A neznam što da kažem, temperature su takve i gotovo :(
53-54 stupnja u full loadu je odlično.
A neznam što da kažem, temperature su takve i gotovo :(
53-54 stupnja u full loadu je odlično.
Recite mi bi li valjao šta Xigmatek Balder za moj proc Phenom II X4 B55 na 3.6 GHz? Dolaze ljetni dani, a ploča mi je neka čudna pa je u zadnje počela tražiti malo više voltaže za 3.6 GHz pa mi se malo grije proc.... Jeftino ga mogu nabaviti pa me zanima bi li bila kakva razlika naspram stocku pošto ne vidim na reviewima da je nešto bajan cooler...
Kućište je šrotex, samo me zanima dal se isplati uložiti tih 150 kn u cooler da mi ohladi proc kako treba? Jer se mislim čak mjenjati ploču a imam samo 200 kn sa strane za ulaganje u PC.... U kućištu nema ventova ništa, al je cijelo otvoreno, nema bočnih stranica, tako da ima zraka ihuhu :)
Novi je 300kn , tak da ti je taj za 150kn vrlodobra prilika !
Gledam ovu stranicu prije, ljude zabrinjavaju temperature od 55°C pod Primeom.
Procesor u normalnom radu NIKAD pa cak ni u enkodiranju nece dostici vrijednosti temperature koje dostize u stress testovima. Ti stress testovi vam trebaju biti cista orijentacija i tek ogledno da vidite kako se sustav nosi s opterecenjem. Da ne govorim kako maticna ne voli mucenja koja neki vrte i 16+ sati.
Testira sam svoj e6500 (nije neka grijalica al posluzit ce za osvrt) pod IBT i u 264 encodingu (stock cooler, maknuo Hypera 612s). Temp tijekom IBTa je bila 8+°C veca od temperature prilikom enkodiranja videozapisa u h264 codec (CPU usage na MAX). Ne trebam ni reci da se ljude koji clockaju zbog realnog nekakvog dobitka u poslu moze nabrojati na prste jedne ruke.
Gledam ovu stranicu prije, ljude zabrinjavaju temperature od 55°C pod Primeom.
Procesor u normalnom radu NIKAD pa cak ni u enkodiranju nece dostici vrijednosti temperature koje dostize u stress testovima. Ti stress testovi vam trebaju biti cista orijentacija i tek ogledno da vidite kako se sustav nosi s opterecenjem. Da ne govorim kako maticna ne voli mucenja koja neki vrte i 16+ sati.
Testira sam svoj e6500 (nije neka grijalica al posluzit ce za osvrt) pod IBT i u 264 encodingu (stock cooler, maknuo Hypera 612s). Temp tijekom IBTa je bila 8+°C veca od temperature prilikom enkodiranja videozapisa u h264 codec (CPU usage na MAX). Ne trebam ni reci da se ljude koji clockaju zbog realnog nekakvog dobitka u poslu moze nabrojati na prste jedne ruke.
evo baš sada radim prime 95 prošlo 7 minuta.. stock voltaža 4.0ghz proc na 53 stupnja i temp ide 1 minus pa 1 gore i tak se vrti oko 53 stupnja..
http://www.zaslike.com/files/bd17c0jc7ga20nsg23rc.jpg
Super taktovi, temperature i napon. Slobodno ga drzi tako za 24/7.
Super taktovi, temperature i napon. Slobodno ga drzi tako za 24/7.
budem, evo upravo prošlo 14 minuta prime i jos uvijek 53 stupnja :) neznam jel ga potrebno jos drzat pod stresom :(
budem, evo upravo prošlo 14 minuta prime i jos uvijek 53 stupnja :) neznam jel ga potrebno jos drzat pod stresom :(
Nemas potrebe ga forsirati. Unistavas plocu i procesor.
Ja odvtim 10-15min, ako se srusi ikad kasnije samo dodas mrvicu napona (za jednu stepenicu) i to je to. Imas super primjerak i ne trebas ga puno forsirati.
Konkretiziraj.
Pozdrav eto treba mi preporuka za cpu cooler: AMD phenom II X4 940 3.0GHZ(AM2+ socket)
ne mislim OC-at nego cisto zbog temperature vec sam mijenjo pastu a temperatura u bf3 recimo dode do 65 i u bilo kojoj igri...jos sam smanjio napon u biosu da drzi na toj temperaturi prije je jos vise bilo pa ne zelim da proc brzo crkne makar vec pola godine radi tako
btw kućište je Codegen midi tower E6099-CA sve 8cm fanovi jedan od 12 od iza
Jel imaš namjeru clockat, ili samo da smanjiš nesnosnu buku i temperature ?
Pozdrav eto treba mi preporuka za cpu cooler: AMD phenom II X4 940 3.0GHZ(AM2+ socket)
ne mislim OC-at nego cisto zbog temperature vec sam mijenjo pastu a temperatura u bf3 recimo dode do 65 i u bilo kojoj igri...jos sam smanjio napon u biosu da drzi na toj temperaturi prije je jos vise bilo pa ne zelim da proc brzo crkne makar vec pola godine radi tako
Jesi maknuo ono govance plastično s bočne stranice, onaj "tunel"? Ako nisi, makni.
I na koju foru si nazad uspio ugurati 12cm ventilator kad Codegen Briza ima samo utore za 80mm ventilatore i to spriejda jedan, nazad jedan i gore jedan?
od iza sam po dijagonali izmjerio 120mm i teze sam ga zasarafio al to je pretpostavljam zbog jeftinog kucista al pokriva sve dobro,ovi ostali su 8 sve kad sam kupio dobio..ž
oce mi pomoc sta taj auspuh ako maknem jer neznam jel se moze skinut za onaj filtar za prasinu je prikopcan nisam siguran moram pogledat...
Jel imaš namjeru clockat, ili samo da smanjiš nesnosnu buku i temperature ?
temperature(buka nije neka)
Buka ti se očito onda ispremješa sa svim tim 8 cm ventovima ili slabo čuješ ako ti nesmeta AMD stock hladnjak .
od iza sam po dijagonali izmjerio 120mm i teze sam ga zasarafio al to je pretpostavljam zbog jeftinog kucista al pokriva sve dobro,ovi ostali su 8 sve kad sam kupio dobio..ž
oce mi pomoc sta taj auspuh ako maknem jer neznam jel se moze skinut za onaj filtar za prasinu je prikopcan nisam siguran moram pogledat...
Ventovi se ne mjere po dijagonali...
svejedno ovak i onak je 120mm
http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-13-s-775-1155-1156-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206
Buka ti se očito onda ispremješa sa svim tim 8 cm ventovima ili slabo čuješ ako ti nesmeta AMD stock hladnjak .
samo jel to ide na am2+ il nije bitno sam da pise am2?
svejedno ovak i onak je 120mm
Pa ne može biti.
Dijagolanala od rupe do rupe je jedna mjera, dok je vertikala ili horizontala od rupe do rupe skroz druga mjera.
http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-13-s-775-1155-1156-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206
samo jel to ide na am2+ il nije bitno sam da pise am2?
Ide, to je sve isti socket po tom pitanju
svejedno meni se cijeli ventilator vidi kroz rupice :P
Jesi maknuo ono govance plastično s bočne stranice, onaj "tunel"? Ako nisi, makni.
I na koju foru si nazad uspio ugurati 12cm ventilator kad Codegen Briza ima samo utore za 80mm ventilatore i to spriejda jedan, nazad jedan i gore jedan?
ocu morat onda stavit fan umjesto tog auspuha?
Pa ako ti stane pored novog coolera ( neznam koliko ti je to kućište široko ), onda staviš tu vent za ispuh i dobar si.
Ako ne makneš taj "tunel" ne možeš montirati nijedan pristojan hladnjak.
Ali temperature bi ti morale pasti kad ga menkeš.