Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.739.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Samo okreni hladnjak da ispuhuje zrak prema straznjoj strani kucista !

EDIT : na AMD moze samo prema dolje ili gore !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 16:32 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Haf932 kaže...

Ne može,Freezer 7 Pro na AMD-u mora biti prema gore ili dolje.

15 godina
Haf932 kaže...

Bih da koristim Intel. AMD podržava samo gore i dolje.

E, jeli taj uskličnik postao zaštitni znak tvog postanja? {#}

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da , imas pravo !

Nek ga okrene onda da puse prema gornjoj strani !

EDIT : u svezi usklicnika , neznam , tak sam se naucil i nisam ni svjestan da ga stavljam {#}

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 16:31 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Ostavi vent kod harda naprijed da upuhuje i na zadnjoj da ispuhuje i cooler tako ostavi.

Off topic
@haf, zašto odvajaš uskličnik od riječi?
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

samo da kazem da je Hyper 212 Evo zvjer....nakon 3 sata BFBC2 Mp trenutna temp proca 49C, a najvisa 56C

vrlo sam zadovoljan, za svaku preporuku na Phenoma II x4 965

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Odlučio sam pričekat i uštedit još koju paru.

Sa OC tunerom sam uspio riješiti buku na razumnu razinu, problem je bio da mi je bio uključen level 9 nonstop(6k RPM), a level2/3 drži proc isto na 39°C.

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Sa OC tunerom sam uspio riješiti buku na razumnu razinu, problem je bio da mi je bio uključen level 9 nonstop(6k RPM), a level2/3 drži proc isto na 39°C.

Undervoltaj CPU, imat ces jos malo nize temperature.

clock2much
17 godina
Vapor kaže...

To se u Bios podesi pod CPU Quiet FAN , onda moraš ovisit o Asrock OC Tuner pa on mora startat s Windowsima ili češ ručno svaki put to podešavat a to je nepotrebno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
Vapor kaže...

Ostavi CPU na stock frekvi te postavi napon na 1.2V pa testiraj da li je stabilan.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 2:02 (Vegeta).
14 godina
neaktivan
Maddog_HR kaže...

samo da kazem da je Hyper 212 Evo zvjer....nakon 3 sata BFBC2 Mp trenutna temp proca 49C, a najvisa 56C

Jel ti clokani procesor ili je na default-u,nekak mi to previše grije ak je na default.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
14 godina
neaktivan
$inke kaže...
Maddog_HR kaže...

Jel ti clokani procesor ili je na default-u,nekak mi to previše grije ak je na default.

I po meni je previše. Takve tempa ja imam, ali sa Bf3 i katanom. S tim da ova 49 ne znaci bas puno, jer ne znam dali je odmah nakon izlaska iz igre ili idle i surfanje.

Ugl za idle je previse za bar 10 stupnjeva, ako je o tome riječ

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 11:18 (Croatum).
13 godina
neaktivan
To je temperatura odmah nakon izlaska iz igre. Najvisu je zabiljezio 56 tijekom igranja.

Iskreno meni se te temperature ne cine previsoke.

Komp je zabijen u stol, sa skoro pa minimalnim strujanjem zraka, soba je neklimatizirana, vjerujem da je u sobi temp barem 30.

Btw na starom athlonu x2 64 se temp nakon 3 sata igre penjala preko 80 tijekom ovih vrucina (sa stock coolerom).

Ali prihvacam tipove kako da smanjim temp ako je moguce
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Čuj ako ti je kučište ograđeno sa stranicama od stola probaj maknut vanjsku stranicu da ima zraka i neznam kakvo kučište imaš, ako je neko žblj-nj onda otvori bočnu stranicu,meni je isto 30 stupnjeva u sobi pa mi nakon pol sata primea ili igranja bc2-ke temperatura ne prelazi 51 stupanj a proc je otključan u quad i dignut na 3,8Ghz s naponom od 1,44V i cpu/nb napon je na 1,3V tak da je to dosta opterečeni procesor, a s obzirom da je tvoj na stock nebi trebal prelaziti 50 stupnjeva s tim kulerom ni pod razno.Pogledaj si i kable od napajanja dal ti nisu rasštrkani po kučištu be reda nego ih lijepo posloži i stisni recimo sa žicom na kučište i makni ih od kulera od procesora da ovaj ima zraka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
$inke kaže...

Čuj ako ti je kučište ograđeno sa stranicama od stola probaj maknut vanjsku stranicu da ima zraka i neznam kakvo kučište imaš, ako je neko žblj-nj onda otvori bočnu stranicu,meni je isto 30 stupnjeva u sobi pa mi nakon pol sata primea ili igranja bc2-ke temperatura ne prelazi 51 stupanj a proc je otključan u quad i dignut na 3,8Ghz s naponom od 1,44V i cpu/nb napon je na 1,3V tak da je to dosta opterečeni procesor, a s obzirom da je tvoj na stock nebi trebal prelaziti 50 stupnjeva s tim kulerom ni pod razno.Pogledaj si i kable od napajanja dal ti nisu rasštrkani po kučištu be reda nego ih lijepo posloži i stisni recimo sa žicom na kučište i makni ih od kulera od procesora da ovaj ima zraka.

ajde nemoj zamarat decka temperature su mu više nego dobre za 140W amd proc! sve dok ne ide preko 70C ne mora se brinit nimalo

a tvoje temperature ne bih previše komentirao ocito te senzor laže, ako imaš dokaz slobodnoi stavi sliku pod opterečenjem da ti se svi divimo {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 19:11 (bik).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Vjerovatno se radi onda o užegloj ambijentalnoj temp. :)

P.S. za post iznad, 62 stupnja su max preporucene temp. po tvornickim specifikacijama AMD-a 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bik kaže...

ajde nemoj zamarat decka temperature su mu više nego dobre za 140W amd proc! sve dok ne ide preko 70C ne mora se brinit nimalo

a tvoje temperature ne bih previše komentirao ocito te senzor laže, ako imaš dokaz slobodnoi stavi sliku pod opterečenjem da ti se svi divimo {#}

Phenom II X4 965 BE ima oznaku od 125W TDP-a, kolko ja znam a usput nek si pogleda ovaj moj post i kaj kaže AMD za temperature na svojim procesorima.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/pregrijavanje-phenoma-ii-955-be/158269.aspx?page=0&jumpto=3054181&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
bik kaže...

Nemam ti kaj dokazivat pa nismo djeca,čovjeku sam rekao da su mu teperature malo previsoke za stock i taj kuler a ti momak,nisam ti ja kriv što si ljetos ostao suhog ku...a pa si na meni našao komplekse lječiti,kupi si scythe mine 2,montiraj si ju na procesor i uživaj u ledenom dobu{#}.

16 godina
Croatum kaže...

Vjerovatno se radi onda o užegloj ambijentalnoj temp. :)

P.S. za post iznad, 62 stupnja su max preporucene temp. po tvornickim specifikacijama AMD-a 

To u specefikacijama od 62C ti znaci da su oni u Amd-u postigli tu temperaturu pod opterečenjem (hladnjak nepoznat,vjerojatno stock, znaci da temperatura je SAFE i proc radi bez problema)

rambox kaže...
bik kaže...

ajde nemoj zamarat decka temperature su mu više nego dobre za 140W amd proc! sve dok ne ide preko 70C ne mora se brinit nimalo

Phenom II X4 965 BE ima oznaku od 125W TDP-a, kolko ja znam a usput nek si pogleda ovaj moj post i kaj kaže AMD za temperature na svojim procesorima.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/pregrijavanje-phenoma-ii-955-be/158269.aspx?page=0&jumpto=3054181&sort=asc&view=flat

Phenom II X4 965 BE ima TDP od 140W !

http://www.anandtech.com/show/2819

http://www.guru3d.com/articles_pages/phenom_ii_x4_965_be_processor_review_test,2.html

$inke kaže...
bik kaže...

Nemam ti kaj dokazivat pa nismo djeca,čovjeku sam rekao da su mu teperature malo previsoke za stock i taj kuler a ti momak,nisam ti ja kriv što si ljetos ostao suhog ku...a pa si na meni našao komplekse lječiti,kupi si scythe mine 2,montiraj si ju na procesor i uživaj u ledenom dobu{#}.

Razmišljam si vrijedi li još trošit vrijeme na tebe,

daj malo smanji okretaje na tom "scythe minu -lol", loše utjece na tvoju sposobnost argumentiranja na ovom forumu a i izražaj ti je na zavidnoj razini jer se ocito osjecaš ugrozeno, mozda jer si BUSTED :D

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel tko koristi Spire Thermax III na AMD-u, recimo FX seriji?
Zanimaju me temperature i općenito kvaliteta coolera, buka mi nije problem..

0 0 hvala 0
14 godina
Stegy kaže...

Jel tko koristi Spire Thermax III na AMD-u, recimo FX seriji?
Zanimaju me temperature i općenito kvaliteta coolera, buka mi nije problem..

Tvog FX 4100 će hladiti bez problema.

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Bik C2 revizija 965BE ima losiji clock potencijal i visi TDP od 140W, C3-ce su generalno podosta clockabilnije te imaju TDP-125W :)

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima , imam proc q6600 sa stock coolerom , temperature su mi velike pa sam odlucio da kupim neki bolji cooler.
Razmisljam izmedju:

Asus silent square pro. cijena 20 eura (polovno)

Noctua u9b se2.  cijena35 eura (moze se reci da je novo)

CM Hyper TX3.  cijena 25 eura (novo)

Molim vas pomozite , danas se moram odluciti koji da kupim.

Hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
andjelko95 kaže...

Pozdrav svima , imam proc q6600 sa stock coolerom , temperature su mi velike pa sam odlucio da kupim neki bolji cooler.
Razmisljam izmedju:

Asus silent square pro. cijena 20 eura (polovno)

Noctua u9b se2.  cijena35 eura (moze se reci da je novo)

CM Hyper TX3.  cijena 25 eura (novo)

Molim vas pomozite , danas se moram odluciti koji da kupim.

Hvala unaprijed...

Noctuu kupi.

clock2much
14 godina
neaktivan
A sta mislis o ovome prvom : silent square pro ?
13 godina
protjeran
andjelko95 kaže...

Losiji od Noctue.

clock2much
15 godina
andjelko95 kaže...

Tu nemas kaj puno razmisljat , uzimaj Noctuu !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
andjelko95 kaže...

Tu nemas kaj puno razmisljat , uzimaj Noctuu !

Uzimaj Noctuu! Nemas tu kaj puno razmišljat.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

znaci sigurni ste da ce noctua najbolje hladiti ?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Daj nemoj trollat pa godinama se zna da je noctua no1

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice