Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.940.152
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Hyper ce stat na tvoju maticnu !

Inace ja bih isao na Hypera 212 EVO koji je prilicno bolji od TX3 EVO !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Vim kaže...

Pozz ekipa. Hocu kupiti Cooler Master Hyper TX3 Evo na svoj dualac E7500!

Problem je u tome što nezz stane li to u moju MBO-ASUS P5KPL/1600?

U posljednje vrijeme mi se proc jako zagrijava i ide u loadu preko 75. Mislim i da je do termalne paste, ali kad već želim rješenje bolje mi je kupiti neki budget cooler!

Mislim na ovaj Cooler Master. Ako imate neki savjet, pomozite.

PS. ( skupi cooleri poput noctue ili mugena itd ne dolaze u obzir na ovako slab proc, hvala) 

Jel čistiš redovito od prašine, barem svakih par mj.?

Ako ti se ne da rastavljati, barem hladnjak očisti...i filtere kućišta ako ih imaš....

www.rigburning.comule.com
18 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Najisplativiji cooler je definitivno hyper 212. 

Poslje njega, hr-02 macho.

Sve ostalo je preskupo.

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asta kaže...
Vim kaže...

Pozz ekipa. Hocu kupiti Cooler Master Hyper TX3 Evo na svoj dualac E7500!

Problem je u tome što nezz stane li to u moju MBO-ASUS P5KPL/1600?

U posljednje vrijeme mi se proc jako zagrijava i ide u loadu preko 75. Mislim i da je do termalne paste, ali kad već želim rješenje bolje mi je kupiti neki budget cooler!

Mislim na ovaj Cooler Master. Ako imate neki savjet, pomozite.

PS. ( skupi cooleri poput noctue ili mugena itd ne dolaze u obzir na ovako slab proc, hvala) 

Jel čistiš redovito od prašine, barem svakih par mj.?

Ako ti se ne da rastavljati, barem hladnjak očisti...i filtere kućišta ako ih imaš....

Od prašine čistim gotovo svako drugi mj. Ali prob je u tome što sam napravio klasičnu početničku grešku, kada sam posljednji put skidao stock cooler vidio sam da je termalna totalno skorena i suha. Ja je nisam uklonio i samo sam hladnjak ponovo vratio na proc! Od tada mi se proc jako grije. Mislim ipak sada kada imam nesto malo novca da kupim taj TX3 EVO i uz njega nanesem termalnu na proc ( onu koja dodje uz cooler, nezz jel sto kvalitetna). Procesor mi je trenutno na stock taktu 2,93, pa opet ide preko 75 stupnjeva. Koliku bi razliku s ovim coolerom mogao očekivati? Ako će ga držati ispod 65 u loadu, rado bi ga kupio. 

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ona pasta koja dođe s TX3 je cisto OK !

Definitivno ce bolje hladiti od stock hladnjaka , no obavezno skini staru pastu prije nanosenja nove !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Hyper ce stat na tvoju maticnu !

Inace ja bih isao na Hypera 212 EVO koji je prilicno bolji od TX3 EVO !

Ja hypera 212 mogu kupiti za nekih 68 KM ili u kunama približno oko 261kn. 

Hyper tx3 EVO me izađe nekih 50 KM ili 192 kn kod nas u BiH. Koliko je to isplativo? Odnos cijena performansa naravno!

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

A gle , 212 EVO moze hladit i daleko jače procesore , pa ak ces ubuduce kupovat jaci proc neces morat kupovat opet neki jaci hladnjak ! Samo provjeri dal imas dovoljno siroko kuciste !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ipak cu kupiti ovaj hyper TX3 EVO. Izmjerio sam u kućištu da mi 212+ s svojim 120 mm fan nemože stati između napojne i ram memorije. A isto tako njegovih 16 cm visine je previše za moje kučište. Ovaj TX3 EVO je dimenzijama potpuno identičan stock cooleru osim njegovih 13,5 cm visine ali ipak staje u kučište pa ću njega kupiti. Nisam neki overclocker tako da će poslužiti i ovaj TX3. U svakom slučaju hvala na brzim odg.

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi onda TX3 EVO , pošto ti 212 EVO nece stati !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja uzeo TX3 EVO za drugu konfu..i mogu reći da sam se poprilično zajebo...dobrano..glasan je ko vrag...a cim malo spustim okretaje na ventu..odma procesor počne radit na intervale...i peče se...nisam baš puno gledao review od njega tako da...ugl..jako glasan kuler....a i nisam zadovoljan kako hladi..

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

Ja uzeo TX3 EVO za drugu konfu..i mogu reći da sam se poprilično zajebo...dobrano..glasan je ko vrag...a cim malo spustim okretaje na ventu..odma procesor počne radit na intervale...i peče se...nisam baš puno gledao review od njega tako da...ugl..jako glasan kuler....a i nisam zadovoljan kako hladi..

Mozda nije fino nalegao na cpu... Koju pastu si koristio?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Njegovu pastu..koja se dobije sa njim.. ovu : http://www.avadirect.com/images/items/ATC-CMR-10G.jpg

A kad sam ga stavio..napravio sam dobar vizualni pregled i sjeo je točno kako treba...procesor je AMD Phenom II X6 1055T

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 23:07 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nikacc kaže...

Njegovu pastu..koja se dobije sa njim.. ovu : http://www.avadirect.com/images/items/ATC-CMR-10G.jpg

A kad sam ga stavio..napravio sam dobar vizualni pregled i sjeo je točno kako treba...procesor je AMD Phenom II X6 1055T

Po  meni je TX3 preslab za tog Phenoma X6 kao i svi ostali hladnjaci s 92mm-skim ventom !

Music As A Weapon !!
15 godina

Točno. Thuban zahtijeva pošteno hlađenje ako hoćete tišinu, dobre temperature i visoke taktove.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako je ovaj pre slab...šta bi onda trebao reći za stock koji je došao s njime.....samo jedna riječ ga može opisati...disaster :D , ugl...da se razumijemo ...nije nikakav klok u pitanju....najobičniji uredski poslovi :)  Jel bi pomogao još jedan vent na njega? Pošto sam dobio s njime kit za drugi fan!?

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 23:30 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

Ako je ovaj pre slab...šta bi onda trebao reći za stock koji je došao s njime.....samo jedna riječ ga može opisati...disaster :D , ugl...da se razumijemo ...nije nikakav klok u pitanju....najobičniji uredski poslovi :)  Jel bi pomogao još jedan vent na njega? Pošto sam dobio s njime kit za drugi fan!?

Pomogao bi malo, nista posebno.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Bez uvrede , ali meni je nekad smijesno kako se ima za takav proc , a nema se npr. 300-tinjak kn za Hyper 612S , Mugen 3 ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Zato što sam vidio na netu da ima par periferija složenih točno sa tim coolerom i tim procesorom, i nisam puno razmišljao niti dublje išao u istraživanje performansi tog coolera....i naravno zajebo se...a i nisam ja financirao taj kuler..tako da...uzeo sam prvo što je došlo pod ruku..:S, mogao sam puno bolje proci da sam uzimao polovno za tu lovu..al eto..brzopletost

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 23:40 (Nikacc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

kod amdeovih-jačih procesora nije problem samo hlađenje procesora-već i northbridge--osim proca i north. se grije ko mutav-to je kombinacija hot-spot{#}..imal sam x6 1055 u kombinaciji s noctuom nhU12P,.kad sam dodatno rashladil northbridge temperatura proca je pala za 4-5 stupnjeva...

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 0:06 (bahrija).
15 godina

Jel ti taj vent puhao i po procesoru, odnosno hladnjaku ?

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...

quake ima :)

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
16 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...
bahrija kaže...

quake ima :)

mogel bi onda neku recenziju baciti{#}..neznam od kud je on?kaj bi posudil da ovoga svojega i5 razvlečem na 5.6-5.7 ghz {#}

14 godina

On je iz Požege, ali mislim da studira u Varaždinu ili Zagrebu, nisam siguran... Inače on je jedan od članova HWGurus OC tima...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
16 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...

On je iz Požege, ali mislim da studira u Varaždinu ili Zagrebu, nisam siguran... Inače on je jedan od članova HWGurus OC tima...

uh malo daleko..

ovo hlađenje izgleda zverski-zverski hladi,.. samo kaj je buka problem-ko da imaš frižider v sobi {#}..trebalo bi napraviti dobru zvučnu izolaciju,.pitanje je kolka bi cijena bila za ovak nekaj?

14 godina

Ne bih znao...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji je dobar hladnjak za ovaj procesor?

Imam ovaj procesor:

Intel® Core™ i5
CPU brand Intel
CPU model 2400
CPU brzina [GHz] 3,10
L3 Cache 6 MB
Chipset Intel® H61(B3) Express
Socket

1155

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam ovaj procesor:

Intel® Core™ i5
CPU brand Intel
CPU model 2400
CPU brzina [GHz] 3,10
L3 Cache 6 MB
Chipset Intel® H61(B3) Express
Socket

1155

0 0 hvala 0
15 godina
drofix kaže...

Scythe Yasya po odlicnoj cijeni od 250KN !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam Phenom II X4 965 BE s stock coolerom. Temperature u idelu so oko 45 stupnjeva. Nisam dirao orginalnu pastu, inace imam Artic Silver 5. Bi li ista dobio da skinem staru pastu i stavim ovu bolju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice