Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.739.796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

dali su temperature normalne? i koliko dB ima box hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Temp. su jos u granicama normale s box hladnjakom ! Neznam kolka mu je razina buke , ali je sigurno glasniji od aftermarket hladnjaka !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Obzirom da sam investirao dosta love u upgrejd (MB, RAM, proc) a jos i registrirao auto i odradio redovni servis i ljetovanje usput.....probao bi dati sto manje :D

Cirka do 200, 250 kn, samo da je tih...i da dobro hladi

btw trenutno drzim ventilator na brzini 2 (od 9), surfam, radim neki download, temp je 42...puno?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 0:29 (Maddog_HR).
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kako sam vec i predlozio , CM Hyper 212 EVO ! 42°C nije puno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Hladnjak do 200kn za Phenom II x4 965. Ovaj mali prčavac od stock coolera me uspio ispiz*it glasnoćom već prvi dan korištenja PCa.

Bitno je da je tih. Temperature mogu ostat iste 38-40 idle, 55-60 load iako sam PC smjestio u hodnik gdje je cirkulacija zraka na minumumu tako da bi u sobi kad sastavim stol mogle bit i malo niže od navedenih.

Kupio bih u Linksa.

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xboxn00b kaže...

dali ima koji dobar cooler do 150kn za moj proc

Tvoj procesor zaslužuje bolji hladnjak, u praksi to znači svaki poseban hladnjak za procesor koji ima 12cm ventilator prema tome biraj kaj češ kupit.{#}

Haf932 kaže...
Xboxn00b kaže...

dali ima koji dobar cooler do 150kn za moj proc

Za te pare Thermaltake Contac 21 !

Hladnjak je ok ak misli držat na stock, svoj i5 2500k no taj procesor se ne kupuje pa da se onda ništa ne kloka jel.Znači ako misli klokat taj svoj procesor, onda može zaboravit na taj hladnjak a o buci 9cm ventilatora na 2400 okretaja kod Contact 21 da ne govorim.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
Vapor kaže...

Hladnjak do 200kn za Phenom II x4 965. Ovaj mali prčavac od stock coolera me uspio ispiz*it glasnoćom već prvi dan korištenja PCa.

Bitno je da je tih. Temperature mogu ostat iste 38-40 idle, 55-60 load iako sam PC smjestio u hodnik gdje je cirkulacija zraka na minumumu tako da bi u sobi kad sastavim stol mogle bit i malo niže od navedenih.

Kupio bih u Linksa.

Katana IV ili nesto jeftiniji AC Freezer 7.

clock2much
13 godina
neaktivan
Maddog_HR kaže...

Unaprijed isprika, no nemam vremena citati svih 50 i nesto stranica teme....

Pa da probam easy way....

Kupio sam Phenom II X4 965 BE....i glasan je za poludit....ima li netko tip kak oga "utisati", koja mu je radna temperatura optimalna, te prijedlig alternativnog coolera za uzeti.

Hvala!

da si iz BiH prodao bi ti ja svoj hyper tx3 za 30KM ko nov u originalnom pakovanju,ja ga kupio misleci da cu uzet takav procesor ko u tebe al et uzeo i5 2500 pa mi ne treba, ako imas koga u bosni javi jer kuler je fakticki nov a i necujan je ovak kad ne okrece na full 3000 rpma (na 3000 je ko avion ali nema potrebe ga stavljat uopce na toliku brzinu)

15 godina
rambox kaže...
Hladnjak je ok ak misli držat na stock, svoj i5 2500k no taj procesor se ne kupuje pa da se onda ništa ne kloka jel.Znači ako misli klokat taj svoj procesor, onda može zaboravit na taj hladnjak a o buci 9cm ventilatora na 2400 okretaja kod Contact 21 da ne govorim.{#}

Ako misli clockat , onda nek zaboravi na jeftine hladnjake !

Vapor kaže...

Do 200kn mi se Scythe Katana 4 cini najbolji izbor !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

nazalost nemam nikog u Bh...

Sta je od ovog predlozenog najtise? Po speckama vidim da je ova katana min 7db

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da , Katana ima min. 7dBA ali ima 92mm vent i moze radit na max. 2500rpm-a !

Hyper 212 EVO ima min. 9dBA ali ima 120mm vent i moze radit na max. 2000rpm-a , ima veci protok zraka , mogucnost stavljanja jos jednog venta i za te pare je odlican hladnjak !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ma min joj je 0 dB kad je ugasena. Katana je dosta bucna kad ide u vise okretaje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da , Katana ima min. 7dBA ali ima 92mm vent i moze radit na max. 2500rpm-a !

Hyper 212 EVO ima min. 9dBA ali ima 120mm vent i moze radit na max. 2000rpm-a , ima veci protok zraka , mogucnost stavljanja jos jednog venta i za te pare je odlican hladnjak !

Ili Hyper TX3 EVO ista tehnologija kao 212 sa vrlo slicnim performansama i osjetno jeftiniji (ima isti hladnjak kao 212)

Ima 92 mm vent i nije bucan.

20 eura, lagan i pouzdan cooler za nezahtjevne korisnike

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kupit ću AC Freezer 7 za 155kn. Trebam neke sitnice za PC još kupit u linksa, taman do 200kn.

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...
rambox kaže...

Ako misli clockat , onda nek zaboravi na jeftine hladnjake !

Vapor kaže...

Do 200kn mi se Scythe Katana 4 cini najbolji izbor !

Katana 4 je najbolji izbor za tu lovu,{#} do 200kn ako kupuje u LInks no tišinu neče imat niti blizu kad mu procesor od 125W bude opterečen bit če itekakve buke.Za hlađenje nekog procesora od 125W TDP-a, treba obavezno izabrat bilo koji CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom to je ono najbitnije.CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom osjetno bolje hladi procesor, a uz to takav hladnjak u praksi proizvodi i znatno manje buke to sigurno kaj drugo.

Imal sam ja Katana 3 hladnjak do nedavno, sa identičnim 9cm ventilatorom kao i kod Katana 4 znači ventilator se vrti na 2500 okretaja maksimalno.Na tim okretajima buka je itekakva o tišini nema govora pa niti u zatvorenom kučištu. Uglavnom Katana3/4 dobro hladi proc od 125W TDP-a, pod uvjetom da takav procesor nije previše kloknut na visokom CPU naponu. Znači u obzir dolazi samo klokanje na defolt CPU naponu, pa kolko ide i onda nema problema ako je kučište dobro ventilirano to Katana 3 može ohladit bez frke.

Evo dole na videu kak to izgleda u praksi, dok sam još koristil Katana 3 hladnjak na svom procesoru od 125W TDP-a.Na prvom videu je primjer kod otvorenog kučišta jel, a drugi video je zatvoreno kučište te buka koju proizvodi taj CPU hladnjak kad je ovakav procesor maksimalno opterečen ili zaposlen kaj drugo.Cool

Scythe Katana 3 - 9cm ventilator/2500 okretaja otvoreno kučište

Scythe Katana 3 - 9cm Ventilator/2500 okretaja zatvoreno kučište

Na preostala dva videa ispod, može se fino vidjet kako radi Katana 3 u situaciji kad procesor nije previše opterečen ili Idle stanje.Ja sam obično na Katana 3 koristil 1300 okretaja, na njezinom 9cm ventu kad procesor nije opterečen no ko hoče može malo povisit okretaje na recimo 1600.To se podesi u Bios-u vrlo lako i jednostavno, smanjiš okretaje i nema problema opet hladi dobro kad procesor nije previše opterečen a ono najvažnije nema nikakve buke i to je to.{#}

Scythe Katana 3 - 9cm ventilator/1300 okretaja otvoreno kučište

Scythe Katana 3 - 9cm Ventilator/1300 okretaja zatvoreno kučište

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 18:39 (rambox).
15 godina

Koliko je Ac Freezer 7 Pro rev.2 tiši u odnosu na stock cooler?

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

KLIK , ak ti to sta znaci  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

okvirno nekih 3 puta i usput bolje hladi

15 godina
Dovoljan motiv za kupnju, hvala svima.
17 godina
Vapor kaže...

Koliko je Ac Freezer 7 Pro rev.2 tiši u odnosu na stock cooler?

Neusporedivo tiši to sigurno, od AMD stock hladnjaka na punoj brzini ventilatora tiši je i kombajn bez greške.{#}Taj Freezer hladnjak ima 9cm ventilator, koji se vrti do 2200 okretaja znači u praksi je nešto tiši od Katana 3/4 hladnjaka sa 9cm ventilatorom od 2500okretaja.{#}

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ma samo mi je to važno. Imam PC pored sebe upaljen, a mislim da netko fenom suši kosu u susjednoj prostoriji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 1:14 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ok, znaci coolermaster 212 evo je tisi od katane 4, kako vidim....pa neka bude on

btw da li dodje sa termalnom pastom ili i nju moram kupovati?

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nije samo tisi nego i bolje hladi !

S Hyperom 212 EVO dobijes i termalnu pastu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Iskustveno ne preporučam AC hladnjake za AMD sockete! Osim ako vam se skida matična, onda je ok :) a nema backplate 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Kupit ću AC Freezer 7 za 155kn. Trebam neke sitnice za PC još kupit u linksa, taman do 200kn.

Ako već nije kasno,ne kupuj Freezera 7 za phenoma 965,vent će ti raditi stalno na 1800-1900 a po ovoj vrućini i na max 2100,

ja sam ga imao pa sam kasnije uzeo Performu.

17 godina
muhaqeri kaže...
Vapor kaže...

Ako već nije kasno,ne kupuj Freezera 7 za phenoma 965,vent će ti raditi stalno na 1800-1900 a po ovoj vrućini i na max 2100,

ja sam ga imao pa sam kasnije uzeo Performu.

Je samo on nema 300kn za taj hladnjak,{#} kaj ne ko drugo ventilator podesiš u Bios da se vrti na kolko ti hočešbitno je držat CPU temperature ispod 60.Za to se kod Asrock koristi CPU Quiet FAN i nema problema, recimo stavi okretaje na 1500(Level 5 ili 6) i rješeno a kad proc pređe 52 stupnja tek onda idu puni okretaji automatski na 2200 i to je to.Ja sam na Katana 3 ovaj svoj 125W proc držal na 1600 okretaja, 9cm vent(nema buke) i temperature su bile oko 46 u Idle(u sobi je bilo 28 stupnjeva)s napomenom da je Qool&Quiet bio isključen.{#}

Njemu je buka največi problem, a s tim Freezer hladnjakom to je rješeno pa i znatno bolje hlađenje proca a sve ostalo se lako podesi usput. Nadam se da ima na kučištu odozada, jedan 12cm vent za ispuh zraka jer bez toga nema pravilnog hlađenja kompa.{#}

15 godina
neaktivan
rambox kaže...

hehehe,Rambek mora po svome pa bilo ma kaj,inače ja da sad kupujem uzeo bi SCYTHE Grand Kama Cross Rev. B

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Katana je dosta bucna kad ide u vise okretaje.

To stoji, ali niti kao priblizno bucna kao AMDov stock hladnjak, koji se zna zavrtiti i do 6600rpm pod opterecenjem!

clock2much
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Imam jedan vent koji ispuhuje nazad, i jedan koji upuhuje sprijeda.

S obzirom da fan AC coolera mislim okrenut da upuhuje zrak od dole i da izbaciva vruć zrak prema gore gdje su dva otvora za vent, mislim se da prebacim ovaj što upuhuje sprijeda gore na vrh da ispuhuje vrući zrak od procesora.

Vaši prijedlozi? Ostaviti ovaj sprijeda da upuhuje svijež zrak ili ga prebaciti na vrh da ispuhuje vruć zrak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Imam jedan vent koji ispuhuje nazad, i jedan koji upuhuje sprijeda.

S obzirom da fan AC coolera mislim okrenut da upuhuje zrak od dole i da izbaciva vruć zrak prema gore gdje su dva otvora za vent, mislim se da prebacim ovaj što upuhuje sprijeda gore na vrh da ispuhuje vrući zrak od procesora.

Vaši prijedlozi? Ostaviti ovaj sprijeda da upuhuje svijež zrak ili ga prebaciti na vrh da ispuhuje vruć zrak.

Kao i svugdje u prirodi vruci zrak ima tendenciju biti gore. Tu moras misliti i na to da ti ventovi nece biti non-stop na max.

Sprijeda hladan   > pozadi vruc. Najbolje je

Tako sprecavas da se vrucina "gomila" unutar kucista

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice