zanimam me koji če socket i čipset biti kad izađe i9 jer ako bih kupio ploči sa 58 ili s 55 koja bi bila kompatibilna za budučnost
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bit ce kompatabilan sa X58
Bit ce kompatabilan sa X58
Najavili su da će biti kompatibilan s X58 čipsetom,ali će trebati uraditi BIOS updatre (ili flashat BIOS-ista stvar).Valjda će neki 6-jezgreni CPU izbaciti i za socket 1156 
Evo s Gamers.ba o i9-ci:
Iznenađenje je Core i9 porodica, o kojoj se do sada nije ništa znalo, nju će činiti Gulftown modeli sa šest jezgri / 12 threadova te čak 12 MB L3 keš memorije, uz korištenje LGA-1366 podnožja i koji će biti proizvedeni u 32nm a njihova dostupnost se očekuje početkom sljedeće godine.
Core i9 će biti kompatibilan sa socket 1366 podnožjem i podržavati sve X58 matične ploče nakon BIOS nadogradnje.
zanimam me koji če socket i čipset biti kad izađe i9 jer ako bih kupio ploči sa 58 ili s 55 koja bi bila kompatibilna za budučnost
Ako je x58 high end socket, a p55 mainstream socket, a i9 gulftown će biti high end/ultra high end procesor onda je logično da i9 bude išel samo na x58.
Uostalom to si mogao naći na google-u,bingu,wikipediji u 2sec.
To sam si isto pitanje i ja postavljao... malo kopam po netu za dual-socket x58 ploče ali baš ih i ne nalazim puno :)
U svakom slučaju x58 će bit chipset koji će podržavat 6-jezgreni i9. iako intel ima u svoj rasporedu izdat neki sljedeći chipset, x58 će bit high-end još barem godinu dana.
P55 koliko ja znam nema neki upgrade put, što znači ako gledaš malo dugoročnije bolje uzmi neku x58 ploču... ima ih danas jako kvalitetnih a i ne preskupih.