- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naručiš si ovdje... http://www.opric-informatika.hr/ ...jedan Coolink SWiF2-120P ventilator (po cijeni od 90,70 HRK) sa kojim dobiješ i PWM Y splitter. Nakon što ga izvadiš iz kutije, fino prodaš nekome taj vent bez PWM Y splitter kabela i to ti je otprilike to. Očito smo premala zemlja da bi se netko od naših bahatih trgovaca udostojio staviti u ponudu jedan PWM Y splitter kabel.
PWM Y splitter (koji dolazi kao bundle uz Coolink SWiF2-120P) možeš vidjeti @ 0:17 u videu dolje.
Nah, previše skupo i komplicirano po mom ukusu... Osim toga, tko mi garantira da budem uspio prodati vent, bez cijele opreme, i po kojoj cijeni...
Nego, mislim da budem naručio onaj prvi, iz Linksa, odnosno Portia. Malo mi je glupo što ih ima 4+1, ali eto... Vani se takvi splitteri mogu jednostavno nabaviti, viđam ih po Američkim forumima svako malo. Nešto slično postoji kod Arctic Cooling ventilatora, ali su ti kabeli, splitteri sastavni dio ventilatora.
Ajd se javi na forum kad kupiš to da vidim jel to to što treba biti. I meni treba jedan.
Ajde pliz ako kupiš napiši svoje dojmove, koliko su dugi kabeli i eventualno nabaci koju sliku, jer kod njih se na onoj maloj fotki gotovo nista ne vidi, a specifikacije ne postoje.
Dogovoreno... Ali se morate strpiti još barem nekakvih tjedan-dva, naime glupo mi je samo splitter naručiti, jer s dostavom košta preko 30 kuna.
Nah, previše skupo i komplicirano po mom ukusu... Osim toga, tko mi garantira da budem uspio prodati vent, bez cijele opreme, i po kojoj cijeni...
Nego, mislim da budem naručio onaj prvi, iz Linksa, odnosno Portia. Malo mi je glupo što ih ima 4+1, ali eto... Vani se takvi splitteri mogu jednostavno nabaviti, viđam ih po Američkim forumima svako malo. Nešto slično postoji kod Arctic Cooling ventilatora, ali su ti kabeli, splitteri sastavni dio ventilatora.
Ja bi ti ga drage volje poslao, kao što sam i mnogima kad ih imam, ali nemam više PWM-a nažalost. Samo 3 pinski su ostali kao servisni materijal.
Naručio jesam, ali iskreno nije ih baš toliko jednostavno ni dobit ponekad, kao npr sad ni meni nisu došli sa posljednjim uvozom, pa se nadam da će ih bit za slijedeću pošiljku koja će ić kroz nekih mjesec dana.
kakve temperature trebaju biti na HYPER 612s
Procesor, napon, clock?Kuciste, ventovi, temperatura ozracja?
Ma nema problema, puno hvala u svakom slučaju.
Budem slikao splitter kad ga kupim, vjerojatno je ionako ista stvar...
Procesor, napon, clock?Kuciste, ventovi, temperatura ozracja?
I jos napisi koje su ti temp. pod opterecenjem , pa cemo ti reci dal su dobre !
Ma nema problema, puno hvala u svakom slučaju.
Budem slikao splitter kad ga kupim, vjerojatno je ionako ista stvar...
Sad ustvari vidim da i ovaj prvi što si rekao da je ok isto nije 4pin an 4 pin, nego je 4 pin na 3 pin, pa ako ti odgovara Y kabel 3 pin na 3 pin onda javi i ja ti pošaljem.
CPU:AMD x4 975
klok:3.6Ghz
Kučište:thermaltake v4
Vent:2 120mm(msm uzeti još 4)
Napon:1.344 V
Temp:
LOW-51 c
HIGH-63 c
LOAD-100% (nakon 3 sata)
To su vrlodobre temp. nakon 3 sata opterecenja !Nemas razloga za brigu !
ja sam probavo staviti na 4.00Ghz temerature su se povisile za kojih 2-5 stupnjeva (pod 100% opterecenja normalono 3sata)ali mene hebe napon kako ga smanjiti (imam ga na 1.5 v a moja matična je sranje)
Temp:
LOW-51 c
HIGH-63 c
LOAD-100% (nakon 3 sata)
Hmm..mislim da je max temp za taj proc 62°C. Meni je napon 1,3V i pod max opterećenjem mi dođe na 55°C,a imamo isti hladnjak. Trenutno mi je u sobi prokleto toplo,28°C,i nakon dva sata igranja temperature proca su bile oko 50°C +/- 2°C.
Dali se ovaj ventilator moze ukljuciti u maticnu plocu pa da mu ona regulise brzinu okretanja? - Scythe S-FLEX SFF21G
Ne, onaj prvi je 4-pinski splitter, nije 3. I ne, na žalost mi baš treba ovaj od 4 jer imam 2 PWM venta (push-pull), koje bih želio kontrolirati preko jednog, PWM (CPU) kanala.
Ne, onaj prvi je 4-pinski splitter, nije 3. I ne, na žalost mi baš treba ovaj od 4 jer imam 2 PWM venta (push-pull), koje bih želio kontrolirati preko jednog, PWM (CPU) kanala.
Onda preporučujem samo da to i provjeriš prije kupnje, jer dolje u opisu piše točno ovako:
"PST kabel - Kabel za napajanje za ventilator - 4-pinski PWM - 3-pinski PW" a na slikama se baš i ne vidi najjasnije pa nisam siguran.
EDIT: je, to će ti odgovarat, on ima samo 1* 4 pinski PWM a 3 komada 3 pinskih, ali su to 3pinski isto PWM-i. Link
Hmm... Mislim da ovo nije isti kabel, naime onaj kojeg si ti pokazao dolazi montiran na AC ventilatorima... Ali u svakom slučaju budem probao i poslao slike. Ideja je "upariti" 2 Cooler Master venta na 212EVO, tako da se vrte u tandemu, odnosno da regulacijom CPU kanala kontroliram oba.
Temp:
LOW-51 c
HIGH-63 c
LOAD-100% (nakon 3 sata)
Hmm..mislim da je max temp za taj proc 62°C. Meni je napon 1,3V i pod max opterećenjem mi dođe na 55°C,a imamo isti hladnjak. Trenutno mi je u sobi prokleto toplo,28°C,i nakon dva sata igranja temperature proca su bile oko 50°C +/- 2°C.
Da previsoke su to temperature za AMD. 62 je max preporucljivi. Montaža hladnjaka ili pasta je problem najvjerovatnije, a mozda i clock nije dobro odrađen.
stock kuler od amd phenoma zamijeniti vent sa nekim 12cm ventom, kako bi to hladilo???
To bi popravilo stvar, samo je to popirlici neizvedivo jel je stock cooler premal tako da bi 12cm vent stršio na sve strane.
stock kuler od amd phenoma zamijeniti vent sa nekim 12cm ventom, kako bi to hladilo???
Rađe kupis neki aftermarket cooler i miran si !
drago mi je sto nemam tih problema u mene u sobi trenutna temperatura je 24*C a cpu u je u idle na temperaturi od 22*C a u loadu izmedju 40*C do 45*C klok je 20% a imam 2 venat 120mm i dva na hyper 101 80mm
gdje kupiti noctua nh d14 hladnjak? i pošto košta preko 500kn, isplati li se bolje kupiti neko vodeno hlađenje za 500-600kn? nešto tipa h60-70-80? gledam neka testiranja, ali radije bi još neko vaše mišljenje
Naravno da se neisplati kad su vodena hlađenja koja si nabrojao skuplja od Noctua ne hlade bolje i duplo su bučnija. Tek je H100 bolji uz ogromnu buku. Kupi Noctu ako imaš dobro kućište, ili H80 ako nemaš mjesta za Noctu.
gdje kupiti noctua nh d14 hladnjak? i pošto košta preko 500kn, isplati li se bolje kupiti neko vodeno hlađenje za 500-600kn? nešto tipa h60-70-80? gledam neka testiranja, ali radije bi još neko vaše mišljenje
Noctu-u možeš kupiti ovdje, ili jednostavno pošalji email na ivan@opric-informatika.hr
grazie :D