Izbor procesora za određenu ploču i grafičku

poruka: 5
|
čitano: 1.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima,

imam AMD x3 450 i Asrock Extreme3 ploču (detaljnije pod Moj PC), proc se na žalost ne da otključati u X4 i grafička Radeon 7770 ima iskoristivost oko 70%, mjereno u Afterburneru (Skyrim, BF3, Fallout 3 itd...)

Koji biste mi procesor preporučili a da nije overkill za ostatak konfiguracije, nego da je onak, taman?

Hvala!

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Izbor procesora za određenu ploču i grafičku

prodaj toga i kupi si minimalno neki athlon x4 a najbolje neki phenom 945/955/965 nisu sada skupi a tebi ce biti taman.

ili ici na rizik i kipiti neki cooler i athlona dobro podgrijati pod petama....

13 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima,

imam AMD x3 450 i Asrock Extreme3 ploču (detaljnije pod Moj PC), proc se na žalost ne da otključati u X4 i grafička Radeon 7770 ima iskoristivost oko 70%, mjereno u Afterburneru (Skyrim, BF3, Fallout 3 itd...)

Koji biste mi procesor preporučili a da nije overkill za ostatak konfiguracije, nego da je onak, taman?

Hvala!

Najbolje bi bilo da uzmeš FX x6 6300 (oko 950kn) pa si miran godinama i u budućnosti se nadograditi sa jačom grafom. Ako si nemožeš priuštiti FX-a, onda idi na Phenoma II x4 955. Veliki overclock tvog sadašnjeg proca ti ne preporučujem zbog 4-1 fazne regulacije tvoje ploče.

17 godina
Mile 74 kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima,

Hvala!

Najbolje bi bilo da uzmeš FX x6 6300 (oko 950kn) pa si miran godinama i u budućnosti se nadograditi sa jačom grafom. Ako si nemožeš priuštiti FX-a, onda idi na Phenoma II x4 955. Veliki overclock tvog sadašnjeg proca ti ne preporučujem zbog 4-1 fazne regulacije tvoje ploče.

Mislim da ću na Phenoma iz Linksa - uzmem na R1 i ispadne me 580 kuna. Koliko mogu otprilike dobiti za ovaj svoj X3?

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
13 godina
neaktivan

Novi naj jeftiniji je 410kn, tako da ako imaš garanciju traži 300-330kn, a bez garancije 250-280kn i brzo će otići.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice