Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.744.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
andjelko95 kaže...

znaci sigurni ste da ce noctua najbolje hladiti ?

100% sigurni !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Noctua ti je provjereno najbolja !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kupio sam Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 za 155kn u Linksu.

Dojmove javim kasnije.

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 15:37 (Vapor).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pa dobar je ako nećeš puno dizat napon.

15 godina
Vapor kaže...

Kupio sam Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 za 155kn u Linksu.

Dojmove javim kasnije.

Pa ovo je na maxRPM tiše nego koliko držim inače stock cooler. A tek kad stock ode u 6k RPM.

Temperature u prosjeku 3 stupnja niže.

EDIT: Temperature u loadu su i do 5°C niže.

Maximalno ide na 54°C, a temp sobe je 30°C.

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 17:40 (Vapor).
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

i ovdje cu pitati isto , nedavno sam presao na i5 platformu, trenutno je na stocku i radi zadovoljavajuce ali mislim da to moze i bolje od 2,8 , netreba mi nista pretjerano ali neka ga i zato mi treba neki aftermarket cooler , po vasim temama i ovdje sam vidio po savjetima da ima svakakvih rijesenja  i misljenja ali prevladava noctua , meni ona nebi pasala jer je velika , prvo teze ju je nabaviti , malo je iznad novca koji planiram uloziti , a i ne namjeravam ga tjerati u krajnost tako da mi nesto te klase netreba , ono sto ja trebam je cooler koji pase na komponente jer imam high profile ripjaw memu  , dobro obavlja posao jer bih volio bar na 3,5 drzat proc ako bude mogao i da je po mogucnosti sto tisi moguci, izbor bi za sada  ogranicio na links i na 250 kn , vidio sam katanu 4  (209kn)  i arctic cooling extreeme rev 2   (trenutno na akciji 250 kn ), koji bi od ta 2 bio bolji prema vasem iskustvu , komp 99,9 vremena radi na photoshopu cs6 i lajtroomu 4 , ponekad (prije puno vise ) i neku igru odigram (prototype 2 i ac 2 ,cod 4  ) i naravno gledanje hd videa...

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Onda cu ti i ovdje preporucit isto :)

Protegni se za 29kn i uzmi CM Hyper 212 EVO !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

vidis , njega nisam ni uzimao u obzir on mi se cinio nekako pretanak i malo slabiji za clock i5 ...  evo sad bas gledam reviziju i cini se stvarno ok , mislim da cu najvjerojatnije ga i otic kupiti jer ako dobro vidim mogucnost dogradnje drugog venta postoji u slucaju da zatreba....   aj mi onda molim te napisi misljenje do koliko bi mogao tjerat proc s time , cisto znatizelje radi , konfa je u my pc ....

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma sa Hyperom možeš fino clockat. Sve ti ovisi o naponu.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Na kolko god ga uspijes dici ( tamo do kojih 4.0 ghz ), mislim da ce ga Hyper drzati !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 20:44 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dali uzeti H100 ili Noctuu Nh - D14? Ima li gdje kupiti Noctuu ili se mora naručivat?

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja bih rađe isao na Noctuu i ustedio ! Imas ju u Oprić Informatici !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
minkas kaže...

Dali uzeti H100 ili Noctuu Nh - D14? Ima li gdje kupiti Noctuu ili se mora naručivat?

NH-D14 bez ikakvog razmisljanja osim ako imas neko zaista usko kuciste. Sa H100 mali milijun problema. Ako ces vec ic na vodeno onda radije uzmi H80.

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Malo mi je daleko do Oprić informatike, a ima li neke razlike izmedju H80 u H100 u temperaturama?

Se bum vas tužil
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 17:57 (minkas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa narucis ga i dobis ga dostavom !

H100 ima veći radijator pa stoga i bolje hladi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ta prva 3 su gotovo pa ista, ja imam TX3 dobar je kuler ali mi i ne treba bas jer imam i3 2100 a kupovat cu i5 3450 sad u septembru koji ne mogu OC

ako imas koga u BiH mogu ti prodat TX3

pardon evo sad sam tek vidio da taj thermaltake ima 4 heatpipes pa mislim da je on najbolji

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 16:06 (mersimh).
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

zanima me jel bi se mogla stranica zatvorit na thermaltake armor+ big tower ako nabavim CM Hyper 212 EVO ,kad si izmjerim onda mi smeta bocni 230mm fan,pa ak neko moze da mi pojasni...thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kakav bi ste mi preporucili hladnjak za CPU(vidjeti u konfiguraciji) , znaci AM2+ iz linksa molim vas.

Evo dosadasnji hladnjak temp http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/pc-problem/138872.aspx?page=0&jumpto=3084747&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 16:27 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xboxn00b kaže...

Trebam pomoc oko odabira coolera za Intel i5 2500k

Uzmi TT Contac 21 jer ima 4 toplovodne cijevi !

Music As A Weapon !!
15 godina
Point-X kaže...

Kakav bi ste mi preporucili hladnjak za CPU(vidjeti u konfiguraciji) , znaci AM2+ iz linksa molim vas.

Evo dosadasnji hladnjak temp http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/pc-problem/138872.aspx?page=0&jumpto=3084747&sort=asc&view=flat

Ak imas para , uzmi CM Hyper 212 EVO !

Music As A Weapon !!
17 godina
http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
rambox kaže...
Niti jedan nije dobar izbor,{#} taj tvoj procesor zaslušuje ili treba CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom a ne hladnjake koji imaju 9cm vent to je vrlo bitno.{#}

Da , lijepo bi mu pasao jedanCM Hyper 212 EVO  i bez brige je !

Music As A Weapon !!
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji dodatni ventilator uzeti za push-pull na Hyper 212 EVO? Važno da je tih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Npr. ovaj , ovaj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala ljudi na savjetu kupio sam ovaj CM Hyper 212 EVO i radi fenomenalno. Malo sam se namucio staviti ga, morao sam rastaviti cijeli PC ali was worth it.

Hladnjak je ogroman tako da pazite sa kucistem tko ga misli kupiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 13:10 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

xigmatek balder je super cooler ja ga imam dobar je

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...

Npr. ovaj , ovaj !

Hvala. Kupio ovaj drugi.

17 godina
Point-X kaže...

Hvala ljudi na savjetu kupio sam ovaj CM Hyper 212 EVO i radi fenomenalno. Malo sam se namucio staviti ga, morao sam rastaviti cijeli PC ali was worth it.

Hladnjak je ogroman tako da pazite sa kucistem tko ga misli kupiti.

Taj hladnjak uopče nije ogroman, zapravo je jedan od manjih i lakših CPU hladnjaka sa 12cm ventilatorom s obzirom na površinu hlađenja. No njegova recimo standardna visina od 16cm, je vrlo bitna u praksi ja sam ga mislio kupit no otpao je iz izbora jer mi ne bi stao u kučište po visini.Zapravo on kako tako i stane u moje kučište, ali ja onda ne mogu normalno zatvorit stranicu od kučišta ide nekak povuci potegni no vrlo teško. Takva situacija ne dolazi u obzir nema šanse, ako ja zbog nekog CPU hladnjaka ne mogu normalno zatvorit kučište onda taj CPU hladnjak ne bum kupil kaj drugo.{#}

Imal sam u vidu taj CM Hyper 212 EVO, pa onda Thermaltake Contact 29 ili Arctic Cooling A30. Ali sva trojica su otpali zbog visine, od 16cm koja meni ne odgovara nikak jer mi je kučište široko 18.5cm i eto problema u praksi.Zapravo nakon dost istraživanja, našao sam samo jedan CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom koji bez problema stane u moje kučište.

Jedini hladnjak koji bez problema stane u moje kučište je SpireCoolgate 2011, kolko sam ja uspio nač to je najmanji CPU hladnjak ovakve konstrukcije ili dizajna sa 12cm ventilatorom po visini to je ono bitno.U praksi je samo 10mm viši od Katana 3 hladnjaka, znači Scythe Katana 3 je visoka 143mm a ovaj Spire Coolgate 2011 je visok 153mm.Ako se nekome tih 7mm manje po visini, čini ne baš tak bitno u odnosu na 160mm kod večine drugih CPU hladnjaka sa 12cm ventilatorom u praksi je baš tih 7mm manje po visini drastična razlika.

Za instalaciju Spire Coolgate 2011, ne treba skidat matičnu ploču bilo kod AMD ili Intel procesora tak da tu nema nikakvih problema i velikog posla.Uglavnom vrlo intresantan i specifičan CPU hladnjak, s obzirom da koristi 12cm ventilator i da zbog svoje visine stane u gotovo svako kučište.Kod nas ima možda malo previsoku cijenu, no s obzirom da se radi o vrlo malim dimenzijama po visini za jedan CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom nema frke.Ja sam s njime itekak zadovoljan s obzirom da hladi 125W TDP-proc, kog zanimaju detalji dole su tri testa sa različitih strana i nisu mu badave u jednom od njih okačili nadimak "Mali ali močan".{#}

Uglavnom dobar mališan kaj drugo, 12 ventilator se vrti do 1600 okretaja kad treba i nema puno buke to je ono najbitnije.Kome treba CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom, ovakvog dizajna koji stane po visini u praktički svako normalno kučište srednje veličine ovaj Spire malac je odličan izbor.Treba napomenut da to nije hladnjak za hlađenje nekog jačeg procesora, u slučaju da je taj procesor kloknut vrlo visoko sa visokim CPU naponom normalno.Svaki procesor od 125-130W TDP-a na defolt frekvenciji, ili kloknut onak umjereno kolko ide na stock CPU naponu ovaj "površinom hlađenja majušni" Spire hladnjak ohladi bez frke.

Na dolnjem linku možete vidjet par fotki, kako izgleda taj Spire hladnjak u mojem kučištu montiran na AMD Socket.

http://minus.com/lbqBckkZ3SQdvF

Inače prije instalacije ovog Spire hladnjaka poželjno je skinut dole 12cm ventilator.No nema problema jer ventilator se skida vrlo lako, a isto tako lagano ga je stavit nazad to ide bez problema.Ventilator se skida zbog lakšeg pristupa normalno, pa je onda još lakše zakačit onu kukicu za nosač hladnjaka ako na toj strani gdje je kukica u trenutku instalacije nema 12cm ventilatora i to je to.{#}

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=spire+coolgate

http://www.legitreviews.com/article/1934/1/

http://www.cowcotland.com/articles/1116-4/spire-coolgate-2011-pour-un-processeur-plus-frais.html

"This was my first hands on experience with a Spire product, and I can comfortably say that this little cooler definitely surprised me. I’m really not sure what was more surprising though, the fact that the install took just about three minutes to complete, or that for such a small cooler it was able to keep up with one of the larger coolers that I’ve tested. Coming in at just 53 degrees Celsius on full load at stock speeds, the Coolgate 2011 certainly managed to best the stock Intel cooler by a whopping 14 degrees Celsius.

With such a small footprint, and being virtually completely inaudible the Coolgate 2011 would make the perfect replacement for your noisy stock cooler. The ease of installation is something I can’t speak highly enough of. I’ve never come across a cooler that was as easy to install as this was. It was simply a matter of placing your mounting bracket, then inserting the correct pushpins through the mounting bracket and then clipping the Spire Coolgate 2011 onto the mounting bracket. In total it was about a three minute installation!"

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 18:53 (rambox).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice