Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nakon zamjene originalnog xFlow Cooler Master venta sa Blade Masterom 120 na mojem Hyper 212EVO-u, temperature su pale za između 5 i 10C, ovisno o tome koliko je opterećenje, dok na Intel Burn testu (max) imam 65C. Kod zahtjevnijih programa & igrica temperatura ne prelazi 56C {#} (Imam 2 Blade Master-a, u push-pull konfiguraciji)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pitanje koji cooler staviti na Phenoma II X4 965BE za OC? buđet je do 500kn, jer valja šta ovaj?

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
kalko1212 kaže...

Pitanje koji cooler staviti na Phenoma II X4 965BE za OC? buđet je do 500kn, jer valja šta ovaj?

Do 500kn nemas kaj razmisljat , Noctua NH-D14 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
kalko1212 kaže...

Do 500kn nemas kaj razmisljat , Noctua NH-D14 !

Nešto drugo? Znam da je Noctua NH-D14 ali nešto drugo osim te mrcine?

Kalko1212 ingame
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pošto je Thermax II odlican cooler , mislim da Thermax III moze bit samo bolji , a i sviđa mi se ! Eventualno SCYTHE Mugen3 PCGH Edition , no Thermax III mi se cini bolji izbor !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Xigmatek Aiger ti je najbolji cooler kojeg kod nas možeš kupit osim Noctue.

13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Pošto je Thermax II odlican cooler , mislim da Thermax III moze bit samo bolji , a i sviđa mi se ! Eventualno SCYTHE Mugen3 PCGH Edition , no Thermax III mi se cini bolji izbor !

To nije Spire Thermax III nego Spire Thermax Eclipse II, jednako dobar kao Noctua NH-D14 i bolji kao dual fan, sebi ga kupujem.

itomic009 kaže...

Xigmatek Aiger ti je najbolji cooler kojeg kod nas možeš kupit osim Noctue.

Nije, ovaj Thermax Eclipse je bolji od toga cooler, cak i od Noctue kao dual fan.

clock2much
14 godina

Al ga ti lupetaš u zadnje vrijeme, neznam šta ti je. Pa ovakvu glupost nisam vidio na forumu već dosta dugo vremena, da je taj cooler bolji od Noctue {#}. Po specifikacijama cooler izgleda jako dobar, ali bolji od Noctue, nema šanse. Pa nemožeš valjda vjerovat tom review-u sa te stranice, pa ja nevjerujem {#}. A gdje uopće ima taj cooler kupit kod nas ?

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Al ga ti lupetaš u zadnje vrijeme, neznam šta ti je. Pa ovakvu glupost nisam vidio na forumu već dosta dugo vremena, da je taj cooler bolji od Noctue {#}. Po specifikacijama cooler izgleda jako dobar, ali bolji od Noctue, nema šanse. Pa nemožeš valjda vjerovat tom review-u sa te stranice, pa ja nevjerujem {#}. A gdje uopće ima taj cooler kupit kod nas ?

Imas review na BUGU Ivancek, cooler je cudo samo ga nije bilo nikako u nas.Link sam stavio u temu sa popustima na hardwer, vjerovao ti ili ne taj cooler je jednak ili bolji od NH-D14.

clock2much
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Takodjer drzim da taj cooler ne moze konkurirati Noctui.

--------------------------
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

I3 540 @ 4.6 GHZ 1,4V = 61C load, cooler je kao Noctua i bolji.Jedan od ljudi koji ce vam to potvrditi jest Cele.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Pa ja nemogu vjerovat kako ti donosiš zaključke, na temelju čega donosiš i držiš se toga. Prosto nevjerovatno. Nevidim nigdje kod nas za kupiti, daj neki link da vidim koliko košta jel sigurno je odličan cooler, ali ne naravno kao moćna Noctua.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa ja nemogu vjerovat kako ti donosiš zaključke, na temelju čega donosiš i držiš se toga. Prosto nevjerovatno. Nevidim nigdje kod nas za kupiti, daj neki link da vidim koliko košta jel sigurno je odličan cooler, ali ne naravno kao moćna Noctua.

Hebote al si dosadan, imas review na forumu o njemu.Cooler je ili jednak ili bolji od Noctue, ne pricam bez pokrica.

clock2much
14 godina

Pogledaj recimo koliko su promašili u konstrukciji baze, jel su trebali spojiti toplovodne cijevi. Ove dvije bočne jedva da nešto topline odvode, pa skoro sve pada na 3 centralne što je kao Gaia lai nešto bolje radi te dvije koje ipak nešto topline odvedu. Nema šanse da hladi bolje od Aigera.

http://www.overclockers.com/spire-thermax-eclipse-ii-heatsink-review/

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Uz to na 2200rpm sumnjam da je tiho to cudo.

1 0 hvala 0
14 godina
Vegeta kaže...
itomic009 kaže...

Hebote al si dosadan, imas review na forumu o njemu.Cooler je ili jednak ili bolji od Noctue, ne pricam bez pokrica.

Gle, neželim vrijeđat tvoju intiligenciju, ali ovo što ti "podupireš" kao neki dokaz je na granici retardiranog !! Na temelju review-a nekog forumaša sa dual core procesorom ti proglasiš taj cooler bolji od hladnjaka kojeg svi koji se time bave jednoglasno proglašavaju jednim od najboljih zračnih coolera današnjice. Mislim, ja stvarno nevjerujem kako ti rezoniraš i onda ljude još u to uvjeravaš. Ovo je katastrofa kolega {#}.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pogledaj recimo koliko su promašili u konstrukciji baze, jel su trebali spojiti toplovodne cijevi. Ove dvije bočne jedva da nešto topline odvode, pa skoro sve pada na 3 centralne što je kao Gaia lai nešto bolje radi te dvije koje ipak nešto topline odvedu. Nema šanse da hladi bolje od Aigera.

http://www.overclockers.com/spire-thermax-eclipse-ii-heatsink-review/

Jede Aegira i slicne za dorucak, na forumu imas review koji je i vise nego dobar.

clock2much
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Gle, neželim vrijeđat tvoju intiligenciju, ali ovo što ti "podupireš" kao neki dokaz je na granici retardiranog !! Na temelju review-a nekog forumaša sa dual core procesorom ti proglasiš taj cooler bolji od hladnjaka kojeg svi koji se time bave jednoglasno proglašavaju jednim od najboljih zračnih coolera današnjice. Mislim, ja stvarno nevjerujem kako ti rezoniraš i onda ljude još u to uvjeravaš. Ovo je katastrofa kolega {#}.

I3 540 nije dual core proc nego dual core sa 4 threada, dakle HT-om.Na 1.4V mu je TDP 170W, sto je poprilicno mnogo.Kad kupim ovaj cooler testirati cu ga da vidis par stvari, tada ces editirati ovaj post.Kolega Cele303 ima NH-D14 i aktivno clocka procesore, i sam je rekao da je ovaj cooler u rangu Noctue pa i bolji.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Jede Aegira i slicne za dorucak, na forumu imas review koji je i vise nego dobar.

Kolega itomic je u pravu ovaj put. Guras misljenje kolege koji ga je testira na dual core-u a usporedujes ga sa jednim od najboljih coolera danasnjice. Ne ide to tako.

13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Kolega itomic je u pravu ovaj put. Guras misljenje kolege koji ga je testira na dual core-u a usporedujes ga sa jednim od najboljih coolera danasnjice. Ne ide to tako.

Mate ne pricaj gluposti, Tomic je zadrt koliko i ja kad je u krivu, tako da.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Mate ne pricaj gluposti, Tomic je zadrt koliko i ja kad je u krivu, tako da.

Ovako.

• 61°C taj CPU postize na 2200RPM sto nije tiho. Za usporednu ventovi na Noctui dostizu max 1300RPM.
  • Baza je glupo napravljena, 2 heatpipea uopce nemaju logike jer bi dodirivale vjerojatno samo S2011 CPU-ove.
  • Zavrsna obrada nije niti blizu razine jedne NH-D14 (Da nebi bilo "Mate prica gluposti" - radia sam sa NH-D14 i isprobava sve moguce)
  • EDIT- o termalnoj pasti da ne govorim. Bluefrost je shrot nad shrotovima.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 1:20 (mate960).
13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Ovako.

• 61°C taj CPU postize na 2200RPM sto nije tiho. Za usporednu ventovi na Noctui dostizu max 1300RPM.
  • Baza je glupo napravljena, 2 heatpipea uopce nemaju logike jer bi dodirivale vjerojatno samo S2011 CPU-ove.
  • Zavrsna obrada nije niti blizu razine jedne NH-D14 (Da nebi bilo "Mate prica gluposti" - radia sam sa NH-D14 i isprobava sve moguce)

Glasan jest kad je na 2200RPM, nekih 29DB, radio sam i sam sa NH-D14 pa znam.Zavrsna obrada joj nije nista bolja, heatpajpovi su dovoljno dobro korigirani, jer je za 400 kuna jednako dobar kao i Noctua.

clock2much
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ma nek' ti bude, nemam vise volje ni vremena za raspravu {#}

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Ma nek' ti bude, nemam vise volje ni vremena za raspravu {#}

Sinko yebala vas Noctua, u nas je dosad bila najbolji cooler jer mi nemamo mnogo drugih coolera u prodaji.Sad kad je TII Eclipse tu ona nije isplativa.

clock2much
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

I3 540 @ 4.6 GHZ 1,4V = 61C load, cooler je kao Noctua i bolji.Jedan od ljudi koji ce vam to potvrditi jest Cele.

Ja sam imao i3 540, držao ga na 1.38v te 4.25GHz, temperature 58°C u loadu, a cooler je bio bijedni Samurai ZZ za 200kn.

Taj Spire cooler nema što raditi pokraj Noctue, nema tu usporedbe nikakve.

15 godina
Vegeta kaže...
Haf932 kaže...

To nije Spire Thermax III nego Spire Thermax Eclipse II, jednako dobar kao Noctua NH-D14 i bolji kao dual fan, sebi ga kupujem.

Nije , to je Spire TherMax Eclipse III ( ili Thermax III ) , ukucaj sifru proizvoda sa Elatusove stranice u Google i vidjet ces ! No ta dva coolera su jako slicna pa se covjek lako zabuni !

Eclipse II ima 9 lopatica na ventu , dok Eclipse III ima 7 lopatica ! Pogledaj si i na sluzbenoj stranici !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Onda imamo jos bolji proizvod, Eclipse III je poboljsana verzija Eclipsea II ako je vjerovati Spireu.To definitivno kupujem.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 11:00 (Vegeta).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

I meni se isto jako sviđa taj cooler !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ljudi, jedno brzo pitanje... Da li netko zna gdje bi se mogao kupiti, nabaviti splitter za 4-pin PWM ventilatore? Nije bitno koje je boje, te da li ima onu "košuljicu", samo da spoji 2 PWM venta na jedan, CPU priključak?

PWM Splitter #1 PWM Splitter #1
PWM Splitter #2 PWM Splitter #2

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mislim da je OVO , a imas i OVO !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice