Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako mislis na ovaj gore LC CC-95 , naravno da se isplati ! Radi na 1100 - 1800rpm-a s razinom buke od 20 - 28dBA , lagana montaza!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Haf932 kaže...

Ako mislis na ovaj gore LC CC-95 , naravno da se isplati ! Radi na 1100 - 1800rpm-a s razinom buke od 20 - 28dBA , lagana montaza!

Ma zaboravio sam linkat, mislim na katanu. Btw. koji je tiši od ta dva pošto ionako nemislim dizati taktove.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Katana III je tisa - vrti se na 300 - 2500rpm-a uz razinu buke od 7.2 - 31.07dBA i dobra je za OC !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Dobra je za OC 95W-nih procesora, 125W-nih, već teže. Tiha je i nije prevelikih dimenzija.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
Haf932 kaže...

Katana III je tisa - vrti se na 300 - 2500rpm-a uz razinu buke od 7.2 - 31.07dBA i dobra je za OC !

A nebih se ja baš upuštao u clockanje Phenoma sa Katanom, pogotovo sada.

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nakon promjene coolera, pc više neradi. Uglavnom upalim ga, a monitor neradi, uključen je, ali odmah ide u sleep mode. Fan coolera se vrti, kao i fan grafičke, dvd rom neradi, zvuk se nečuje, a monitor kao što sam i napisao ne reagira. Probao sam gotovo sve od vračanja starog stock coolera pa do montiranja novog više puta zaredom. Nažalost neznam gdje je kihnulo jer je danas sve radilo perfektno do te proklete promjene coolera. Jako sam iživciram jer neznam kako mi se ovo desilo, a u najgorem slučaju je moguče da je nešto riknulo. Pomisao na dodatne troškove mi zadaje glavobolje pa ako netko ima riješenje, dobro bi mi došlo...Isprika za offtopic, ali problem je vrlo čudan i vjerujem rijedak.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Nakon promjene coolera, pc više neradi. Uglavnom upalim ga, a monitor neradi, uključen je, ali odmah ide u sleep mode. Fan coolera se vrti, kao i fan grafičke, dvd rom neradi, zvuk se nečuje, a monitor kao što sam i napisao ne reagira. Probao sam gotovo sve od vračanja starog stock coolera pa do montiranja novog više puta zaredom. Nažalost neznam gdje je kihnulo jer je danas sve radilo perfektno do te proklete promjene coolera. Jako sam iživciram jer neznam kako mi se ovo desilo, a u najgorem slučaju je moguče da je nešto riknulo. Pomisao na dodatne troškove mi zadaje glavobolje pa ako netko ima riješenje, dobro bi mi došlo...Isprika za offtopic, ali problem je vrlo čudan i vjerujem rijedak.

Nesto si krivo spojia. Jesi odspaja zice s napajanja i slicno? Onaj 4/8pin pored procesora?

--------------------------
14 godina
odjavljen
Đapa club kaže...

Jesi probao reset CMOS-a ?

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Đapa club kaže...

Nesto si krivo spojia. Jesi odspaja zice s napajanja i slicno? Onaj 4/8pin pored procesora?

Nisam ništa dirao žice su sve namjestu, ali provjerit ću još...

MARKOZD15 kaže...
Đapa club kaže...

Jesi probao reset CMOS-a ?

Na koji način ovo napravim?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

kakva je isplativost kupnje ovog coolera??

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Reset CMOS jumper ili vadenje baterije s maticne na neko vrijeme.

14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Izgleda kao solidna i tisa zamjena za stock cooler, samo ne bi clockao s njim 95W+ CPU-ove.

14 godina
odjavljen
Đapa club kaže...

Imaš bateriju na matičnoj (vidi sliku), nju izvadiš vani, držiš 10minuta i vratiš nazad, kada to napraviš javi nam ovdje kako je prošlo.

14 godina
odjavljen
Remzi kaže...

Ako ne misliš OC-ati dobra je (smanjenje buke stock-a). Za tog tvog Phenom X4 925 ne preporučam ništa ispod Katane 3 (uz OC).

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Đapa club kaže...

Imaš bateriju na matičnoj (vidi sliku), nju izvadiš vani, držiš 10minuta i vratiš nazad, kada to napraviš javi nam ovdje kako je prošlo.

Hvala na savjetu, napravit ću to, jedino me zanima jeli postupak štetan..

14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Naravno da nije.

14 godina
odjavljen
Đapa club kaže...

Kolega ti je sve rekao. Nije štetan.

Samo nebi mi inače preporučili nešto što je štetno :D

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Baterija je vani, javim se za 10-15 minuta..

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Baterija je vani, javim se za 10-15 minuta..

Ukoliko to ne uspije, pokusaj komp spojit na stolu - dakle, MBO, na njoj CPU, RAM i GPU samo, sve spojis u napajanje i vidis hoce li baciti sliku.

14 godina
odjavljen
mate960 kaže...

Ukoliko to ne uspije, pokusaj komp spojit na stolu - dakle, MBO, na njoj CPU, RAM i GPU samo, sve spojis u napajanje i vidis hoce li baciti sliku.

Također ako mu ne uspije CMOS reset neka prije proba izvaditi RAM, ''ispuhati ustima'' slotove i vratiti nazad.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

20 min i jos ga nema. XD

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nažalost reset cmosa nije uspio, a vađenje rama sam isprobao prije. Neznam u čemu bi mogao biti problem pošto je pc radio odlično do te promijene coolera. Možda sam oštetio procesor, ali sumnjam da je to jer fizički izgleda sve uredu..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Nažalost reset cmosa nije uspio, a vađenje rama sam isprobao prije. Neznam u čemu bi mogao biti problem pošto je pc radio odlično do te promijene coolera. Možda sam oštetio procesor, ali sumnjam da je to jer fizički izgleda sve uredu..

Jako tesko da si ostetio CPU. Napravi ono sto sam ti ja rekao u gornjem postu.

14 godina
odjavljen
Đapa club kaže...

Probaj što ti je Mate rekao, lijepo složi na stolu sve bez kućišta, dakle CPU+MBO+RAM+PSU+HDD+GPU, pa probaj sve lijepo ponovno uštekavati-ištekavati.

EDIT: GPU zaboravia :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 1:59 (MARKOZD15).
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Đapa club kaže...

Probaj što ti je Mate rekao, lijepo složi na stolu sve bez kućišta, dakle CPU+MBO+RAM+PSU+HDD, pa probaj sve lijepo ponovno uštekavati-ištekavati.

Neznam koliko mi je to pametno jer nemam baš iskustva sa slaganjem pc-a. No na stranu to neiskustvo jeli postoji još nešto što bi se sada moglo napraviti, a da vam pada na pamet.

14 godina
odjavljen
Đapa club kaže...

Neznam koliko mi je to pametno jer nemam baš iskustva sa slaganjem pc-a. No na stranu to neiskustvo jeli postoji još nešto što bi se sada moglo napraviti, a da vam pada na pamet.

Meni pada na pamet da sve ištekaš, kao i bateriju, izvadiš vani CPU, držiš sve to 10min, kasnije sve lijepo uštekaš i vratiš, kao i bateriju.

Probaj se malo igrati, meni više ništa ne pada na pamet.

Beep-a li matična kada pališ komp ?

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Đapa club kaže...

Meni pada na pamet da sve ištekaš, kao i bateriju, izvadiš vani CPU, držiš sve to 10min, kasnije sve lijepo uštekaš i vratiš, kao i bateriju.

Probaj se malo igrati, meni više ništa ne pada na pamet.

Beep-a li matična kada pališ komp ?

Ne beep-a, ali nije imala beep niti kada je sve radilo kako treba...

14 godina
odjavljen
Đapa club kaže...

Znači da nemaš onaj mali zvučnik za matičnu :/

Odakle si ?

Ako si iz Zadra doći ću ti ja to pogledati ?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Probaj ic spavat i ujutro pokusat opet,

Probaj izvadit rame, stavit ih u druge utore

Jeli ista smrdi oko napajanja ?

Provjeri jesi dobro stavia procesor nazad, da nisi koju nogicu iskrivija,

Uzmi knjigu od maticne i provjeri jesu li svi kabeli spojeni kako treba, da nisi kojeg slucajno iskopcao

Probaj ujutro

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Đapa club kaže...

Znači da nemaš onaj mali zvučnik za matičnu :/

Odakle si ?

Ako si iz Zadra doći ću ti ja to pogledati ?

Nisam iz ZG-a sam, ali hvala..{#}

Probat ću napraviti još na ovaj način jer je problem potpuno isti, samo što je kod njega u pitanju prčkanje po grafičkoj..http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221564

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice