Molim vas dali mi mozete reci jel se isplati prelazak na novu genercaiju procesora socket 1150 ili 1155? i jel cu moc s ovim jos par godina bit u stanju igrat nove pc igre.
Hvala!
Molim vas dali mi mozete reci jel se isplati prelazak na novu genercaiju procesora socket 1150 ili 1155? i jel cu moc s ovim jos par godina bit u stanju igrat nove pc igre.
Hvala!
Hvala!
Prelazak ovisi ako se baviš kakvim poslom renderdiranja videa i slično onda se isplati.Što se tiče igranja novih igara na Intel i5 760 on če ti biti i više nego dovoljan pogotovo ako je OC tako da nemaš brige s gamingom.
Hvala na odogovru nije overclockan a brine me da nece zezat ako kupim bolju grafu sad imam hd5770 i ako uzmem hd 7xxx da ce bit preslab mozda
Ako ideš na grafe npr:7850,7870 onda če i5 biti dovoljan,no ako kojim slučajem uzimaš HD7950,7970 onda če procesor biti blago usko grlo u zahtijevnim igrama bez predhodnog OC.S lakočom ga OC na cca:4Ghz i miran si ubuduče to je moj savijet.
i5 760 je bootlneck za grafu 7870 cak i clockan.
Imao i probao, mozda ne u svim igricama ali meni je stvarao probleme na 4.2GHz u WOWP.
Presao sam na 1155 i isplatilo se.
Ako mislis biti miran narednih 4-5 godina pređi na 1155.
Imao i probao, mozda ne u svim igricama ali meni je stvarao probleme na 4.2GHz u WOWP.
Zašto na 1155 pokraj novog 1150?
Pa da. Ako bi htio biti miran godinama onda treba preći na 1150 i uzeti i7 4770K.
Zašto na 1155 pokraj novog 1150?
Pa malo je jeftinije preci na 1155 i lakse se clocka, te manje grije.
1150 nije pokazao nista vrijedno prelaska na njega.
Istina, ali nema smisla da uzima stari socket i matičnu pored novog ako ima para.
Pa malo je jeftinije preci na 1155 i lakse se clocka, te manje grije.
1150 nije pokazao nista vrijedno prelaska na njega.
Kako ne? Haswell je oko 10% brži clock-per-clock, znači za slične performanse Ivy treba oko 0.3GHz veći takt, jednako koštaju, a uz to je 1150 novi socket na koji će kasnije ići i Broadwell, što znaći mogućnost nadogradnje, a na 1155 najjače što možeš staviti je i7-3770k i to je to.
Ok, neka pređe na 1150, svakako je bolje nego 1156.
Ja preskacem 1150 i cekam socket poslje njega
Ako se uzima novo stvarno nema smisla ići na nešto što broji svoje zadnje dane, tj. lagano se približava EOL pločama i procesorima. Evo sad su nam došli u ponudu Pentiumi i i3 za 1150, pa više skoro da nema potrebe za 1155.
Ako se uzima novo stvarno nema smisla ići na nešto što broji svoje zadnje dane, tj. lagano se približava EOL pločama i procesorima. Evo sad su nam došli u ponudu Pentiumi i i3 za 1150, pa više skoro da nema potrebe za 1155.
Sve stoji, ja kada sam uzimao nije bilo 1150 a nije mi se cekalo.
Ali sada radi 10% performansi mi se neisplati mjenjati maticnu i proc jer nemogu svoje prodati za normalnu cijenu.
Onda neka me gura jos 3 godine pa cu preskociti 1150
Definitivno nema smisla sa i7 3770K ići na i7 4770K a nije ni 10% brži nego i manje što je potpuno zanemarivo za prosječne korisnike a i za gamere (isti su u gamingu).
Neka pređe na s1150 ili pričeka noviju generaciju procesora,nije intel i5 760 toliko slab da se nemože do tada pošteno naigrati novih igara.Možda da lik razmisli o AMD soluciji tipa FX8320,50 koji če biti i više nego dostatan pogotovo kada se 8 jezgri bude više i efikasnije upotrebljavale u skorijoj budučnost kako u igrama i programima.
A jel ima sanse kad ga oc da mi rikne nest? nisam nikad oc :D znam samo da mi treba bolji cooler