Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
odjavljen
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Đapa club kaže...

Nisam iz ZG-a sam, ali hvala..{#}

Probat ću napraviti još na ovaj način jer je problem potpuno isti, samo što je kod njega u pitanju prčkanje po grafičkoj..http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221564

Vidi sa grafom, probaj posuditi od nekoga drugu da probaš jeli do tvoje problem.

Inače uvijek možeš naći nekog forumaša koji je znalac da ti pomogne(iz ZG-a), ima jako susretljivih ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 2:15 (MARKOZD15).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ja sam imao identičan problem,nakon promjene coolera,znači...ventilatori se vrte,nema bipa,i nepokazuje nikakvu sliku...Problem je bio u tome što je cooler bio pre jako pritegnut na procesor...tj. šarafi su bili pre jako stegnuti...malo otpustio i sve radi normalno..i to mi se nije desilo samo jednom nego više puta...ako ni to nije..drugo što ti je može biti RAM-i..probaj staviti samo jednu pločicu..pa zamjeniti tu istu sa drugom..da se uvjeriš da to nije...poslije toga ide grafa...a napajanje da je izgorilo onda bi ti smrdilo, a i sumnjam da bi se vrtili ventilatori...

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
I meni se desila ista stvar, i riješena je otpuštenjm vijaka malo. Stvar je u pritisku na socket, ili nekakav kontakt backplatea na ploču. Probaj muvat oko toga.
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi točno šarafi bili, jer svi sa prednje strane su normalno prišarafljeni. Ako kojim slučajem to i je problem kako je onda radilo prije..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Aj ti bolje  pitaj nekog sa foruma ko živi blizu tebe da ti to riješi,i ovako smo več debelo u OFF-u od teme!

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 14:31 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Šarafi koji drže hladnjak na procesoru. Probaj ih jedan po jedan malo popuštati pa pokušavaj upalit komp. Možeš za test odšarafat skroz pa nek ga drži sama težina coolera na procesoru i upali komp da vidiš jel radi.
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Šarafi koji drže hladnjak na procesoru. Probaj ih jedan po jedan malo popuštati pa pokušavaj upalit komp. Možeš za test odšarafat skroz pa nek ga drži sama težina coolera na procesoru i upali komp da vidiš jel radi.

Kod mojeg coolera katana 3, nema šarafa nego sklopivi vijci.

EDIT: problem riješen, procesor nije dobro legao u svoj utor, tek nakon četvrtog rastavljanja, sastavljanja istog sam to primjetio. Ispričavam se na offtopicu, a problem je ustvari bio banalan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 6:38 (Đapa club).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav! samo da vas pitam za temperature sa amd phenom II X4 960T i katane 3... temperatura ne prelazi 46 stupnjeva pri jakom opterećenju, a u idle-u temperatura  je na 38-40 stupnjeva... čak mislim da sam stavio previše paste, pa bih sad skinuo ovu šta sam dobio uz cooler, te bi uzeo cm mx-4

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Po ovim temp. koje su odlicne pod opterecenjem nema potrebe skidat hladnjak i stavljat drugu pastu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koki hladnjak do 600kn (za i5 2500k)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Koki hladnjak do 600kn (za i5 2500k)

Noctua NH-D14 u Oprić informatici.

BF3 nick: herdjuro
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

kako če on hladiti??? Če iči na 5Ghz matičnu ču uzeti neku do 1200kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da, hoće bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ne mora znaciti, ovisno od primjerka. Oko 30% ce ih ici na 5GHz.

--------------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 14:27 (mate960).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Kakvih 60%, ako ide 10% primjeraka super je.Svi idu na 5GHZ za validaciju pod zracnim hladnjacima(1.4V-1.5V, od primjerka do primjerka) ali rijetko koji ide na 5GHZ stabilno sa naponom unutar preporuka od Intela, do 1.375V :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 14:26 (Vegeta).

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

5 GHz za 24/7 je fantazija, svaki bi trebao ići na 4.4 GHz za 24/7, što je taman dovoljno za takav procesor.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

30% sam mislio, krivu tipku kliknem na numerickoj tipkari..

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

znam da nije tema ali može preporuka neke matične za i5 2400k do 1500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ovako, sutra se najvjerovatnije naručuje novi cooler pa mi je ostala samo dilema..
CM 612s vs spire thermax 3, s tim da je spire nekih 50ak kuna jeftiniji..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Skyburn kaže...

Ovako, sutra se najvjerovatnije naručuje novi cooler pa mi je ostala samo dilema..

Spire Thermax III je miljama ispred 612S.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi Thermax 3  , dolazi s dva venta !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Skyburn kaže...

Spire Thermax III je bolji od CM612S mnogo mnogo, nemoj uraditi pogresku pa kupiti CM.

clock2much
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

a i mislio sam da je tako, ali neki testovi su mi malo čudni pa se dvoumim..kad nigdje nema direkt usporedbe nego moram izvlačit usporedbe sa trećim hladnjakom i slično.

Da odmah uzmem i drugu termalnu pastu jer vlada neko opće mišljenje da su spire paste njesra..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Skyburn kaže...

a i mislio sam da je tako, ali neki testovi su mi malo čudni pa se dvoumim..kad nigdje nema direkt usporedbe nego moram izvlačit usporedbe sa trećim hladnjakom i slično.

Da odmah uzmem i drugu termalnu pastu jer vlada neko opće mišljenje da su spire paste njesra..

Da.

15 godina
Skyburn kaže...

Da , uzmi npr. AC MX-2 !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Skyburn kaže...

Spire definitivno. Malo je bučniji, ali dosta bolje hladi.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina

Jel tebi cilj rušit rekorde ili imat dobro uravnoteženo računalo ?? U svakom slučaju Spire nije dobro riješenje. Hladi nešto bolje od CM 612S i to poglavito zato što se vrti na 900 okr. više, a samim time buči kao mlazni avion, dok je CM NEMOGUĆE čuti. Zato mislim da Spire nije dobar, jel niti hladi najbolje, niti je tih. Ako ideš na velike clockove, uzmi mamu i tatu hlađenja NH-D14, a u protivnom bolje uzmi cooler uz koji ćeš moći živiti svaki dan tipa CM Hyper 412S koji je najbolji što se tiče omjera uloženo-dobiveno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 18:03 (itomic009).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kao sto kolega itomic kaze Spire nije uopce tih. Cak bi rekao bucan.

2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Jel tebi cilj rušit rekorde ili imat dobro uravnoteženo računalo ?? U svakom slučaju Spire nije dobro riješenje. Hladi nešto bolje od CM 612S i to poglavito zato što se vrti na 900 okr. više, a samim time buči kao mlazni avion, dok je CM NEMOGUĆE čuti. Zato mislim da Spire nije dobar, jel niti hladi najbolje, niti je tih. Ako ideš na velike clockove, uzmi mamu i tatu hlađenja NH-D14, a u protivnom bolje uzmi cooler uz koji ćeš moći živiti svaki dan tipa CM Hyper 412S koji je najbolji što se tiče omjera uloženo-dobiveno.

TIII je bolji 4 klase od CM612S, imao sam CM612S, to je hladnjak u rangu Gaie samo tisi.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

TIII je bolji 4 klase od CM612S, imao sam CM612S, to je hladnjak u rangu Gaie samo tisi.

Pricas gluposti.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice