Isplativost qxxxx serije??

poruka: 6
|
čitano: 900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozz, imam procesor e8200, dual 2.66 Ghz , 6MB L2 keša, klokan na 2.95 Ghz 24/7 (ne mogu više zbog matične, ne podržava promjenu voltaže)

Da li bi mi se isplatilo uzimanje q6600 G0 procesora za 600 kn, znam da se može dobiti i za manje ali ovaj proc. mogu probati prije nego što ga kupim, ne želim riskirati.
Pošto je sam proc. u 65 nm  i FSB je 1066 , a e8200 45 nm 1333FSB , koliko bi dobio poboljšanje u performansama u novim igrama? Koliko su bolje performanse q8xxx i q9xxx naspram q6600? 

I ako može procjena ove e8200 :D? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobit ćeš dosta velik boost jer ipak prelaziš sa dualca na quada. Za okruglih 550 Kn se Q6600 (G0) isplati. Pošto je G0 revizij ići će do ≈ 3GHz na stock naponu, ovisno o ploči i cooleru.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam prešo s q9550 na i5 2500k i razlika je praktički nikakva.

Pa si ti misli...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovisi koliko dugo namjeravaš zadržati postojeći računar. Ako ga misliš koristiti još bar 3 godine uzmi Q9650 ili sličan (ili taj koji si naveo).

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala, odlučio sam se onda na kupnju ovog q6600 pa onda ga prodam za istu lovu ili približno istu nadam se ako nađem gdje kojim slučajem q9xxx seriju

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Isplativost qxxxx serije??
osta_os kaže...

Hvala, odlučio sam se onda na kupnju ovog q6600 pa onda ga prodam za istu lovu ili približno istu nadam se ako nađem gdje kojim slučajem q9xxx seriju

Traži ispod 600 Kn. Preko te cifre se ne isplati.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice