Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.847
|
čitano: 3.430.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
ZGamer kaže...

Procesor je postao nebitna stavka kad trebaš ram od 700€

E kad bi samo preskupi ram bio problem(ddr4 ili ddr5 nebitno), ali i cijene SSD-ova gadno rastu fučkaj ga sad.Dakle imaš dupli nokaut sa gadnim cijenama, koje če potrajat minimalno dvije godine.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:29 (rambox).
14 godina

Ja sam jučer uzeo 2x8gb 4400 cl19 bdie od corsaira za 75e rabljeni sada cu uzet jednog raptorcica...

Kada sam covjeku jucer rekao sta treba kupovat zinuo je, naravno ima 9800x3d.

2 godine
Intel Club (opća tema o procesorima)

Pošto nisam baš nešto deep u tehnikalijama procesora i razumijevanju istog, ali nekako mi je logično da potrošnja energije i zagrijavanje idu zajedno,

čisto laički upit:

taj nova lake odnosno ultra 400 9 na 1954 chipsetu kaj bu trošil u full opterećenju 700w tj. 450 kad pišem poruku na forumu,

čim bi se to trebao hladiti?

pada mi na pamet tekući dušik, no...

shvaćam da neke grafičke troše 700w (valjda) ali nekako je raspoređeno sve na nekih 200x100 mm cca. pa se ok hlade sa zrakom i/ili vodom, no ovdje se radi o 

proizvodu koji je po navodima 45x37.5 mm površine tj. isto kao sadašnji procesori od kojih 9-tka pod opterećenjem ide preko 250w, recimo 300 i sa 

odgovarajućim hlađenjem radi na temperaturi od 80-90c

I da li to znači da bu 7-ica trošila 400-550w a 5-ica 300-450

eto čisto pitam, hvala 

0 0 hvala 0
16 godina

I sad si zamislite da nema AMDa koji proizvodi normalne procesore....bili bi prisiljeni kupovati ove neneormalne 

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
RobertXIII kaže...

Pošto nisam baš nešto deep u tehnikalijama procesora i razumijevanju istog, ali nekako mi je logično da potrošnja energije i zagrijavanje idu zajedno,

čisto laički upit:

taj nova lake odnosno ultra 400 9 na 1954 chipsetu kaj bu trošil u full opterećenju 700w tj. 450 kad pišem poruku na forumu,

čim bi se to trebao hladiti?

pada mi na pamet tekući dušik, no...

shvaćam da neke grafičke troše 700w (valjda) ali nekako je raspoređeno sve na nekih 200x100 mm cca. pa se ok hlade sa zrakom i/ili vodom, no ovdje se radi o 

proizvodu koji je po navodima 45x37.5 mm površine tj. isto kao sadašnji procesori od kojih 9-tka pod opterećenjem ide preko 250w, recimo 300 i sa 

odgovarajućim hlađenjem radi na temperaturi od 80-90c

I da li to znači da bu 7-ica trošila 400-550w a 5-ica 300-450

eto čisto pitam, hvala 

Pa i sad imas procesore s hrpetinom jezgri koji gutaju 1kw pa te to nije bas previse zabrinjavalo
Na svim modernim procesorima postoje Power limit "leveli", tipa karikiram pl1(200w), pl2(400w) pl3(700w).. ovisno o tvojim potrebama i koliko zelis izvuci iz procesora tome ces se prilagoditi potrebnim hladenjem. Procesori s 30+ jezgri svakako nisu za pisanje po forumima

2 godine

ispričavam se, malo sam se zezao

17 godina

Šaltaš PL levele po potrebi ako si na forumu pL1, gejmaš pL2, radiš pL3. Ljeti bez klime obavezno svi scenariji pL1. Plug and plej naglasak na plej.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice