Pa ako igras na 4k/ultra onda svakako niti jedan nije puno bolji, no danas svi igraju s dlss-om i nesto manjim detaljima da dobis barem pošteni lock pa razlika zna biti poprilicna pogotovo s jacim gpu-em, veci takt za 300mhz, više keša, jezgri svakako win za mene
Mora mijenjati jer degradiraju pa da preduhitri crkavanje
Mora mijenjati jer degradiraju pa da preduhitri crkavanje
Ništa mu ne priznamo ispod i9. Imao ga je davno i od tada degradira samo sebe.
Iako, dopustio bi npr 4090/5090 RTX, tu vise nebi mario jel na i5,7,9.....

Ništa mu ne priznamo ispod i9. Imao ga je davno i od tada degradira samo sebe.
Znači i ti vidiš da mu je degradirala centralna jedinica, morat će nazad na i9 da kompenzira malo ako se još ikako da...
Uzet ću 7800x3d samo da imam jače od njeg.
i5 14600KF zamjenjen s i7 14700KF
Kakva zvjerčuga od procesora, a primjerak za poželjeti
Sa čime to mjeriš CPU quality?
Ak mu se smrzne komp više od tri puta dnevno, onda je kvalitetniji.
Kad čitaš ovaj forum pomislio bi da 99% ljudi ima kompjuter isključivo samo za igre nabijat, i da su samo fps bitni i ništa drugo.... kad ono realnost totalno suprotna i vidiš da većina, po zadnjem istraživanju iz 2024, igra igre manje od 8 sati na tjedan dok su za kompjuterom u prosjeku 5-6 sati na dan (za one koji rade na kompjuteru je to onda 10-12 sati na dan)...
Ali ej, glavno da AMD fanboyi imajo mjesto gdje se mogu ispuhat, to je u zadnje vrijeme i poanta ove teme!
Ova tema je za savjetovanje korisnika sa ptsp sindromom uvejtovanog korištenjem 14gen intelija.
U biosu, neznam dali imaju to sve mbo
Kad čitaš ovaj forum pomislio bi da 99% ljudi ima kompjuter isključivo samo za igre nabijat, i da su samo fps bitni i ništa drugo.... kad ono realnost totalno suprotna i vidiš da većina, po zadnjem istraživanju iz 2024, igra igre manje od 8 sati na tjedan dok su za kompjuterom u prosjeku 5-6 sati na dan (za one koji rade na kompjuteru je to onda 10-12 sati na dan)...
kad većini nas i jest gejmanje najzahtjevniji 'posao' koji radimo na kompu, a to što daleko više vremena provedemo drkenjajući po internetima, manje je bitno jer je tada komp ionako skoro u idle
Ali ej, glavno da AMD fanboyi imajo mjesto gdje se mogu ispuhat, to je u zadnje vrijeme i poanta ove teme!
ha, čuj i intelašima je godinama bila zabava sprdat se s pezantima koji nemaju za top-gejming-procesor, pa bi dolazili vadit mast na amd temu
sad se kolo sreće malo okrenulo... a ljudi su ostali ljudi
U biosu, neznam dali imaju to sve mbo
Asrock je mio prema Intelu, a prema AMD-u kao zlobnik.
Cestitke na novi proc!

Nakon dva dana igranja, 28 thredova u full loadu znaci all core na 5000ghz pri smijesnih 1.056v na niti 60°c u cinebenchu r23, procesor melje programe i igre istovremeno

Undervolt je uraden na -100@170w, nesto sitno sam i zategnuo latencije cisto radi osobne zadovoljstine

Svakako ga promjeni za šest mjeseci, sigurno je sigurno.
O cemu ti blebeces konstantno?
PSA: Intel 13th and 14th Gen CPU Instability Issue (New Findings and Microcode Update) : r/nvidia
Just the 13th and 14th gen. Intel CPU’s has maulfunction? : r/buildapc
Did intel fix the problem with the new gen 13 14 ? : r/buildapc
Is Intel 14th Gen problem solved in 2025? : r/buildapc
Trying to Diagnose Crashes/bsod - is it my Intel CPU? : r/pchelp
My Intel RMA experience, pure pleasure. In a week I got a replacement CPU. : r/intel
Jel ima kaj novije iz 2025 i nakon fixeva?
Nakon dva dana igranja, 28 thredova u full loadu znaci all core na 5000ghz pri smijesnih 1.056v na niti 60°c u cinebenchu r23, procesor melje programe i igre istovremeno
Undervolt je uraden na -100@170w, nesto sitno sam i zategnuo latencije cisto radi osobne zadovoljstine
Taman do petka sve ispoliraš pa da i moj blijesne kad ga utjuniram .Imaš kakav link ili moram tražit?
Polako, ne degradiraju tak brzo...zato ih ti i mijenjaš dva puta godišnje
Taman do petka sve ispoliraš pa da i moj blijesne kad ga utjuniram .Imaš kakav link ili moram tražit?
Ograničiš cpu na odreden PLimit, napon stavis na offset, (kod mene prolazi -100) za pocetak, no to ovisi od procesora i nesto od ploce koliko dropa napon. Pogledas bilo koji tutorial za undervolt nije tesko pogotovo ne na Intelu.
Za detaljnije ces svakako morati guglati i detaljnije prolaziti sve postavke ako zelis bas izvuci maksimum tj ovisno kaj zelis.
Na Asrocku je to malo teze jer za razliku od svih ostalih ima nazive da te bog sacuva
omg..taman sam nešto htio pitati borisa i već je baniran ?!
slaaap
A, izgleda da to nije procesor za amatere.
Vise vremena za gaming, na ustrb postanja na bugu. Hmm

omg..taman sam nešto htio pitati borisa i već je baniran ?!
slaaap
Ne zna se ponašati, nepismen je, nema minimum poštivanja sugovornika.
Kad fanbojsi okrive ostale za njegov ban uz ovako lijepu metaforu to je patetic show.
Ja vam kazem Boris se vraca za 2 tjedna sa core i9 14900KF da vam rasturi te "rajzene".
Boro je stvarno pretjerao zadnje vrijeme ali ima tu dosta takvih koji plešu na rubu pasivne agresije pa nikom ništa jer su u skupinama
Boro je stvarno pretjerao zadnje vrijeme ali ima tu dosta takvih koji plešu na rubu pasivne agresije pa nikom ništa jer su u skupinama
To sam već pisao.
Ekipica s malo jačom tolerancijom na frustraciju ga non-stop trola, pa on pukne.
Malo bih i njih na hlađenje.
Meni je smetalo trolanje onoga PZKWF ili kako mu je već taj glupi nick, zaslužio je već više banova od Bokija, no nije dobio nikada ni žuti karton.
Njega sam stavio na ignore da se više ne uzrujavam, jer je namjerno bezobrazan, a preko foruma mu ne mogu opaliti trisku.
Tako bi ovi trebali ignorirati Borisa, ali ne, oni jedva čekaju da mu istekne bann, pa ga isprdaju.
Čovik je malo tanjih nerava i lako pukne.
Glupo ga je svako malo suspendirati. Na taj način je tu, a nije u biti. Nije jer ne može ništa pisati. Ima korisnički račun, a neupotrebljiv mu je. Točnije, polovično upotrebljiv. Onda neka mu se da crni karton i to je to. "Humanije" je.
Glupo ga je svako malo suspendirati. Na taj način je tu, a nije u biti. Nije jer ne može ništa pisati. Ima korisnički račun, a neupotrebljiv mu je. Točnije, polovično upotrebljiv. Onda neka mu se da crni karton i to je to. "Humanije" je.
Ovo je bolji način od perma bana. Nek se nauči bit kulturan, malo opismeni i onda će bit sve ok. Ovako neka samo šibaju banove ako se ne moze kontrolirati...