Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.786
|
čitano: 3.395.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
9 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

A zamisli 13100f sa 6P jezgri onda za 1300kn  iako znam, samo vlažni snovi 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2022 13:58 (Zwer54).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Zwer54 kaže...

A zamisli 13100f sa 6P jezgri onda za 1300kn  iako znam, samo vlažni snovi 

i3 je i dalje 4+0, ali nešto viši taktovi. 

17 godina
Zwer54 kaže...

Vec su fino der8auer i tech yes city napravili test sa undervoltom i skaliranjem performansi i potrošnje, a imamo i uvijek precizne švabe...

Nek neko kaže Ramboxu da ne gleda ovo, ne želim nositi krivnju ako ga herc drapi kad vidi da je potrošnja i performanse skoro ista kad se ograniče 

Još kad se sjetim onih tulaca kaj su tvrdili 400w potrošnje za Raptor i duplo vise od Zen4... Eh taj AMD fan club 1

13600k/13700k/13900k ComputerBase review

Ti da znaš Njemački, i da ne pokažeš samo Cinebench onda bi znao da u potrošnji Ryzen 7000 vs Raptor Lake nikako nisu isti.

Čak ti i švabo u određenom zaključku vezano za taj dio baš to tvrdi.Dakle CPU performanse ograničene na određeni TDP, i nikako nisu isti ovisno o fiksiranom TDP-u u određenoj aplikaciji.

Sve se vidi fino, ali ti linkaš samo Cinebench fučkaj ga sad.Kao da cjeli internet laže, pa svi tvrde da Raptor Lake "po defoltu ali i inače ždere previše struje" i takvi su zaključci.

https://www.computerbase.de/2022-10/intel-core-i9-13900k-i7-13700-i5-13600k-test/2/#abschnitt_leistung_in_apps_bei_reduzierter_tdp

Ima toga još dosta kod Švaba, sve se vidi samo treba srolat.Jedan primjer je dovoljan za istaknut, samo reda radi.Offen ti znači otvoreno ili taj Unlimited mode, kojeg Intel preporuča kao defoltna opcija za skupe ili bolje matične ploče.

Dalje se tebi nema kaj komentirati, nisi vrjedan komentara s obzirom da vidiš samo u realnoj primjeni beskorisni Cinebench test.Provjeri kaj je V-Ray, i kaj se sve sa njime radi za Profi potrebe i veliku lovu po naruđbi.

https://www.club386.com/intel-core-i9-13900k-vs-amd-ryzen-9-7950x-at-125w-and-65w/

https://www.chaos.com/gallery/industry/feature-film

AMD,........is that Epyc or what?
9 godina

Linkal sam ja odavno i blender i vray i cinebench i tak dalje, to kaj ti nisi vidio od ovih epileptičnih markera kaj stavljas stalno je tvoj problem. I uglavnom su neck to neck.

Vrti si i tom testu od švaba testove pa bus vidio da su razlike u cca 7% na istom tdp-u kaj je nis, a lupali ste o duploj razlici u potrošnji i 400w na i raptoru.

I fora je kak tebe samo 7950x i 13900k sada zanimaju, razredi koje kak tvrdis niko ne kupuje vec se samo kupuju r5 procesori bang for buck 

A pošto si dobar u prepricavanju cijena, napomeni i da je 13900kf 200e jeftiniji sa plarformom 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2022 14:40 (Zwer54).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Pa tako bi svi trebali recenzirati.

https://twitter.com/CapFrameX/status/1583148524015087616

"Just as a hint: the reason that reviewers like PCGH and ComputerBase have 16/17% between 13900K and 7950X does not fall from the sky.

They test with strict specifications, and they use _demanding_ custom scenes, no built-in benchmarks or lightweight gameplay with high fps."

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vrtite kao mlin stalno jedno te isto iako je sve vec jasno.

Imas nizak budzet?Kupi am4 CPU+mbo i ddr4 3200cl 14...

Imas vise para trebas PC za igranje i top performanse imas i5 12600k\13600k Ako mozes uzmi ddr5 ako ne imas cak i izbor ddr4 imaj na umu Alder/Raptor je dead end.

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

Za laptope ovo ne bu dobro, ništa bolje od Aldera, samo bi moglo još više grijati i trošiti.

I tu bi AMD mogao biti još bolji, osim štedljivijih jezgri, imaju i node advantage, dok intel ne pređe na 5nm sa 14. generacijom.

Ovo govorim samo za laptope, gdje je jako bitna potrošnja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Fučkaj ga sad, osim da ti dođe muka od loše dizajniranih Gamer Nexus tablica, pa kaj ne bi trebali testirat malo više od samo četri igrice.

A može se i više igrica testirat, ali za to se treba više potrudit+puno manje žlabrat/laprdat od Steve žutanjaka.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MGloc kaže...

imaj na umu Alder/Raptor je dead end.

Tko koristi um, vec je skuzio da to dead-end nista ne znaci...

15 godina
Ovaj sve objasnio
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jaooo rambox ti mijenjaš aršine češće nego neki čarape. Future proof, fps per buck, apsolute fps, fps per watt... kako crvenima paše. Šta je sad na redu? testirati 200-300 tdp procesore koji je brži na 65w u točno određenom programu... ma daaaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
miki_the_pirat kaže...

Jaooo rambox ti mijenjaš aršine češće nego neki čarape. Future proof, fps per buck, apsolute fps, fps per watt... kako crvenima paše. Šta je sad na redu? testirati 200-300 tdp procesore koji je brži na 65w u točno određenom programu... ma daaaj.

S ovom generqcijom je posebno fokusiran na AVX512 performanse 

Ignorira se cinjenica da je AMD-ov 6-core za mase totalno neisplativ i jedno 25% preskup... Sad je fokus na high-end..

16 godina

Kad ej Intel brži jeftiniji (iako preskup) znaš koliko je sati, AMD se povampirio.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Koliko mi je amd bio drag prije pet-sest godina kad je sa prvim ryzenom i cijenama poljuljao intel, sad ga gledam kao intela iz tog vremena.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Onda je moj post od jucer dobro utjecao na tebe kad nisi vidio nista zanimljivo, sad ipak vidis puno toga 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sta Intel sada misli s procesorima kao sto su recimo i5 12600K, i7 12700k, i9 12900k i njihovi KF derivati?? Tko da njih sada kupi pored 13. generacije? 

11 godina
itomic009 kaže...

Sta Intel sada misli s procesorima kao sto su recimo i5 12600K, i7 12700k, i9 12900k i njihovi KF derivati?? Tko da njih sada kupi pored 13. generacije? 

Već godinama rade procesore pa znaju koliko ih treba napraviti da ne bude puno viška. To što se neće prodati ide u OEM valjda.

12 godina
Chico12 kaže...

Koliko mi je amd bio drag prije pet-sest godina kad je sa prvim ryzenom i cijenama poljuljao intel, sad ga gledam kao intela iz tog vremena.

AMD sad jedino ima sansu da ispuni ono sta je i rekao, AM5 do 2025, ako to ne ispune onda im se gadno pise... 14-15gen Intel ide na LGA 2551 socket

14 godina

najbolje je gledat review na ovom kanalu tu 7600x u gamingu trga Intela ko beba zvečku.

Čak je i rambox mala beba za ovog lika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 13:09 (mislioc).

2 1 hvala 0
11 godina
mislioc kaže...

najbolje je gledat review na ovom kanalu tu 7600x u gamingu trga Intela ko beba zvečku.

Poznati AMD fanboji, svakakve greške rade kad su u pitanju recenzije Intelovih procesora. 

9 godina

Sve sam si mislio da ce i danas imat mlak stav, cuda da je ovaj bar nes pohvalio kaj nije AMD 

I opet kurvinski presuti da je rasturio i 7700x u bilo kojem workloadu... Al to je i ocekivano posto nije ni jucer spomenuo kad ga je 13700k ubio u usporedbi, nego je imao fore ovisi od testa do testa kaj koristite iako je 7700x bio bolji u 3 testa za dlaku koji su single core cherry pickani, a u igrama nesto brzi intel ispao.

Ali po njemu je unatoc svemu 7700x dobra investicija i cijeni nis ne fali 

A frajer uredni na stocku pegla na 1.45v i sve ok, onda kaze joj griju se 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
itomic009 kaže...

12600K je ~700kn jeftiniji od 13600K, nije zanemarivo...

17 godina

Ovaj Jarod je u dogovoru sa H unboxed.Govna jedna užas šta rade protiv intela. Intel škrtari neće da podmaže.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...
mislioc kaže...

Poznati AMD fanboji, svakakve greške rade kad su u pitanju recenzije Intelovih procesora. 

Znači to je službeno AMD fanbojček? E to nisam znao, ali sumnjiv mi je bio taj Stevo uvijek. Kod njega su Ryzeni 1600 žarili i palili u testovima pa je čak i forumska luda ispalila da locka 144hz s tim procom na low 

12 godina
Zwer54 kaže...

Onda je moj post od jucer dobro utjecao na tebe kad nisi vidio nista zanimljivo, sad ipak vidis puno toga 

Moguce, samo sve je to u pet deka jedino sto sad amd cijenama ne moze parirati. Vidim da je 7700x bolji od svakog amd-a u gamingu(cak i od 7900x i 7950x) i nije mi jasno zasto.

Gledajuci sve, am4 platforma je jos uvijek way to go.

3 godine
protjeran
mislioc kaže...
pqweasdyxc kaže...
mislioc kaže...

Znači to je službeno AMD fanbojček? E to nisam znao, ali sumnjiv mi je bio taj Stevo uvijek. Kod njega su Ryzeni 1600 žarili i palili u testovima pa je čak i forumska luda ispalila da locka 144hz s tim procom na low 

sa 2600x lockaš 240fps ko iz pi.... 

12 godina
Chico12 kaže...
Zwer54 kaže...

Moguce, samo sve je to u pet deka jedino sto sad amd cijenama ne moze parirati. Vidim da je 7700x bolji od svakog amd-a u gamingu(cak i od 7900x i 7950x) i nije mi jasno zasto.

Jedan CCD kod 7700X, naspram 2 CCDa kod 7900X i 7950X.

Stevo, sluzbeni AMD fanboy prozvan od strane bug forumskih trolova i multica 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 15:47 (hahhaajaads).
15 godina
hahhaajaads kaže...
Chico12 kaže...
Zwer54 kaže...

a ti si onaj 144 hz lock  r5 1600 reko ako hoces da te citiram u potpunosti ili da te postedimo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 18:35 (dreadmoore).
12 godina
dreadmoore kaže...
hahhaajaads kaže...
Chico12 kaže...
Zwer54 kaže...

a ti si onaj 144 hz lock  r5 1600 reko ako hoces da te citiram u potpunosti ili da te postedimo.

Slobodno nastavi trolat, zato ste tu 

15 godina
hahhaajaads kaže...
dreadmoore kaže...
hahhaajaads kaže...
Chico12 kaže...
Zwer54 kaže...

Slobodno nastavi trolat, zato ste tu 

Po čemu trolam samo citiram ono što ti je toxic davno rekao ima negdje u ryzen i intel temi.Mada postoji arhiva i na pc-u ali ču te poštediti. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice