Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.733.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel se isplati uzeti CoolerMaster Hyper 612S za otprilike 50 kn više od Hyper 212 Evo? Izgleda puno masivnije i ozbiljnije, a zanima me jel ima puno bolje performanse?
Koji god uzeo, htio bih ugraditi dodatni ventilator na njega, pa koji bi mi ventilator preporučili? (samo nek nema LED svjetla, to mi samo smeta)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
peterstern9 kaže...

Jel se isplati uzeti CoolerMaster Hyper 612S za otprilike 50 kn više od Hyper 212 Evo? Izgleda puno masivnije i ozbiljnije, a zanima me jel ima puno bolje performanse?
Koji god uzeo, htio bih ugraditi dodatni ventilator na njega, pa koji bi mi ventilator preporučili? (samo nek nema LED svjetla, to mi samo smeta)

Po meni se isplati dodati 50kn za 612s.

clock2much
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ja imam 612S i mogu ga samo pohvaliti i preporuciti.

Pod uvjetom da imas mjesta za njega u kucistu. Dodatni ventilator ti ne treba.

S znaci Silent, sto stvarno i je. {#}

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Znači mogao bi izdržati overclock i5 2500K procesora do 4.4 GHz bez tog drugog ventilatora?
Jel stane u Zalman Z9 Plus?
Jel problem ako doslovno "visi" na matičnoj jer ipak ima preko 800 grama?

14 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Potpisujem, cooler je necujan doslovno.

peterstern9 kaže...

Znači mogao bi izdržati overclock i5 2500K procesora do 4.4 GHz bez tog drugog ventilatora?
Jel stane u Zalman Z9 Plus?
Jel problem ako doslovno "visi" na matičnoj jer ipak ima preko 800 grama?

1. Da
  2. Da
  3. Ne, pa svaki "visi" na maticnoj.
clock2much
14 godina

i5 2500K sa praktički svakim aftermarket coolerom možeš dić na 4.4Ghz. Sa Hyperom 612S bez problema ideš i daleko više,a stvarno je NEČUJAN dok i dalje dobro hladi što je fenomenalno. Koliko mi se čini, Hyper 612S je bolji na Intelovim procesorima nego na AMD. Ali kako drži moj FX 8120 na 4.4Ghz ( a svi znamo koliko je FX zahtjevan za hlađenje ), nemogu reć da je loš za AMD.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Puno hvala na odgovorima! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanjce... Znači imam Phenoma 550 BE otljučan na 3 jezgre ijr je četvrta nestabilna i hladim ga   sa Arctic Cooling Freezerom rev.2, da li je 59-60 stupnjeva neka recimo normalna temperatura nakon igranja ili nisam možda dobro termalnu pastu stavio (MX2)?

Nisam ga niti klokao dalje ni ništa slično ma da bi možda i to napravio al onda tep. opet raste... pa nisam pametan šta i kako!? Da li sam odabrao dobar hladnjak za to?

Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Po meni je to  na granici normalne i povisene temp.  , usto uzmi u obzir i ove ljetne vrucine ! Kakav imas airflow u kucistu , dali si hladnjak okrenuo da puse prema straznjoj strani kucista ... Probaj promjenit pastu , ali stavi je u kolicini zrna rize !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
VidoM kaže...

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanjce... Znači imam Phenoma 550 BE otljučan na 3 jezgre ijr je četvrta nestabilna i hladim ga   sa Arctic Cooling Freezerom rev.2, da li je 59-60 stupnjeva neka recimo normalna temperatura nakon igranja ili nisam možda dobro termalnu pastu stavio (MX2)?

Nisam ga niti klokao dalje ni ništa slično ma da bi možda i to napravio al onda tep. opet raste... pa nisam pametan šta i kako!? Da li sam odabrao dobar hladnjak za to?

Hvala

Kod mene ti je takoreći ista situacija; isti procesor isto na X3, isti hladnjak (Freezer64 pro pwm), ista pasta (MX-2) i kod mene ti također kada je vani onih 35°C proc u Battlefieldu 3 ide do 60°C. I čistio sam hladnjak i promijenio pastu; u IDLE palo s cirka 50° na 46°.  Trenutno mi je proc 44°C a samo surfam, no pošto ovih dana nije toliko vruće u loadu mi ne prelazi 55°C (postavio sam u biosu da održava hladnjak tu temperaturu i to mu i uspijeva). No ako je tebi kada je hladno u loadu 60°C onda nešto ne štima.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Airflow mi je riješen tako kako matična diktira, sad neznam dali puše prema napajanju ili prema dnu kučišta, i još imam u kučištu 2 venta od 120, ispred usis iza ispuh!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ova dva venta su dobro postavljena , samo jos pogledaj kako ti je hladnjak okrenut ! Ako nije, okreni ga da puse prema straznjoj strani kucista !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Hm, mislim da da to nemogu izvesti... ili gore ili dole!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kako nemozes ? U protivnom stavi da puse prema gornjoj strani kucista ! Koje kuciste imas ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Kučište ha Hiper!
A ona 2 ''zuba" na koja nataknem hladnjak, kako se to več zove neznam, okrenuti su vertikalno! Nisam ih ja tako okretao, tko sam ju dobio, neznam da li mogu to zaokrenuti, da li bi rupe pasale?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa probaj to malo okretat pa bus videl jel pase !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Auuu... Hehehe, treba to opet poskidat... Kad ulovim vremena ču se poigrati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Sad sam baš proučavao malo moju matičnu na netu, mislim da je to neizvedivo. znači mogu vent okrenuti ili da puše za gore ili za dole.
Btw matična je Asrock ona jeftinjava N68C- UCC.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Katana 4 > AC Freezer 13

Po svim točkama optužnice 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ajde pliz ako kupiš napiši svoje dojmove, koliko su dugi kabeli i eventualno nabaci koju sliku, jer kod njih se na onoj maloj fotki gotovo nista ne vidi, a specifikacije ne postoje.

U vezi onog PWM splittera... Eto, dugo mi je trebalo, ali sam ga konačno nabavio. Nisam izmerio dužinu, ali je riječ o PWM splitteru, 1 na 4. Kabel je crne boje, sa crnim konektorima, i ima onu košuljicu preko žica. Prilično je dugačak, i ako se ne varam, košta oko 22 kune. Možda ga budem slikao pa poslao fotku {#}

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, planiram kupiti Intel i5 2500k i bit ce u Antecovom kučištu. Mislim ga lagano overclockirati do neke stabilne frekvencije. Kučište je http://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/one-hundred/0-761345-15240-2.aspx i imam jos jedan 120mm naprijed koji hladi diskove pošto ih imam cetiri. Zanimaju me vaše preporuke za kupovinu hladnjaka iz linksa.

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi Scythe Mugen 3 koji je trenutno na akciji !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
grofzg kaže...

Pozdrav, planiram kupiti Intel i5 2500k i bit ce u Antecovom kučištu. Mislim ga lagano overclockirati do neke stabilne frekvencije. Kučište je http://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/one-hundred/0-761345-15240-2.aspx i imam jos jedan 120mm naprijed koji hladi diskove pošto ih imam cetiri. Zanimaju me vaše preporuke za kupovinu hladnjaka iz linksa.

Pošto nisi rekao do koliko novaca...

Do 200 kn - Katana 4

Do 300 kn - Balder

Do 400 kn - Mugen 3 PCGH

Iznad 400 kn Noctua NH-D14 -Oprić Informatika

Naravno sačekaj i prijedloge drugih forumaša... {#}

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 1:47 (INCOGNITO99).
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Links i Portio ponovo stigli CM Hyper hladnjaci !

CM Hyper 212 EVO - 198 KN !

CM Hyper 412S - 232 KN !

CM Hyper 612S - 305 KN !

CM V8 - 379 KN !

CM TX3 EVO - 128 KN !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala na prijedlozima, mislio sam ici do nekih 400kn. Mislim da se tu da dobiti dobar cooler.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmeš si dva Hyper 212 EVO hladnjaka. Jednog zadržiš cijelog, a od drugog zadržiš samo ventilator. Prodaš taj drugi hladnjak bez ventilatora (za 100 kuna) nekom poput mene koji doma ima 99 ventilatora i imaš overclock zvijer za samo 296 kuna.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovako genijalan prijedlog još nisam čuo u karijeri svojoj {#}.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Danas gledam ovaj video i vidim da lik drži svog phenoma X6 1055T na 4.2GHz, sa Scythe Yasya i ima samo 30 stupnjeva u idle. Sada hoće li to isto moći Mugen?

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

mora bit exstra primjerak phenoma x6 a i senzori kod njega uvijek krivo pokazuju , računaj na to +10C, da ga optereti rastopila bi mu se ta Jaca

13 godina
neaktivan
bik kaže...

mora bit exstra primjerak phenoma x6 a i senzori kod njega uvijek krivo pokazuju , računaj na to +10C, da ga optereti rastopila bi mu se ta Jaca

Kako da znam kakav primjerak imam?

Kalko1212 ingame
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice