Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 16.159
|
čitano: 4.128.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
5 godina
suspendiran
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Šteta što je to mrtav socket, mogli su to malo bolje..eventualno za nekoga tko ne kupuje cesto a treba mu odlican allround 250+ je cpu za pozeljeti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...
Šteta što je to mrtav socket, mogli su to malo bolje..eventualno za nekoga tko ne kupuje cesto a treba mu odlican allround 250+ je cpu za pozeljeti.

Onda bi ja tipovao za intel da mu nije svaki soket mrtav po izlasku. Ovako me odbijaju nisu mi napeti.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
9 mjeseci
Intel Club (opća tema o procesorima)

RIP Intel:

0 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2026 18:02 (Boris grozni).
5 godina
suspendiran
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

je zanimljivo.....

intel makne avx podršku.... to je ionako nepotrebno i troši previše wata......

intel vrati avx...... turbo dobra stvar.....

intel makne ht i ubaci hrpu bezveznih polujezgri..... top stvar....

intel najavi vraćanje ht........ napokon, sad će rasturit....

ovo je kružni tok "dabogda imao pa nemao".........

u međuvremenu topi se dominacija u svim segmentima di je intel bio apsolutni lider po prodaji..........

i slijepi progledaju...... osim stjepanja...........

Moj PC  
2 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
ushirlo kaže...

je zanimljivo.....

intel makne avx podršku.... to je ionako nepotrebno i troši previše wata......

intel vrati avx...... turbo dobra stvar.....

intel makne ht i ubaci hrpu bezveznih polujezgri..... top stvar....

intel najavi vraćanje ht........ napokon, sad će rasturit....

ovo je kružni tok "dabogda imao pa nemao".........

u međuvremenu topi se dominacija u svim segmentima di je intel bio apsolutni lider po prodaji..........

i slijepi progledaju......

glavni problem je bila nekompatibilnost s p i e jezgrama
intel vraca avx instrukcije u cijelu seriju jer je dizajn sad totalno drugaciji pa mogu
Kakvo topljenje?

, AMD pada vec dva kvartala, Intelu ide bolje nego ikada prije nadam se da vidiš dobro i da si završio barem 4 razredna osnovne da znas protumaciti ovaj graf, evo stavio sam ti u bojama valjda ih razlikuješ

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2026 14:57 (Boris grozni).
16 godina

intel vs amd u x86.... ukupni udio zadnjih 10 godina......

...........     desktop  ......    laptop  ......   server   ............   diy

2016.   ~85% / ~15%   ~92% / ~8%    ~99% / ~1%       ~85% / ~15%  

2026.   ~65% / ~35%   ~72% / ~28%   ~61% / ~39%     ~10% / ~90%  

i da .... amd udio u prihodima je i znatno veći od udjela u količini, jerbo prosječno prodaju skuplje procesore.........288$ u odnosu na intelovu prosječnu cijenu od 216$.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2026 15:02 (ushirlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran

Eto niti u 10g nisu uspjeli, tj zadnjih 7 a imali su daleko napredniji nm cip, evo da ponovim po stoti put
Inace za ove rasprave odi u ovu temu pa tamo prosipaj crvenu žuc, ovo je cista INTEL tema

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 mjeseci
Boris grozni kaže...

glavni problem je bila nekompatibilnost s p i e jezgrama
intel vraca avx instrukcije u cijelu seriju jer je dizajn sad totalno drugaciji pa mogu
Kakvo topljenje? , AMD pada vec dva kvartala, Intelu ide bolje nego ikada prije nadam se da vidiš dobro i da si završio barem 4 razredna osnovne da znas protumaciti ovaj graf, evo stavio sam ti u bojama valjda ih razlikuješ

Toliko im dobro ide da ih je Trump morao spašavati novcem poreznih obveznika i prijetiti kompanijama poput Nvidije sankcijama ako ne investiraju u Intel. Pričaj ti o imaginarnim Intelovim uspjesima koliko hoćeš, no na kraju ćemo se uvijek vratiti na činjenicu da ih je Trump spasio od doslovne propasti. Nastavi kmečati, dopuštam ti. 

16 godina
Boris grozni kaže...

Inace za ove rasprave odi u ovu temu pa tamo prosipaj crvenu žuc, ovo je cista INTEL tema

ti si prvi ubacio amd u diskusiju....

svak se svrbi di ga češe......

16 godina

Povijesna nagodba iz studenog 2009. godine

Intel je isplatio AMD-u golemih 1.25 milijardi dolara te obnovio ključni ugovor o međusobnom licenciranju tehnologija.

U tom razdoblju AMD se nalazio u izuzetno teškoj financijskoj situaciji, opterećen s oko 5 milijardi dolara duga nakon kupnje tvrtke ATI te spina-offa svojih tvornica u GlobalFoundries.

Ova financijska injekcija doslovno je održala AMD na životu prije nego što su godinama kasnije razvili uspješnu Zen arhitekturu.

https://www.reuters.com/article/technology/intel-to-pay-amd-125-billion-settle-disputes-idUSTRE5AB2LL/

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2026 16:18 (Mno).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Mno kaže...

Intel je isplatio AMD-u golemih 1.25 milijardi dolara te obnovio ključni ugovor o međusobnom licenciranju tehnologija.

U tom razdoblju AMD se nalazio u izuzetno teškoj financijskoj situaciji, opterećen s oko 5 milijardi dolara duga nakon kupnje tvrtke ATI te spina-offa svojih tvornica u GlobalFoundries.

Ova financijska injekcija doslovno je održala AMD na životu prije nego što su godinama kasnije razvili uspješnu Zen arhitekturu.

haha......

intel je tu opet prošao lišo.....

da amd-u nije hitno trebao novac.... ne bi prista na nagodbu, a intel bi morao isplatiti višestruko veću cifru.....

ovako po tebi ispada da je intel spasio amd, a zapravo je dobio ogromni popust.... na svoju krađu i nelojalno poslovanje....

16 godina
ushirlo kaže...
da amd-u nije hitno trebao novac.... ne bi prista na nagodbu, a intel bi morao isplatiti višestruko veću cifru.....

ovako po tebi ispada da je intel spasio amd, a zapravo je dobio ogromni popust.... na svoju krađu i nelojalno poslovanje....

Sam sebi kontra argumentiraš:

1.) ..da amd-u nije hitno trebao novac..

2.) ovako po tebi ispada da je intel spasio amd

Koje je sad? 

16 godina
Mno kaže...

Sam sebi kontra argumentiraš:

1.) ..da amd-u nije hitno trebao novac..

2.) ovako po tebi ispada da je intel spasio amd

Koje je sad? 

pa trebao mu je novac jer mu ga je intel otimao nezakonitim poslovanjem....

i isplatio nagodbom puno manje nego je zapravo morao.....

9 mjeseci
Mno kaže...

https://www.reuters.com/article/technology/intel-to-pay-amd-125-billion-settle-disputes-idUSTRE5AB2LL/

Iz koje si ti paštete uskočio odvjetniče Intela? Ček da pogodim, bez gledanja u tvoj profil, imaš Intelov procesor, rekao bih Arrow Lake drlog, pa si zato tako osjetljiv i trigeriran? Arrow Lake korisnici su posebna sorta ljudi.

17 godina

nadam se uspješnom i povoljnom intelu da skine cijenu AMDu, jer i tak ću kupit AMD. Ne trebam hrpu malih jezgri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran

Takoder nova ultra dolazi s "velikim kešom" i u mobilni segment
https://videocardz.com/newz/intels-ryzen-x3d-competitor-reportedly-coming-to-mobile-with-razor-lake

Intel je ipak odlucio da ce prvo pustiti Desktop procesore pa tek onda Xeone za data centre
https://videocardz.com/newz/intel-confirms-nova-lakes-new-cpu-core-will-debut-on-desktop-first

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2026 20:29 (Boris grozni).
Moj PC  
0 2 hvala 0
5 godina
suspendiran

Op op 4950K🤠😎🤟💙

Na cpuz benchu je vec potukao sve 32t procesore

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:33 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice