, vrtio sam blend test na sve 4 jezgre i temperatura je dosla do max 55 stupnjeva. Je li to puno? Koliko bih postigao mjenjanjem paste?

15 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

odvrti cinebench...al po ovome netrebas nis mijenjat to je super temp...

http://downloads.guru3d.com/CineBENCH-11.5-download-2475.html

ja na svom 2700k s stockom imam max 77C u loadu dok vrtim cinebench

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 19:05 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dino.Randic kaže...

odvrti cinebench...al po ovome netrebas nis mijenjat to je super temp...

http://downloads.guru3d.com/CineBENCH-11.5-download-2475.html

ja na svom 2700k s stockom imam max 77C u loadu dok vrtim cinebench

Budem i to. A od koje temperature na dalje za procesor nije dobro, mislim od kad se pocinje degradirati?

15 godina

Ako se ugrije do 55C, nemaš brige. To oko degradiranja zaboravi. Ako se pregrije, komp se gasi tako da ti CPU neće degradirati.

15 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Amd kaze max temp 62C nemoj ic iznad 65C i to ti je to...

ali u normalnom koristenu ce ti bit manje od tih 55C...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ljudi moji, molim vas ko boga, dajte mi neku preporuku što TIŠEG a što BOLJEG ventića 120 mm za na mugena 2 rev b jer mi se ovaj originalni mrvicu čuje, kao da nije podmazan, onako, šumi, pa mi smeta :/

Nemojte samo na cifre preko nekih 100 kn, al želim neku određenu tišinu za to a da što bolje hladi...

Hvala :)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dakle, kupih novi proc FX6 i ne svidja mi se stock cooler s tim malim krugicem za hladjenje, stavio bi drugi. Moze preporuka do 250 kuna, posto ga ne misilm ocat preko 4 ghz barem prvih godinu dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?
AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U specima nema Socket AM3+, samo AM3

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 10:54 (drki).
14 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

AM2,AM2+,AM3,AM3+ su sve ista stvar

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Odgovara i za am3+! Ne brini...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Ljudi moji, molim vas ko boga, dajte mi neku preporuku što TIŠEG a što BOLJEG ventića 120 mm za na mugena 2 rev b jer mi se ovaj originalni mrvicu čuje, kao da nije podmazan, onako, šumi, pa mi smeta :/

Nemojte samo na cifre preko nekih 100 kn, al želim neku određenu tišinu za to a da što bolje hladi...

Hvala :)

Itko?

15 godina
AbeDomeNuS kaže...

Itko?

KLIK !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Itko?

KLIK !

Taj mi je trenutno na CPU cooleru, i bučan je, u najmanju ruku, i na najnižim okretajima se čuje, ima li kakva preporuka TIŠEG ali ne mnogo LOŠIJEG venta za cpu cooler? :/

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kupi si nekakav noctuin, i nećeš žalit. :)

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Kupi si nekakav noctuin, i nećeš žalit. :)

E toliko love nemam sad :/

Imam do max 100 kn, mislio sam coolermaster excalibura uzest, al i on je bučniji, koliko sam vidio, do 1700 rpm nije loš al od 1700 pa do 1900-2000 nisam siguran, se čuje ko avion....

Meni je na ovom original od mugena očito il ležaj otišao il nešto, jer se baš čuje šum glupi i iritira me, a ovaj slip stream sa potenciometrom je turbina živa, imam model sličan, tj isti samo nema VR mode nego PWM i taj bracket za PCI slot za regulaciju, isto 800-1900 il koliko već, i na najnižim se čuje, smeta me to, hoću tišinu sad XD

15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Delete !

Šta misliš o ovome?

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-kama-flow2-120mm-1400-okr-min&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.188

Neznam više ni sam šta, sve te specifikacije i deklaracije za ventove što sam gledao padaju u vodu, ili nije dobro postavljena tablica čujnog/bučnog/šum bla bla.... Tako da mi se čini taj kao dobar izbor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Meni se Silverstone cine OK !

FN121 ( sluzbena stranica )

Suscool 121 ( sluzbena stranica )

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Meni se Silverstone cine OK !

FN121 ( sluzbena stranica )

Suscool 121 ( sluzbena stranica )

Vidim ovaj suscool 121 je ultra tih, al vidim isto da radi na senzor temperature, dal se to može isključiti da mi upire konstantno full speed? I koji bi bio bolji izbor između ta dva, jer vidim da su dosta dobri, a nisam ni znao da ima silverstonea u nas... :o

EDIT: Pala odluka na Silverstone air penetrator, vidio sam što taj vent radi i rekao si oh shit holy cow mother of kowamabunga i moram ga uzest, jer je to nešto najbolje što se novcem može kupiti, a za ostalo, tu je mastercard :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 21:36 (AbeDomeNuS).
17 godina
neaktivan
Evo samo da ti kao bivši vlasnik AP121 kažem da vent yebe kewu. Meni nije pasao izgled, pa sam ga prodao u bescjenje. Kupi slobodno.
Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
15 godina
neaktivan
The Man kaže...
Evo samo da ti kao bivši vlasnik AP121 kažem da vent yebe kewu. Meni nije pasao izgled, pa sam ga prodao u bescjenje. Kupi slobodno.

Jedini vent kojeg znam da onako yebeno usmjerava zrak, da je ultra tih, ja na videu ga nisam čuo, osim mrvicu šuma zraka, što je normalno, a da onako puše ko blesav, to će mom mugenu dat hebenica temperature :P

17 godina
neaktivan
Čuje se on nešto malo na max okretajima, ALI fora je u tome da zvuk koji čuješ pri radu kvalitetnijih ventilatora nije neugodna iritantna buka, već jednostavno zvuk na koji se bez problema navikneš i s kojim se da sasvim normalno živjet, pa čak i spavat uz njega.

Uostalom, imaš kao bundle priložen molex adapter s 3 nastavka (5V, 7V i 12V), pa ako misliš da ti je na 12V vent preglasan, pikni ga u 7V i nećeš ni znati da radi.

Ja ti uglavnom (za ispuhivanje i CPU hladnjak) koristim ventove od 120 mm na 1500 okretaja (+/-10%) spojene na 7V molex adapter (ili PWM konektor na ploči) i imam totalno tih komp. Čak sam i Corsair ventove (za upuhivanje) od 140 mm na 1000 okretaja (+/-10%) spojio na 7V molex adapter i sasvim fino (i nečujno) pušu po diskovima i grafičkoj.
15 godina
AbeDomeNuS kaže...
EDIT: Pala odluka na Silverstone air penetrator, vidio sam što taj vent radi i rekao si oh shit holy cow mother of kowamabunga i moram ga uzest, jer je to nešto najbolje što se novcem može kupiti, a za ostalo, tu je mastercard :)

Naisao sam na NoiseBlockera BlackSilent Fan XL2, 120mm koji mi se po specifikacijama cini jos bolji od Silverstona  koje sam ti preporucio (- tisi je , veci protok zraka) , pa si slobodno i njega pogledas !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Di? Jel novi?
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Treba mi pomoc oko coolera za komp.

Imam HTPC komp kojem bi promjenio cooler koji mi može stati u ovo kučište.

Procesor je AMD Phenom II X4 965, matična ASRock 870 EXTREME3.

Bitno je samo da dobro hladi i da bude tih (koliko je to moguće s obzirom na ograničenje u dimenzijama)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Noctua NH-L12 ! Imas ga u oprić informatici po cijeni od 375 kn ! Odlican i tih  hladnjak !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
phantomlord04 kaže...

Treba mi pomoc oko coolera za komp.

Imam HTPC komp kojem bi promjenio cooler koji mi može stati u ovo kučište.

Procesor je AMD Phenom II X4 965, matična ASRock 870 EXTREME3.

Bitno je samo da dobro hladi i da bude tih (koliko je to moguće s obzirom na ograničenje u dimenzijama)?

Haf932 kaže...

Noctua NH-L12 ! Imas ga u oprić informatici po cijeni od 375 kn ! Odlican i tih  hladnjak !

Tise i skuplje od Noctue neces naci. Ali ta prividna skupoca se brzo istopi kada vidis da ovi daju 6 godina bezuvjetnog jamstva (osim da si siledija pa namerno pokvaris)

Mozda ces naci i jefitnijih (ne mozda nego ces naci) no taj CPU vent ce raditi skoro pa 24 sati na dan i oni, fini, deklarirani sati kod drugih proizvodaca ce se brzo istopiti s obzirom na to sto oni deklariraju radne sate na 20 celzija + imaju sinter lezaje za razliku od Noctue

14 godina
neaktivan

ja sam mislio nešto ovako uzet, al sad vidim da je ova noctua bas kao za HTPC, malo jest cijena paprenija, al za dobro hlađenje se isplati, ionako nisam ni lipe u njega ulozio u zadnjig godinu dana

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi Noctuu , bolja u svakom pogledu , al zato jest malo skuplja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice