Jel se isplati uzeti CoolerMaster Hyper 612S za otprilike 50 kn više od Hyper 212 Evo? Izgleda puno masivnije i ozbiljnije, a zanima me jel ima puno bolje performanse?
Koji god uzeo, htio bih ugraditi dodatni ventilator na njega, pa koji bi mi ventilator preporučili? (samo nek nema LED svjetla, to mi samo smeta)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel se isplati uzeti CoolerMaster Hyper 612S za otprilike 50 kn više od Hyper 212 Evo? Izgleda puno masivnije i ozbiljnije, a zanima me jel ima puno bolje performanse?
Koji god uzeo, htio bih ugraditi dodatni ventilator na njega, pa koji bi mi ventilator preporučili? (samo nek nema LED svjetla, to mi samo smeta)
Po meni se isplati dodati 50kn za 612s.
Ja imam 612S i mogu ga samo pohvaliti i preporuciti.
Pod uvjetom da imas mjesta za njega u kucistu. Dodatni ventilator ti ne treba.
S znaci Silent, sto stvarno i je.
Znači mogao bi izdržati overclock i5 2500K procesora do 4.4 GHz bez tog drugog ventilatora?
Jel stane u Zalman Z9 Plus?
Jel problem ako doslovno "visi" na matičnoj jer ipak ima preko 800 grama?
Potpisujem, cooler je necujan doslovno.
Znači mogao bi izdržati overclock i5 2500K procesora do 4.4 GHz bez tog drugog ventilatora?
Jel stane u Zalman Z9 Plus?
Jel problem ako doslovno "visi" na matičnoj jer ipak ima preko 800 grama?
- Da
- Da
- Ne, pa svaki "visi" na maticnoj.
i5 2500K sa praktički svakim aftermarket coolerom možeš dić na 4.4Ghz. Sa Hyperom 612S bez problema ideš i daleko više,a stvarno je NEČUJAN dok i dalje dobro hladi što je fenomenalno. Koliko mi se čini, Hyper 612S je bolji na Intelovim procesorima nego na AMD. Ali kako drži moj FX 8120 na 4.4Ghz ( a svi znamo koliko je FX zahtjevan za hlađenje ), nemogu reć da je loš za AMD.
Puno hvala na odgovorima! :)
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanjce... Znači imam Phenoma 550 BE otljučan na 3 jezgre ijr je četvrta nestabilna i hladim ga sa Arctic Cooling Freezerom rev.2, da li je 59-60 stupnjeva neka recimo normalna temperatura nakon igranja ili nisam možda dobro termalnu pastu stavio (MX2)?
Nisam ga niti klokao dalje ni ništa slično ma da bi možda i to napravio al onda tep. opet raste... pa nisam pametan šta i kako!? Da li sam odabrao dobar hladnjak za to?
Hvala
Po meni je to na granici normalne i povisene temp. , usto uzmi u obzir i ove ljetne vrucine ! Kakav imas airflow u kucistu , dali si hladnjak okrenuo da puse prema straznjoj strani kucista ... Probaj promjenit pastu , ali stavi je u kolicini zrna rize !
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanjce... Znači imam Phenoma 550 BE otljučan na 3 jezgre ijr je četvrta nestabilna i hladim ga sa Arctic Cooling Freezerom rev.2, da li je 59-60 stupnjeva neka recimo normalna temperatura nakon igranja ili nisam možda dobro termalnu pastu stavio (MX2)?
Nisam ga niti klokao dalje ni ništa slično ma da bi možda i to napravio al onda tep. opet raste... pa nisam pametan šta i kako!? Da li sam odabrao dobar hladnjak za to?
Hvala
Kod mene ti je takoreći ista situacija; isti procesor isto na X3, isti hladnjak (Freezer64 pro pwm), ista pasta (MX-2) i kod mene ti također kada je vani onih 35°C proc u Battlefieldu 3 ide do 60°C. I čistio sam hladnjak i promijenio pastu; u IDLE palo s cirka 50° na 46°. Trenutno mi je proc 44°C a samo surfam, no pošto ovih dana nije toliko vruće u loadu mi ne prelazi 55°C (postavio sam u biosu da održava hladnjak tu temperaturu i to mu i uspijeva). No ako je tebi kada je hladno u loadu 60°C onda nešto ne štima.
Ova dva venta su dobro postavljena , samo jos pogledaj kako ti je hladnjak okrenut ! Ako nije, okreni ga da puse prema straznjoj strani kucista !
Kako nemozes ? U protivnom stavi da puse prema gornjoj strani kucista ! Koje kuciste imas ?
A ona 2 ''zuba" na koja nataknem hladnjak, kako se to več zove neznam, okrenuti su vertikalno! Nisam ih ja tako okretao, tko sam ju dobio, neznam da li mogu to zaokrenuti, da li bi rupe pasale?
Pa probaj to malo okretat pa bus videl jel pase !
Btw matična je Asrock ona jeftinjava N68C- UCC.
Katana 4 > AC Freezer 13
Po svim točkama optužnice
Ajde pliz ako kupiš napiši svoje dojmove, koliko su dugi kabeli i eventualno nabaci koju sliku, jer kod njih se na onoj maloj fotki gotovo nista ne vidi, a specifikacije ne postoje.
U vezi onog PWM splittera... Eto, dugo mi je trebalo, ali sam ga konačno nabavio. Nisam izmerio dužinu, ali je riječ o PWM splitteru, 1 na 4. Kabel je crne boje, sa crnim konektorima, i ima onu košuljicu preko žica. Prilično je dugačak, i ako se ne varam, košta oko 22 kune. Možda ga budem slikao pa poslao fotku
Pozdrav, planiram kupiti Intel i5 2500k i bit ce u Antecovom kučištu. Mislim ga lagano overclockirati do neke stabilne frekvencije. Kučište je http://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/one-hundred/0-761345-15240-2.aspx i imam jos jedan 120mm naprijed koji hladi diskove pošto ih imam cetiri. Zanimaju me vaše preporuke za kupovinu hladnjaka iz linksa.
Uzmi Scythe Mugen 3 koji je trenutno na akciji !
Pozdrav, planiram kupiti Intel i5 2500k i bit ce u Antecovom kučištu. Mislim ga lagano overclockirati do neke stabilne frekvencije. Kučište je http://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/one-hundred/0-761345-15240-2.aspx i imam jos jedan 120mm naprijed koji hladi diskove pošto ih imam cetiri. Zanimaju me vaše preporuke za kupovinu hladnjaka iz linksa.
Pošto nisi rekao do koliko novaca...
Do 200 kn - Katana 4
Do 300 kn - Balder
Do 400 kn - Mugen 3 PCGH
Iznad 400 kn Noctua NH-D14 -Oprić Informatika
Naravno sačekaj i prijedloge drugih forumaša...
U Links i Portio ponovo stigli CM Hyper hladnjaci !
CM Hyper 212 EVO - 198 KN !
CM Hyper 412S - 232 KN !
CM Hyper 612S - 305 KN !
CM V8 - 379 KN !
CM TX3 EVO - 128 KN !
Hvala na prijedlozima, mislio sam ici do nekih 400kn. Mislim da se tu da dobiti dobar cooler.
Uzmeš si dva Hyper 212 EVO hladnjaka. Jednog zadržiš cijelog, a od drugog zadržiš samo ventilator. Prodaš taj drugi hladnjak bez ventilatora (za 100 kuna) nekom poput mene koji doma ima 99 ventilatora i imaš overclock zvijer za samo 296 kuna.
Ovako genijalan prijedlog još nisam čuo u karijeri svojoj .
mora bit exstra primjerak phenoma x6 a i senzori kod njega uvijek krivo pokazuju , računaj na to +10C, da ga optereti rastopila bi mu se ta Jaca
mora bit exstra primjerak phenoma x6 a i senzori kod njega uvijek krivo pokazuju , računaj na to +10C, da ga optereti rastopila bi mu se ta Jaca
Kako da znam kakav primjerak imam?