Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
donator_bubrega kaže...

Ako ne stane otvoriš bočnu stranicu.

od kad sam kupil komp mi je otvorena bočna strana (3-4 godine) mene više muči to da mi ne ne bude pre širok, a ne pre dug. da je i pol metra dug ne smeta mi xD. nek strši van, mene samo muči da mi ne bude skroz do napajanja ili da ga ne budem mogel staviti jer ne bude mjesta između njega i napajanja

14 godina

Stat će ti što se toga tiče.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Kakve bih temperature trebao očekivati sa Hyperom 612s na i5 2500k (sve stock) u kućištu s dobrim protokom zraka? Koliko bi Mugen 3 bio bolji?
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nj0fra kaže...
Kakve bih temperature trebao očekivati sa Hyperom 612s na i5 2500k (sve stock) u kućištu s dobrim protokom zraka? Koliko bi Mugen 3 bio bolji?

Hyper 612S je losiji ali i tisi hladnjak od Mugena3.Mugen3 bi bio bolji, iako ne previse.

clock2much
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Kolike temperature otprilike? Znači nebi se osjećala neka razlika?
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nj0fra kaže...
Kolike temperature otprilike? Znači nebi se osjećala neka razlika?

Mugen3 ti se isplati mnogo vise nego CM612S.Thermax II bi to jos bolje odradio, samo bi bio glasniji.Sva 3 su dostatna za OC na 4.5GHZ a STII je najisplativiji.

clock2much
14 godina
odjavljen
nj0fra kaže...

Mugen 3 mi je na istim okretajima imao 7°C bolje temperature. Bolji je od 612S sigurno. Ali svakako razmotri Thermax-a duju.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
14 godina

A gledaj kolega. Ako si ti dobio takav rezultat, nemožeš ti tvrditi okolo naokolo  da je to općenito tako što se tiče usporedbe tih hladnjaka ! Kako ti objašnjavaš činjenicu da se ama baš ni jedan od recimo 15 review-a niti izbliza nepoklapa s tvojim rezultatom. Očito je kod tebe izolirana situacija, ili nisi testirao u uvjetima kako treba.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

A gledaj kolega. Ako si ti dobio takav rezultat, nemožeš ti tvrditi okolo naokolo  da je to općenito tako što se tiče usporedbe tih hladnjaka ! Kako ti objašnjavaš činjenicu da se ama baš ni jedan od recimo 15 review-a niti izbliza nepoklapa s tvojim rezultatom. Očito je kod tebe izolirana situacija, ili nisi testirao u uvjetima kako treba.

Ja sam tvrdim kako je kod mene. A tko će vjerovati na njemu je. Ja nemam nikakve namjere lagati niti ja od toga imam kakve dobiti.

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Mugen 3 je defenitivno malo bolji cooler od 612s, ali 7°C nije. Marko posalji mi postavke koje si ima u biosu kad si testira temperature i vrijednosti temperatura i isprobat cu nesto, trenutno je moj 612s na onoj tvojoj konfiguraciji koju si mi proda.

--------------------------

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mate960 kaže...

Mugen 3 je defenitivno malo bolji cooler od 612s, ali 7°C nije. Marko posalji mi postavke koje si ima u biosu kad si testira temperature i vrijednosti temperatura i isprobat cu nesto, trenutno je moj 612s na onoj tvojoj konfiguraciji koju si mi proda.

Mate, ja sam Athlona kojeg sam tebi proda ima samo tjedan dana, a Mugen vs 612S je isproban na Phenom II X2 -> X3. Tako da teprija pada u vodu...

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Mate, ja sam Athlona kojeg sam tebi proda ima samo tjedan dana, a Mugen vs 612S je isproban na Phenom II X2 -> X3. Tako da teprija pada u vodu...

Aha, ma mislia sam a je testiran na ovom, nevermind..

14 godina
odjavljen
mate960 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Aha, ma mislia sam a je testiran na ovom, nevermind..

Stavi u Biosu ACC na auto, Vcore na 1.275V (overvoltat će na 1.3v), stavi clockove procesora na 3GHz te stavi NB napon na 1.125v.

Još stavi 612S na 1200RPM. Testiraj OCCT na 30min. Zabilježi najveću dosegnutu temperaturu.

Meni sa tim postavkama u idle-u 34°C te u loadu 42°C.

Mugen 3 također na 1200RPM.

Testiraj sa ovim postavkama pa javi temperature, pa da usporedimo !

14 godina

A jel ti palo na pamet da diektni utjecaj ima i ambijentalna temperatura, i ventilacija kućišta te tako zna kako je tko naneo pastu ??

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

A jel ti palo na pamet da diektni utjecaj ima i ambijentalna temperatura, i ventilacija kućišta te tako zna kako je tko naneo pastu ??

Da, ali ćemo dobiti neku okvirnu sliku. I kažem ti, na istim uvjetima sam testirao, istom pastom. Dakle sve doslovno isto i Mugen 3 je bio poprilično bolji.

Ja sam se iznenadio, očekivao sam bump od 3C, ali dobio od 7C.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Stavi u Biosu ACC na auto, Vcore na 1.275V (overvoltat će na 1.3v), stavi clockove procesora na 3GHz te stavi NB napon na 1.125v.

Još stavi 612S na 1200RPM. Testiraj OCCT na 30min. Zabilježi najveću dosegnutu temperaturu.

Meni sa tim postavkama u idle-u 34°C te u loadu 42°C.

Mugen 3 također na 1200RPM.

Testiraj sa ovim postavkama pa javi temperature, pa da usporedimo !

Btw ima jedna bitna razlika, tvoj komp je bio slozen na stolu a moj je u kucistu, doduse otvorenom, ali svejedno razlika je nemala.

14 godina
odjavljen
mate960 kaže...

Btw ima jedna bitna razlika, tvoj komp je bio slozen na stolu a moj je u kucistu, doduse otvorenom, ali svejedno razlika je nemala.

Odakle ti to da je na stolu:

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=218&jumpto=2965979&sort=asc&view=flat

14 godina
neaktivan

Ii opet sam gleda krive slike {#}

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam par pitanja u vezi CM hyper 612s

CPU: AMD PHENOM II X4 975

MBO: GIGABYTE 78LM-S2P

PSU: CORSAIR GS 600W

Danas sam malo testirao svoj procesor temperature su iste kao i prije ali negdje sam pročitao da temperatura CPU-a nesmje biti veča od 60 stupnjeva....Dali se ovaj moj procesor može klokati na 4.00Ghz sa ovom pločom dali je netko do vas imao ovaj procesor...Ja dok sam ga prije mjesec dva išo klokat na 4.00Ghz ugasio se pa sam morao vaditi bateriju van dali to znači da je napon previsok/premalen...Sa kojim naponom da krenem sada na 3.6Ghz je 1.45V

Unaprijed Zahvaljujem {#}

NAkon nekih 5minuta tem je bila 60c NAkon nekih 5minuta tem je bila 60c
nakon 20minuta nakon 20minuta
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blazen22 kaže...

Imam par pitanja u vezi CM hyper 612s

CPU: AMD PHENOM II X4 975

MBO: GIGABYTE 78LM-S2P

PSU: CORSAIR GS 600W

Danas sam malo testirao svoj procesor temperature su iste kao i prije ali negdje sam pročitao da temperatura CPU-a nesmje biti veča od 60 stupnjeva....Dali se ovaj moj procesor može klokati na 4.00Ghz sa ovom pločom dali je netko do vas imao ovaj procesor...Ja dok sam ga prije mjesec dva išo klokat na 4.00Ghz ugasio se pa sam morao vaditi bateriju van dali to znači da je napon previsok/premalen...Sa kojim naponom da krenem sada na 3.6Ghz je 1.45V

Unaprijed Zahvaljujem {#}

Hebote to je previse napona, sa 1.36 bi ti trebao raditi na tom taktu.Smanji pa testiraj.

clock2much
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Inače ja nisam ništa stavljo napon na 1.45V (msm da tolko treba za 4.00Ghz) Gdje mogu skinuti neke drajvere za svoju matičnu ako može link (znam da nije tema ali šta ću)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blazen22 kaže...

Inače ja nisam ništa stavljo napon na 1.45V (msm da tolko treba za 4.00Ghz) Gdje mogu skinuti neke drajvere za svoju matičnu ako može link (znam da nije tema ali šta ću)

Smanji napon, moj 555BE unlocked radi sa 1.32V na tih 3.6GHZ, evo link za drivere od maticne, samo odaberi OS.

clock2much
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozz

Imam Mugena 3. Ubrzo mi dolazi Intel. Dosada mi je hladnjak bio na AMD-u. Sada sam otvorio kutiju od Mugena i sve lijepo sredio dok mi ne dođe proc i ploča. Skužio sam da mi fali jedna sitnica za Intela koja je jako bitna pri učvršćivanju hladnjaka na ploču. Ja ju sigurno nisam zagubio jer otkad sam kupio hladnjak kutija je na istom mjestu složena i lijepo zapakirana. Zanima me hoće li mi u Linksa primiti reklamaciju ?

Ako ne prime, isplati li mi se onda uzeti ovaj komplet: http://www.links.hr/?naziv=dodaci-za-hladnjake-scythe-scurk-3000-universal-retention-kit-iii-set&option=artikl&id_kategorija=05091203&id_artikl=050.912.144

Iako nisam siguran jeli paše na Mugena 3. Molim pomoć !

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mozes probat otic u Links da vidis jel se moze kaj rijesit s tim ! Moguce je da nisi dobio taj dio koji ti fali !

A kaj se tice tog univerzalnog kita , prilicno sam siguran da je kompatibilan s  Mugenom 3 kad pise da je taj kit odlicna zamjena u slucaju gubitka originalnih dijelova potrebnih za montazu Scythe hladnjaka !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Galini62 kaže...

Prvo probaj u Linksa reklamirat, ako ne uvaže reklamaciju kupi taj kit, mislim da paše na Mugena.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam CPU Intel i3 2130.. nemislim OC.. trazim neki cooler koji je tih... to je jedini uvjet...  neka preporuka??

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

CM Hyper 412S - vrti se na 1300rpm-a tj, 900rpm-a sa silent adapterom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Dobar ti je i ovaj s obzirom da se i3 2100 nemože clockati : http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=050903&id_artikl=050.903.231

Nije bučan ni na maximumu, a podesiš ga na recimo 1300 okr. i nećeš ga čuti sigurno, a držati će ti CPU dovoljno dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 19:09 (itomic009).
13 godina
itomic009 kaže...

Dobar ti je i ovaj s obzirom da se i3 2100 nemože clockati : http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=050903&id_artikl=050.903.231

Nije bučan ni na maximumu, a podesiš ga na recimo 1300 okr i nećeš ga ćuti sigurno, a držat će ti CPU dovoljno dobro.

Potpis. Osobno koristim taj hladnjak u svom računalu i mslm da je best buy do 100kn. Nije velikih dimenzija tako da stane u većinu mid-tower kućišta i to ti je zapravo Zalman hladnjak tako da te ne brine kvaliteta. Montiranje je jednostavno i ne treba backplate, samo push pin konfiguracija.

Komponente su precijenjene! :D
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel se isplati uzeti ovaj cpu cooler, treba mi samo jer je stock cooler preglasan. Taktove procesora ionako nemislim dizati nego me najviše smeta buka koju više nemogu podnijeti. Također me zanima jeli komplicirano za ugraditi jer neželim skidati matičnu itd..

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-katana-3-scktn-3000a-white-box-za-amd&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 16:41 (Đapa club).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice