Intel procesor

poruka: 47
|
čitano: 29.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CPU:Intel Pentium Dual Core E630 2,8 GHz

valja li išta ovaj procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel procesor

Nije E630 nego E6300 i naravno da valja. Zašto ne bi valjao? A, nije mi baš jasno pitanje! Vidim pod tvoj pc da ga već imaš. Pa, onda ne vidim smisao ovog pitanja????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Intel procesor

smisao je da vidim kako dobar procesor imam

pošto se baš ne razumijem najbolje...

15 godina
patch123 kaže...

smisao je da vidim kako dobar procesor imam

Imaš odličan dvojezgreni procesor koji se da jako dobro kloknit. A o njemu imaš stvarno jako puno po netu, samo malo koristi googleNamigiva.

17 godina
neaktivan
Intel procesor

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

šta bi značilo kloknit ??

16 godina
neaktivan
Intel procesor

Overclockirat.To znači da mu ručno dižeš postavke radi dobivanja boljih performansi.Ali ako se ne kužiš,bolje se nemoj igrati s tim,da još nešto ne pokvariš.

alrighty then

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

prijatelj mog oca je završio informatiku,on to može srediti

samo me zanima izgubi li se išta tim overlockiranjem

15 godina
patch123 kaže...

samo me zanima izgubi li se išta tim overlockiranjem

Evo, prouči malo ovo i sve će ti bit jasno http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 0:40 (zabranjeniples).
17 godina
Intel procesor

ok, ali zasto da se gnjavi sa "klokanjem" ako ima pristojan cpu koji uredno odraduje svoj posao??!?! samo ga moze unistiti, i sta je onda napravio....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sasa kaže...

ok, ali zasto da se gnjavi sa "klokanjem" ako ima pristojan cpu koji uredno odraduje svoj posao??!?! samo ga moze unistiti, i sta je onda napravio....

Ja ne vidim da ga ovdje itko prisiljava na to niti mu je itko naredio u gore navedenim savjetima? Sve je na njemu i sve je njegov osobni izbor!

15 godina
Intel procesor

Imam jedno pitanje a neda mi se otvarati nova tema pa ču tu pitati.

Koja je razlika između Intel Core 2 Duo i Intel Pentium Dual Core i koji je bolji.

Molim vas za savjete !

0 0 hvala 0
15 godina
Intel procesor

Dali mi može tko pomoči ??

0 0 hvala 0
15 godina
Intel procesor

Core 2 duo su nešto brži procesori koji imaju veći cache. Najbolja varijanta kao takvog je procesora je E8xxx serija. Međutim, njima je i cijena dosta paprena pa kao takvi po meni i nisu baš nešto isplativi pored dual core procesora (osim ako nemaš viška novaca i pošto poto želiš 2-jezgrenaša). Što se tiče E7xxx serije, o njima nemoj niti razmišljat (između njih i primjerice E6300 nema neke razlike osim u cijeni). E sad dolazimo do dual core gdje je po meni E6300 (ne zato jer ga ja imam) najbolji i najsiplativij izbor (uloženo-dobijeno). Za oko 500kn imaš jako dobar procesor koji se ne grije niti troši puno i uz to možeš računat da se kloka i više nego dobro. Nadam se da sam bar malo pomogao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 23:32 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
ERROR1911 kaže...

Imam jedno pitanje a neda mi se otvarati nova tema pa ču tu pitati.

Koja je razlika između Intel Core 2 Duo i Intel Pentium Dual Core i koji je bolji.

Molim vas za savjete !

-To ovisi koji par procesora uspoređuješ. Stara serija E63xx je Core2Duo. Novi E6300 je rebrandan u Pentium, samo zato jer je Pentium važno tržno ime (brand).

Dakle, novi E6300, je DC i C2D. Dok unutar klase, može biti veći-manji cache, clock, SSSE... itd. Dodatno i novi Celeroni su rebrandani Pentiumi iz prošle godine, samo novija jezgra.

Najpreciznije je uspoređivati jezgru (CORE), jer tad se vide njene mogućnosti. (npr. Conroe, Allendale, Wolfdale... su C2D pa do Gulftown).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Intel procesor

Kojeg odabrati? i5 750 ili i7 860?Slažem si komp. i trebam proc za igranje u visokim postavkama i neznam kojeg odabrati jer svaki ima drugačiji "fičr"

Npr. i5 ima ugrađen grafički kontroler koji ubrzava grafiku, ali ne podržava tehnologiju hyper threading,dok s druge strane i7 podržava hyper threading pa ima 8 "logičkih"jezgri i brži je , ali nema ugrađen memorijski kontroler.                                  Težak izbor......molim  pomoć nekoga tko se zbilja razumije u ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel procesor

Definitvno i5 750. Razlika između njih ne vrijedi 600kn. A i oba su rađena za s1156. Uzmi i5 i uživajNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Plahi kaže...

Kojeg odabrati? i5 750 ili i7 860?Slažem si komp. i trebam proc za igranje u visokim postavkama i neznam kojeg odabrati jer svaki ima drugačiji "fičr"

Npr. i5 ima ugrađen grafički kontroler koji ubrzava grafiku, ali ne podržava tehnologiju hyper threading,dok s druge strane i7 podržava hyper threading pa ima 8 "logičkih"jezgri i brži je , ali nema ugrađen memorijski kontroler.                                  Težak izbor......molim  pomoć nekoga tko se zbilja razumije u ovo

?? -ima., trenutno su intelove oznake vrlo jednostavne.. i3, i5, i7 ... (i9 je top klasa, ali malo je zapostavljena, tako da neki novi i7 imaju tehnološke prednosti, i drugi socket).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Intel procesor

Da li netko zna gdje ima za kupit neke od ovih proca:

Core 2 Duo - E6xxx, 2.xx ghz 4 mb cache ili

Core 2 Extreme x 6800 2.93 ghz 4 mb cache ili

Pentium D 960 3.6 ghz 4mb cache               i po kojoj cijeni?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 19:36 (Plahi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Plahi kaže...

Da li netko zna gdje ima za kupit neke od ovih proca:

Mislim da nema više nigdje za uzet takve procesore. Eventualno po oglasima. Pogledaj po njuškalu, plavom oglasniku i sličnoNamigiva

17 godina
neaktivan
Intel procesor

Navrati obavezno na PC ekspert, ima svoju tržnicu i uredno se da nači tih procesora u prodajiOsmijeh

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel procesor

Valj li moj Pc i kako ga OC ako trebam

FrankY
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 19:16 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: CPU:Intel Pentium Dual Core E630 2,8 GHz
patch123 kaže...

valja li išta ovaj procesor

ma taj procesor ti je zakon za surfanje na netu,a i ostale konponente su ti isto ok,,,Smijeh

15 godina
neaktivan
Intel procesor

Pozdrav,

imam pitanje u vezi Intel Pentium 4 631, 3000 MHz (Cedar Mill) procesora.

Što mi možete reći o njemu, zbunjuje me ovo:

CPU #1    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3000 MHz

CPU #2    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3000 MHz

Koliko znam nije dual core a nije ni da ih imam 2 u kanti :P

Uglavnom, razmišljam o nadogradnji na dual core pa me zanima da li je potrebno

nadograđivati tj. da li mi je to ključno za nesmetano igranje novijih igara poput StarCraft2.

Nije da sam neki gejmer ali tu i tamo zaigram nešto i nervira me kad mi sve "šteka" na low postavkama.

Grafa je ZA SAD loša, nVIDIA GeForce 8400 GS ali to će doći na svoje.

MB0: Asus P5ND2.

Hvala ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Kvazar kaže...

Pozdrav,

imam pitanje u vezi Intel Pentium 4 631, 3000 MHz (Cedar Mill) procesora.

Što mi možete reći o njemu, zbunjuje me ovo:

CPU #1    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3000 MHz

CPU #2    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3000 MHz

Koliko znam nije dual core a nije ni da ih imam 2 u kanti :P

Uglavnom, razmišljam o nadogradnji na dual core pa me zanima da li je potrebno

nadograđivati tj. da li mi je to ključno za nesmetano igranje novijih igara poput StarCraft2.

Nije da sam neki gejmer ali tu i tamo zaigram nešto i nervira me kad mi sve "šteka" na low postavkama.

Grafa je ZA SAD loša, nVIDIA GeForce 8400 GS ali to će doći na svoje.

MB0: Asus P5ND2.

Hvala ;)

tvoj procesor je jednojezgreni ali posjeduje intelovu ht tehnologiju koja omogućuje da jedna jezgra obavlja paralelno dvije radnje - zato ga OS vidi kao dvojezgrenog, što je normalno (tu tehnologiju imaju izmeđuostalog i i7 procesori)

ne znam preporučene postavke za starcraft no trebao grafičku svako mijenjati (pa i procesor)

14 godina
neaktivan
Intel procesor

koji je bolji core 2 duo ili i3( za igrice)

pitam iz radoznalosti

FrankY
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 19:44 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i3 posto je noviji!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ni jedan... Bilo koji složeni kicka ass...

PSU -> ATX 400W -> MS/Frontier/Powertrain/EVC smeća...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Nijedan idi javi se u Sklapanje Konfiguracija i sastaviti će ti mnogo bolju konfiguraciju!

Athlon II x3 435 OverClock Help
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice