Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.588
|
čitano: 3.222.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Pretpostavljam fiks za degradaciju, drugih opcija ni nemaju nego ograničiti ga jer je bio prenasviran.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Hardware Unboxed izvor mora da je to tako hahah

2 0 hvala 0
17 godina

Imaš bilo koji izvor koji tvrdi suprotno? Ne sumnjam previše da je na konkretnom modelu matične ploče koju su koristili tako, a onda je najverovatnije isto i sa ASUS pločama generalno. Druge proizvođače bi trebalo testirati. Svakako objašnjava kako se 285K odjednom našao ispred 14900K.

Pri tom je za Intel prilično neprijatno da mu stara generacija u gaming testovima gotovo listom bude iznad nove, tj novi poredak mu više odgovara (X3D procesori su u igrama brži pa su brži, tako da tu ništa ne gube ako malo uspore stariji model).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vjerovatno ima game i hardver guru na

Frame Chasers - YouTube

Najbolji kanal u galaksiji

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Zato kaj ih je Intel poštelo (novu seriju)

0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

Još jedan i5 14600K

stavio sam ovaj put Honeywell PTM7950 odlicna stvar za 2€
Temp su top, cpu je na oko max +-60°c u najzahtjevnijim igrama, nisam mjerio 1:1 no rekao bi skroz slicno s najboljim pastama kaj se tice temp.

Procesor je trenutno undervoltan za abnormalnih -160mv

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2025 20:03 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 tjedana

Pih, nisi isao na svepopularni kineski duo zalemljenog laptop mobilca na DIY šrot no name matičnu sa Aliexpress za 20% vise love i slabije performanse? 

Ajde, super dobra vijest.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Digitale Maximale kaže...

Pih, nisi isao na svepopularni kineski duo zalemljenog laptop mobilca na DIY šrot no name matičnu sa Aliexpress za 20% vise love i slabije performanse? 

Ajde, super dobra vijest.

Pored 14600k/f/ meni to nema ikakvog smisla uzimati da neznam sto da radis, mbo za njega su 50€, ali ok covjek je valjda vidio neku svoju racunicu bitno da je on zadovoljan

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 18:54 (Boris grozni).
6 tjedana
Boris grozni kaže...

Pored 14600k/f/ meni to nema ikakvog smisla uzimati da neznam sto da radis, mbo za njega su 50€, ali ok covjek je valjda vidio neku svoju racunicu bitno daje on zadovoljan

Sad jos da se javi da ga natamburas u testovima i amen. Moze nastavit u po njušci to uvaljivat neznalcima.

Ak mu ta matična ne zgori dok zahajca CPU malo jače u međuvremenu, a s obzirom koliko problema imaju Giga, Asus, ASRock koji su renomirani brendovi prođu me trnci kakve sve ovo DIY čudo ima probleme sa mušicama softwerske strane, pa tek onda HW dijela kad se sjetim 

4 godine
suspendiran

https://wccftech.com/intel-potential-acquisition-of-sambanova-could-catalyze-the-ai-comeback/
Intel cilja na "ponovni" ulazak na tržište AI grafičkih procesora sljedeće godine s novim GPU-om, ovome je svakako pomoglo par milijardi investicija od Nvidije/vlade i ostalih, burne 2 godine nas ocekuju, s obzirom da je AMD pao na najnize grane ikada u Gpu odjelu ovo je pravo vrijeme da se Plavi kralj ponovno uzdigne i to u 3 razlicite kategorije, cpu, gpu, ai

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
Boris grozni kaže...

https://wccftech.com/intel-potential-acquisition-of-sambanova-could-catalyze-the-ai-comeback/
Intel cilja na "ponovni" ulazak na tržište AI grafičkih procesora sljedeće godine s novim GPU-om, ovome je svakako pomoglo par milijardi investicija od Nvidije/vlade i ostalih, burne 2 godine nas ocekuju, s obzirom da je AMD pao na najnize grane ikada u Gpu odjelu ovo je pravo vrijeme da se Plavi kralj ponovno uzdigne i to u 3 razlicite kategorije, cpu, gpu, ai

Kad ne žele debili iz AMD-a onda bar nek plavi konkurira koliko toliko Nvidiji. Iako je sve izglednije da će sljedeći plavi GPU-evi biti napravljeni uz pomoć zelenih.

6 godina
Boris grozni kaže...

Taj tvoj plavi kralj je nesto pozelenio  . K tome kako vrijeme prolazi, niti je kralj, niti je princ, vise kao beskucnik kojeg spasavaju s ulice 

4 godine
suspendiran
SamoPitam3 kaže...
Boris grozni kaže...

Taj tvoj plavi kralj je nesto pozelenio  . K tome kako vrijeme prolazi, niti je kralj, niti je princ, vise kao beskucnik kojeg spasavaju s ulice 

60% je i dalje jos uvijek Intelov udio na trzistu vs 40 AMD-a, tako da mi nije bas jasna tvoja racunica o beskucnicima i spasavanju pogotovo kad netko ulozi u tebe 5 milijardi.
Ajde da pricamo o jednoznamenkastim brojkama shvatio bi ali ovo nije ni za šalu na najvecim drogama

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2025 22:26 (Boris grozni).
6 godina
Boris grozni kaže...

60% je i dalje jos uvijek Intelov udio na trzistu vs 40 AMD-a, tako da mi nije bas jasna tvoja racunica o beskucnicima i spasavanju pogotovo kad netko ulozi u tebe 5 milijardi.
Ajde da pricamo o jednoznamenkastim brojkama shvatio bi ali ovo nije ni za šalu na najvecim drogama

Auuu, pa ja sam mislio da ovaj tvoj kralj koji je pozelenio ima daleko veci udio na trzistu - nisam dugo pratio. Bome, gadno su ga ovi naguzili u zadnje vrijeme, usla i jajca... 

BTW (edit) gdje nestadose 50 milijardi €, vidim samo 5 milijardi nakon editiranja. Nema sto, ogromno ulaganje u visoku tehnologiju 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2025 22:30 (SamoPitam3).
4 godine
suspendiran
nikonja kaže...

Kad ne žele debili iz AMD-a onda bar nek plavi konkurira koliko toliko Nvidiji. Iako je sve izglednije da će sljedeći plavi GPU-evi biti napravljeni uz pomoć zelenih.

Pa za sad nema apsolutno ikakvih vijesti o tome, Arc ide dalje jos jaci pogotovo kad novi proizvodni proces bude spreman tada ce biti 100% Plavi proizvod, o decidiranom ai arcu da ne pricam tu su jako dobri s ovim preuzimanjem ce to biti na jos vecoj razini.
U 3 godine su napravili veci skok u gpu svijetu nego AMD u 25 godina

4 godine
suspendiran
SamoPitam3 kaže...
Boris grozni kaže...

Auuu, pa ja sam mislio da ovaj tvoj kralj koji je pozelenio ima daleko veci udio na trzistu - nisam dugo pratio. Bome, gadno su ga ovi naguzili u zadnje vrijeme, usla i jajca... 

BTW (edit) gdje nestadose 50 milijardi €, vidim samo 5 milijardi nakon editiranja. Nema sto, ogromno ulaganje u visoku tehnologiju 

Daleko veci? Amd-u je trebalo nemalih 5 godine da dode do ovih 40, da ide im dobro jer su u Intelu ocigledno dosli neki jazavci samo to nebude trajalo vijecno iako realno sad vec stari Intel na 10nm u poprilicno toga hebe u mozak Tsmc-ov 4nm cpu i dan danas

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2025 22:44 (Boris grozni).
14 godina

Ugrizli me viperi idem sada na cijepljenje da ne bi slucajno postao kao Stjepanj.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Koliko je ispao kombo ploča i procesor?

0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
MGloc kaže...

Ugrizli me viperi idem sada na cijepljenje da ne bi slucajno postao kao Stjepanj.

Imam Thermaltake Lga1700-BCF viška ako ces trebati meni ne treba vise!

14 godina

Procesor sam uzeo za nekih 210e novi a ploca rabljena za 80e. 

16 godina
MGloc kaže...

Sad to fino max undervoltaj 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
4 godine
suspendiran
Mauro kaže...
MGloc kaže...

Sad to fino max undervoltaj 

To to, moj prvi primjerak je isao na -100 drugi na -150, jedva u igram da prelazi 60°c

, Pubg se vrti na jos kojem stupnju manje
 , strašne brojke

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:31 (Boris grozni).
6 tjedana

60c i to undervoltani i5 u igrama sa mid range 5070ti? Katastrofa, ti da imas neku poštenu graficku nutra iso bi na 70c kao od šale... Meni 5090 koja vuce 5x vise od tog i5 privjeska nejde na 60c....  Definitivno neznas sta radis, samo sramotiš intel 

Evo malo o onom lupetanju oko 7800x3d i temperatura u gamingu pored i5 da vidis malo kako to treba izgledat, i uz to sa poštenom grafičkom ne igračkom.

Eto ti kako je to kod mene izgledalo dok sam imao ovaj sistem, pa se čudi:

Lies of P Lies of P

Horizon FW Horizon FW
Elden Ring Elden Ring
Tsushima Tsushima
Hogwarts Hogwarts
Guardians of the Galaxy Guardians of the Galaxy
CP2077 CP2077
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:37 (Digitale Maximale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

Lol kaze lik kojem pola igara s Rtx 4090 neide niti 60fpsa i jos u BN 
Gpu ti je na sumanutih 2300rpm-a
7800x3d ti je na 12% usagea dakle toliko si nabio rezu samo da ti gpu nekoristi cpu i jos sve te polovicne igre.
Ovo gore kod mene su realne brojke auto sve osim undervolta cpu/gpui i da strašne su za 20t cpu, dakle pokreni recimo bf6 na 1080p/low pa se javi s temperaturama cpu-a ili za nesto ozbiljnije nisu uopce usporedivi.
Šatro tvoj 7800x3d nije bio pod cca 420mm AIO max rpm i jos undervoltan tako nesto s obzirom da si hw đek, nemoj da sad idem kopati po forumu ili discordu i ss od tebe, nisi se bas ni hvalio
Ajde đeku odvrti Bf6 HU bot postavke da vidimo na kojim si brojkama s tim 9800x3d i 5090 to ti je trenutno ultimatum za ovu temu i upozorenje

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:27 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 tjedana
Boris grozni kaže...

Lol kaze lik kojem pola igara s Rtx 4090 neide niti 60fpsa i jos u BN 
Gpu ti je na sumanutih 2300rpm-a
7800x3d ti je na 12% usagea dakle toliko si nabio rezu samo da ti gpu nekoristi cpu i jos sve te polovicne igre.
Ovo gore kod mene su realne brojke auto sve osim undervolta cpu/gpui i da strašne su za 20t cpu, dakle pokreni recimo bf6 na 1080p/low pa se javi s temperaturama cpu-a ili za nesto ozbiljnije nisu uopce usporedivi.
Šatro tvoj 7800x3d nije bio pod cca 420mm AIO max rpm i jos undervoltan tako nesto s obzirom da si hw đek, nemoj da sad idem kopati po forumu ili discordu i ss od tebe, nisi se bas ni hvalio
Ajde đeku odvrti Bf6 HU bot postavke da vidimo na kojim si brojkama s tim 9800x3d i 5090 to ti je trenutno ultimatum za ovu temu i upozorenje

Da za tvoju informaciju na native bez DLSS takva je situacija na 4k uz max postavke i RT u nekim igrama. A tamo gdje grafa nije na 100% je zbog G-sync koji je zakljucao frame rate na 116 pa grafa kad dođe do toga ne baca vise fps nego spusti load. I da bas mi AIO treba na 100% u gamingu na 4K i jos na ovakvom šparnom CPU, jesi pametnjaković 

Ti nemozes dok si na BUG-u i trolas imat ispod 40c LOL.

Pricekaj da ja kupim intel dotle ne sramoti klub 

PS

Na sve to 4090 baca 400w+ u dobrom dijelu igara i rasipava tu toplinu po kucistu pa AIO to uzima na sebe djelomicno, sa 5070ti, max temp bi 7800X3D bila 35c 

A kaj se tice tvog poziva za moj 9800X3D što cemo se gladit po BF6 a jos nemas ni blizu graficku da mi pariras i nabijas load na CPU, eto idemo ko muškarci na Cinebench odma pa da vidim temp tvog 14600K na 5.5GHz pored mog na 5.5GHz LOL

Pozivnica je poslana....

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:49 (Digitale Maximale).
4 godine
suspendiran

Ajoj zakljucan framerate pa ja to kad napravim cpu i gpu odu u sleepjoj covjece lud si
Kakav cinebench? pa tamo sam te satro s 12700k niti 7800x3d skupa s 9800x3d ti nebi pomogla a ne 14600k ili nedaj boze da palim 14700kf, daj bježi mislio sam da se šalis lik misli ozbiljno
Cekam bf6 HU test da odvrtis

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:53 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 tjedana

Pa da vidim, tvoj nemoze ni 5070ti na 100% napunit LOL.

S time da od ovih slika koje sam ja stavio jedino se Horizon nasao kao light naslov da mu nije trebalo 100% GPU, druge su sve na maxu 

A kaje najbolje u svemu ovaj 7800X3D je i overklokan, zamisli tek da sam UV radio, otišo bi u minus 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:56 (Digitale Maximale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

Pa da vidim, tvoj nemoze ni 5070ti na 100% napunit LOL

Pa naravno da nemoze, vec sam to rekao milijon puta, 4k low/mid/high postavke+dlls q ili p u nekim igrama pogotovo MP competetiv tu i tamo pada gpu sto je normalno, pada i na 9800x3d
Prvi ss gore je POEII koji je zahtjevan za cpu, drugi je PUBG

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:56 (Boris grozni).
6 tjedana

Dobro da, 9800X3D nemoze 5090, ali 5070ti ispljune ko šmrkalj na 1080p low

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

Dobro da, 9800X3D nemoze 5090, ali 5070ti ispljune ko šmrkalj na 1080p low

Je vidili smo na Discordu, u PUBG je 14600k nedostizan san Amd-u s istim gpu-em. Probaj sad s 9800x3d i 5090 mozda me i stignes

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice