Koji su bolji quad ili duo?

poruka: 35
|
čitano: 4.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

UUffffffffff što ste se nabrijali i prebacili u neko buduće vrijeme glede nadolazečih tehnologijaOsmijeh ima tu i istine, ali ovako samo zakomplicirate odgovore na buduća pitanja onih korisnika koji nepoznaju dovoljno

materiju-u ovom slučaju hardwer, koji im se preporučuje i što je najgore u trgovinama tj. kad dođeš u trgovinu naši trgovci su puni tzv. znanja o istom i jednostavno te ubiju u pojam i ako još nepoznaš ono po što si došao

dobiješ mačka u vreći i uvale ti svašta-obično ono što nemogu prodati i niko neće.Odatle i potreba i navika traženja savjeta preko raznih foruma što je u biti dobro ali opet tu ima svačega(svakakvih savjeta i prijedloga) ali

stvar je u načinu i radu te stvarnoj potrebi računala koje isti koristi.Istina največi dio korisnika koristi komp za gejmanjeOsmijeh i recimo oko 10% nešto ikada ili nikada rade(i sam sam u toj skupini), a vrlo malo je korisnika

koji iskoriste komp prvenstveno za rad dakle 90% rada(oni trebaju uložiti dosta krznaša kako bi to radilo kako treba i ovisni su o sustavu-ali svoj ulog jako brzo i vrate-max.isplativost), a ostatak za gejmanje ponekad i naravno da to treba biti odličan stroj i naravno poželjan višejezgreni sustav X4,Qxxx,i5,i7 sustav, a za navedenu prvu skupinu dovoljan

je bilo koji procesor dobro uparen sa grafom i optimiziran cijeli sustav kako bi se što bolje iskoristio za svoju namjenu X2,X3,X4,E5xxx,E6xxx,E7xxx,E8xxx,Q neki svaki će i više nego dobro poslužiti, sve je stvar financijskih

mogučnosti kupca-vlasnika koji kupuje navedeno.Za takve korisnike je dovoljan bilo koji dvojezgreni li višejezgreni procesor-stvar buđeta jer će i on sve odraditi kako treba samo sa malo više vremena(uglavnom rijeć je o par sek/ min+)

u odnosu na neki tro-četvero jezgreni sustav i tu je jako bitna grafička dakle odnos procesor-grafika da nedođe do "uskog grla"-tj. neiskoristivosti od strane procesora ili grafičke glede njihovih mogučnosti što bi bila "poanta" svega.

Dakle za "gejmanje" odnos proca-grafe je jako bitan+dobro napajanje+MBO jer nevrijedi štedjeti na navedenom i uzeti nekakav ogroman nesrazmjer npr.MBO za 500kn a uzeti proc za 1.000kn i napajanje za 300KnMršti se i za garfu dati 2.000kn

i očekivati čuda glede možebitnog clokanja sustava kao i pripremiti-kupiti adekvatno hlađenje za isto jer za navedeni posao oriđiđi cooleri nisu spremni-sposobni podnijeti taj teret.

Dakle dobro sklopljena konfiguracija uz sistem uloženo/dobiveno je bit sistema(stvarnr potrebe korisnika bi trebale biti na prvom mjestu)ovo izuzima ex. korisnike kojima je to isključivo hobi i dobro su materijalno potkovani oni znaju šta traže i neće se ni pojaviti na forumima i tražiti savjet šta da kupi.Osmijeh

Sorry na podužem postu ali to je moje mišljenjeOsmijeh

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slazem se s tobom kao sto vidis,

ali cinjenica je da je autor teme pitao iskljucivo oko procesora, a ja sam htio objasniti sa tehnicke strane zbog cega se multicore procesor isplati uzeti - osobno se moze argumentirati na razne nacine pa to ne moze biti neka globalna 'istina', ali tehnologija moze.

Dakle, ako netko trazi tehnicki argument, moze ga pronaci u mojem postu.

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Budućnost je u višejezgrenim riješenjima ali ne zbog sirove snage već zbog toga što će uz neku buduću programsku podršku više slabijih jezgri raditi bolje od jedne a i trošit će manje struje jer će se jezgre palit po potrebi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kod mene je pala odluka na dual jer nemam para i moram skut tunirat :)))))))))))))))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas sam isao u jedan shop i dao konfiguraciju koju sam ja predlozio (neznam da li bi radila 100%) iako bas nisam neki poznavalac komponenti pa je moguce da sam napravio neku gresku. Uglavnom predlozio sam core 2 quad q8400, asus p5 e3 pro, ati radeon 4770. On mi je savjetovao i3 koji je tek dosao te ce na osnovu njega sloziti konfiguraciju na socketu 1156 jer je pricao s nekom zenom in Intela (U Češkoj) koja mu je rekla da nakon 2011. godine vise nece biti podrske za socket 775 :S jel vjerovat neznam...

Koliko je danas isplatno uzet i3 i koja je idealna maticna ploca uz njeg a da nije previse skupa, pa recimo do 125 eura?

MB GIGABYTE GA-P55M-UD2 RAID ?

Dakle dvoumim se oko procesora i potreban mi je savjet pri kupovini. Dakle u kompu ce biti Sky Star HD 2 kartica...

Hvala!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice