Prelazimo u crveni tabor,9850 izlazi za 3 dana 😝
Impresivan apu, skidam kapu.
Intel i Nvidija ocigledno su poceli usko suradivati jer nakon vijesti da zajedno rade na cipovima za hand held konzole sad su i na redu datacentri/serveri, svakako nemisle dalje dijeliti postotke AMD-u
, s sljedecom iteracijom vracaju Hyper Threading u tom segmentu i po ovome se vracaju na vrh sudeci po onome kaj veli plavi šef
Plavi, plaviiii
Glede na cijene svega ostaloga, neš dugo na ništa osim ako ne sereš pare 
Ak se intel raspištolji u mobilnom segmentu, za cca 2-3 god. to će bit ludnica.
Mislim da je ovaj video već bio okačen, al sad sam obratio pozornost na intelovu integrušu koja rastura.
Napokon amd ima dostojnog konukrenta, toplo se nadam da će intel napokon krenut naprijed ne samo u desk nego i mobilnom segmentu.
Još da intel počne razvijat ARM čipove.. Auuu..
Ak se intel raspištolji u mobilnom segmentu, za cca 2-3 god. to će bit ludnica.
Mislim da je ovaj video već bio okačen, al sad sam obratio pozornost na intelovu integrušu koja rastura.
Napokon amd ima dostojnog konukrenta, toplo se nadam da će intel napokon krenut naprijed ne samo u desk nego i mobilnom segmentu.
Još da intel počne razvijat ARM čipove.. Auuu..
Realno taj AMD nije nikakva konkurencija s tim glomaznim 120w gpu-em. Laptop s tom grafom nemas ispod 2500€, za to kupis mobilac s rtx 5070ti unutra a ne rastrosno govance.
Pa upravo je s ovim cpu-em+ arc gpu-em dotaknuo Arm i Appleovu nedostiznu mobilnost i efikasnost.
srića pa je 388h jeftin....
jedini laptop koji je izašao dođe 2300+$ u jamerika odnosno preko 2500€ u evropama.... znači 3000€ u hrvackoj...
a ovi u jeftinijim bez 8 na kraju će imat penis od igpua..... umisto 12xe jezgri - 4 ili 2......
a nije da ne potegne preko 80W kad ga upregneš.....
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/ac9KW47UC5MZqFeU29dCDj-1177-80.png.webp
panther (asus)sa 100Wh baterijom ....dell 50Wh ...hp68Wh....mac 72Wh
srića pa je 388h jeftin....
jedini laptop koji je izašao dođe 2300+$ u jamerika odnosno preko 2500€ u evropama.... znači 3000€ u hrvackoj...
a ovi u jeftinijim bez 8 na kraju će imat penis od igpua..... umisto 12xe jezgri - 4 ili 2......
a nije da ne potegne preko 80W kad ga upregneš.....
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/ac9KW47UC5MZqFeU29dCDj-1177-80.png.webp
panther (asus)sa 100Wh baterijom ....dell 50Wh ...hp68Wh....mac 72Wh
dolazi jedno 200 razlicitih modela
.
Što se tice usporedbe nemoj zaboraviti da apple dolazi samo u 14" varijanti barem ovaj m5 kaj sam vidio u vecini testova vs panther lake koji pak u testovima su uglavnom 16" varijante..i opet u nekim testovima izdrzljivosti baterije ispada i bolji.
Opet ovisno i o loadu, testu, itd itd u svakom slucaju x86 se opako priblizio a i u mnogocemu prestigao arm čip.