Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.739.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ta dva coolera su jako slicna po izgledu , a i po speckama , jedino sto NH-D14 ima nesto malo veci max. airflow !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Haf932 kaže...

Ta dva coolera su jako slicna po izgledu , a i po speckama , jedino sto NH-D14 ima nesto malo veci max. airflow !

Ima ona veći, no na ovog idu 3 venta dok na Noctu 2. Sada ne znam kako se ponaša sa 3 ili 2.

Kalko1212 ingame
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

S tim 3. ventom dobio bi par stupnjeva nize temp. , jer bas i nema neku jaku ulogu na tom mjestu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

S tim 3. ventom dobio bi par stupnjeva nize temp. , jer bas i nema neku jaku ulogu na tom mjestu !

Jedino da zamijenim ventove? Ovako me zanima po preformansama koja je bolja Noctua ili ovaj?

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Jedino da zamijenim ventove? Ovako me zanima po preformansama koja je bolja Noctua ili ovaj?

Ma tu su negdje, ali Noctua je provjerena kupnja. S Noctuom dobijes vrhunsku termalnu pastu, ventove vrhunske kvalitete te je sama zavrsna obrada heatsinka i baze odlicna.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...
kalko1212 kaže...

Ma tu su negdje, ali Noctua je provjerena kupnja. S Noctuom dobijes vrhunsku termalnu pastu, ventove vrhunske kvalitete te je sama zavrsna obrada heatsinka i baze odlicna.

A i 12 mj. duze jamstvo !

Music As A Weapon !!
15 godina
kalko1212 kaže...
Haf932 kaže...

Pa s obzirom da su jako slični, a vidim da su im i drugi modeli vrlo sliči vjerujem da su slične i performanse, bilo bi glupo da kažem da je netko malo bolji ili lošiji jer jednostavno nisam probao niti jedan Phanteks do sada. Vidio da, isprobao nikad.

Ali Noctua ima sigurno neke prednosti: dobavljivost kod nas, duža garancija, i garancija kod nas, provjereno je odlična kako pasta tako i hladnjak, mogu reć možda i cijena, ovisno ako ideš samo po Panteksa onda ne plaćaš ništa, pa te može doć i jeftinije, ali ako ide poštom onda plaćaš i carinu i PDV.

13 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Pa s obzirom da su jako slični, a vidim da su im i drugi modeli vrlo sliči vjerujem da su slične i performanse, bilo bi glupo da kažem da je netko malo bolji ili lošiji jer jednostavno nisam probao niti jedan Phanteks do sada. Vidio da, isprobao nikad.

Ali Noctua ima sigurno neke prednosti: dobavljivost kod nas, duža garancija, i garancija kod nas, provjereno je odlična kako pasta tako i hladnjak, mogu reć možda i cijena, ovisno ako ideš samo po Panteksa onda ne plaćaš ništa, pa te može doć i jeftinije, ali ako ide poštom onda plaćaš i carinu i PDV.

Ne znam ja bi uzeo ovog, jer dosta toga u kućištu mi je plavo. Matična mi ima dosta plavog po sebi, grafa će imati dosta plavog po sebi, RAM-i će biti plavi, biti će plavi cooleri i još ću staviti palve sleeved kablove. Po tome ovaj Phanteks bi se bolj uklopio zbog plavog dizajna, dok Noctua ne bi. Tako da vidjeti ću, pogledati ću da li ima kakvi testovi.

Evo našao test po ovome je Phenteks za par stupnjeva bolji od Noctue.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 18:00 (kalko1212).
15 godina
kalko1212 kaže...

Ne znam ja bi uzeo ovog, jer dosta toga u kućištu mi je plavo. Matična mi ima dosta plavog po sebi, grafa će imati dosta plavog po sebi, RAM-i će biti plavi, biti će plavi cooleri i još ću staviti palve sleeved kablove. Po tome ovaj Phanteks bi se bolj uklopio zbog plavog dizajna, dok Noctua ne bi. Tako da vidjeti ću, pogledati ću da li ima kakvi testovi.

Tu nemam šta reć, to je skroz točno, estetski sigurno bolje taj paše u takvu okolinu nego Noctua.

13 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
kalko1212 kaže...

Tu nemam šta reć, to je skroz točno, estetski sigurno bolje taj paše u takvu okolinu nego Noctua.

Onda da uzmem Phanteks, vidim da po testovim gore je bolji od Noctue. Za pastu nije problem lako nabavim bolju ako ova koja dolazi nije nešto.

Kalko1212 ingame
14 godina

To su ceelri iste kategorije i razlike su minimalne. U jednom review-u ovako, u drugom onako. Koliko će te para izać ukupno taj cooler ako naručuješ negdje preko neta ??

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Danas sam zamjenio termalnu pastu, koja je nedavno bila stavljena (Spire SP-700). Temperatura je bila oko 49°C, a sada kada sam zamjenio pastu na procesoru temperatura je pala na 34°C. U pitanju je GELID GC-EXTREME termalna pasta (naravno ima malo utjecaja i ovo zahlađenje), ali je defitivno puno puno bolje!!
[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Loool, ovo je nešto najsmiješnije što sam čuo u životu vezano za termalne paste {#}. Pa nije palo toliko radi nove paste, očito je da prije nešto nije bilo uredu, ili ti se cijela pasta sasušila. Objektivna testiranja su pokazala da je razlika između obične i odlične paste svega dva do tri stupnja !!!

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

nije nista cudno, vani je dosta hladnije, 49 °C je bilo tijekom onih vrućina prije tjedan dana, danas je 34 °C (vremenska promjena i zamjena paste, te 15 stupnjeva manje :D).. ali ima velikog utjecaja i pasta, jer ona pasta ne valja nista :)

edit: pasta je bila nova, mozda 1 mj. na procesoru.. 4-5 puta sam provjeravao da nisam nesto fulao.. ali naravno i vremenski utjecaj je tu ;)

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 20:12 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Loool, ovo je nešto najsmiješnije što sam čuo u životu vezano za termalne paste {#}. Pa nije palo toliko radi nove paste, očito je da prije nešto nije bilo uredu, ili ti se cijela pasta sasušila. Objektivna testiranja su pokazala da je razlika između obične i odlične paste svega dva do tri stupnja !!!

Oprosti ali griješiš. Razlika između najlošije koju sam probao (Spire BlueFrost) i najbolje koju koristim (Arctic Cooling MX-2) je u nekih 10ak stupnjeva u loadu.

Na istom procesoru, isti dan, sobna temperatura 23-24 stupnja. Jednako nanošenje, isti hladnjak, isti proc, ista osoba, isti komp, ...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 20:58 (191x7).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Oprosti ali griješiš. Razlika između najlošije koju sam probao (Spire BlueFrost) i najbolje koju koristim (Arctic Cooling MX-2) je u nekih 10ak stupnjeva u loadu.

Na istom procesoru, isti dan, sobna temperatura 23-24 stupnja. Jednako nanošenje, isti hladnjak, isti proc, ista osoba, isti komp, ...

10°C? Ne vjerujem.

clock2much
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

a gle, pocni vjerovati.. stavio sam ti gore sliku, i pogledaj 2 stranice prije gdje sam na postu napisao temperaturu procesora. Riječ je o Corsair H50, nije neko bajno hlađenje, al je razlika 14-15°C (ukljucujuci i vremensku promjenu)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:12 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Te razlike imaju druge faktore. Razlika između samih pasti gotovo je nemoguće da bude tolika. Tako su pokazala testiranja razna, a i sam sam tako dobio kad sam uspoređivao Cooler master najjeftiniju pastu u Linksu te Prolimatech dobru pastu. Uopće nema mjerljive i spomena bitne razlike. Vi koji dobivate 10C razlike, tu sasvim sigurno nešto nije kako treba.

17 godina
itomic009 kaže...

Te razlike imaju druge faktore. Razlika između samih pasti gotovo je nemoguće da bude tolika. Tako su pokazala testiranja razna, a i sam sam tako dobio kad sam uspoređivao Cooler master najjeftiniju pastu u Linksu te Prolimatech dobru pastu. Uopće nema mjerljive i spomena bitne razlike. Vi koji dobivate 10C razlike, tu sasvim sigurno nešto nije kako treba.

Gle, probao sam i u laptopu i u kompu. I ta što ti kažeš jeftina CM pasta uopće nije loša, daleko je BlueFrost od toga...

Edit:

Razlika na laptopu je bila 5°C u loadu; pronašao sam svoje... http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=95&t=43724&start=15#p1435905

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:58 (191x7).
16 godina
neaktivan
Pasta treba nekih tjedan dana da se upastira, a posto su u pitanje dvije razlicite paste, moguce je da se jedna od njih prije upastira. Tesko je to precizno odrediti.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina
The Man kaže...
Pasta treba nekih tjedan dana da se upastira, a posto su u pitanje dvije razlicite paste, moguce je da se jedna od njih prije upastira. Tesko je to precizno odrediti.

To što neki navode su gluposti. Nikakvo vrijeme "prilagodbe"/"upastiranja"/nečega nije potrebno. Već se radi o tome da večina korisnika neće mijenajti pastu ponovo ako je ostave jedno tjedan dana u kompu, nakon tjedan dana im se jednostavno više ne da ponavljat proceduru...

15 godina
itomic009 kaže...

uspoređujes spire i coolermaster paste.. bravo! :)

13 godina
The Man kaže...

Ne sve! Neke da, neke ne!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Trebate razumjeti termalna svojstva vasih rashladnih sistema. Ako je vani 30 a vas procesor u loadu 70 to ne znaci da ce kad vani bude 33 vas procesor biti 73. Moze biti 71, 73 ali i 90. Promjena paste i vanjske temperature za par stupnjeva mogu uzrokovat +-15C u loadu. Da ne govorimo kako samo nanosenje paste nije uvijek isto tako da jednom stavite pastu i imate 60 a drugi put stavite nijansu manje ili vise ili nepravilnije i imate 65 u istim vanjskim uvjetima.

Sto se tice Spire Blue Frost, mislim da sam citao usporedni test nekoliko pasta u kojem je obicna pasta za zube bila 2-3 stupnja bolja od te Spire.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

e ljudi treba mi savjet

imam sad i3 2100 i na njemu hyper tx3(koji sam uzimao jer sam mislio da cu kupovat phenom II x4 955 i klokat malo ali aj)

i sad cu sutra ili prekosutra kupiti i5 2500 NE K verziju

i sad da vas pitam je li pametnije da stavim samo stock kuler na njega i prodam ovaj hyper tx3 ili da ipak na njeg stavit taj TX3?

sigurno je glupost imat ovak bolji kuler za procesor koji se svejedno ne moze klokat {#} ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možeš komotno prodat taj jel je stock cooler sasvim dobar kad se ne clocka.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kad ces vec imat proc koji se nemoze clockat , ostavi stock hladnjak i prodaj TX3 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mersimh kaže...

e ljudi treba mi savjet

imam sad i3 2100 i na njemu hyper tx3(koji sam uzimao jer sam mislio da cu kupovat phenom II x4 955 i klokat malo ali aj)

i sad cu sutra ili prekosutra kupiti i5 2500 NE K verziju

i sad da vas pitam je li pametnije da stavim samo stock kuler na njega i prodam ovaj hyper tx3 ili da ipak na njeg stavit taj TX3?

sigurno je glupost imat ovak bolji kuler za procesor koji se svejedno ne moze klokat {#} ?

Uvijek je bolje da je proc čim hladniji, ali ako ti trebaju novci, prodaj. Ja bi ga definitivno ostavio.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam AMD FX-4100, prvo je gore bio stock cooler, pa sam uzeo neki thermaltake contac 16 koji i nije baš nešto, drži ga na 43-46 i idlu, a pod opterećenjem prelazi 60°C.

Trenutno gledam Noctua NH-D14, Thermaltake Frio/Frio Advanced/Frio Extreme te Spire Thermax III, makar mi se iskreno ne daje skoro 200kn više za frio extreme spram spire-a za 2-3°C razlike u temp-u.

Imate kakav prijedlog?

0 0 hvala 0
17 godina
Stegy kaže...

Imam AMD FX-4100, prvo je gore bio stock cooler, pa sam uzeo neki thermaltake contac 16 koji i nije baš nešto, drži ga na 43-46 i idlu, a pod opterećenjem prelazi 60°C.

Trenutno gledam Noctua NH-D14, Thermaltake Frio/Frio Advanced/Frio Extreme te Spire Thermax III, makar mi se iskreno ne daje skoro 200kn više za frio extreme spram spire-a za 2-3°C razlike u temp-u.

Imate kakav prijedlog?

Ako ti Contac16 to ne hladi dobro, onda ti nešto ne štima. Ili ti hladnjak nije dobro sjeo, ili je nešto s pastom loše ili ti se već isprljao hladnjak. Contac16 to mora držati ispod 60 definitivno. Valjd ai ispod 55.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice