Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.540
|
čitano: 3.186.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
11 godina
protjeran
Intel Club (opća tema o procesorima)

Ramboxinjo evo usli smo i u 2023u a ti još ne razlikuješ Č i Ć.

Cijene nebi bile ovakve a tvoji crveni vragovi nisu fulali sve šta su mogli.

I onda se dođeš sprdat??

13600kf se prodaje za razliku od zen4.

Odi na mindfactory pa se tješi sa 5600 i 5800x3d dva jedina priznanja za amd unutar 10 godina

Bero
Moj PC  
5 2 hvala 0
12 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Bero_ng95 kaže...

Ramboxinjo evo usli smo i u 2023u a ti još ne razlikuješ Č i Ć.

Cijene nebi bile ovakve a tvoji crveni vragovi nisu fulali sve šta su mogli.

I onda se dođeš sprdat??

13600kf se prodaje za razliku od zen4.

Odi na mindfactory pa se tješi sa 5600 i 5800x3d dva jedina priznanja za amd unutar 10 godina

Zaboravio R5 3600 pored 5600 i 5800x3d

http://hwbot.org/signature/u135800.png
11 godina
protjeran

A ebo ga ti sad vraćaš me još u prošlost, mogso si ondai u cijenovnom rangu spomenut fx8350 i fx6300

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

https://www.adm.hr/intel-core-i5-13400f-25ghz-lga1700-bx8071513400f/76279/product/

Navodno bi trebao bit jako dobar proc, čak je i 7600x skuplji od 13400f

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2023 19:21 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jako je blizu cijenom 12600kf što ga čini jako lošim pickom. 13500 je full pack procesor, odnosno downclockani 13600k. Baš kod njih je 400kn razlike dobiješ integriranu grafičku i četiri jezgre više sa nešto višim clockom. Ali onda opet i on je blizu 13600kf samo 300kn razlike :).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2023 19:32 (mislioc).

0 0 hvala 0
8 godina

Ma ja od prezadnjeg procesora uvik uzmem verziju sa iGpu, razlika u cijeni je mala a već me par puta spasilo, jednom kad je crknila grafična pa ne moraš na silu kupovat prvu stvar koja je na lageru, jednom kad sam proda karticu prije nego je došla nova.

10 godina

Ne priznam CPU bez integruše... ne postoje za mene

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2023 21:25 (miki_the_pirat).
14 godina

Došle i B760 ploče https://www.asrock.com/mb/Intel/B760M%20Steel%20Legend%20WiFi/index.asp ova je izlistana u nekom shopu za 1500kn. 

0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

https://www.adm.hr/intel-core-i5-13400f-25ghz-lga1700-bx8071513400f/76279/product/

Realno kad gledam rezultate, ako gledamo čisti gejming čak če i R5 7600 biti okvirno brži proc vs i5 13400/i5 13400F.

nikonja kaže...

Ma ja od prezadnjeg procesora uvik uzmem verziju sa iGpu, razlika u cijeni je mala a već me par puta spasilo, jednom kad je crknila grafična pa ne moraš na silu kupovat prvu stvar koja je na lageru, jednom kad sam proda karticu prije nego je došla nova.

Je uvijek dobrodošlo, ili to je do Zen 4 serije bio jedan značajan minus na Ryzen procovima bez iGPU.

Kao da ljudi zaboravljaju, da baš svaki Zen 4 proc ima iGPU ili uopče nema procova bez iGPU.

Jedino kaj ima smisla uspoređivat je i5 13400 vs R5 7600, a i5 13400F bit če verzija koju pametni/upučeni kupci neče kupit.

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
Koja si ti rambox vjetrenjača, pa to je strašno... kak vjetrić pirka, tak se ti vrtiš, ko vrtuljak

Sad je samo gejming bitan, a proc bez grafe - nitko pametan ne bu kupil. A do jučer si hvalio kupce 5xxx serije kao pametne, iako većina nema igpu, svi rajzeni prije - gejming je nebitan

Pa zar se bar malo ne zacrveniš, bar ponekad da ne praviš od jezičine lopatu i sam sebi ne skačeš u usta. Di ti je kičma hebote, pa kaj ti amd toliko plača da baš tolko nisko moraš gmizat
11 godina
protjeran

Rambox prijatelju komentiraš igpu, koja je svrha to komentirati uopće??

Kakve veze ima šta će 7600 bit brži ako je prva poštena ploča za njega 270 eura sve ispod je ako prođe prođe.

Usput cijenovni rank koji će bit Boga pitaj s obzirom da je 7600x toliko malo cijenjen.

Da ne pričam ddr5 memoriju, koja je dodatno skuplja nesto a ne donosi nista, dapace rezultat slabiji debelo od 5800x3d 

7600 će bit u rangu 12600k stock verzije u gaming smislu a u smislu programiranja stari moj kupi lampion zapali i pomoli se da 2022a nije postojala.

Radiš sa it opremom i ovako javno iznosis ne istine poluinformacije nagađanja vidovitog Milana. 

Neznam koliko firma u kojoj radiš dobiva za reklamu AMD a ali znam nisi jedini jer tu su mnogi youtuberi koji su prodali guzicu za laži, a to će ih koštat. Ne brini se tebe neće amd se tek sad treba,vadit znači bit će povišica

Bero
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
E moj rambox od content creatora ti postade gamer.

5 0 hvala 1
15 godina
rambox kaže...
zvonac kaže...

Realno kad gledam rezultate, ako gledamo čisti gejming čak če i R5 7600 biti okvirno brži proc vs i5 13400/i5 13400F.

nikonja kaže...

Je uvijek dobrodošlo, ili to je do Zen 4 serije bio jedan značajan minus na Ryzen procovima bez iGPU.

Kao da ljudi zaboravljaju, da baš svaki Zen 4 proc ima iGPU ili uopče nema procova bez iGPU.

Jedino kaj ima smisla uspoređivat je i5 13400 vs R5 7600, a i5 13400F bit če verzija koju pametni/upučeni kupci neče kupit.

Rambox trolaš do besvjesti ali bas i dosadan si sa svojim uspredbama 

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
15 godina

vidim da modovi negdje rade za trolanje a negdje ne...

kriteriji bi trebali biti isti za sve

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Ok, ja se nadam, i nek mu cijena bude oko 1700kn, odnosno 225€, to bi trebalo bit ok..

Matična za njega je oko 1400kn, Asrock B650M PG Riptide, dobra je, jedino kaj je ddr5 skup..

Ali, očekivat budget cijene u sadašnjem vremenu je suludo, odnosno, može se prišparat ak se kupuje stariji (5600) procesori, ukoliko je čovjek ograničen strogo finacijama, ali, ak gledamo, kak se veli, za budućnost, uzme se najnovije po ok cijenama i čovjek je miran duže vrijeme, uzme se AM5 a poslije se s vremenom samo procesori mjenjaju..

Vremena su iza nas dok su se matične prodavale po 700-800kn i procesori po 1500kn.. Sjećam se vremena, comet lake, 10400 to je bio hit procesor, cca oko 1600kn, to vrijeme teško da bu se ponovilo, eventualno ak amd izleti sa dobrom cijenom 7600 a da je ispod 2tkn i naravno korigirat cijene matičnih ploča.

11 godina
protjeran

Taj 7600 će bit jači u gamingu 10-15 posto od 5600x  

5600x platforma 2700kn 

7600 platforma 4000kn ako ne i više koju kunu

A ta ploča za 1500kn je eto da se koristi i nista vise.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

@Zvonac - O čemu govoriš, pa evo 12600 dobiješ za oko 240 eur (odličan procesor,) ploče Z690 dobiješ za 150 eur i uguraš to sa DDR4 memorijom i za male pare dobiješ odličan kompjuter. Da se i danas, samo što svi sanjaju o 13900k i 4090 pa onda počnu suze navirat.

Da, sa 13 generacijom dobiješ više ako si opsjednut sa benčmarkima, ali ako si limitiran sa budgetom a još uvijek želiš koliko toliko dobru mašinu, puno bolji izbor je uzet 12 generaciju i gurnit eventualno razliku prema grafičnoj ako je nemaš ili samo jednostavno ušparat!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2023 15:47 (nikonja).
16 godina
nikonja kaže...

@Zvonac - O čemu govoriš, pa evo 12600 dobiješ za oko 240 eur (odličan procesor,) ploče Z690 dobiješ za 150 eur i uguraš to sa DDR4 memorijom i za male pare dobiješ odličan kompjuter. Da se i danas, samo što svi sanjaju o 13900k i 4090 pa onda počnu suze navirat.

Da, sa 13 generacijom dobiješ više ako si opsjednut sa benčmarkima, ali ako si limitiran sa budgetom a još uvijek želiš koliko toliko dobru mašinu, puno bolji izbor je uzet 12 generaciju i gurnit eventualno razliku prema grafičnoj ako je nemaš ili samo jednostavno ušparat!

Da. Grafičke kartice su najveći problem. Mada, vidim da RTX 3060Ti se može naći za oko 500 €, što je isto puno, ali s tom grafičkom nema brige na 1080p rezoluciji. Ma i dobro posluži na 1440p.

8 godina
Izzy kaže...
nikonja kaže...

Da. Grafičke kartice su najveći problem. Mada, vidim da RTX 3060Ti se može naći za oko 500 €, što je isto puno, ali s tom grafičkom nema brige na 1080p rezoluciji. Ma i dobro posluži na 1440p.

Ja sam polovnu 3060ti prije mjesec dana uzeo za 270 eur (dosta ih se u Slo pojavilo sa cjenama oko 300 eur - majneri sigurno), možda je majnala iako vlasnik kaže da nije, gonim je već mjesec dana i radi ko suza. 4070ti prodaju za oko 450 eur tako da se da dobit. Znam da je sa rabljenim uvjek lutrija, ali imao sam priliku oplait dva testa na ovoj koju sam kupio, radila je ok, tako da živi bili pa vidili koliko će radit.

14 godina
nikonja kaže...
 4070ti prodaju za oko 450 eur tako da se da dobit. Znam da je sa rabljenim uvjek lutrija, ali imao sam priliku oplait dva testa na ovoj koju sam kupio, radila je ok, tako da živi bili pa vidili koliko će radit.

Gdje to ima polovnih RTX 4070 Ti za 450 eura a tek se danas doslovno pojavila u dućanima po preko 1000 eura?? 

14 godina
itomic009 kaže...
nikonja kaže...
 4070ti prodaju za oko 450 eur tako da se da dobit. Znam da je sa rabljenim uvjek lutrija, ali imao sam priliku oplait dva testa na ovoj koju sam kupio, radila je ok, tako da živi bili pa vidili koliko će radit.

Gdje to ima polovnih RTX 4070 Ti za 450 eura a tek se danas doslovno pojavila u dućanima po preko 1000 eura?? 

Sigurno je mislio na 3070ti ali je krivo napisao, ne uzimaj mu za zlo.

8 godina
MGloc kaže...
itomic009 kaže...
nikonja kaže...

Sigurno je mislio na 3070ti ali je krivo napisao, ne uzimaj mu za zlo.

Moja greška 3070ti, jer da se dobije 4070ti za 450 ojra mislim da bi nastao kaos ovde 

14 godina

Rambox uzmi saku tableta za smirenje prije nego otvoris ovaj video.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

kengur Stevo dobavio novi KS pa eto šta kaže

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 16:10 (blackdevil).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
blackdevil kaže...

E da, zato AMD i nije uopče spomenul cijene za Ryzen 7000X3D V-Cache seriju "gejmerskih procova".Sad znaju kak če postavit cijene, s obzirom da če potopit Intel na gejmingu za elitu.

Ok nije tak strašno, barem je KS verzija standardno brža u beskorisnom Cinebench R23 benč alatu.

Ako se uhvatiš besplatnog Blendera, ili aplikacije koja se masovno koristi za amaterske ili za Profi potrebe.....................Ali ok ipak na Intel prodajnoj kutiji procesora piše napomena, ne preporučamo korištenje Blender-a itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 16:47 (rambox).
16 godina

Procesor za koji treba uzimat jače napajanje plus puno skuplji za sitni dobitak u perf. KS modeli su uvijek samo za prezentaciju pokazivanje čiji je veči bez obzira na smisao.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Procesor za koji treba uzimat jače napajanje plus puno skuplji za sitni dobitak u perf. KS modeli su uvijek samo za prezentaciju pokazivanje čiji je veči bez obzira na smisao.

A gle, za gejming zna se čiji je veči=AMD bi trebal napravit reklamu i za 3D V-Cache=Game Cache.

Kad je izašel Zen 2, a da čak 32mb L3 Cache je fakat bio do tad neviđeni CPU detalji na klasičnom Deskop procesoru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 17:04 (rambox).
15 godina
rambox kaže...
blackdevil kaže...

E da, zato AMD i nije uopče spomenul cijene za Ryzen 7000X3D V-Cache seriju "gejmerskih procova".Sad znaju kak če postavit cijene, s obzirom da če potopit Intel na gejmingu za elitu.

Ok nije tak strašno, barem je KS verzija standardno brža u beskorisnom Cinebench R23 benč alatu.

Ako se uhvatiš besplatnog Blendera, ili aplikacije koja se masovno koristi za amaterske ili za Profi potrebe.....................Ali ok ipak na Intel prodajnoj kutiji procesora piše napomena, ne preporučamo korištenje Blender-a itd.

rambox

Jebeno si naporan ti radiš u AMD-u ili si prirodno tako naporan  samo ističeš što ti paše, a stvari koje su negativne za AMD prešućuješ.

14 godina

Eto za gaming sam ti gore zaljepio video klip.

7 godina

S obzirom koliki je flop amd 7xxx serija procesora, cjenovno, a i njihovih gpu, cjenovno i još ne rade po specifikaciji, ovaj Intelov KS se savršeno uklapa u priču. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
1 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice