Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.737.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

prijedlog? to sto pokusavas napravit je ko da stavljas felge od 500€ komad na Yuga 45.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Bulldozer kaže...

Treba kome Thermax II sa Scythe Ultra Kaze samo za AMD - 200kn ili Mugen II rev B za Intel i AMD 200kn 

Treba meni ako ide na amd3+ za fx 4100 proc :)

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

prijedlog? to sto pokusavas napravit je ko da stavljas felge od 500€ komad na Yuga 45.

Kakve to veze ima? Ne znači da za 2mj neću uzet neki puno bolji proc pa ću odma imat i pošteni cooler za njega, a i ako bi kupio neki bolji planiram ga imati par god.

Ovo je prvi amd proc da imam, sjećam se nekad da su kuhali da si jajca mogao ispeći na njima, nadao sam se da se nešto promijenilo ali jok.

već sam  par puta stavljao ttjca s novom pastom, reko da nisam fulao pa stavio previše i premalo, 2 put je bilo previše paste, sad sam očito pogodio jer je temp pala za par °C, još sam dodao 1 vent od 92mm na zadnju stranu.

14 godina
neaktivan
Stegy kaže...

TT Contact 16 bi to definitivno trebao držati ispod 60°C. Jesi stavio previše/premalo paste? Je li hladnjak dobro sjeo?

14 godina
Stegy kaže...

Imam AMD FX-4100, prvo je gore bio stock cooler, pa sam uzeo neki thermaltake contac 16 koji i nije baš nešto, drži ga na 43-46 i idlu, a pod opterećenjem prelazi 60°C.

Trenutno gledam Noctua NH-D14, Thermaltake Frio/Frio Advanced/Frio Extreme te Spire Thermax III, makar mi se iskreno ne daje skoro 200kn više za frio extreme spram spire-a za 2-3°C razlike u temp-u.

Imate kakav prijedlog?

Cooler Master Hyper 212 Evo ili 412S. Prvo napiši koliko misliš potrošit na cooler da ti damo prijedlog.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Stegy kaže...

Imam AMD FX-4100, prvo je gore bio stock cooler, pa sam uzeo neki thermaltake contac 16 koji i nije baš nešto, drži ga na 43-46 i idlu, a pod opterećenjem prelazi 60°C.

Trenutno gledam Noctua NH-D14, Thermaltake Frio/Frio Advanced/Frio Extreme te Spire Thermax III, makar mi se iskreno ne daje skoro 200kn više za frio extreme spram spire-a za 2-3°C razlike u temp-u.

Imate kakav prijedlog?

Cooler Master Hyper 212 Evo ili 412S. Prvo napiši koliko misliš potrošit na cooler da ti damo prijedlog.

Pa šta fali ovoj kombinaciji...

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=050907&id_artikl=050.907.060

+

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-120mm-plavi-led-19db-r4-l2r-20ac-gp&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.249

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
14 godina
neaktivan
The Man kaže...

Recimo da se za tu cifru kupi NH-D14 koja je deseterostruko tisa i bolje hladi.

clock2much
14 godina
The Man kaže...
itomic009 kaže...
Stegy kaže...

Imate kakav prijedlog?

Pa šta fali ovoj kombinaciji...

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=050907&id_artikl=050.907.060

+

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-120mm-plavi-led-19db-r4-l2r-20ac-gp&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.249

Taj hladnjak je preskup, a nije jedan od boljih.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ukratko ono što mi je bitno da u idle-u drži proc ispod 40°C, a u loadu nadam se ispod 50 ako je moguće, ili tu oko 50°C što po testiranjima vidim da ovi šta sam naveo uspijevaju.

Imao sam godinama Zalman 7000cu ogromni bakreni i hladio je sve procove redom šta sam ima, zadnje na q9400, nažalost nisam mogao naći bracket sa kojim bi radio i na AM3+ matičnoj stoga sam u potrazi za novim.

Evo trenutno je u idlu na 44°C, vanjska oko 31°C je sad, matična na 36°C a gpu na 55°C, hardovi normalnih 33-36°C trenutno.

Sa starim zalmanom sve procove je u loadu držao uredno ispod 50°C što je bilo super...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Stegy kaže...

Ukratko ono što mi je bitno da u idle-u drži proc ispod 40°C, a u loadu nadam se ispod 50 ako je moguće, ili tu oko 50°C što po testiranjima vidim da ovi šta sam naveo uspijevaju.

Imao sam godinama Zalman 7000cu ogromni bakreni i hladio je sve procove redom šta sam ima, zadnje na q9400, nažalost nisam mogao naći bracket sa kojim bi radio i na AM3+ matičnoj stoga sam u potrazi za novim.

Evo trenutno je u idlu na 44°C, vanjska oko 31°C je sad, matična na 36°C a gpu na 55°C, hardovi normalnih 33-36°C trenutno.

Sa starim zalmanom sve procove je u loadu držao uredno ispod 50°C što je bilo super...

Ja ću ti prodat Thermax II meni je držao FX 4100 na 5.1Ghz stabilnog bez beda temp u loadu nakon par sati oko 60c

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Eto mislim da preko 550kn nebi potrošio na cooler, jer mislim da ću morat uzet neki i za gpu, jer kako god radi tamo je vent na 35% cijelo vrijeme.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
Stegy kaže...

Ja ću ti prodat Thermax II meni je držao FX 4100 na 5.1Ghz stabilnog bez beda temp u loadu nakon par sati oko 60c

Na kolko ti ga je držao u idlu ovak po ljeti?

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Šta kažete na recimo Frio advanced sa nekim boljim ventovima sa većim CFM-om, ovi std su oko 80cfm-a, dok na extreme su oko 105..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stegy kaže...

Šta kažete na recimo Frio advanced sa nekim boljim ventovima sa većim CFM-om, ovi std su oko 80cfm-a, dok na extreme su oko 105..

Baš ja imam taj cooler,dobar je,mozes mijenjati ventice kako oces...

Za tog fx bi bio vise nego dovoljan,racunaj da ce biti ispod 40 stupnjeva idle 100 %

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 9:50 (nbafan).
15 godina
Stegy kaže...

Eto mislim da preko 550kn nebi potrošio na cooler, jer mislim da ću morat uzet neki i za gpu, jer kako god radi tamo je vent na 35% cijelo vrijeme.

Protegneš se još 30kn ako možeš i fino si sparkiraš u kućište Noctu-u NH-D14. AKo, kako kažeš, gledaš za ubuduće, s njom nećeš pogriješit sigurno.

15 godina
Stegy kaže...

Noctua NH-D14 FTW !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Ako dobijes Frio za neke solidne pare uzmi ga i ostane ti za bolju grafu,pa ne grije se toliko taj fx,vidis da bulldozer kaze da je thermax ii drzao ga na 5,1 ghz
13 godina
neaktivan
nbafan kaže...
Ako dobijes Frio za neke solidne pare uzmi ga i ostane ti za bolju grafu,pa ne grije se toliko taj fx,vidis da bulldozer kaze da je thermax ii drzao ga na 5,1 ghz

Ne grije se sad toliko, no nakon desetljeća i nešto na intel-ima i zadnjih par god na zalman cooleru koji je postavio meni opake standarde (preko zime uredno ispod 30°c na svim procevima :D )..Šteta što sada zalman nije toliko dobar, ili ovi amd-i jednostavno generiraju toliku količinu topline..

14 godina
neaktivan
Stegy kaže...
nbafan kaže...

Ne grije se sad toliko, no nakon desetljeća i nešto na intel-ima i zadnjih par god na zalman cooleru koji je postavio meni opake standarde (preko zime uredno ispod 30°c na svim procevima :D )..Šteta što sada zalman nije toliko dobar, ili ovi amd-i jednostavno generiraju toliku količinu topline..

U te standarde mogao bi uci frio,sad nisam siguran jer nisam imao fx,znam da fx manje trosi od phenoma,pa bi trebale temperature biti nize...

Gledaj prvenstveno na jacu grafu,a cooler nije toliki problem,ako dobijes fria za cca 300-320 kn uzmi ga,cooler je prejak

14 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Idle 20-30c .. 200kn sa Scythe Ultra kaze

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Ali gdje se uopće kod nas može nabaviti Noctua?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 12:19 (Haf932).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Unaprijed isprika, no nemam vremena citati svih 50 i nesto stranica teme....

Pa da probam easy way....

Kupio sam Phenom II X4 965 BE....i glasan je za poludit....ima li netko tip kak oga "utisati", koja mu je radna temperatura optimalna, te prijedlig alternativnog coolera za uzeti.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

Samnji mu napon na 1.3V ili niže, Kupi si Hyper 212 Evo ili Hyper 412S ( ovaj ti je nečujan a i hladi dobro ).

15 godina
Maddog_HR kaže...

Unaprijed isprika, no nemam vremena citati svih 50 i nesto stranica teme....

Pa da probam easy way....

Kupio sam Phenom II X4 965 BE....i glasan je za poludit....ima li netko tip kak oga "utisati", koja mu je radna temperatura optimalna, te prijedlig alternativnog coolera za uzeti.

Hvala!

A kolko para mozes izdvojit za hladnjak , iako bi tu lijepo sjeo jedan CM Hyper 212 EVO !

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

dali ima koji dobar cooler do 150kn za moj proc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xboxn00b kaže...

dali ima koji dobar cooler do 150kn za moj proc

Za te pare Thermaltake Contac 21 !

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

dali je velika razlika između toga i box coolera. Dali ima kakvog smisla mijenjat cooler ako mi je minimalna tempreatura 29 stupnjeva a maximalna 63 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja bih mijenjao , a usto box hladnjaci su i glasni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice