Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
16 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Bruno Matejcic kaže...

Da li bi neki hladnjak u rangu Coolermasterovog v10 bolje hladio od vodenog Corsaid hydro H-100?

V10 je više šminka, tek je Noctua NH-D14 tu negdje(netko kaže par stupnjeva toplije, neko hladnije, ali tu negdje. 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

koje vodeno hlađenje od 1200kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

corsair h100 

Krpa
14 godina

A šta ćeš ti to vodeno hladiti ??

15 godina
Blazen22 kaže...

Rađe uzmi Noctuu NH-D14 za duplo manje para u Oprić informatici !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ma ovo sam išo bezveze vidit ima li kakvo vodeno ali meni netreba to je istina

Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
neaktivan
TriP kaže...
Blazen22 kaže...

koje su vama temperature sa hladnjakom cm hyper 612s??

29°C - Idle (uključen c'n'q) i nekih 50°C max kad igram nešto. Sa Prime95 dođe do nekih 54°C. (u sobi mi je temperatura 24°C)

Prijatelju to mi je nešto previše. Takve otprilike temp ja imam sa svojim freezerom 13 (52-53 max bf3). Mozda bi se dalo bolje montirati (pasta).?

P.S. OCCT 53 max

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 17:46 (Croatum).
14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Vodeno nemoj, temperatura između njega i NH-D14/Silver Arrowa je 2-3°, a skuplje je 400Kn.

Croatum kaže...

53° za procesor je i više nego dobro.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Blazen22 kaže...

Vodeno nemoj, temperatura između njega i NH-D14/Silver Arrowa je 2-3°, a skuplje je 400Kn.

Croatum kaže...

53° za procesor je i više nego dobro.

Ma ok je to za stock phenom II x4 955. 62c je sigurnosni maximum. Ali za neki teski aftermarket kao sto je taj hyper 612s mi je preveć :)

Prijatelj s katanom 3 ima takve temp. (kao ja :) )

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 19:36 (Croatum).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam dvojbu da li da svoj stock cooler koji sam dobio s Phenom II x2 BE zamjenim s jednim od ova dva:
1. ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2
2. SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A White Box

Prema brojkama mi Katana djeluje lakša, možda bolja, no Freezer je vjerujem tiši. Većina ljudi je sklona katani no baš ne objašnjavaju zašto. 

Meni Freezer djeluje kao da bi mi više odgovarao, jer bi puhao u stražnju stranu kućišta di kanim ubaciti 2 ventilatora, dok Katana je nakošena i nekako bi vukla zrak u kut kućišta ili pak po drugim komponentama.
Ukoliko mi netko može savjetovati koji izabrati i zašto, ili možda di ih je najbolje kupiti (namjeravao sam s Links-a ili s Portio), bio bi zahvalan.

I zanima me da li se dobije išta Termalne paste s takvim coolerima ili trebam naručiti i jednu tubicu toga s njima ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za AMD proc, Freezer neces moci okrenuti da puse na straznju stranu kucista, vec samo prema gore. (Tako je barem na 13-tici) Inace montaza za amd je stvarno lose rijesena, pa

ako imas amd moja preporuka ti je Katana. Uz Arctic bi trebala biti nanesena pasta, u mom slučaju Mx-4

Imas amd sad sam tek vidio :))) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 20:57 (Croatum).
14 godina

Ajmo forumaši, pogotovo oni iskusniji. Preporuka najboljeg coolera u klasi 300- tinjak kuna, i onda u "open" klasi. U igri su samo cooleri koji se mogu kupit kod nas, i vodena me nezanimaju ( nema smisla dat za jedan H80 800kn i da mi zuji kao avionm, a nehladi bolje od zračnih coolera za 500 kn koji su nečujni maltene ).

13 godina
neaktivan

Ja bih definitivno preporučio CM Hyper TX3 za slabije procesore, recimo one jedno-jezgrene i dvo-jezgrene, a Hyper 212EVO i/ili Hyper 612 za jaču klasu, recimo Core2 Quad i njemu slične.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ajmo forumaši, pogotovo oni iskusniji. Preporuka najboljeg coolera u klasi 300- tinjak kuna, i onda u "open" klasi. U igri su samo cooleri koji se mogu kupit kod nas, i vodena me nezanimaju ( nema smisla dat za jedan H80 800kn i da mi zuji kao avionm, a nehladi bolje od zračnih coolera za 500 kn koji su nečujni maltene ).

Za šta ti treba ako se smije znat, šta je sa Gaia-om?

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Scythe Mugen 3 / Mugen 2 REV B ili CM Hyper 612S.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
14 godina

Hladi Gaia, ja i dalje nevjerujem kaoliko dobro za 220 kn hladi. Ali 1.5V i 5.0Ghz je preveć za Gaiu {#}. Drži Gaia na 4.7Ghz u parametrima procesora, na 4.8Ghz sa 1.48V već to ide u crveno lagano, iako testovi drže.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Hladi Gaia, ja i dalje nevjerujem kaoliko dobro za 220 kn hladi. Ali 1.5V i 5.0Ghz je preveć za Gaiu {#}. Drži Gaia na 4.7Ghz u parametrima procesora, na 4.8Ghz sa 1.48V već to ide u crveno lagano, iako testovi drže.

1.5V na Gaiu?! {#}

13 godina
neaktivan
Croatum kaže...

Za AMD proc, Freezer neces moci okrenuti da puse na straznju stranu kucista, vec samo prema gore. (Tako je barem na 13-tici) Inace montaza za amd je stvarno lose rijesena, pa

ako imas amd moja preporuka ti je Katana. Uz Arctic bi trebala biti nanesena pasta, u mom slučaju Mx-4

Puno hvala, vjerujem da si me time spasio od katastrofe. Kvragu... sada moram skontati koji cooler se da okreniti fino prema nazad na AMDu.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kolike su ti temperature?

14 godina
neaktivan
Cattoc_C kaže...
Croatum kaže...

Puno hvala, vjerujem da si me time spasio od katastrofe. Kvragu... sada moram skontati koji cooler se da okreniti fino prema nazad na AMDu.

Ne znam dali je i na tom phenomu isti stock cooler, pretpostavljam da je. Znaci ko avion pri polijetanju se cuje. Katana bi ti trebala biti super, povoljan

jednostavna montaža. Ja nemam bas previse iskustva, ali imam s freezerima :), AMD i freezer nisu prijatelji

14 godina
donator_bubrega kaže...
itomic009 kaže...

1.5V na Gaiu?! {#}

Pa nije to za 24/7, nego je bilo samo za validaciju. Inače sam prošao Cinebench 11.5 64 bit, WPrime 1024M, Fritz i PassMark sa 4.8Ghz na 1.48V po Gaiom naravno. Temperatura je najviša u Cinebenchu koji optereti CPU kao P95.Cores temp je došlo do 58 ili 59C, CPU socket temp do 71C dok sam prolazio jedan za drugim sve navedene bencheve. P95 na tom naponu i taktu Blend ruši. Mislim da bi taman za klasu jači cooler tipa Mugena ili Hyper 612 držao i u P95 na 4.8Ghz, a benchevi na 5.0Ghz. Razmišljao sam si da potegnem sad pošteno i uzmem Noctu NH-D14 ili Genesisa  sa 2 venta pa da mi hlađenje nepredstavlja problem sad i u buduće {#}. Ali ipak racionalno razmišljanje me koči da iskeširam skoro 600 kn za hladnjak {#}.

14 godina
Cattoc_C kaže...
Croatum kaže...

Ako misliš pod "nazad" na stražnju stranu kućišta gdje je I/O panel i vent za ispuh tu su ti okrenuti skoro pa svi hladnjaci. To je normalna i standardna orijentacija hladnjaka.

13 godina
neaktivan
Croatum kaže...

Ne znam dali je i na tom phenomu isti stock cooler, pretpostavljam da je. Znaci ko avion pri polijetanju se cuje. Katana bi ti trebala biti super, povoljan

jednostavna montaža. Ja nemam bas previse iskustva, ali imam s freezerima :), AMD i freezer nisu prijatelji

Idem onda istražiti kako bi katana izgledala na AMDu xD i da, stock cooler zna biti poprilično glasan, u principu ga stalno čujem.

Hvala još jednom, požalio bi da sam kupio Freezer (googlah slike njih na AMDu), ne bih to htio vidjeti u svome kućištu.

@itomic - To sam očekivao i od Freezera, sada sam skeptičan prema svakome dok ne vidim >_<

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 22:03 (Cattoc_C).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Cattoc_C kaže...
Croatum kaže...

Ako misliš pod "nazad" na stražnju stranu kućišta gdje je I/O panel i vent za ispuh tu su ti okrenuti skoro pa svi hladnjaci. To je normalna i standardna orijentacija hladnjaka.

Pa da, standardno je tako, ali s arctic cooling za amd se ne dobije nosac za cooler vec se montira na vec postojeci na maticnoj pomoću dvije "kukice" pa je nemoguće birati smjer osim prema dolje ili prema gore.

P.S. za Intel je standardno rješenje

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I za bench, ne bi se ja usudio držat 1.5V ni za bench na Gaii.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
donator_bubrega kaže...
itomic009 kaže...

1.5V na Gaiu?! {#}

Pa nije to za 24/7, nego je bilo samo za validaciju. Inače sam prošao Cinebench 11.5 64 bit, WPrime 1024M, Fritz i PassMark sa 4.8Ghz na 1.48V po Gaiom naravno. Temperatura je najviša u Cinebenchu koji optereti CPU kao P95.Cores temp je došlo do 58 ili 59C, CPU socket temp do 71C dok sam prolazio jedan za drugim sve navedene bencheve. P95 na tom naponu i taktu Blend ruši. Mislim da bi taman za klasu jači cooler tipa Mugena ili Hyper 612 držao i u P95 na 4.8Ghz, a benchevi na 5.0Ghz. Razmišljao sam si da potegnem sad pošteno i uzmem Noctu NH-D14 ili Genesisa  sa 2 venta pa da mi hlađenje nepredstavlja problem sad i u buduće {#}. Ali ipak racionalno razmišljanje me koči da iskeširam skoro 600 kn za hladnjak {#}.

Koje temperature su realnije(prave), ove od jezgri ili socket temp?Ako su ove od jezgri onda ti se ne isplati uzimat nešto jače jer to i nisu tako velike temperature.

14 godina

Lool, a zašto se nebi usudio ako se CPu ne pregirjava ?? Direct Heat Pipe Touch tehnologija je strašno dobra.

14 godina
neaktivan

Ako uzmeš nešto tipa mugen3/mugen2,hyper 612S temperatura jezgri će ti bit 5 do 6 C manja, znači trebalo bi bit negdje oko 53 C.Kod tih jačih hladnjaka je štos u tome što se razlika osjeti tek na većim disipacijama.Kada sam testirao TRUE-a protiv 212plus-a na phenom II x4 na

malom oc, razlika je bila pišljivih 2 C, međutim kada sam nafrljio voltažu ovaj je bio 63 C a ovaj drugi 70 C.

17 godina
itomic009 kaže...

Ali ipak racionalno razmišljanje me koči da iskeširam skoro 600 kn za hladnjak {#}.

Davno si ti prošao racionalno sa tim naponima i frekvencijama... {#} {#} {#}

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
carmack kaže...

Ako uzmeš nešto tipa mugen3/mugen2,hyper 612S temperatura jezgri će ti bit 5 do 6 C manja, znači trebalo bi bit negdje oko 53 C.Kod tih jačih hladnjaka je štos u tome što se razlika osjeti tek na većim disipacijama.Kada sam testirao TRUE-a protiv 212plus-a na phenom II x4 na

malom oc, razlika je bila pišljivih 2 C, međutim kada sam nafrljio voltažu ovaj je bio 63 C a ovaj drugi 70 C.

Ma znam ja to dobro. Sad još samo da odlučim hoću li uzeti razumno postavljen što se tiče cijene i onogšto nudi Hyper 612S, ili da sisnem do daske i Kontaktiram Oprić Informatiku {#}.  Hm, što se tiče trolanja oko napona i temperatura, vidim da ljudi uglavnom nemaju baš pojma o čemu trabunjaju. Prvo, CPU mi radi na 1.35V @ 4.2Ghz trenutno za 24/7, drugo: u benchanju koje traje po par mnuta sam držao napon od 1.48V i to neće štetiti procesoru sa Gaiom ama baš ništa. Evo dio iz mog dopisivanja sa AMD tech support odjelom.

"In terms of safe voltages while under heavy load? 1.5 is a safe area to be in. I would not recommend extreme over clocking as there is a strong possibility that the chip could physically burn even with the best of coolers in place. So keep at 1.5 volts. You may tweak the front side bus of the motherboard to increase performance or you may tweak the cpu's multiplier, both of these actions are safest to do in the bios. I would encourage you to read this article if you are a first time over clocker. The truth is that once you change out the stock cooler you may reach far below 70 degrees. So your voltage level at 1.5 is as safe as you can be."

Čitajte malo "stručnjaci" {#}.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice