Intel kupnja zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 1.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Intel kupnja

Unaprijed se ispricavam ako je tema vec slicna otvorena ali molim pomoc i dosta je hitno, uglavnom radi se o kupnji procesora i maticne ploce. Cijena jednog i drugog nebi smjela preci 1700kn uz to da ram necu kupovat sada nego kasnije planirao sam kada kupujem odmah 1 stik od GB. Uglavnom racunalo mi treba za igre i sada koji je najbolji procesor za to....za i5 2500nemam novaca i molio bih vas preporuku, gledao sam sljedece : http://ark.intel.com/compare/65509,69114,53445 i jos sam gledao amd fx 6200 ali na drugom topicu mi je jedan forumas rekao da to i nije neki izbor pa molim vas vise savjeta. Mozda sam prezahtjevan ali bi ujedno htio i da nemoram mijenjati napajanje ko je http://www.zokionline.com/content/view/366/30/1/1/lang,hr/

ujedno tu je i gigabyte gts 450 oc 1gb graficka za koju nisam siguran koliko struje vuce. Molim Vas pomoc unaprijed svima hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Intel kupnja

Evo iz Portia ravno 1700kn 

AMD FX 8120

Gigabyte 780T-D3L

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Intel kupnja

Hvala ti ali moze jedno pitanje jos...koliko vidim AMD je dosta inferioran sto se igrica tice barem koliko citam po netu http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html   i problem je jos samo sto bi htio da mi maticna ima USB 3.0 :(  iako cu razmisliti o toj tvojoj opciji

15 godina
neaktivan
Intel kupnja

Ja bih uzeo i5 3330 jer ima integrisanu grafiku koja ti može pomoći recimo pri enkodiranju videa ili ako ti nekada grafička pregori ili je budeš mijenjao da ti ova bude u rezervi. Što se tiče matične ploče preporučio bih ti Asus P8Z77 V PRO. Izbor grafičke ti je upitan jer novije generacije grafičkih kartica manje troše struje a uz to daju više performanse dok im se cijena malo razlikuje. Možda da razmisliš o GTX 550, GTX 560 ili čak GTX 660?

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Intel kupnja

Nisi me razumio ja vec imam ovu graficku i koliko vidim po testovima ona je jaca od integrirane intelove, e sada je pitanje izmedju i5 3550P i 3330 dali da dam vise novaca radi te integralne ili ona nije potrebna premda vec imam graficku koja nije toliko stara. I sto se tice cijene mislio sam da CPU+MBO=1700kn a ne pojedinacno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 13:42 (Pegas).
15 godina
neaktivan
Intel kupnja

Sad te razumijem...procesor sa grafičkom ti dobro dođe. Nezamjenjiv je za enkodiranje videa, kako sam ti već napisao a može služiti i kao rezerva.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel kupnja

istraži malo koje prednosti ima LucidLogix tehnologija

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 13:50 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Intel kupnja

ali ima limit buđeta 1700kn ako nisi primjetio

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel kupnja
mislim da cu uzeti, Core i5 3350P i ASRock B75M-GL LGA1155 mATX vjerujem kasnije jos Kingston 8gb blue 1600...nadam se da je to dobra kupnja, sto se tice 3350 mislim da mi ta graficka nije ni potrebna integralna.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice