Intel pentium g2120 za gaming?

poruka: 14
|
čitano: 3.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

bok evo zanima me dali je taj proc dobar za igranje na 1280x1024 pošto mi frend zeli nadograditi proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Intel pentium g2120 za gaming?
GaMeR112 kaže...

bok evo zanima me dali je taj proc dobar za igranje na 1280x1024 pošto mi frend zeli nadograditi proc?

Pa već imaš i3 koji je osjetno bolji od tog Pentiuma, nema smisla da ti stavlja Pentium umjesto njega.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

Za danasnje igre ne! jer traze kao minimum neki quad a ovo je obican dual core proc! evo pa si pogledaj di taj procesor stoji medu ostalima cisto informativno(rade nek kupi nesto polovno s garancijom)...LP

http://www.cpubenchmark.net/mid_range_cpus.html

||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
Stjepanj kaže...
GaMeR112 kaže...

Za danasnje igre ne! jer traze kao minimum neki quad a ovo je obican dual core proc! evo pa si pogledaj di taj procesor stoji medu ostalima cisto informativno(rade nek kupi nesto polovno s garancijom)...LP

pa sad, nije da sam stručnjak, no moj e8400 na 3gh i istoj rezoluciji 1280×1024 sasvim dobro se nosi s današnjim igrama a slabiji je podosta od g2120

...naravno, to ovisi i o grafici,ali quad sigurno nije minimum za današnje igre

12 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...
GaMeR112 kaže...

pa sad, nije da sam stručnjak, no moj e8400 na 3gh i istoj rezoluciji 1280×1024 sasvim dobro se nosi s današnjim igrama a slabiji je podosta od g2120

...naravno, to ovisi i o grafici,ali quad sigurno nije minimum za današnje igre

Drugim rijecima, igram na low postavkama svaku igru i nije mi bitan framerate, sretan sam ako mi je komp pokrenuo igru. 

Ti ne kuzis da ako tako igras da je vrijeme za upgrade na quad?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 11:30 (DamirGrd).
12 godina
DamirGrd kaže...

Drugim rijecima, igram na low postavkama svaku igru i nije mi bitan framerate, sretan sam ako mi je komp pokrenuo igru. 

Ti ne kuzis da ako tako igras da je vrijeme za upgrade na quad?

gdje sam napisao da igram na low postavkama, skyrim na high bez padanja framerate iti mrve, na very high nikad ispod 45-50 fps-a a najčešće na 60 koliko dozvoljava monitor, metro last light na mediumu bez padanja frameratea, bioshock na medium normalno bez trzanja, sve i jednu igru još uvijek pokrećem najmanje na medium/high ...što pričate gluparije

naravno da i sam ciljam na quad ali da se ne mogu igrat današnje igre na g2120 na rezi 1280×1024 može reći samo totalni imbečile i nije tu riječ o nikakvom minimumu, nego će 90 posto igara igrati na high i very high postavkama (što opet ovisi i o grafi naravno)

dakle današnje igre, ne one za pet godina, a većinu će igrica s tim procom i na toj rezi uz pristojnu grafičku igrat još najmanje dvije godine bar na medium postavkama

eh, da ne zaboravim, molim da se jave malo iskusniji članovi i da razjasne ovu temu, jer prema ovoj dvojici "znalaca" ja sa svojim e8400 i gtx 550ti na rezi 1280×1024 mogu biti sretan ako pokrenem solitaire

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 14:30 (picajzla0707).
12 godina
protjeran

Daj ne baljezgaj imao sam takav procesor i GTX 260 i znam jako dobro sta moze a sta ne moze, udji u whiterun sa high postavkama i reci mi da imas vise od 35 framevoa i lazes kao pas. 

Prodavaj bajke negdje drugdje. 

Kad sam presoa na quad preporodio sam se kolika je razlika. 

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
eh, da ne zaboravim, molim da se jave malo iskusniji članovi i da razjasne ovu temu, jer prema ovoj dvojici "znalaca" ja sa svojim e8400 i gtx 550ti na rezi 1280×1024 mogu biti sretan ako pokrenem solitaire

Sve ti to ovisi. Recimo rezolucija je nešto što nema nikakve veze sa procesorom, grafički čip je taj koji crta piksele. Dakle možeš bez beda odvaliti rezoluciju, antialiasing i sve ostale stvari koje se tiču isključivo grafičke kartice sukladno mogućnostima svoje grafulje i potpuno neovisno o procesoru.

Ono gdje te procesor koči je game loop. Naime svakom iteracijom petlje procesor mora procesirati tvoj input, fiziku, AI, kojekakve skripte, reći zvučnoj kartici kakve zvukove/glazbu da svira i grafičkoj kartici reći što i gdje da crta (draw call).

Ako tvoj procesor to sve stiže obavljati ostat će mu dovoljno vremena da pumpa draw callse između procesiranja svega ostalog pa će grafička kartica češće dobivati naredbu da iscrtava (što će ti povećati broj sličica u sekundi, ali samo ako grafička kartica doista i stigne crtati toliko brzo).

Zato ti npr. kažu da je neka igra CPU intenzivna, jer procesor u takvoj hipotetskoj igri mora raditi puno više nego u prosječnoj igri što prouzroči situaciju da ne stigne slati toliko draw callsa grafičkoj kartici što onda znači manje sličica u sekundi. To je ono slavno "iskorištavanje" grafičke kartice o kojem se na ovom forumu toliko trubi. Zapravo se sve svodi na to koliko draw callsa procesor može pumpati u odnosu na vrijeme koje je potrebno da se svaka sličica iscrta. U biti i na jednojezgrenom prastarom celeronu možeš postići da neka uberfancy grafulja od 5 kilokuna plače od napora, ovisno o tome što se radi.

U to koliko Skyrim zapravo traži od procesora ne bih ulazio, nisam ga ni igrao...

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:46 (rustweaver).
12 godina
DamirGrd kaže...

Daj ne baljezgaj imao sam takav procesor i GTX 260 i znam jako dobro sta moze a sta ne moze, udji u whiterun sa high postavkama i reci mi da imas vise od 35 framevoa i lazes kao pas. 

Prodavaj bajke negdje drugdje. 

Kad sam presoa na quad preporodio sam se kolika je razlika. 

nemam više snimljen skyrim, no evo ti malo bencha, između ostalih i pentium g860 koji je slabiji od g2120 i obrati pozornost da se radi o rezi 1980×1080 na ultra, sa svim uključenim kerefekama, average fps je 35 minumum 27

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,3120-3.html

na rezi 1280×1024 (za koju je čovjek i pitao) i na high postavkama, ne very high ili ultra, taj proc drži 60 fps-a kao i e8400 bez problema...

ne da mi se ponovo instalirat skyrim samo da ti dokažem, ali i nije bitno nego je bitno odgovorit čovjeku pošteno da će sve današnje igre s odgovarajućom karticom igrati sasvim solidno na rezi koju je spomenuo i da nikako quad nije minimum

...i očito nemaš pojma što taj proc može, a ako ti ja toliko padao fps na skyrimu na high postavkama i 1280×1024 rezi nešto očito nije bilo u redu, u krajnjem slučaju i tvoja grafa je 20-30 posto slabija od moje

12 godina
protjeran

Svasta, gtx 550 koja je totalna bullshit grafa  da je jaca od gtx 260, ajde si malo pogledaj bencheve prvo. 

Kao drugo, znaci on moze staviti jednu solidno GTX 570 i to ce raditi super jelda. 

1 1 hvala 0
12 godina
DamirGrd kaže...

Svasta, gtx 550 koja je totalna bullshit grafa  da je jaca od gtx 260, ajde si malo pogledaj bencheve prvo. 

Kao drugo, znaci on moze staviti jednu solidno GTX 570 i to ce raditi super jelda. 

ajd sad mi je sve jasno da niti ne čitaš što napišem, pa majku mu proguglaj malo prije nego bubneš kad već nema pojma...imaš tonu testova i usporedbi između te dvije kartice i rekao sam gtx 550ti (gainward gtx 550ti GS, tvornički klokana) ne obična 550

nije mi dao vrag mira pa instalirao skyrim opet, i u jednom si ipak u pravu, u whiterunu se stvarno spušta fps na high postavkama, ali ne ispod 45 niti u jednom slučaju jer sam pretrčao cijeli grad amo tamo i to se samo povremeno događa i vrlo kratko, a najčešće ga u whiterunu drži oko 55-60, pa čak i do 70 i nešto...

i to je vjerojatno ta razlika između tvoje i moje grafičke tako da vjerojatno tebi i jest bio normalni pad na 35 fps-a

g2120, koliko sam vidio po testovima tog i drugih slabijih pentiuma, sasvim dobro drži jednu gtx650ti s čim se može sasvim fino igrat bilo koja današnja igra na njegovoj rezoluciji a isto tako i budućih nekoliko godina...obzirom da je spomenuo nižu rezu, pretpostavljam da i ne luduje za nekim bijesnim fps-ima i maksimalnim postavkama, a i nisu svi opsjednuti time...neki od nas učitaju igru i guštaju u njoj, a te pisdarije oko brojkica i nisu toliko važđne ako je fluidno i ugodno za igrat

osobno bih preporučio quad i namjeravam i sam prijeći na neki i5, ali ponavljam, još uvijek je za bilo koju igru danas minimum dual core i još će tako biti neko vrijeme jer nisu niti developeri glupi da se ograniče samo na quadove koji još uvijek ne zauzimaju većinu mainstream tržišta

12 godina

evo i nekoliko slikica da vidiš kako to izgleda na 1280×1024 i high postavkama {#}

a dečko sa g2120 koji je jači za 30-ak posto može i puno bolje

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 19:20 (picajzla0707).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina

ja imam g860 sto je losiji od g2120 oko 6%, i dosta radi botneck, recimo u gta 4 nemogu pojacat nista od onih detail distance i view distance jer jako trosi snagu procesor, rezolucija 1280x1024 i antialising x2. cpu usage 100% uvijek ogranicen fps na 30 ponekad pada kad su guzve u igri itd. Zato pazi nije taj procesor bog zna sta, ali ako imas hd monitor slobodno digni rezoluciju na max ostalo dizi pomalo ovisno o procesoru.  

12 godina
antimon95 kaže...

ja imam g860 sto je losiji od g2120 oko 6%, i dosta radi botneck, recimo u gta 4 nemogu pojacat nista od onih detail distance i view distance jer jako trosi snagu procesor, rezolucija 1280x1024 i antialising x2. cpu usage 100% uvijek ogranicen fps na 30 ponekad pada kad su guzve u igri itd. Zato pazi nije taj procesor bog zna sta, ali ako imas hd monitor slobodno digni rezoluciju na max ostalo dizi pomalo ovisno o procesoru.  

koliko sam čuo gta 4 je izuzetno neoptimizirana igra i na toj rezi nisam ni ja mogao pojačavat detalje i view distance i u pravu si, nisu ti procovi bogzna što, skupa sa mojim e8400, ali zato i košta novi manje od 500 kuna i da se igrat fluidno i bez trzanja ako se zadovoljiš, od igre do igre, sa medium i high detaljima bez ekstravagancija na ultra i svim kerefekama

ugl. još nisam naišao niti na jednu gdje bi morao spuštat na low postavke, a vjerujem da još godinu, dvije niti neću...samo što ova konfa ide klincima sljedeće ljeto, a ja ciljam na neki i5

a GaMeR112, preporuka jest neki quad ako se može, ako ne stavi bar i3 ili ako već moraš  - taj pentium, pa poslije nadogradi, ali ćeš se i s njim još naigrat

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice