Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.744.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Bilo bi dobro kad bi u ovim nabacivanjima sa temperaturama umjesto ili uz ciste temperature jezgri navodili i razliku jezgri i sobne temperature.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
BlueMax kaže...

Bilo bi dobro kad bi u ovim nabacivanjima sa temperaturama umjesto ili uz ciste temperature jezgri navodili i razliku jezgri i sobne temperature.

U sobi je sigurno 30C tokom dana jer mi klima ne radi, temperature jezgri nemogu vidjeti jer se radi o unlockanom 555BE.

clock2much
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ljudi moji, došao sam do izbora, što je pametnije od ovoga dvoje?

1 Zalman CNPS10X Performa
10 Scythe Mugen 2 Rev B
\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AbeDomeNuS kaže...

Cak imas i temu za ta dva hladnjaka ! Inace ja sam za Mugena !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 0:20 (Haf932).
14 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Imam oba hladnjaka (u biti CNPS 10X Quiet koji je nesto bolji od performe) i moja preporuka ti je Mugen 2 rev b. S njim ces se malo namuciti oko montaze ali bolje hladi. Performa je i dosta bucna a Mugen izuzetno tih. Takodjer imam dosta informacija da je Mugen 2 rev B bolji i tisi od Mugena 3.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Imam oba hladnjaka (u biti CNPS 10X Quiet koji je nesto bolji od performe) i moja preporuka ti je Mugen 2 rev b. S njim ces se malo namuciti oko montaze ali bolje hladi. Performa je i dosta bucna a Mugen izuzetno tih. Takodjer imam dosta informacija da je Mugen 2 rev B bolji i tisi od Mugena 3.

Imao sam prije Mugena 2 Rev B, je izrazito je tih ovaj bio kojeg sam ja imao, ako me sjećanje služi, uzeo sam ga od kolege Kant to je bilo davno, međutim nažalost svoju, prošle godine sam ga prodao, kad sam bio budala, međutim dvojba mi je bila JER na nekim reviewima je bolja performa na nekim mugen, a za mugena znam šta je i da mi je uspio ohladiti čak 20°C bolje od stocka na 545 @ B45 procu.... Hvala na pomoći, dolazi mugen 2 uskoro na zvijerku ^^

\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

bok dečki-dal bi ovaj kuler mogel hladiti i5 2500k na 4.5ghz?ZALMAN CNPS7700-CU 120mm 2 Ball Cooling Fan..za 775 je soket-sad valjda paše za matičnu asrock p67pro3?

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bahrija kaže...

bok dečki-dal bi ovaj kuler mogel hladiti i5 2500k na 4.5ghz?ZALMAN CNPS7700-CU 120mm 2 Ball Cooling Fan..za 775 je soket-sad valjda paše za matičnu asrock p67pro3?

zaboravi na taj hladnjak. to je 0 bodova u današnje vrijeme

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
bahrija kaže...

zaboravi na taj hladnjak. to je 0 bodova u današnje vrijeme

znači bez heatpipea ne dolazi u obzir za ove novije procesore?

Bahrija
15 godina
bahrija kaže...

Ni u ludilu ! A i ne podrzava LGA 1155 !

Music As A Weapon !!
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mislim a je ovo trenutno najbolji cpu hladnjak sto se tice zraka, cak mrvicu boli od noctue

http://www.tweaktown.com/reviews/4453/phanteks_ph_tc14pe_cpu_cooler_review/index.html

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
bahrija kaže...

Ni u ludilu ! A i ne podrzava LGA 1155 !

ček-kaj nepašu 775 kuleri na soket 1155?

Bahrija
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...

Samo na ASRock ploce koje podrzavaju Combo Cooler Option. (Imaju rupe za S775 coolere)

clock2much
15 godina
bahrija kaže...

Pasao bi da taj Zalman ima adapter za 1155 !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Neznam jel netko već spomenuo al u linksu je vikend akcija coolera http://www.links.hr/index.php?option=homepage&page=novosti&id_novost=2416&insert_stats=1

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Napokon sretan sa temperaturama!

Promijenio kučište kupio haf-a 922, temperature pale i do 10 gradi!

Baš kad sam bio u Linksu promatrao sam Xigmateka, i ono, ja neznam šta je toliko posebno na njemu, čak je i tanji od mugena 3 i od 212 evo! Ali vjerujem da radi dobro svoj posao!

Kad prodam ACFXtreme-a najvjerovatnije uzmen Xigmateka ako ne uleti neka bolja prilika za Noctua-u!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Imam samurai zz sa stare konfiguracije pa me zanima jel bi on mogao donekle ohladit phenom ll x4 950?

Planiram stavit na kućište 3x kama flow2 1900 R.P.M. i 2x coolermaster blade master 80mm 3000 R.P.M.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 19:05 (Gearbox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mogao bi , al naravno ako proc nije OC-an !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

U kojoj mjeri cooler-u procesora može pomoći dobar air flow kućišta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dosta , ako je raspored ventova pravilno raspoređen !

Znaci : prednji i bočni - upuhuju

straznji i gornji - ispuhuju

Naravno treba gledati da se hladnjak procesora okrene tako da puse prema straznjoj strani kucista ako je moguce !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
VidoM kaže...

Baš kad sam bio u Linksu promatrao sam Xigmateka, i ono, ja neznam šta je toliko posebno na njemu, čak je i tanji od mugena 3 i od 212 evo! Ali vjerujem da radi dobro svoj posao!

Kad prodam ACFXtreme-a najvjerovatnije uzmen Xigmateka ako ne uleti neka bolja prilika za Noctua-u!

e viš-sam ti rekel{#},a ti bi odma proc prodal--{#}

haf-ja u svome kompu nisam imal nijedan vent za ispuh i upuh-a temperatura procesora nije prelazila 55 stupnjeva(ful load) na phenomu 1.46@3.7,,s tim da noctua bila gore...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 22:08 (bahrija).
16 godina
neaktivan
VidoM kaže...

Bit će veselo kad ga budeš čistio...

{#}

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Zašto, zbog ventova?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmes kompresor i da vidis !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gearbox kaže...

Imam samurai zz sa stare konfiguracije pa me zanima jel bi on mogao donekle ohladit phenom ll x4 950?

Planiram stavit na kućište 3x kama flow2 1900 R.P.M. i 2x coolermaster blade master 80mm 3000 R.P.M.

Scythe Samurai ZZ je specifičan hladnjak, jer on puše prema matičnoj ploči a ostalo sam spomenul na dolnjem linku.Na ove Coolermaster ventilatore od 8cm zaboravi, ne trebaju ti uopče previše buke to ne stavljaj na kučište usput koje su veličine ovi Scythe ventilatori da nisu 9cm jel.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931244&sort=asc&view=flat

Uglavnom s obzirom da taj Scythe hladnjak, puše prema matičnoj ploči ova tri Scythe ventilatora postavi na kučište tak da sva trojica ispuhuju zrak van iz kučišta. To je ono najbitnije u praksi, znači moš stavi dva komada iza otraga na kučište a onaj treči gore na kučište.Kaj se tiče hlađenja tog Phenom proca, može ga Samurai ZZ ohladit ali klokanja nema osim kolko uspiješ na defolt CPU naponu to je vrlo bitno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina

Imam kućište identično ovom prvom sa ručkom http://forum.benchmark.rs/showthread.php?289692-Dva-starija-solidna-ra%C4%8Dunara samo što sam napravio rupu za cooler od 80mm dole na front panelu. Kućište ću modat tako da sam planirao na front panelu stavit 2x kama flow2 120mm da ubacuju zrak i još jednog gore na kućište da izbacuje gdje je isto rupa 80mm tako da ću je povećati isto na 120mm. Što se tiće zadnjih cooler-a tu samo mogu ići 2x 80mm cooler-a zato što nema šanse da stane 120mm. Iskreno volio bi ako bi mogao dobiti savjet kako se može prepravit da i tamo dođe 120mm cooler ili još bolje kako da napajanje prebacim dole i zatim kako da ploču gdje se pričvrsti matična pomaknem gore.

Unaprijed hvala

17 godina
Gearbox kaže...

Imam kućište identično ovom prvom sa ručkom http://forum.benchmark.rs/showthread.php?289692-Dva-starija-solidna-ra%C4%8Dunara samo što sam napravio rupu za cooler od 80mm dole na front panelu. Kućište ću modat tako da sam planirao na front panelu stavit 2x kama flow2 120mm da ubacuju zrak i još jednog gore na kućište da izbacuje gdje je isto rupa 80mm tako da ću je povećati isto na 120mm. Što se tiće zadnjih cooler-a tu samo mogu ići 2x 80mm cooler-a zato što nema šanse da stane 120mm. Iskreno volio bi ako bi mogao dobiti savjet kako se može prepravit da i tamo dođe 120mm cooler ili još bolje kako da napajanje prebacim dole i zatim kako da ploču gdje se pričvrsti matična pomaknem gore.

Unaprijed hvala

Odozada na kučište stavi dva 8cm venta, ali ne ova Colermaster to je prebučno smeče ništa to ne valja.Trebaju ti 8cm ventovi koji se vrte više od 2000 okretaja to je vrlo bitno.Uglavnom imaš loše kučište itekako, bočno gore recimo 8cm od ruba iza i gore nacrtaj kocku od 10cm pa onda izbuši rupe sa borerom za željezo od 4mm ili 5mm.Izbuši puno malih rupica vrlo gusto, tako da Samurai ZZ može fino uvlačit dosta zraka izvana to je najbitnije.{#}

Isto tako malo niže od te napravljene rupe za procesor, 5cm niže jel napravi/izbuši prostor za zrak grafička kartica je u pitanju normalno.Ovdje isto nacrtaj na kučištu rupu, neka bude 10cm visine i 15cm širine pa onda opet buši puno rupa sa borerom prije spomenute veličine.Za kraj gore iznad na kučište, stavi samo jedan 12cm ventilator da ispuhuje zrak van kad takvu rupu napraviš i to je to onda je kučište ok.{#}

13 godina

Što se tiće coolermastera držim ih na potencinometru tako da se samo sada čuju pošto mi je u sobi 32 pa sam dodao im malo gasa. Trenutno na kućištu imam coolermastera dole na front panelu koji ubacuje zrak, jednog iznad samurai zz isto coolermastera i još jednog na zadnjoj strani koji izbacuju.

Panirao sam skinuti plastiku sa front panela i onu gore sa ručkom. Zatim ukloniti kavez za hrdove i ubacit hard u 5.25 slotove pomoću adaptera tako da bude bolji protok zraka. Nakon toga izrezat postojuću stranicu front panela tj lim i umjesto njega ubacit lim koji će zatvorit cijelu prednju stranu i na njemu napravit dva otvora za 120mm cooler-e kao na slici. I kako si rekao na vrh kućišta povećati rupu za 120mm cooler i na zadnjoj stranici dva coolermastra.

Jel bi to moglo kako funkcionirati?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:21 (Gearbox).
17 godina
Gearbox kaže...

Što se tiće coolermastera držim ih na potencinometru tako da se samo sada čuju pošto mi je u sobi 32 pa sam dodao im malo gasa. Trenutno na kućištu imam coolermastera dole na front panelu koji ubacuje zrak, jednog iznad samurai zz isto coolermastera i još jednog na zadnjoj strani koji izbacuju.

Panirao sam skinuti plastiku sa front panela i onu gore sa ručkom. Zatim ukloniti kavez za hrdove i ubacit hard u 5.25 slotove pomoću adaptera tako da bude bolji protok zraka. Nakon toga izrezat postojuću stranicu front panela tj lim i umjesto njega ubacit lim koji će zatvorit cijelu prednju stranu i na njemu napravit dva otvora za 120mm cooler-e kao na slici. I kako si rekao na vrh kućišta povećati rupu za 120mm cooler i na zadnjoj stranici dva coolermastra.

Jel bi to moglo kako funkcionirati?

Moš ti napravit kaj očeš ali ne treba,{#} ovo kaj sam ti ja predložil je najbolje i najlakše CPU hladnjak dobiva rupu za usis zraka ko i grafa a to je najbitnije.Na vrhi kučišta je ispuh za 12cm ventilator, i to je to a napred na kučištu ti niti ne treba vent jer današnji diskovi se ne griju puno. Onda njihovo hlađenje u normalnom Desktop kučištu, nije uopče bitno niti presudno to sigurno manje ventilatora manje buke tak to ide.{#}

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2450032010

dečki dal je imal ko iskustva s ovime- nek napiše dobre i loše strane?izgleda ok-a i dalo bi se jednostavno namontirati na cpu..

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 10:50 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice