Koliko sam i ja skužio bolji je Full loadu nego idle...šta misliš jel bi držao na 4.0 mog phenoma..sad evo nejdu temp preko 47 u recimo bf3...
Na okruglih 4GHz držat će ga bez problema.
Koliko sam i ja skužio bolji je Full loadu nego idle...šta misliš jel bi držao na 4.0 mog phenoma..sad evo nejdu temp preko 47 u recimo bf3...
Na okruglih 4GHz držat će ga bez problema.
Tanx...al neču se još bacat u clock nema potrebe..zasad..ali eto da znam;-))
Koji cooler na X3 455,do 200 (+-20)kn?Mislio sam Gaiu,da stane u MS Srotex kućište.
Minimalno Scythe Katana III ili AC freezer 7. Iznad toga Freezer 13 ili bolje Xigmatek Gaia.
Može i Scythe Samurai ZZ on je zapravo idealan, za mala kučišta a uz to ima i neke bitne prednosti nad Katana 3 zbog svoje konstrukcije kaj drugo.
Koi cooler preporucate do 250 kn. Hladit ce i5 2500k OC na 4.0 ghz :D
Pročitaj prošle stranice u ovoj temi, probaj nije teško i kaj se pisalo koji je hladnjak najbolji izbor za 220kn i nema frke.
Xigmatek Gaia.I ne trollaj vise,ima 4 miseca pitas isto pitanje.
KupišGaiu i ostane ti za pivu
Budući da je u ovako kratkom roku skupilo toliko postova, a na uguB nisam vidio sličnu temu, predlažem da ovo bude sticky za odabir coolera za CPU?
Bez uvrede, al vec postoji sticky za CPU hladnjake .
Xigmatek Gaia ili Xigmatek Scorpion. Svejedno ti je, Scorpion je malo skuplji.
A oce li moc stat u v4 kuciste da se moze zatvoriti stranica kucista?
da
Sta kazete na Artic freezer 13 ??
Ne to je specijalni model koji viri van iz kucista. Aj ti prvo nabavi te svoje mjesecima "nadolazeće" komponente, Pa ćemo u praksi ustanoviti sto trebaš.
Jel imaš ti već V4 ili? To ti je loš izbor za te novce.
Ma komp dolazi u 12 mjesecu pa nezelim kupiti krive stvari.. Jel ovaj valja?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=10168
kupi scorpion ili gaiu i gotovo a za kuciste ti je bolje Zalman z9 plus
Totalno neisplativ hladnjak pored 13-ce... Kamo li pored takmaca u istom cjenovnom rangu, primjerice Hypera 212+, Performe ili možda čak i Thermaxa II.
Totalno neisplativ hladnjak pored 13-ce... Kamo li pored takmaca u istom cjenovnom rangu, primjerice Hypera 212+, Performe ili možda čak i Thermaxa II.
Slažem se da je neisplativ, ali ne slažem se s preporukama. Sebi sam nedavno pazario hladnjak i prije same kupnje načitao sam se i nagledao svega i svačega. Cooler Master Hyper 212 Plus i Zalman CNPS10X Performa su prebučni i preskupi. TherMax II mi je bio favorit zbog lagane montaže na AMD, ali onda sam naletio na podatke o tome da mu je završna obrada banana, a i ventilator mu je sve samo ne tih. Na kraju sam se odlučio za Xigmatek Gaia SD1283 hladnjak i uzeo uz njega još dva Xigmatek XLF-F1254 ventilatora. Mogao sam si za te novce uzeti i Xigmatek Aegir SD128264, mnogo moćniji hladnjak nego što je Xigmatek Gaia SD1283, ali nije mi potrebna takva zvijer i volim kompaktnija rješenja.
Xigmatek Gaia FTW! - za 219 kuna dobiješ jako puno i teško da ćeš biti nezadovoljan.
A šta je bolje za 330 kn po tvom "stručnom" mišljenju ?
bitfenix merc alpha, beta i outlaw(uz malo novaca još), v4 ne vrijedi ni 200kn, bolje da si kupi ms nego tog thermaltake-a...
evo nakon procitane teme dvoumin se između ova dva hladnjaka za moj pc:
http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-13-s-775-1155-1156-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.208
e sad, koji mi je bolje uzet? uvjet je tisina i stabilna temperatura, proc je na stock frekv i ne mislin ga clockat jos neko vrijeme, a kada budem uzet cu i neki bolji hladnjak.
ako imate koji bolji prijedlog, recite i obrazlozite, naravno, da je u tom cjenovnom rangu
edit: zaboravih napisat, proc je I52500k, case je cm 912+ a memorija corsair sa vengance hladnjacima
dakle:
2 | ARCTIC COOLING Freezer 13 |
---|---|
16 | XIGMATEK Gaia SD1283 |
Xigmatek Gaia definitivno.Dok je ima u Linksa.
oke, hvala:)
idem popodne po taj model
bitfenix merc alpha, beta i outlaw(uz malo novaca još), v4 ne vrijedi ni 200kn, bolje da si kupi ms nego tog thermaltake-a...
Dosta ljudi pljuje po TT kućištima, ali ja imam Dokkera kojeg sam kupio za 350kn i super sam zadovoljan. Kućište je dosta kvalitetno(kad sam slagao kom mi je pao sa dosta visokog stola i nema ni ogrebotine, a i po kutiji se vidjelo da mu nije bilo lako u shippingu), ima hrpu mjesta za ventilatore, jedino cable managment nije nešto, ali se isto da složiti uz malo tuda. Koliko sam gledao na YT čini mi se i bolje od tog bitfenixa
Ne pljuje se po Tt kućištima zato što su loša, nego zato što za iste ili skoro iste novce postoje i mnogo bolja. Tt je zahvaljujući svojim jefinijim kućištima popularizirao riječ flimsy.
Na temelju čega ti daješ takvo mišljenje ?
A koje onda kuciste da uzmem do 330 kn u adm? BTW xigmateka u adm nema pa zasada mi stoji spire the max 2. Nadam se da je dobar :D
Pa kupi ga u Linksu za 220 kn keš ! Ovo oko kućišta neću više komentirati, ima ovdje dosta "stručnjaka" koji očito znaju nešto što svi ostali neznaju .
Ma najbolje da cekam CM elite 430 :D